Saobracajnica T6

Razvoj gradske infrastrukture, rekonstrukcija ulica, gradnja novih bulevara i slične teme

Moderator: Igor

Blade
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 1132
Pridružio se: Sre Nov 25, 2015 12:25 am
Kontakt:
Pohvaljen: 640
Pohvalio: 291

Re: Saobracajnica T6

Postod Blade » Pon Okt 16, 2017 5:20 pm

Hajde više da se sredi ona nakarada koja godinama stoji nezavršena.
Lav u grudima, prijatelj ljudima, čovek čoveku, a lopov lopovu.
Гага
Expert
Postovi: 8992
Pridružio se: Sre Dec 08, 2010 7:33 pm
Lokacija: Бежанијска коса
Kontakt:
Pohvaljen: 7960
Pohvalio: 14468

Re: Saobracajnica T6

Postod Гага » Uto Okt 17, 2017 1:49 am

dripac28 » 16 Окт 2017 01:18 pm napisao:Ima li nade da rekonstruisu Ivana Ribara, odnosno da napokon produze bulevar gore ka bezniji odnosno ledinama, bas je usko grlo, a ovo mi deluje kao odlicna prilika da se ovo uradi?
predlog 8.jpg

Slika

@Дрипац, део улице који си уцртао ће се наравно радити али ту треба претходно одрадити експропријацију оних кућа и сервиса на почетку Сурчинске улице код кружног тока на крају Војвођанске улице, и ту су бројке (износи) јако велики. Раније смо о томе и на овој подтеми и на подтеми о Грчкој улици причали, а и постављао сам цртеже на ортофото мапама.

Иначе изградња ове нове улице, коју ти називаш Ивана Рибара, а то ће бити наставак садашње улице Срђана Алексића, је повезана са много чиме.
Да кренем редом, прво ће у сваком случају морати да се одради наставак Грчке улице (450 метара дужине), а да би се то урадило ту исто треба урадити експропријацију неких 10.000 м² земљишта иза Атлантиковог дистрибутивног центра, Гранд кафе и оне бивше ергеле-сад је ту ваљда неки ауто сервис. Тек кад се то одради, онда би требало да се почне са саобраћајницом Т6, а она ће опет почети да се г/ради, уствари нешто мало пре, него се попуни садашње Ново Бежанијско гробље 1, а то ће бити за неких 3-4-5 година, а требало је већ прошле године да се почена са градњом Т6. Зато на Новом Бежанијском гробљу 1 попуњавају и граде нова гробна места и кад се све слободне површине попуне, радиће се онда Т6, а кад се уради Т6 почеће да се гради и Ново Бежанијско гробље 2. Кад се уради Т6, тек ће се онда радити та нова саобраћајница односно улица Срђана Алексића од улице Недељка Гвозденовића до кружног тока у Војвођанској улици. Наравно, да се вратим на почетак поруке, мора се одрадити претходно откуп кућа у Сурчинској улици.

Шта ће се ту још у том делу Бежанијске косе г/радити. Садашња привремене окретница линија 70, 74, 75, је у улици Срђана Алексића (део до улице Недељка Гвозденовића), и ту одмах поред је оно Дедињско насеље :wink: , е ту би требало да се г/ради окретница тих линија и наравно неких нових линија које се планирају, јер ће и Грчком улицом ићи те неке будуће линије, а вероватно знаш да су у Грчкој улици већ урађене нише за аутобуска стајалишта. Колико знам, кад се заврши наставак Грчке улице, линија 72 ће се преместити да иде целом њеном дужином и наравно садашњом Норвешком улицом. Завршетком наставка Грчке улице и спајања са Сурчинском улицом, ће се значајно растеретити саобраћај у мојој улици - Недељка Гвозденовића.

Као што видиш све је повезано једно са другим, постоје приоритети, и мора се бити стрпљив да се све полако одради. Надам се да нисам био опширан, то је било најкраће што сам могао да напишем, а и да не бих пуно гушио подтему.
:sesir:
Pohvale za post: 6
dripac28
Korisnikov avatar
Intermediate
Postovi: 119
Pridružio se: Čet Jun 11, 2015 12:20 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 131
Pohvalio: 114

Re: Saobracajnica T6

Postod dripac28 » Uto Okt 17, 2017 9:43 am

To je to @Gaga, sve pojasnjeno.
Shvatam da treba ici korak po korak, ali kad ovoliko kasnimo sa projektima za ocekivati je da budemo nestrpljivi.
Kuce u Vojvodjanskoj ulici po meni treba ocuvati, svima srediti fasade i da procveta ta strana ulice, a onaj servis koji pominjes cim se krene ka Ledinama je za mene najvece ruglo ne samo u tom kraju nego gde god da vidim te mehanicare i servise, svi objekti su nakaradni i na lokacijama gde po meni ne bi trebali da budu, cast izuzetcima.
Kao klinac sam uvek mislio da je brdo i ona nabacana zemlja gde sada treba proci ulica, zapravo priprema terena da tu prodje bulevar, a tek 20 godina kasnije se krece sa pricom o bulevaru na ovoj lokaciji, ulice koje se trenutno koriste vise deluju kao neko privremeno resenje i putevi kuda su stari Bezanijci vukli svoje volove. :D
Nadam se da ce i cuvena Vinogradska uskoro biti rekonstuisana...
OKRECITE BEOGRAD! :evil:
Pohvale za post: 2
Svetlopis
Korisnikov avatar
Beginner
Postovi: 84
Pridružio se: Pet Mar 03, 2017 2:23 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 143
Pohvalio: 58

Re: Saobracajnica T6

Postod Svetlopis » Ned Apr 01, 2018 10:45 pm

U surcinskoj ulici, blizu Grand kafe, mogu se videti geometri ovih dana, nisam imao priliku da pitam o cemu je rec.
Ima li neko neku informaciju? Da se slucajno ne radi na rekonstrukciji ulice ili je nesto sasvim sporedno po sredi?
Koridor 11: MAPA
Hvala svima na doprinosu. Mapa je javna i svi mogu uređivati.
SRBO
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 1590
Pridružio se: Pet Jan 23, 2015 9:48 pm
Lokacija: Учитељско насеље
Kontakt:
Pohvaljen: 1132
Pohvalio: 30

Re: Saobracajnica T6

Postod SRBO » Pon Apr 02, 2018 10:20 pm

Дођу тако да дефинишу неке нове линије за парцеле да лакше откупе касније али не значи да ће се ишта радити
Miksa
Novice
Postovi: 3
Pridružio se: Uto Jul 31, 2018 11:52 am
Kontakt:
Pohvaljen: 0
Pohvalio: 0

Re: Saobracajnica T6

Postod Miksa » Čet Avg 09, 2018 3:06 pm

Da li i dalje postoji mogucnost da privredna zona bude dole do kuca, a groblje gore kako nebi ljudima groblje bilo tu do kuca?

Povratak na “Bulevari, ulice i ostala gradska infrastruktura”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: GOJE, Toni i 25 gosta