Mrguddd » 15 Nov 2019 11:18 pm napisao:"Preko tudje grbace" samo cu reci BRAVOO!! Znam da Kusturicu osporavaju iz Federacije ali evo ima i onih sa nase strane Drine. Ma najbolje da zatvori i Mecevnik, Sargansku osmicu i Kamengrad da ugovolji tebi i tebi takvim patriotama. Od mene toliko
Tipično za nas, oblepi nekoga etiketom nepatriotskog ponašanja samo zato što je ukazao na nelogičnost, možda nezakonistost (ili prosto privilegovan položaj nekih ljudi). Pa ne ide to tako. Čak i da je osećaj privatizacije Mokre Gore samo nečije lično mišljenje, ima na njega potpuno pravo bez etiketiranja o nepatriotizmu.
Ja lično sam dobio uslovni refleks, čim neko počne da drombulja o velikom patriotizmu i ne ispušta tu reč iz usta ja se držim za džepove i stežem novčanik. Jer su je dosada najveći profteri (čiji naslednici studiraju po stranim fakultetima, žive u vilama po inostranstvu, sa pozamašnim bankovnim kontima) vrlo lepo izlizali od pogrešne upotrebe. Po principu - vama "uvaljamo" patriotizam i nema da se bunite dok mi "pelješimo" državne račune. (Pri čemu ovde ne mislim na Kusturicu, jer pretpostavljam da je on prosto takav kakav je uložio dosta svog novca da bi u Mokroj gori napravio nešto vredno poseta).