Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Opšte diskusije o ekonomiji, kulturi i vestima vezane za Beograd

Moderator: Igor

Branko-Feniks
Korisnikov avatar
Novice
Postovi: 0
Pridružio se: Pon Maj 16, 2016 8:53 pm
Lokacija: Beograd
Kontakt:
Pohvaljen: 17
Pohvalio: 3

Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod Branko-Feniks » Pon Maj 16, 2016 9:06 pm

Jedna od Ustavom zagarantovanih sloboda čoveka i građana je sloboda kretanja, i nastanjivanja, predviđena članom 39. Ustava naše zemlje Srbije..
Po rezoluciji UN-a 56/168 usvojenoj 19.12.2001. godine. Svaka država potpisnica rezolucije i država Srbija se potpisom obavezala na uklanjanje svih arhitektonskih prepreka sa kojima se susrecu osobe sa invaliditetom. Za 15 godina je uklonjeno samo 5% barijera u Srbiji.
I dalje se prave javni objekti i stambene zgrade bez prilaza i liftova za osobe sa invaliditetom.
Najveci problem je nepostovanje zakona i neadekvatno kaznjavanje krsitelja zakona
Poslednja izmena od Branko-Feniks u Uto Maj 31, 2016 2:45 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Pohvale za post: 1
Igor
Korisnikov avatar
Site Admin
Postovi: 14031
Pridružio se: Sre Jan 10, 2007 1:15 am
Kontakt:
Pohvaljen: 18303
Pohvalio: 19530

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod Igor » Pon Maj 16, 2016 9:28 pm

Branko dobrodosli.

Veoma vazna tema a losih primera na pretek.

Jedan od novijih primera gde se u izvodjenju nije vodilo racuna o pristupu je Cvetni trg i toalet koji ima prilagodjene kabine za osobe sa invaliditetom ali nema rampu koja bi vodila ka toaletu vec stepenice.

Slika
Pohvale za post: 1
astrodule
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 13523
Pridružio se: Sre Avg 05, 2009 12:39 pm
Lokacija: Novi Beograd, Fontana
Kontakt:
Pohvaljen: 18678
Pohvalio: 7228

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod astrodule » Pon Maj 16, 2016 9:41 pm

Ima primera novih zgrada koje nisu prilagođene invalidima, a dobile su upotrebnu dozvolu (Napred, Blok 34).

Kome prijaviti?

Poslato sa telefona
Stvari koje me nerviraju:
1. Roditelji koji sa decom prelaze na crveno
2. Nepropisno parkiranje iako parking postoji na manje od 100m
Duletov blog
Slika
MilisaV
Korisnikov avatar
Expert
Postovi: 5157
Pridružio se: Sre Jan 12, 2011 12:03 am
Kontakt:
Pohvaljen: 1318
Pohvalio: 1030

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod MilisaV » Pon Maj 16, 2016 10:11 pm

Belvil kao naselje nema parking mesta za invalide. Investitor je izigrao sistem tako što je parking mesta za invalide napravio u okviru privatnog spoljnjeg i podzemnog parkinga. Posle par godina je ta parking mesta prefarbao i napravio regularna parking mesta i prodao. Sad u celom belvilu nema parking mesta za invalide. Kome prijaviti?

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
borac za bolje sutra

bez splavova na rekama
Гага
Professional
Postovi: 10125
Pridružio se: Sre Dec 08, 2010 7:33 pm
Lokacija: Бежанијска коса
Kontakt:
Pohvaljen: 12021
Pohvalio: 19242

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod Гага » Pon Maj 16, 2016 10:48 pm

Секретаријату за саобраћај.

