K-District [Nekadašnji Beko Projekat]

Teme o pojedinačnim projektima koji se nalaze u izgradnji

Moderator: Igor

relja
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 13343
Pridružio se: Sre Dec 13, 2006 3:44 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 8823
Pohvalio: 2410

K-District [Nekadašnji Beko Projekat]

Postod relja » Uto Okt 09, 2012 9:08 pm

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/ ... is.lt.html

Beograd
Dorćol čeka Zahin kreativni rukopis
Most-paviljon u Saragosi, za koji je Zaha Hadid 2004. godine dobila Prickerovu nagradu – najviše priznanje u arhitekturi

Stručna javnost uglavnom pozdravlja odluku investitora, grčke kompanije „Lamda divelopment” da za projektovanje hotela, apartmana i poslovnog prostora na lokaciji bivše fabrike „Beko” angažuje Zahu Hadid, jednu od vodećih svetskih arhitekata. Ali, ovdašnje arhitekte u razgovoru za „Politiku” ne poriču da prema čitavom projektu zadržavaju dozu rezerve.

Za takvu lokaciju, prema mišljenju Grozdane Šišović, arhitekte, trebalo je da bude organizovan konkurs, tim pre što je bilo sporenja oko plana detaljne regulacije prostora podno kalemegdanskih zidina, odnosno da li će gradnja ugroziti vizure Beogradske tvrđave.

Gordana Šišović

– Zahu je uposlio privatni investitor, ali bi trebalo u perspektivi uspostaviti princip da se i oni obavežu da raspisuju javne, internacionalne arhitektonske konkurse, jer su oni svojevrsno takmičenje u kvalitetu. To je poštenije i prema domaćoj arhitektonskoj sceni. Nadam se da će biro Hadidove na svom najvišem nivou razraditi projekat i da će Beograd dobiti objekat po svojoj meri – smatra Šišovićeva.

Sa njom se slaže Vesna Cagić-Milošević, arhitekta i docent na Arhitektonskom fakultetu. Reč je, kaže Cagićeva, o jednoj od najznačajnijih neaktivnih lokacija u centralnoj zoni grada, koja po svim regulatornim kriterijumima ima tretman lokacije od izuzetnog značaja i trebalo je da bude predmet arhitektonskog konkursa.

Vesna Cagić-Milošević

– Kada već nije tako, odlično je što će se tu pojaviti objekat čiji je autor tako značajno ime savremene arhitekture. Arhitektura „sa potpisom” u velikoj meri učestvuje u stvaranju dobrog imidža grada i države i osim kulturološkog značaja za sredinu u kojoj se nalazi važna je i kao turistička atrakcija. Međutim, njeni pozitivni efekti daleko su veći kada su ti objekti po nameni javni: muzeji, pozorišta, univerziteti. Kada privatni investitor dovodi zvučno ime, pozitivni efekti su za grad Beograd čist ćar – kaže Cagić-Milošević.

Njen kolega Goran Vojvodić, raduje se svaki put kada čuje da bi megazvezde poput Hadidive, Kalatrave, Libeskinda ili Podreke mogli da ostave pečat u srpskoj prestonici jer njihova dela obogaćuju sredinu i Beograd pozicioniraju na svetsku mapu gradova sa atraktivnim objektima.

Goran Vojvodić

– Građevine Zahe Hadid su intrigantne, ona je vizionar i izuzetno vodi računa o detaljima, kao i o okruženju sa kojim objekat korespondira. Svi trodimenzionalni prikazi njenih objekata kada se otelotvore dobiju na težini i onda se krajnje jasno vidi njen vrhunski profesionalizam. Muzej savremene umetnosti u Rimu najrečitiji je primer njenog stvaralaštva. Smeta mi što mnogo više nepoznatih arhitekata projektuje u Beogradu i to doživljavaju samo kao profesionalni angažman bez sagledavanja šire konotacije i ne vode računa o estetici grada. Umesto da ga ulepšaju oni ga naružuju – izričit je Vojvodić.

