Stranica 1 od 1

Udruzenje mladih

Poslato: Čet Apr 12, 2018 12:24 am
od EgoSumAlpha
Zdravo, pratim beobuild ima sad vec godinu dana. Ucenik sam XIII beogradske gimnazije, imam 16 godina i dugo se nisam odlucivao da postavim, komentarisem ili se jednostavno prikazem na ovom forumu. Medjutim dolazim da trazim vasu pomoc, saradnju (predloge). Vidite nakon pracenja foruma odlucio sam da na parlamentu ucenika predlozim ideju o saradnji sa opstinom (Cukarica) radi ostvarivanja, realizacije nekih proekata. Dobio sam zeleno svetlo od parlamenta, direktora, a zatim i od opstine. Trenutno sam u procesu sakupljanja predloga za opstinu. Neke od Ideja koje sam imao:

  * Da kod okretnice na Banovom Brdu se napravi veliku mural. Tamo postoje purpurni zidovi koje prakticno prave platno za slikanje. Sada okretnica je skroz siva a sa muralom mi je ideja da razbijemo monotoniju, ulepsamo okretnicu. Neka ideja mi je bila da se ne raspisuje tender vec da se studentima likovnih umetnosti prepusti rad. Tj. mladim talentima koji nemaju firmu (koliko znam bez firme ne moze da se ucestvuje na tenderu)
  * Da se na uscu Topciderke u cukaricki Rukavac postavi za sakupljanje djubreta kao sto su dati predlozi na delu zelenog foruma. Bilo je jftino i jednostavno resenje ne mogu sad da se setim...
  *Moze prolaz koji spaja Beteks i drugu stranu pozeske da se uradi mural. Slican princip kao za okretnicu.
  *Zeleo sam da vidim ukoluiko je moguce za nemacko groblje da se uradi rekonstrukcija do novembra. Plan postoji, i sve dozvole su izdate. Ne znam da li je moguce uz nasu inijacitivu to pogurati. Mozda bi vlada Nemacke donirala neki deo, nakon svega to je i njihov trag na ovom prostoru? Projekat je oko 33 hiljade evra sto je oko 40 miliona dinara.
  *Posumljavanje, ciscenje te manje akcije dolaze uvek u obzir i one se relativno lako organizuju.
  *Razmisljao sam o zalaganju za hipodrom na neki nacin, humanitarni koncert (nasa skola ih organizuje, ucestvuju ucenici nase skole, ali uglavnom i dolaze samo ucenici nase skole jer se neprosiruje vest daleko)? Mada tu ne bih isao preko opstine... (Ja sam za zadrzavanje hipodrama ovde kao sto vidite...) Mada ovo je bila neka misao ne znam ni da li je moguca. Samo mi je palo na pamet.

Naravno, ovi projeki su uglavnom vezani za Banovo Brdo, nakon svega tu zivim pa lako mogu predloziti nesto. Medjutim Cukarica je velika opstina i ovde mogu da dodju mnogi predlozi. I ovde se nadam da neki od forumasa mogu da pomognu. Da daju neki predlog, kritiku.

Izvinjavam se ako gresim negde. Ovde sam, nakon svega da potrazim pomoc od osoba koje znaju vise od mene. Verujem da barem 1 od 5 projekata moze da se realizuje do leta. Pogotovo ciljam za skupljanje djubreta na uscu u cukaricki Rukavac.

Edit: Izvinjavam se ako sam nepotrebno otvorio temu/na pogresnom mestu.

Re: Udruzenje mladih

Poslato: Čet Apr 12, 2018 12:39 am
od Igor
Dobrodosao na forum i kao ucesnik u diskusiji, tema je na pravom mestu ;)

Re: Udruzenje mladih

Poslato: Čet Apr 12, 2018 1:08 am
od astrodule
Svaka čast na inicijativi. Samo napred.

Re: Udruzenje mladih

Poslato: Čet Apr 12, 2018 8:26 am
od Drakche
Najjefinije, a veoma korisno, je organizovati akciju sakupljanja djubreta i uredjivanja zelenih povrsina (cupanje korova itd). Svaka cast na ovoj inicijativi!

