Napušteni objekti i lokacije
Moderator: Igor
-
tzoran1
- Advanced
- Pridružio se: Čet Nov 21, 2013 2:38 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 4621
Pohvalio: 798
Pohvalio: 798
Re: Napusteni objekti i lokacije
Hotel Lika, u blizini železničke stanice, koji je započet 1992. u okviru priprema za Eurobasket takmičenje koje se nikada nije dogodio. A ova druga je valjda bila od propale union banke.
Mnogi nesposobni ljudi su daleko dogurali. Ko je nesposoban moze raditi sve. Sposobni rade samo ono sto umeju.
Pohvale za post: 2
-
AntonioBandera(s)
- Intermediate
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2018 7:58 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 327
Pohvalio: 113
Pohvalio: 113
Toliko napustenih objekata, poslovnih prostora..jos i na sjajnim gradskim lokacijama. Koliko je to ljudi moji samo potencijalnih radnih mesta i ne samo to, koliko bi se samo novca od poreza i ostalih dazbina srucilo u drzavnu, gradsku kasu. Ali ne, nekome verovatno nije u interesu da se to sve resava. (Vladajucim garniturama od '90tih)
BeoGRAD je neispricana prica i vecita inspiracija...

Pohvale za post: 1
-
vucko
- Professional
- Pridružio se: Ned Apr 20, 2008 1:42 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 5837
Pohvalio: 1512
Pohvalio: 1512
Noki » 24 Sep 2019 06:18 am napisao:Ob.per jesi li obišao staru Zastavinu fabriku kod Bogoslovije? Lako se ulazi a ako voliš napuštene fabrike i postrojenja koja su sad ruglo grada i lagano propadaju, eto preporuke gde da malo fotkaš
Super ideja! Navrnuću kada stignem
Sačuvajmo trolejbuski podsistem javnog prevoza u Beogradu.
-
Ksenija
- Higher intermediate
- Pridružio se: Pon Jan 11, 2016 2:09 am
- Kontakt:
Pohvaljen: 2658
Pohvalio: 7981
Pohvalio: 7981
Objekat niti je lep, niti je na elitnoj lokaciji, a za koju godinu moglo bi biti i jedno i drugo.
-
Beki
- Higher intermediate
- Pridružio se: Uto Okt 27, 2015 2:49 am
- Kontakt:
Pohvaljen: 3641
Pohvalio: 2182
Pohvalio: 2182
U ovu zgradu se ulazi sa kožnim mantilom kao što je nosio Neo iz Matriksa, minđušama na oba uveta, šatiranom jež frizurom i prvim albumom Željka Joksimovića koji piči preko vokmena. To što neko ne razume pravac u umetnosti, ne znači da je zgrada ružna.
Pohvale za post: 7
-
And7rey
- Advanced
- Pridružio se: Sre Sep 23, 2015 8:38 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 3654
Pohvalio: 106
Pohvalio: 106
Radi li se ona verano zgrada kod autoputa ili su ponovo stali?
Zaklanjaš mi Beograd!
-
Ronche
-
- Higher intermediate
- Pridružio se: Uto Mar 02, 2010 5:42 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 521
Pohvalio: 160
Pohvalio: 160
And7rey » 31 May 2020 12:03 pm napisao:Radi li se ona verano zgrada kod autoputa ili su ponovo stali?
Ma kakvi, ništa se nije maklo s mrtve tačke.
-
Хаеул
-