Mihajlo Mitrović, arhitekta, kaže da ne veruje nijedan odsto da će se prema projektu Zahe Hadid zidati u podnožju Beogradske tvrđave, jer prethodnih decenija nijedno veliko ime svetske arhitekture nije moglo da gradi u Beogradu.

Mihajlo Mitrović

– Dovođenje istaknutih autora u prestonicu je zloupotreba njihovog imena i autoriteta kako bi investitori lakše došli do dozvola. Do sada su bili raspisivani brojni međunarodnih arhitektonski konkursi na kojima su pobeđivale poznate arhitekte, dolazili su u Beograd, razvijali projekte, ali nijedan nije izveden najvećim delom zbog naše birokratije – smatra Mitrović.


Centar vodenih sportova u Londonu, izgrađen po projektu Hadidove za poslednje olimpijske igre. Koštao je 439 miliona evra

Ime nije garancija uspešno izvedenog projekta

Hadidova privlači pažnju gde god da se pojavi, odavno se upisala u istoriju arhitekture i sa tog aspekta je pozitivno što se Beogradu pominje kao lokacija gde bi ona mogla da ostavi trag, mišljenja je Ivan Rašković, predsednik Društva arhitekata Beograda.

– Ona je primer izrazito autorske arhitekture i ima prepoznatljiv rukopis. Ali to samo po sebi ne garantuje da će projekat u Beogradu biti uspešno izveden i da će se građevina uklopiti u postojeći ambijent – kaže Rašković.
D. Mučibabić
objavljeno: 09.10.2012.Koska je bačena... :P
"Čovečuljci sa logaritmarima i računarima će naslediti zemlju." "Feniksov let" , 1965. g
boca-ica
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 8856
Pridružio se: Pet Apr 02, 2010 4:58 am
Kontakt:
Pohvaljen: 3619
Pohvalio: 839

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod boca-ica » Uto Okt 09, 2012 10:17 pm

Ovo me potseca kada sam kupovao krov nad glavom, za neku trulu baraku trazili su mi ne verovatnu cifru
uz iditsko objasnjenje ,, mozes da zidas na nekoliko spratova ko komsija,,
nit sam hteo niti sam mogao da sebi priustim spratove
Kreteni prodavali su maglu , potencijali i sve ono - da je babi ,bila bi deda

Ma koja crna lokacija, ko jos zalazi u taj unesrecen zapecak ,
jedino ovakav projekat moze tu lokaciju da revitalizuje ,kako bi dobila mesto koje zasluzuje

Molimo Boga da sto pre pocne izgradnja ida na tom putu ima sto manje dusebriznika koj bi da se ogrebu za koju saku. . .
postoji 1.000 razloga za necu, a 1 za hocu :)
Homer Jay
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 7514
Pridružio se: Sre Jan 03, 2007 5:06 pm
Lokacija: Boleč
Kontakt:
Pohvaljen: 4911
Pohvalio: 3492

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod Homer Jay » Sre Okt 10, 2012 12:57 am

Hm, "Novosti" imaju drugačije rendere.

Mega hotel pored Zoo-vrta
M. R. MILOSAVLJEVIĆ | 09. oktobar 2012. 20:55 | Komentara: 0
Dugo najavljivani projekat na mestu zgrade "Beka" mogao bi uskoro konačno da zaživi. Urbanistički projekat čeka na usvajanje, zatim sledi pribavljanje dozvola

Slika

DORĆOL je na dobrom putu da postane domaćin prestižnom hotelskom kompleksu. Nekadašnja zgrada "Beka" preko puta Zoološkog vrta ustupiće mesto ogromnom, multifunkcionalnom kompleksu površine 94.000 kvadratnih metara, ukoliko se ostvare težnje grčkog investitora, kompanije "Lamda divelopment". Ova firma kupila je zgradu "Beka" još 2007. godine za 55,8 miliona evra i angažovala arhitektonski biro Zahe Hadid, jedne od najčuvenijih arhitekata današnjice.

