Brodic » Pet Feb 28, 2020 10:22 pm napisao:Pozdrav svima ...
Zanima me kupovina stana u H objektu, pa vas molim za nekoliko informacija. Pretpostavljam da je gradnja slicna kao i u G objektu.
1. Da li je dobra zvucna izolacija izmedju stanova?
2. U prodajnom salonu su rekli da je parcela pored predvidjena za vrtic. Plasim se da ne bude nesto drugo na tom mestu, da li neko ima informaciju o tome?
3. Da li se angazuje neka firma za odrzavanje, i koliki su prosecni racuni za to za stan od oko 70kvm?
4. Citam da nisu postavljene klime u stanove, to me jako iznenadjuje s obzirom na cenu stana...
Hvala vam unapred na odgovorima i komentarima.
Brodicu, ja ne znam ni dal je dobra zvucna izolacija u G u kojem zivim, a kamoli u H kakva ce biti. Prvo nisu se svi uselili u G, ne moze da se proceni jos, ali deluje da je srednjeg kvaliteta, mogla je i bolja za ovo sto smo platili/za ono sto cete mozda kupiti. To sto ce gradnja biti slicna, nista ne znaci, znaci mozda da ce biti iste boje fasade zgrada kao u naselju, ostalo je sve neizvesno. Izvodjac radova ne mora stanarima nista da garantuje i moze da nabavi materijale i opremu od koga hoce za ugradnju. Takodje investitor nikad ne daje vendor listu kupcima sta ce biti ugradjeno, niti se obavezuje za bilo koji kvalitet da ce da ispostuje, znaci kupis pa se posle hvatas za glavu.
Jeste parcela predvidjena za vrtic, ali osim informacije od komsinice koja ima tetku u redovima investitora, nemamo druge potvrde, zasad nam je ona jedina veza sa investitorom. Za reklamacije koje smo dosad slali, nismo dobili nikakav odgovor. Tako ce ti biti i kad kupis stan, na telefon ti se niko nece javiti, sedis i nadas se da ce ti izvodjac u garantnom roku ukloniti nedostatke, pri cemu pravno nema nikakvu obavezu da ti to odradi.
Angazovana je firma za odrzavanje, placa se odrzavanje zgrade 0.36evra po m2 i za garazu 7.2 evra mesecno, obe cifre bez pdv, preracunaj za 70m2 pa vidi kolko izadje.
Klime nisu bile uz cenu stana u G, za H ne znam kako ce biti, iznenadilo bi me da budu ugradjene, sto za ovu cenu je tesko cepidlacenje. Skok cene u sledecim objektima koji se grade/su u planu nema veze sa kvalitetom gradnje, to je valjda dosad svima jasno, nego sa nerealnim cenama nekretnina na trzistu. Realna cena stana u zemunskim kapijama je 1200 evra sa pdv za ono sto se nudi, isto kao sto je na novom bg 1400 sa pdv-om.