Šta je novo?

Gradski prevoz u svetu

Evo jedne koju sam uslikao u Moskvi letos, Smolenskaja plošćad, i svima dobro poznati..

jhxbaq.jpg
 
Bio sam relativno skoro u Budimpesti (pre nesto vise od 6 meseci) i izmedju ostalog ostala mi je u pamcenju bas ta linija 78 jer mi je bukvalno prolazila ispred zgrade gde sam bio smesten. Ono sto sam video jeste da su bas tu liniju modernizovali tako da su na njoj saobracale skoro sve nove Skodine trole. Jednom prilikom sam se i vozio njome i odusevljen sam. Cale mi je bas pre par meseci pricao za novu Skodinu liniju trola i jos rekao kako je osvojila prvo mesto na nekom inostranom medjunarodnom sajmu automobila...
 
У Будимпешти возе Солариси Тролино са електро-справама Ганц, мада ове најновије можда и јесу Шкодине. У главном супер троле, штета што Београд није наручио такве. Али, знатно су скупљи од БКМова, шта да се ради. У Будимпешти после има и неких зијача + Икарус трола.
 
Narode, jest' da nije lepo samohvalisati se, ali nashe nove trole "shiju" sve prikazane modele u ovoj temi. :vops: :gobb:

Lepsi dizajn, po mom ukusu, jedino ima model Škoda-Irisbus Ctielis... :)
 
Meni su Belkommunmashi lepši čak i od Citelisa... Malo sam ponosan na naš GSP. Beograd je mala beba za Budimpeštu, al' što se tiče javnog prevoza - osim Combino tramvaja, nisu ništa bolji od nas. :) Imam utisak da smo najbolji u regionu.
 
moram biti negativac racunajmo da javni gradski prevoz ima 4 stavke tramvaj,bus,trola i metro. Daj ocenu za svaki i napravi prosecnu ocenu.Mi imamo 0 za metro i zato u proseku ispadosmo losiji :(

Slazem se za BKM,prelepi su!Kao da su Mercedes trolejbus,izgleda da za mesec dva nece biti vise zijasa pa cemo imati uniformni vozni park :)
 
од 1 до 5:

метро - 0
бусеви - 2
троле - 4
трамваји - 4

средња оцена: 2,5
 
budimpešta
metro: 4 (da nije linije 1, bilo bi 2)
tram: 4
busevi: 2
trole: 1 (grozota sa banderama i vozilima)
2,75

beograd
metro: 0
tram: 4 (kad dođu novi, biće i ovde 5)
busevi: 3
trole: 5
3

Ali to je samo moje subjektivno mišljenje.
A ni stajališta niste uračunali, od naših lepše nisam još video.
 
Sve u svemu, jeste da pokoji autobus s vremena na vreme crkne ali nasi stariji Ikarbusi su za budimpestanske Ikaruse Mercedesi a o novima necu ni da pricam(vozio sam se pa znam kako je)... Njima su naravno tramvaji bolji, ali mislim samo na linijama 4 i 6(mislim da su CAF-ovi u pitanju). Ostali su gori od nasih. Uveliko se gradi 4-ta linija metroa, a generalno trole su nam mnogo,mnogo bolje.
 
Не знам тачно како се тај визуелни ефекат зове, али на фотографијама објекти изгледаји спљоштео по дубини, па неравнине изгледају веће него што јесу.
 
@ amm8990- geometru sve pohvale haha :laugh:
 
Glavni grad uzbekistana ima tri metro linije,ja bih rado zrtvovao da imamo drndave sine a zauzvrat razvijen metro sistem,ne znam za vas.
 
Van Hool из Салцбурга:
Salzburg-04.jpg


Шкода 22Тр из Брна
14005.jpg


Cristalis ETB 18 из Лиона
Lyon-C3-01.jpg


Van Hool у Атини
vanhool2.jpg


ИК412Т из Будимпеште
budapest700_bk0708090221.jpg


Filobus Solaris-Ganz Trollino-18 из Рима
ATAC_Roma_Trolleybus_8519.jpg
 
Vrh