Na pomenutih 94.000 kvadrata trebalo bi da se smesti rezidencijalni, komercijalni i poslovni prostor, ali i hotel sa pet zvezdica. Ova lokacija bi postala svojevrsni "centar centra grada", u kojem će biti mesta za najrazličitije sadržaje - šoping, šetnju i odmor, ali nije isključeno da bude i turistička atrakcija. Predstavljaće novu sponu između grada i reke, i, što je najvažnije, otvoriće hiljadu novih radnih mesta. Ceo projekat vredi oko 200 miliona evra i poštuje sve propise o zaštiti okoline.

Javna prezentacija projekta otvorena je u utorak u prostorijama Gradske uprave u 27. marta 43-45, i moći će da se vidi svakog radnog dana do 16. oktobra, između 9 i 15 sati. Ako urbanistički projekat bude usvojen, investitor će moći da uđe u proceduru za pribavljanje svih potrebnih dozvola za gradnju od Ministarstva građevinarstva i urbanizma.

Slika

KOMPLEKS DEO BEOGRADSKE TVRĐAVE

TEREN na kojem bi se ovaj kompleks izgradio pripada Beogradskoj tvrđavi, i deo je spomenika kulture od izuzetnog značaja za državu. Republički Zavod za zaštitu spomenika kulture je u martu ove godine propisao uslove zaštite tog područja, a sve sugestije uvrštene su u projekat.


Izvor: Novosti
"You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one..."
Igor
Korisnikov avatar
Site Admin
Postovi: 13885
Pridružio se: Sre Jan 10, 2007 1:15 am
Kontakt:
Pohvaljen: 17759
Pohvalio: 19194

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod Igor » Sre Okt 10, 2012 1:03 am

Reklo bi se tj vidi se da su novosti fotografisale panoe sa izlozbe posto je projekat koji je politika prikazala izmenjen. Narednih dana vise informacija i naravno materijala ;)
Delija
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 6156
Pridružio se: Ned Jan 03, 2010 4:04 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 5852
Pohvalio: 1558

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod Delija » Sre Okt 10, 2012 2:06 am

Republički Zavod za zaštitu spomenika kulture je u martu ove godine propisao uslove zaštite tog područja, a sve sugestije uvrštene su u projekat.


http://www.novosti.rs/upload/images/201 ... pleks-.jpg

Волео бих да знам какве су им то сугестије? Зашто је волумен левог крила већи? Зашто се то није пребацило у десно крило које је ближе дорћолском урбаном ткиву као у првом рендеру који смо видели? Да ли је могуће да су целу зграду преполовили зарад визуре са Калемегдана ка делу 25. Маја?
Чекајући метроа

"Вук на овцу своје право има ка тиранин на слаба човјека, ал тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветлија!"
JohnnyLee
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 10375
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 10:17 am
Lokacija: Јерковић
Kontakt:
Pohvaljen: 5987
Pohvalio: 8774

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod JohnnyLee » Sre Okt 10, 2012 1:11 pm

ма кол'ко год да ми се свиђа ова зграда, ја би њој променио локацију. ја би њу оставио за СА или блок 18 или Дорћол Марину или Аутокоманду на место Делта планете (као што сам већ раније рекао). ту би била упечатљива зграда. овако, ем јој смета Калемегдан ем она смета Калемегдану
где год да кренем, тај град ме прати
Београд мој, себи ме врати
где год да одем, тај град ме чува
кроз моју главу кошава дува
Pohvale za post: 2
direktor
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 30941
Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 2:07 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 20573
Pohvalio: 8239

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod direktor » Sre Okt 10, 2012 1:13 pm