Чика Мишку никад није за веровати.
Branko-Feniks
Korisnikov avatar
Novice
Postovi: 0
Pridružio se: Pon Maj 16, 2016 8:53 pm
Lokacija: Beograd
Kontakt:
Pohvaljen: 17
Pohvalio: 3

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod Branko-Feniks » Uto Maj 17, 2016 12:34 am

Na zalost mozete se zaliti Sekretarijatu za saobracaj koliko hocete, niko Vas nece ozbiljno shvatiti dok ne pokrenete tuzbu.Ali posto u Sekreteriijatu za saobracaj znaju da osobe sa invaliditetom u Srbiji nemaju novca za zivot sigurni su da necemo pokrenuti tuzbu.
Mi se spremamo da u ime osoba sa invaliditetom Srbije podnesemo tuzbu Evropskom sudu za ljudska prava - Međunarodnom sudu u Strazburu povodom krsenja ljudskih prava i diskriminatorskog odnosa svih javnih sluzbi u Srbiji prema osobama sa invaliditetom.
Ja sam vise puta kao predsednik Udruzenja osoba sa invaliditetom Feniks http://www.feniks-phoenix.com/ javno u medijima i u Sekreterijatu za saobracaj napominjao da je broj parking mesta za osobe sa invaliditetom nedovoljan i da bi nam trebalo dozvoliti parkiranje na parking mestima koja nisu obelezena znakom za osobe sa invaliditetom.Vremensko ogranicavanje parkiranja u javnim garazama je velika glupost.To treba ukinuti.Ja sam imao mogucnosti da posetim Bec 1990 godine.Dopao mi se njihov sistem i organizacija vezana za parking, parking mesta i parkiralista.Kod njih sto je sasvim logicno sve vece zgrade imaju podzemne garaze i skoro sva soping mesta i soping molovi imaju podzemne garaze sa besplatnim parkingom za sve posetioce.
Kada bi se zaposlili strucni visokoobrazovani ljudi u Sekretarijatu za saobracaj- NE stranacki opredeljeni,tada bi se moglo krenuti sa izgradnjom
podzemnih garaza ispod svih vecih objekata u centru Beograda I ne bi bilo nikakvih problema i guzvi.
Parking mesta za vozila osoba sa invaliditetom
GARAŽE I PARKIRALIŠTA
U javnim garažama i na parkiralištima nalaze se označena parking mesta za vozila osoba sa invaliditetom (sa nalepnicom).
Vlasnici vozila sa invalidskom nalepnicom imaju pravo na 3 sata besplatnog parkiranja u svim garažama i na parkiralištima JKP „Parking servis”, na posebno obeleženim mestima za ovu kategoriju vozača. Posle isteka tog vremenskog perioda plaćaju nadoknadu po započetom satu.
Na parkiralištu „Ada Ciganlija” na kojem se parkiranje plaća jednokratno, parkiranje invalidskih vozila je besplatno, dok je na parkiralištu „VMA” parkiranje vozila osoba sa invaliditetom besplatno je prvih 8 časova.
ULIČNA (OPŠTA) PARKIRALIŠTA
Opšta parkirališta, koja su u sistemu kontrole i naplate parkiranja, imaju posebno označena mesta za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom. Na takvim parkiralištima korisnici sa invalidskim nalepnicama uslugu parkiranja mogu koristiti besplatno i neograničeno. Ova mesta obeležena su horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.
U zoniranom delu grada za vozila osoba sa invaliditetom obeleženo je oko 400 opštih i oko 200 posebnih parking mesta. Na opštim parkiralištima van zonskog sistema obezbeđeno je 14 opštih parking mesta za osobe sa posebnim potrebama.
Osobi sa invaliditetom mogu se izdati najviše dve povlašćene karte za parkiranje i to jedna po osnovu invaliditeta – invalidska parking karta (IPK) i druga, kao stanaru određene zone – povlašćena parking karta (PPK). Osobe sa invaliditetom, koje ne žive u zonama, mogu dobiti samo invalidsku parking kartu po osnovu invaliditeta.
Uslovi za izdavanje IPK:
JKP „Parking servis” izdaje IPK osobama sa invaliditetom samo na osnovu nalaza nadležnog organa o stepenu invaliditeta (80 i više procenata invaliditeta) i Rešenja Sekretarijata za socijalnu zaštitu – Sektor za boračku i invalidsku zaštitu, kojim se priznaje pravo na besplatno korišćenje posebno obeleženih parking mesta na javnim parkiralištima za tekuću godinu.
IPK važi na teritoriji Republike Srbije, izdaje se za tekuću godinu i preuzima se u „Parking servis”-u na jednom od šaltera za rad sa strankama, u Starine Novaka br. 22, Kraljice Marije br. 7 ili u Mileševskoj br. 51, a uz potrebnu dokumentaciju:

