Stranica 1 od 1

Izmena plana

Poslato: Ned Jun 11, 2017 9:34 pm
od kolebgd
Pozdrav!

Molim recite da li neko ima iskustva sa izmenom plana regulacije (parcela je u dup u), ali ima mali gradjevinski kapacitet ? Izvinjavam se ako sam omasio temu, slobodno prebacite post tamo gde treba,

unapred hvala!

Re: Izmena plana

Poslato: Pon Jun 19, 2017 4:23 am
od Igor
Posto vidim da niko nije odgovorio probacu da dam neko svoje vidjenje.

Sanse da se izmeni vec usvojeni pdr nekog sireg podrucja koji u svom sastavu ima i tvoju parcelu je skoro pa nemoguce izdejstvovati. Investitori (pre svega veci) na zahtev izradjuju i menjaju pdr-ove ali tamo gde plan pokriva samo njihovu parcelu. Naravno ako grad resi da napravi neke izmene onda je kroz proceduru javnog uvida i podnosenja primedbi moguce napraviti neke izmene.

Re: Izmena plana

Poslato: Čet Jun 22, 2017 4:13 pm
od VladimirG

Re: Izmena plana

Poslato: Čet Jun 22, 2017 4:26 pm
od Igor
Ova tema se bavi promenom urbanistickih planova a ne opstim planovima gradskih struktura.

Re: Izmena plana

Poslato: Sre Jan 03, 2018 1:17 am
od Zeeex
Pozdrav svima
Ako bi neko mogao da mi odgovori kakvi su planovi za Makis? Znam da je Makisko polje namenjeno za valjda Tesla grad ili nesto slicno po nazivu-to je leva strana Obrenovackog puta kada se ide iz grada,znaci strana do Zeleznika(oko ranzirne stanice) ,ali sta je sa desnom stranom,tacnije zemljistem oko ulice Bore Stankovica(gde vec ima vise firmi i stambenih kuca)gde po planu namene iz februara 2016. bi trebale biti zelene povrsine?Da li se planira neka nova namena i ako se planira kada bi trebalo da bude usvojena?
Moje mame plac je preko puta Art petrol benzinske pumpe pa malo povise kuca,ako se tu planiraju zelene povrsine,mozemo li da trazimo da drzava otkupi plac,kad vec mi ne bi mogli da ga prodamo?

Re: Izmena plana

Poslato: Sre Jan 03, 2018 3:45 am
od Гага
@Зеикс, пре свега добро дошао на форум.

Имамо посебну тему о Макишком пољу, па би можда тамо могао да пронађеш и одговор и помоћ. Ово је веза на ту тему и о Бокију бизМисмену viewtopic.php?f=21&t=3267&start=350#p505029, и ово је крај задње стране. Могао би да прочиташ и целу тему, нема пуно, укупно 14. страна.

Јави и ако нешто урадиш.

Re: Izmena plana

Poslato: Sub Jan 13, 2018 11:36 am
od dragan
kolebgd » 11 Jun 2017 09:34 pm napisao:Molim recite da li neko ima iskustva sa izmenom plana regulacije
(parcela je u dup u), ali ima mali gradjevinski kapacitet ?
Za neku izmenu PDR-a moraju da postoje mnogo jaki razlozi.

Najbolje pitaj Urbanistički zavod kakve su šanse za tu izmenu.

Re: Izmena plana

Poslato: Sub Feb 03, 2018 3:41 pm
od dejo2000
Pozdrav!

Bio sam u cip u i receno mi je da u principu moze, znaci dozvoljeno je zakonom. Takodje sam dobio slican odgovor na sajtu gradjevina ili sl.da je izmena plana predvidjena zakonom i poslali su proceduru. Inace, pratio sam par lokacija u Beogradu, koje su prvobitno bile zelene povrsine, pa je uradjena prenamena i sad se tu zidaju visespratnice (sazidano u toku zadnje 2 god).

Re: Izmena plana

Poslato: Sre Apr 17, 2019 1:28 pm
od none
Poštovanje za sve učesnike foruma.
Novi sam član.
Imam jedno pitanje oko izmene plana detaljne regulacije.
Kupio bih jedan plac U Ostružnici koji je regulisan detaljnim regulacionim planom iz 2007.Po tom planu jedan deo placa je zauzet za izgradnju druge trake autoputa ka Obrenovcu odnosno Čačku itd. sa namerom proširenja istog auto puta.Plac je privatno vlasništvo i trenutno je obeležen zelenom bojom kao pojas zelenila za autoput.
Pošto je promenjena trasa autoputa koji ide preko druge obale Save mene interusuje koliko bi trajala procedura izmene dela plana detaljne regulacije za taj deo naselja.
U slučaju da se ne gradi druga traka plac nije u zoni autoputa.
Procitao sam članak i u njemu sam jasno pročitao kako se menja plan ali da li mi možete odgovoriti u ovom slučaju da li bi to trajalo godinu dve ili manje.
Na placu bi se gradila porodična stambena kuća i to je predvidjeno detaljnim urbanističkom planom.
Pozdrav.

Re: Izmena plana

Poslato: Čet Apr 18, 2019 8:34 pm
od SRBO
То је за савску магистралу, не за аутопут

Мада можеш све једно да купиш, могу добри новци да се зараде кад ти плате експропријацију, али је коцка

Re: Izmena plana

Poslato: Čet Apr 18, 2019 10:37 pm
od spatiotecte
Ja iskreno ne bi tu kupovao plac jer jednog dana ce tu ipak proci autoput, tj dodace par traka da se napravi autoput jer jednostavno postoji potreba za tim koju varijanta leve obale ne pokriva.
Zavisi sta zelis da uradis sa tim placem.