Bio na javnom uvidu bila ekipa od nas 10 tak bedmen ce staviti slike djevojka koja je dolje je jao nervozna da nekazam drska .Kad smo pital zasto nema na internbetu nego u podrumu ,pa zasto nema prikaza sa rijeke da se vidi odnos prema kalemegdanu,pa dobro stvicemo , sto je kratko radno vrijeme od 9do 15 h tako da niko ko je je za poslen nemoze da dodje.Cjeli projekat moze da se vidfi pecat i potpis je nekog domaceg arhitekte .Za projekat na takvoj lokaciji koji kosta toliko napraviti tako bjednu prezentaciju od 10 paira a4 na moje pitanje a gdje je jos pa stace ti.A o javnom konkursu necu ni trositi tastatutru kod tita zlog je za svaki ilole bitniji objekat konkurs bio obavezan.Dodace sutra joj koji render
*Ова порука је за приватну, а не јавну употребу. Њена сврха/циљ/намера није вршење нити позивање на вршење кривичних или других кажњивих дела, већ упражњавање Уставом зајемчене слободе мисли, савести и говора.
spatiotecte
Professional
Postovi: 11717
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 8:58 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 9553
Pohvalio: 2276

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod spatiotecte » Sre Okt 10, 2012 1:23 pm

Sta je sad ovo? kakve je ovo spodoba? Totalno freaky projekat, onaj prvi render je mnogo bolji.
JohnyBgood
Advanced
Postovi: 2515
Pridružio se: Pon Apr 26, 2010 8:21 pm
Lokacija: Bgd - Chi
Kontakt:
Pohvaljen: 28
Pohvalio: 67

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod JohnyBgood » Sre Okt 10, 2012 6:11 pm

Ja sad vise nista ne razumem, sta je bre ovo drugo raspoluceno? To nije ista zgrada.
BadMan
Intermediate
Postovi: 444
Pridružio se: Sre Jun 16, 2010 9:52 am
Kontakt:
Pohvaljen: 119
Pohvalio: 35

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod BadMan » Sre Okt 10, 2012 7:40 pm

Evo ekskluzivnih fotografija dok ne otvorimo posebnu temu: http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 602&type=1
boca-ica
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 8856
Pridružio se: Pet Apr 02, 2010 4:58 am
Kontakt:
Pohvaljen: 3619
Pohvalio: 839

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod boca-ica » Sre Okt 10, 2012 8:19 pm

Direktor wrote ,,. . . .Gde je jos - a sta ce ti ?. . . . ,,
e to ti je slika nase zloupotrebljene protekcije tate i mame koj su ogajili COBANICU
koja ce bez problemma sutra sjeb#@$ deo BGDa i posle nas ubedjivati da je to avangarda ko sto je uradjeno sa Savskim trgom
postoji 1.000 razloga za necu, a 1 za hocu :)
Homer Jay
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 7514
Pridružio se: Sre Jan 03, 2007 5:06 pm
Lokacija: Boleč
Kontakt:
Pohvaljen: 4911
Pohvalio: 3492

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod Homer Jay » Sre Okt 10, 2012 8:33 pm

BadMane, nadam se da se ne ljutiš ako prenesem fotke ovde? Lakše nam je da komentarišemo dok gledamo slike :) Ako je neki problem, obrisaću ih. I hvala ti što si nam ovom repertažom omogućio da zavirimo na javni uvid plana.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Izvor Ministarstvo prostora

Zbog svih ovih krivih linija još uvek mi je teško da pohvatam šta je šta na renderima :D Prva reakcija mi je bila - wow, skejterski raj! :D

Mislim, s jedne strane je super - prepoznatljiv Zaha Hadid stil, dosta zelenila, lep koridor ka reci sa pasarelom preko pruge i parkićem u sredini bloka. S druge strane, još uvek mi je teško da sve ovo zamislim na tom mestu. I da, malo sam iznenađen radikalnom transformacijom sadašnje upravne zgrade "Beka". Očekivao sam da će je nadzidati i renovirati, a ne da će je učiniti neprepoznatljivom.

Predlažem da Beobuildova reportaža zvanično otvori novu temu o ovom projektu, a do tada ćemo još malo piskarati ovde ;)

edit - ubacio sam i fotku na kojoj se vidi kompleks sa keja
Poslednja izmena od Homer Jay u Sre Okt 10, 2012 9:00 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
"You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one..."
jlaki
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 2705
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 3:29 pm
Lokacija: Beograd
Kontakt:
Pohvaljen: 516
Pohvalio: 85

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod jlaki » Sre Okt 10, 2012 8:52 pm

Meni se projekat čak i sviđa, ali je lokacija potpuno moronska. Napisao sam primedbu koju ću sutra predati.