- Higher intermediate
- Pridružio se: Sub Apr 06, 2019 3:22 pm
Pohvaljen: 1837
Pohvalio: 121
Постмодернизам није правац већ странпутица - у свему, па и уметности.
То је, бар, мој мишљење. Слободни сте да мислите другачије.
То је, бар, мој мишљење. Слободни сте да мислите другачије.
Збогом.
-
SRBO
- Advanced
- Pridružio se: Pet Jan 23, 2015 9:48 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 2806
Pohvalio: 145
То је само одговор на модернизам који је био строго формалан и кодификован.
Сада улазимо у метамодернизам - нешто између. Слобода и креативност висока, али опет усмерена и задовољавајућа, чак и у деконструктивизму.
Сада улазимо у метамодернизам - нешто између. Слобода и креативност висока, али опет усмерена и задовољавајућа, чак и у деконструктивизму.
Једино решење за лоше и насилне људе су добри људи који су вештији у насиљу.
-
Хаеул
-
- Higher intermediate
Одговор, али лош. Мој лични став јесте да је постмодернизам, бар у архитектури, потпуни промашај.
Збогом.
-
SRBO
- Advanced
- Kontakt:
Лош да, али и добар - доказ да може другачије, али некад то и не ваља баш
Све то иде у круг, појави се нешто ново, постане устаљено, појави се покрет да се ради друкчије скроз, на крају се сложе да су обојица глупи и тако настаје опет нешто ново и циклус се наставља
Све то иде у круг, појави се нешто ново, постане устаљено, појави се покрет да се ради друкчије скроз, на крају се сложе да су обојица глупи и тако настаје опет нешто ново и циклус се наставља
-
Сенке
- Higher intermediate
- Pridružio se: Sre Maj 28, 2008 2:54 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 192
Pohvalio: 459
Pohvalio: 459
tzoran1 » 16 Јан 2020, 01:58 napisao:Hotel Lika, u blizini železničke stanice, koji je započet 1992. u okviru priprema za Eurobasket takmičenje koje se nikada nije dogodio. A ova druga je valjda bila od propale union banke.
Није само хотел, један део је и стамбена зграда. Имаш на Јутјубу снимке са човеком који живи у једном од станова.
Мук ми је химна, тмина отаџбина
WTF - Worship The Fallen
WTF - Worship The Fallen
-
Хаеул
-
- Higher intermediate
SRBO » 10 Јун 2020 04:02 napisao:Лош да, али и добар - доказ да може другачије, али некад то и не ваља баш
Посмодернизам у архитектури је само то - прелазни покрет који је показао да се може другачије.
Не бих се сложио да је све глупост, јер само екстремисти међу присталицама модернизма одбацују уметничку вредност пређашњих стилова, у њиховом историјском контексту. То што такви стилови нису више у складу с духом времена, не значи аутоматски да не поседују естетску вредност.
Збогом.
-
SRBO
- Advanced
- Kontakt:
Нисам мислио глупост у стилу и естетици, него да је једноставно глупо управо то - ићи скроз у екстрем
-
Хаеул
-
- Higher intermediate
У том случају, добро
Екстремизам је проблем у многим контекстима.