Rešenje Sekretarijata za socijalnu zaštitu
Dve fotografije veličine 3,5 x 3cm
Saobraćajna dozvola
Lična karta

NAPOMENA: Sektor za boračku i invalidsku zaštitu, 27. marta 43-45 izdaje rešenja samo ponedeljkom, sredom i petkom od 09 do 13 časova. Više informacija možete dobiti na broj telefona 011/330-90-92 ili na sajtu Sekretarijata za socijalnu zaštitu.
Ovde možete pogledati spisak lokacija opštih i posebnih mesta za vozila osoba sa invaliditetom na uličnim parkiralištima:

Arhitektonske barijere ispred Agencije za privredne registre - nepremostivo za korisnike elektromotornih kolica
Slika
Slika
Slika
Molimo Vas saljite na e-mail naseg Udruzenja fotografije javnih objekata sa arhitektonskim barijerama ili video snimke diskriminatorskog ponasanja javnih sluzbenika.Lekara,Policajaca,Politicara,Vozaca gradskih i medjugradskih prevoznih sredstava i ostalih javnih sluzbenika koji su u obavezi da postuju ljudska prava osoba sa invaliditetom. feniksosi@gmail.com HVALA!
Pohvale za post: 5
direktor
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 31250
Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 2:07 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 21311
Pohvalio: 8374

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod direktor » Uto Maj 17, 2016 1:26 am

Fina tema ovo za ovaj ivicnjak kao i za sve ostale treba poslati sekreterijatu za saobracaj ili prijavu komunalnoj inspekciji .Sto se tice ulaza ujavne zgrade ako postoji vise ulaza treba jedan da bude prilagodjen osobama sa invaluditetom .Ukoliko neka institucija to ne ispunjava treba se prvo njima obratiti a ako nista ne preduzmu onda inspekciji pa zastitniku gradjana pa sudovima .
Kod mene u kraju recimo 3 novosagradjene zgrade imaju rampu na ulazu sve po propisu .Dok su nedavno obarali ivicnjake na pijesackim prelazima .Mada mislim da to bg put prilicno lose radi
*Ова порука је за приватну, а не јавну употребу. Њена сврха/циљ/намера није вршење нити позивање на вршење кривичних или других кажњивих дела, већ упражњавање Уставом зајемчене слободе мисли, савести и говора.
Pohvale za post: 1
nensav
Higher intermediate
Postovi: 825
Pridružio se: Čet Jan 16, 2014 6:03 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 362
Pohvalio: 303

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod nensav » Uto Maj 17, 2016 9:40 am

ne samo infrastruktura, rampe i liftovi, potrebno je i stolarija da se prilagodi ljudima (posebno deci) sa posebnim potrebama.

Prozori i bezbednost dece sa autizmom

Roditelji dece sa autizmom znaju da njihovi domovi moraju da budu obezbedjene tvrdjave. To naravno ne znači da oni moraju da žive pod konstantnim stresom i u strahu. To samo znači da moraju da misle i na sitnice i da planiraju unapred. Takodje, to znači da prostor u kome žive nihova deca moraju da budu više nego bezbedan.