Zamislite obu zgradu u Savskom amfiteatru ili u Bloku pore zgrade CK ili, najbolje, u bloki 68 i 69 koji je sada idnustrijska zona :O
Stop automobilizaciji Beograda!
Pohvale za post: 1
Delija
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 6156
Pridružio se: Ned Jan 03, 2010 4:04 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 5852
Pohvalio: 1558

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod Delija » Sre Okt 10, 2012 9:02 pm

jlaki napisao:Meni se projekat čak i sviđa, ali je lokacija potpuno moronska. Napisao sam primedbu koju ću sutra predati.

Zamislite obu zgradu u Savskom amfiteatru ili u Bloku pore zgrade CK ili, najbolje, u bloki 68 i 69 koji je sada idnustrijska zona :O


Ево ја те јавно молим да не шаљеш примедбу. Овај објекат ће се градити на овој локацији или се неће градити уопште.Побогу људи,ради се о приватном инвеститору који је за парцелу дао 60 милиона евра,ангажовао можда и најбољи светски архитектонски студио и још све урадио у складу са жељама завода за заштиту споменика и урбанистичким ограничењима.Овај објекат је заузео минималну површину,предвиђа више зеленила него што га сада има,урадили су пасареле чак и преко мртве пруге...

Шта бисте још? По бесплатни викенд у будућем хотелу?

Homer Jay napisao:
edit - ubacio sam i fotku na kojoj se vidi kompleks sa keja


Ма баталите зграду,хоћемо онакве возове за ЖС! :D
Чекајући метроа

"Вук на овцу своје право има ка тиранин на слаба човјека, ал тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветлија!"
Pohvale za post: 1
Bivis
Higher intermediate
Postovi: 1427
Pridružio se: Ned Dec 18, 2011 8:35 pm
Lokacija: Novi Beograd
Kontakt:
Pohvaljen: 420
Pohvalio: 288

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod Bivis » Sre Okt 10, 2012 9:14 pm

Besplatan vikend zvuči odlično : ), šalu na stranu Beograd je konačno dobio projekat koga se ne bi postideli ni gradovi kao što su London i Njujork. Nadam se da će stvarno doći do njegove realizacije, a za sve naše vrsne arhitekte koji imaju neke primedbe zbog ovog projekta, pitao bih ih gde su bili kada se ona masivna kutija od cipela gradila na Ušću.
‘‘Dođu tako ponekad vremena, kada pamet zaćuti, bu**** progovori, a fukara se obogati.’’
spatiotecte
Professional
Postovi: 11717
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 8:58 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 9553
Pohvalio: 2276

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod spatiotecte » Sre Okt 10, 2012 9:27 pm

Bivis napisao:Besplatan vikend zvuči odlično : ), šalu na stranu Beograd je konačno dobio projekat koga se ne bi postideli ni gradovi kao što su London i Njujork.


To je dobio kad je izgradjen most preko Ade, za razliku od Londona i Njujork-a, oni jos uvek nemaju tako nesto :D
MilisaV
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 5157
Pridružio se: Sre Jan 12, 2011 12:03 am
Kontakt:
Pohvaljen: 1318
Pohvalio: 1030

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod MilisaV » Sre Okt 10, 2012 10:51 pm

jel ovo elektrifiirana pruga???

neko bi trebao da dojavi hadid da tu nema elektrificirane pruge, a i za putnički saobraćaj nisam baš siguran koliko je čest, a i ovaj voz mi ne liči na onaj ruski crveni.
borac za bolje sutra

bez splavova na rekama
spatiotecte
Professional
Postovi: 11717
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 8:58 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 9553
Pohvalio: 2276

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod spatiotecte » Sre Okt 10, 2012 11:04 pm

MilisaV napisao:jel ovo elektrifiirana pruga???

neko bi trebao da dojavi hadid da tu nema elektrificirane pruge, a i za putnički saobraćaj nisam baš siguran koliko je čest, a i ovaj voz mi ne liči na onaj ruski crveni.