Збогом.
-
direktor
- Professional
- Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 2:07 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 22551
Pohvalio: 8737
Stoji postojano knez danilova

*Ова порука је за приватну, а не јавну употребу. Њена сврха/циљ/намера није вршење нити позивање на вршење кривичних или других кажњивих дела, већ упражњавање Уставом зајемчене слободе мисли, савести и говора.
Pohvale za post: 4
-
Igor
- Site Admin
- Pridružio se: Sre Jan 10, 2007 1:15 am
- Kontakt:
Pohvaljen: 20125
Pohvalio: 21036
Pohvalio: 21036
Delom napušten Čumić živi neki svoj drugi život u odnosu na 90-te.

Pohvale za post: 7
-
Bender Rodriguez
- Expert
- Pridružio se: Ned Mar 12, 2017 2:08 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 16578
Pohvalio: 12907
Pohvalio: 12907
Tu treba posklanjati one klubove iz Cetinjske a i iz ostatka centra što prave pakao ljudima i stanarima oko sebe.

-
Maša
-
- Novice
- Pridružio se: Uto Jul 07, 2020 9:26 am
- Kontakt:
Pohvaljen: 1
Pohvalio: 2
Pohvalio: 2
CASTELBIANCO » Čet Nov 06, 2014 7:39 pm napisao:ha ha ha znam ovog poslednjeg prevaranta...SIgrad inzenjering)) Mene ne cudi on i takvi slicni, cude me ljudi koji su znali da je lik prevarant i opet su potpisivali sa njim ugovore ovde po Dorcolu. Obecavao je kule i gradove, slicno nesto kao gazda jezda 90tih. Ciga lik ima 8 kvm stana (šupe socijalnih davanja od opštine), ovaj mu na to obeća 150kvm u novogradnji. Imam čak i kopiju tog ugovora kod sebe. Smehotres, za rubriku verovali ili ne. Naravno tu zgradu ne završi kao ni još 3 koje ja znam ovde uključujući i ovu gore na slikama. to kad neko nema dva grama mozga ne pomaze ni to sto ti je taj neko dosao za 2 zatamnjena dzipa, 2 razreda osnovne skole, i 2 zuba...i sve hoće u krugu 2ke
Poštovani,
pročitala sam Vaš post o Sigrad inženjeringu iz 2014. Vidim da Vam je materija poznata, trebalo bi mi više informacija o vlasniku koga pominjete. Da li postoji mogućnost da stupimo u kontakt van foruma? Recimo da Vam pošaljem svoj broj mobilnog telefona, pa možemo da se čujemo putem Vibera?
Srdačan pozdrav, Maša
-
direktor
- Professional
- Kontakt:
Mašo posaljite privatnu poruku clanu castelbianco tako ce te prije stupiti u kontakt
*Ова порука је за приватну, а не јавну употребу. Њена сврха/циљ/намера није вршење нити позивање на вршење кривичних или других кажњивих дела, већ упражњавање Уставом зајемчене слободе мисли, савести и говора.
-
Repens
-
- Beginner
- Pridružio se: Čet Jul 18, 2019 1:10 pm
- Kontakt:
Pohvaljen: 209
Pohvalio: 7
Pohvalio: 7
Maša » Uto Jul 07, 2020 9:31 am napisao:CASTELBIANCO » Čet Nov 06, 2014 7:39 pm napisao:ha ha ha znam ovog poslednjeg prevaranta...SIgrad inzenjering)) Mene ne cudi on i takvi slicni, cude me ljudi koji su znali da je lik prevarant i opet su potpisivali sa njim ugovore ovde po Dorcolu. Obecavao je kule i gradove, slicno nesto kao gazda jezda 90tih. Ciga lik ima 8 kvm stana (šupe socijalnih davanja od opštine), ovaj mu na to obeća 150kvm u novogradnji. Imam čak i kopiju tog ugovora kod sebe. Smehotres, za rubriku verovali ili ne. Naravno tu zgradu ne završi kao ni još 3 koje ja znam ovde uključujući i ovu gore na slikama. to kad neko nema dva grama mozga ne pomaze ni to sto ti je taj neko dosao za 2 zatamnjena dzipa, 2 razreda osnovne skole, i 2 zuba...i sve hoće u krugu 2ke
Poštovani,
pročitala sam Vaš post o Sigrad inženjeringu iz 2014. Vidim da Vam je materija poznata, trebalo bi mi više informacija o vlasniku koga pominjete. Da li postoji mogućnost da stupimo u kontakt van foruma? Recimo da Vam pošaljem svoj broj mobilnog telefona, pa možemo da se čujemo putem Vibera?
Srdačan pozdrav, Maša
Cuh da je Sindjelic preminuo.
-
direktor
- Professional
- Kontakt:
Jeste mislim neposredno pred uvodjenje vanrednog stanja
-
direktor
- Professional
- Kontakt:
Lokal u kralja milana ....

-
Drakche
- Advanced
- Pridružio se: Čet Avg 19, 2010 11:50 am
- Kontakt:
Pohvaljen: 3822
Pohvalio: 3711
Pohvalio: 3711
Kada se kaze napusteni objekti u Beogradu, prva asocijacija mi je stara secerana.
Koja nije sasvim napustena, ali ima mnogo vise potencijala.

Koja nije sasvim napustena, ali ima mnogo vise potencijala.
Pohvale za post: 3
-
direktor
- Professional
- Kontakt:
Za fakultetski kampus dusu dala plus nisov plac ...
Pohvale za post: 4
Povratak na “Opšte diskusije o projektima”