Bas gledam ono djubre ispod brankovog mosta i razmisljam gde su ti mladi da nesto preduzmu... Podrska.

Re: Udruzenje mladih

Poslato: Čet Apr 12, 2018 8:46 am
od boca-ica
EgoSumAlpha
+1 :kk:
otvaranjem nove teme , ujedno si i dobio i bavezu.... bar povremenim postom uradiš osvežavanje iste :)

Re: Udruzenje mladih

Poslato: Čet Apr 12, 2018 2:25 pm
od Zombieboy
Dobrodošao junače. Kao neko ko je pisao grafite i "murale" u Beogradu u mladosti, apelujem na vas da nas poštedite istih. Ne, Beograd ne izgleda lepše sa muralima, veruj mi lepši je bez njih.

Akcija čišćenja je najlakša, najeftinija, najupečatljivija, najdruštvenija. Odlepiti reklame sa bandera, sakupiti đubre. Nešto što lako možete i preko Fejzbuka organizovati bez ičije dozvole.

Re: Udruzenje mladih

Poslato: Čet Apr 12, 2018 2:42 pm
od Igor
Slazem se, daleko odgovornije i bolje ispraceno bi bilo ciscenje grafita. Na forumu je aktivan clan Moravac koji se bavi ciscenjem grafita tako da se uz nalazenje donatora i njegovo ucesce naravno sa vama kao pokretacima i ucesnicima moze uraditi dobar deo posla.

Re: Udruzenje mladih

Poslato: Čet Apr 12, 2018 3:48 pm
od Moravac
Naša firma će se odazvati u svakom slučaju.

Par sugestija:
Na okretnici tramvaja je svojevremeno bilo organizovano iscrtavanje murala i stanica ništa specijalno lepše nije izgledala. Sa leve strane bila je nacrtana lubenica i to je jedino što je vredno spomena. Ostalo je bilo loše. Verovatno zato što ti murali nisu bili u celoj površini zida nego do trećine visine. Oslikavanje cele površine je prilično zahtevan posao, velika sredstva su potrebna za to, naravno uz skelu za rad na visini i angažovanje većeg broja ljudi. Faktor bezbednosti takođe se ne sme izostaviti.

Prolaz ispod Požeške kod Beteksa je pre nego što je otvoren krajem osamdesetih godina, bio oslikan antičkim motivima. Radio je umetnik Komatina i tada je prolaz bio najlepši. Onda se neko setio da prekreči sve te radove pa je nastalo ovo što je danas. Apsolutno sam za oslikavanje.

Re: Udruzenje mladih

Poslato: Sub Apr 14, 2018 7:58 pm
od Beki
Bravo za inicijativu!

Bilo bi lepo i da se sredi zid ispred Filip Kljajić Fiće. To je poslednji put uradjeno kada sam ja bio negde 3,4 razred i svako odeljenje je nacrtalo nešto na jednom delu zida. Od tada nije ništa uradjeno, a prošlo je petnaestak godina (au jbt :grand: ). Ove neke šarene boje što se jedva vide na zidu su ostaci našeg rada. Bilo bi dobro ideju predložiti direktorki, a ako je moguće da to finansiramo škola ili mi zajedno ili samo mi ako su g*** :lol: Naravno, djaci ponovo da crtaju po zidu.

Slika

Re: Udruzenje mladih

Poslato: Ned Apr 15, 2018 12:09 pm
od Zombieboy
Kako sam ja programer po struci, ono kako ja vraćam našoj open source zajednici je prevod aplikacija, platformi i sličnog na srpski. Možda na času engleskog možete da pokušate sa istim?

Takođe, da li ste razmišljali da otvorite vrata škole jednom mesečno ili češće, vikendom - gde stariji sugrađani mogu da dođu, možda na besplatnu obuku ili popravku telefona (podešavanje), kompjutera ili sličnog?

A taj zid, molim vas okrecite ga i premažite anti-grafit farbom 8)