Zahu Hadid savrseno ne zanima da li je pruga elektrificirana i da li tuda idu ruske dizel kompozicije ili onaj stari bukurestanac sa plavim vagonima.

Kod nje uz svaki Hi-tech projekat ide i Hi-tech voz :D , u ovom slucaju radi se o francuskom TGV-u.

No u svakom slucaju, veca je verovatnoca jednog dana da vidimo izgradjenu ovu njenu zgradu neko da vidimo brze vozove da jure tom prugom. :gobb:
Homer Jay
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 7514
Pridružio se: Sre Jan 03, 2007 5:06 pm
Lokacija: Boleč
Kontakt:
Pohvaljen: 4911
Pohvalio: 3492

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod Homer Jay » Sre Okt 10, 2012 11:26 pm

Bože zdravlja, jesen će na Beobuildu biti puna ekskluziva :vops:
"You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one..."
Igor
Korisnikov avatar
Site Admin
Postovi: 13885
Pridružio se: Sre Jan 10, 2007 1:15 am
Kontakt:
Pohvaljen: 17759
Pohvalio: 19194

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod Igor » Sre Okt 10, 2012 11:31 pm

Videcemo, nisam sklon senzacionalizmu ali dacemo sve od sebe da budu pre svega kvalitetni prikazi i uvek najsveziji koliko je moguce.
Homer Jay
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 7514
Pridružio se: Sre Jan 03, 2007 5:06 pm
Lokacija: Boleč
Kontakt:
Pohvaljen: 4911
Pohvalio: 3492

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod Homer Jay » Sre Okt 10, 2012 11:42 pm

To ja malo više prizivam buđenje projekata i planova po gradu, a sasvim sam siguran da će Beobuild uvek biti na pravom mestu, u pravo vreme, sa pravim informacijama ;)
"You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one..."
JohnnyLee
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 10375
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 10:17 am
Lokacija: Јерковић
Kontakt:
Pohvaljen: 5987
Pohvalio: 8774

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod JohnnyLee » Čet Okt 11, 2012 9:13 am

ај да видимо шта ће од овога на крају да испадне.... али воз је закон....
где год да кренем, тај град ме прати
Београд мој, себи ме врати
где год да одем, тај град ме чува
кроз моју главу кошава дува
direktor
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 30941
Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 2:07 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 20573
Pohvalio: 8239

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod direktor » Čet Okt 11, 2012 9:51 am

Da prosetam da vidim da li su doddali jos rendera pogled sa reke koji tako nedostaje beo su ladno digli na 7 spratova i neprepoznatljiv je najvisa kota je 37 metara ako se nevaram
*Ова порука је за приватну, а не јавну употребу. Њена сврха/циљ/намера није вршење нити позивање на вршење кривичних или других кажњивих дела, већ упражњавање Уставом зајемчене слободе мисли, савести и говора.
Feanor
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 1697
Pridružio se: Sre Nov 30, 2011 11:13 am
Kontakt:
Pohvaljen: 505
Pohvalio: 157

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod Feanor » Čet Okt 11, 2012 10:23 am

Koji im je da stalno ultra moderne projekte guraju uz tvrdjavu? Na novim renderima se bas vidi da ce "smetati" tvrdjavi...

Mada mogu da pohvalim sto nisu planirali da zgradu Beko ostave ovakvu vec da je priblize projektu...
mekbejn
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 4352
Pridružio se: Uto Jul 13, 2010 9:01 am
Lokacija: 44.835749,20.411082
Kontakt:
Pohvaljen: 1475
Pohvalio: 5420

Re: Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Postod mekbejn » Čet Okt 11, 2012 10:49 am

Ja i dalje ne vidim da će smetati tvrđavi.
Kad se gleda ispred 25. maja ima ta "rupa", posle prođeš 100m i prošao si ceo kompleks. Mislim zaklanja pogled ukupno sa 100-150m šetališta.

Povratak na “Projekti u izgradnji”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Luxor90 i 18 gosta