Sigurnosne brave, kvake sa zaključavanjem i teleskop-brave za PVC prozore

Ugradnjom ovih brava i kvaka onemogućavamo deci da otvore prozore sami. To vam daje mogućnost da ostavite svog mališana da se igra u svojoj sobi dok vi obavljate kućne poslove. Vaše dete će biti bezbedno i onda kad niste sa njim u istoj prostoriji.

Postoji više vrsta zaštitnih brava i kvaka, različitog su dizajna i lako se upotrebljavaju i ugradjuju, te ih možete prilagoditi svojim potrebama. Sigurnosna vrata mogu da i na psihološkom i realnom planu učine život komfornijim.

Brava sa kodom-kodirana brava

Ove brave možete ugraditi na prozore i balkonska vrata. Za svaku bravu možete imati poseban kod ili možete staviti isti kod za sve brave u vašem domu.

Prozorska brava za duple prozore

Posebno napravljena brava za dvostruke prozore prozorima omogućava nam da obe polovine prozora budu sigurno zaključane.Sigurnosne kvake sa zaključavanjem

Ove kvake mozete ugraditi na prozore i balkonska vrata. Mogu se naći u različitim bojama za PVC stolariju.


Teleskop brave

Ove brave se lako ugradjuju i koriste. Posebna čelična cev sa cilindrom za zaključavanje efikasna su zaštita, koja onemogućava otvaranje vaših prozora i balkonskih vrata. Ova vrsta brave se uglavnom koristi za zaštitu od provalnika, medjutim, nije ih na odmet pomenuti, jer vam daju mogućnost da pored bezbednosti vašeg deteta brinete i o bezbednosti vašeg doma.

Sve više roditelja koji imaju decu sa posebnim potrebama, odlučuje se za ove vidove obezbedjivanja svojih kuća. Ali nisu samo roditelji ti koji koriste ovu vrstu zaštite.

Mnoge ustanove koje zbrinjavaju decu sa poremećajima iz autističnog spektra brinu i na ovaj način o sigurnosti dece koja su im poverena na čuvanje, te na prozore obavezno ugradjuju neke od ovih brava, kvaka ili pak teleskop-bravu.


preuzeto sa bloga
astrodule
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 13523
Pridružio se: Sre Avg 05, 2009 12:39 pm
Lokacija: Novi Beograd, Fontana
Kontakt:
Pohvaljen: 18678
Pohvalio: 7228

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod astrodule » Uto Maj 17, 2016 9:55 am

Zar nije uslov da se ide na Strazbur, da se prvo iscrpu sva pravna sredstva u Srbiji.
Stvari koje me nerviraju:
1. Roditelji koji sa decom prelaze na crveno
2. Nepropisno parkiranje iako parking postoji na manje od 100m
Duletov blog
Slika
direktor
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 31250
Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 2:07 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 21311
Pohvalio: 8374

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod direktor » Uto Maj 17, 2016 3:44 pm

Da prvo se iscrpe sva pravna sredstva u srb pa onda u strazbur
*Ова порука је за приватну, а не јавну употребу. Њена сврха/циљ/намера није вршење нити позивање на вршење кривичних или других кажњивих дела, већ упражњавање Уставом зајемчене слободе мисли, савести и говора.
Igor
Korisnikov avatar
Site Admin
Postovi: 14031
Pridružio se: Sre Jan 10, 2007 1:15 am
Kontakt:
Pohvaljen: 18303
Pohvalio: 19530

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod Igor » Uto Maj 17, 2016 8:10 pm

Evo i dva dobra primera. Prvi je na Vidikovcu a drugi na Ceraku.
Vidikovac
rampa vidikovac.jpg

Cerak. Iz ko zna kojih razloga verovatno procedure, sredstva itd covek zbog koga je rampa uradjena nazalost nije docekao da je upotrebi.
rampa cerak.jpg
Pohvale za post: 1
direktor
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 31250
Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 2:07 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 21311
Pohvalio: 8374

