Veze nemam sa crtanjem, al' dobro, ovo je samo skica, nije sve tačno nacrtano već odokativno

Kanjonizovao sam Slaviju i nek ide sve u ...

Nisam bio siguran za zgradu levo, al ja bih da mi to rušimo kume

Moderator: Igor
Minnheima » Пет Мар 20, 2020 1:46 pm napisao:Upravo to "staklo i glupi oblici" u kombinaciji s postojećim graditeljskim nasleđem daje zanimljivost i dinamiku čitavom prostoru.
Bravo, Beki, odličan posao.
Ono što mene fascinira je da jedan laik (pretpostavljam da nisi arhitekta) na nekom forumu za kratko vreme fiktivno "isprojektuje" prostor ubedljivije od tolikih konkursa. Ovo sutra da se izvede unapredilo bi Slaviju neverovatno.
Posebno mi se dopada zgrada koju si "pozajmio" za Mitićevu rupu, a koja bi mogla da bude i znatno viša.
Kailan » Pet Mar 20, 2020 2:07 pm napisao:Minnheima » Пет Мар 20, 2020 1:46 pm napisao:Upravo to "staklo i glupi oblici" u kombinaciji s postojećim graditeljskim nasleđem daje zanimljivost i dinamiku čitavom prostoru.
Bravo, Beki, odličan posao.
Ono što mene fascinira je da jedan laik (pretpostavljam da nisi arhitekta) na nekom forumu za kratko vreme fiktivno "isprojektuje" prostor ubedljivije od tolikih konkursa. Ovo sutra da se izvede unapredilo bi Slaviju neverovatno.
Posebno mi se dopada zgrada koju si "pozajmio" za Mitićevu rupu, a koja bi mogla da bude i znatno viša.
Доста ми имамо "занимљиве" архитектуре ред је да мало и лепота дође на ред
Nemoj molim te da im daješ više ideja. Kakva god da je Slavija, bolje i da ostane nepopunjena, nego da dobijemo one staklenčuge koje bi je samo još više unazadili i ne bi bila ništa bolja Slavija nego li sada. Ajde barem ovde (mislim na forum) da se potrudimo da ne dajemo predloge koji će dodatno da uružnjuju Beograd. Ionako imamo previše toga. Eto, recimo onako kako radi Zexland, po mom mišljenju, oplemenjuje prostor i vizuelno i funkcionalno. Od ovog što si predložio, jedino mi je prihvatljivo, donekle, ovo sa Admiralom.Beki » 20 Mar 2020 17:53 napisao:Ja sam se trudio da budem što konzervativniji sa oblicima, inače, po mom ukusu, bih odabrao još zanimljivija i luđa rešenja. Cilj je bio da se formira pravilan trg, koliko je moguće, i da Slavija ne bude krezuba već sa zgradama jednake visine.Kailan » Pet Mar 20, 2020 2:07 pm napisao:Доста ми имамо "занимљиве" архитектуре ред је да мало и лепота дође на ред
Zanima me šta je za tebe lepo i kako bi to prolepšao Slaviju? Da li je za tebe lepa ona strana gde je McDonald's i lepo to što svaka zgrada vodi svoju politiku kada je visina u pitanju? Ako nije, kako bi to rešio?
solecar » Pet Mar 20, 2020 6:57 pm napisao:Nemoj molim te da im daješ više ideja. Kakva god da je Slavija, bolje i da ostane nepopunjena, nego da dobijemo one staklenčuge koje bi je samo još više unazadili i ne bi bila ništa bolja Slavija nego li sada. Ajde barem ovde (mislim na forum) da se potrudimo da ne dajemo predloge koji će dodatno da uružnjuju Beograd. Ionako imamo previše toga. Eto, recimo onako kako radi Zexland, po mom mišljenju, oplemenjuje prostor i vizuelno i funkcionalno. Od ovog što si predložio, jedino mi je prihvatljivo, donekle, ovo sa Admiralom.Beki » 20 Mar 2020 17:53 napisao:Ja sam se trudio da budem što konzervativniji sa oblicima, inače, po mom ukusu, bih odabrao još zanimljivija i luđa rešenja. Cilj je bio da se formira pravilan trg, koliko je moguće, i da Slavija ne bude krezuba već sa zgradama jednake visine.Kailan » Pet Mar 20, 2020 2:07 pm napisao:Доста ми имамо "занимљиве" архитектуре ред је да мало и лепота дође на ред
Zanima me šta je za tebe lepo i kako bi to prolepšao Slaviju? Da li je za tebe lepa ona strana gde je McDonald's i lepo to što svaka zgrada vodi svoju politiku kada je visina u pitanju? Ako nije, kako bi to rešio?
Naravno, sve ovo izneseno ne znači da se ne slažem sa idejom da se formila neki normalan trg / kružni tok.
Ajde, čim naiđemo na prvi problem, da gasimo forum. Danas čovek ne može ni da da dobronameran savet a da se neko ne naljuti.Beki » 20 Mar 2020 23:16 napisao:Daj da gasimo forum onda.
Tako je. Nema mnogo veze kvalitet vazduha sa širinom ulice, koliko sa manjkom zelenila, a povećanjem broja vozila. Slavija je jedan od opterećenijih kružnih tokova, a gotovo sva u zgradama. I ono malo zelenila što ima, Mitićeva rupa i Manjež, kao da ni ne postoji. Generalno, delovi grada koji kubure sa zelenilom , kubure i sa kvalitzetom vazduha , ali i temperaturom. To najbolje osetim leti, kada dođem uveče iz grada, gde prosto izbija vrelina iz asfalta, i vazduh je nekako ustajao i težak, a kad dođem kod mene, tačno osetim svežinu i drukčiji, prijatniji vazduh. A od zelenila imam Hajd park. Još jedna dobra strana je i to što imam i ružu vetrova.Дошљак » 21 Mar 2020 07:54 napisao:Мислим да ни овако није ништа бољи.beobike » 21 Mar 2020 00:50 napisao:A šta mislite kakav bi vazduh bio sa ovolikim zgradama na ovako prometnom kružnom toku? Tu ustvari nikako ništa ne bi smelo da se više zida.
Na NBG je i najveća koncentracija vozila. Ne mora nužno da znači da sam u pravu, ali dok bude trajalo ovo vanredno stanje, trebalo bi da vazduh bude čistiji.Пантограф » 21 Mar 2020 09:12 napisao:Nagori vazduh je na Novom Beogradu, uprkos širokim prostorima i izostanku 'ulica-kanjona'.
solecar » Sub Mar 21, 2020 11:38 am napisao:Ajde, čim naiđemo na prvi problem, da gasimo forum. Danas čovek ne može ni da da dobronameran savet a da se neko ne naljuti.Beki » 20 Mar 2020 23:16 napisao:Daj da gasimo forum onda.
Povratak na “Bulevari, ulice i ostala gradska infrastruktura”
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 7 gosta