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod direktor » Uto Maj 17, 2016 8:21 pm

Druga je bas dobro uradjena dok prva mislim da je mogla bolje uslikacu i ja par komada
*Ова порука је за приватну, а не јавну употребу. Њена сврха/циљ/намера није вршење нити позивање на вршење кривичних или других кажњивих дела, већ упражњавање Уставом зајемчене слободе мисли, савести и говора.
Bulbulderac17
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 2024
Pridružio se: Ned Jan 04, 2015 8:10 pm
Lokacija: Zvezdara
Kontakt:
Pohvaljen: 5489
Pohvalio: 154

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod Bulbulderac17 » Uto Maj 17, 2016 8:49 pm

Ima i ona zgrada sto ima rampu pod uglom od 45 stepeni, a ima i ona gde rampa udara u zid bez vrata vrtele su se te slike po forumu.
Elem odlicna tema svaka cast!
Branko-Feniks
Korisnikov avatar
Novice
Postovi: 0
Pridružio se: Pon Maj 16, 2016 8:53 pm
Lokacija: Beograd
Kontakt:
Pohvaljen: 17
Pohvalio: 3

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod Branko-Feniks » Sre Maj 18, 2016 2:18 am

Pravna sredstva u Srbiji? :gobb:
Zar pravda i pravo postoje u Srbiji?
Koristim invalidska kolica 15 godina u Srbiji ne postoji pravda za osobe sa invaliditetom!
Ovde se pravda kupuje novcem.
Pohvale za post: 1
Dejan011
Intermediate
Postovi: 285
Pridružio se: Uto Nov 18, 2014 10:56 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 626
Pohvalio: 539

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod Dejan011 » Sre Maj 18, 2016 7:53 pm

U Nemanjinoj kod bolnice Sveti Sava potonuo deo trotoara sa stazom za slepe već duže vreme. BeogradPut ništa ne preduzima iako im je odavno prijavljeno.

CgkukDNXEAAPJlu.jpg
CgkukDNXEAAPJlu.jpg (97.19 KiB) Pogledano 4726 puta


nemanjina.jpg
nemanjina.jpg (96.01 KiB) Pogledano 4726 puta
Pohvale za post: 1
direktor
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 31250
Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 2:07 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 21311
Pohvalio: 8374

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod direktor » Čet Maj 19, 2016 1:08 am

Bg put odavno nista ne preduzima
*Ова порука је за приватну, а не јавну употребу. Њена сврха/циљ/намера није вршење нити позивање на вршење кривичних или других кажњивих дела, већ упражњавање Уставом зајемчене слободе мисли, савести и говора.
Branko-Feniks
Korisnikov avatar
Novice
Postovi: 0
Pridružio se: Pon Maj 16, 2016 8:53 pm
Lokacija: Beograd
Kontakt:
Pohvaljen: 17
Pohvalio: 3

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod Branko-Feniks » Čet Maj 19, 2016 7:30 pm

Beograd put radi dobro samo kada mora.Tj.Kada neki političar odluči da se slika ili snimi.
Neverovatno i iritirajuce zvuci, kada neki političar da izjavu! Da je on nesto uradio ili da je on spasio neku firmu od propadanja.
Da li su oni svesni da u Srbiji postoje i skolovani visokoobrazovanih ljudi koji ne nasedaju na lazi i glupe izjave.
Dok nasi političari u Srbiji ne shvate da oni treba da služe narodu a ne narod njima imacemo javasluk u svim sektorima.
Sve sto političari urade,moraju da ukapiraju da to ne rade oni već narod Srbije.
To je nas novac od poreza i svih pljačkaških nameta koje plaćamo da bi se oni šepurili na tv-u.
Ljudi hvala Vam na fotografijama.Mnogo nam znaci svaka fotografija i svaki dokument gde se moze videti ili pročitati neozbiljnost i diskriminacija od strane drzavnih organa.
Ja cu se boriti dok sam živ za bolje sutra svih osoba sa invaliditetom i bolje sutra svih obespravljenih stanovnika Srbije!
Slika
Slika
Slika
Pohvale za post: 6
mekbejn
Korisnikov avatar
Advanced
Postovi: 4352
Pridružio se: Uto Jul 13, 2010 9:01 am
Lokacija: 44.835749,20.411082
Kontakt:
Pohvaljen: 1475
Pohvalio: 5420

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod mekbejn » Pet Maj 20, 2016 12:32 pm

Verujem da pricam u ime vecine clanova foruma kad kazem da imate nasu veliku podrsku.
Pohvale za post: 4
direktor
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 31250
Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 2:07 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 21311
Pohvalio: 8374

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod direktor » Pet Maj 20, 2016 11:54 pm

Zgrade sa rampom

Slika

Slika
*Ова порука је за приватну, а не јавну употребу. Њена сврха/циљ/намера није вршење нити позивање на вршење кривичних или других кажњивих дела, већ упражњавање Уставом зајемчене слободе мисли, савести и говора.
loyola
Advanced
Postovi: 2354
Pridružio se: Uto Dec 10, 2013 3:35 am
Kontakt:
Pohvaljen: 1727
Pohvalio: 1353

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod loyola » Sub Maj 21, 2016 1:32 pm

U zgradi u kojoj sada zivim, neko se izgleda zezao kada je gradio. Strmo je da se i peske popnes. A spred ulaza nema rampa vec par stepenika.
Slika

Slika
Pohvale za post: 1
dzonihsv
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 885
Pridružio se: Čet Mar 10, 2011 2:46 am
Lokacija: Beograd
Kontakt:
Pohvaljen: 515
Pohvalio: 682

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod dzonihsv » Sub Maj 21, 2016 1:37 pm

I raise you Jurija Gagarina.

Slika

GMaps (Street View) - https://goo.gl/maps/iAyPYHQYf4n
dr strangelove
Korisnikov avatar
Higher intermediate
Postovi: 563
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 12:59 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 1320
Pohvalio: 1487

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod dr strangelove » Sub Maj 21, 2016 4:28 pm

loyola
Advanced
Postovi: 2354
Pridružio se: Uto Dec 10, 2013 3:35 am
Kontakt:
Pohvaljen: 1727
Pohvalio: 1353

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod loyola » Sub Maj 21, 2016 4:54 pm

Ovo je kod novog Merkatora policija, rampa je id***** napravljena pogotovo sto sam par puta isao preko peske i sve poskakuje
Igor
Korisnikov avatar
Site Admin
Postovi: 14031
Pridružio se: Sre Jan 10, 2007 1:15 am
Kontakt:
Pohvaljen: 18303
Pohvalio: 19530

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod Igor » Sub Maj 21, 2016 4:56 pm

Ocigledno ima i neadekvatnih rampi. Zanima me koje su rampe odgovarajuce za samostalno kretanje kolicima i da li je to neki da kazem preduslov za osobe sa invaliditetom ili mogu da prodju i ove strmije ali sa osobom u pratnji koja bi pomogla.
direktor
Korisnikov avatar
Professional
Postovi: 31250
Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 2:07 pm
Kontakt:
Pohvaljen: 21311
Pohvalio: 8374

Re: Poboljšanje infrastrukture za osobe sa invaliditetom

Postod direktor » Sub Maj 21, 2016 4:59 pm

Postoji propis oko rampi milance bi kad se javi mogao detaljnije da nam odgovori .
*Ова порука је за приватну, а не јавну употребу. Њена сврха/циљ/намера није вршење нити позивање на вршење кривичних или других кажњивих дела, већ упражњавање Уставом зајемчене слободе мисли, савести и говора.

Povratak na “Gradski život i vesti”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 13 gosta