Šta je novo?

BelgradeMaps.com

stf":s1n7ufjs je napisao(la):
Ко их поставља? Дирекција или Алма кватро?

Kada je Alma Quatro prihvatila da finansira i postavi odredjen broj mapa na stajalista, poslao sam nacrt panoa direkciji na proveru i trazio im da Almi zvanicno odobri da ih postavi, kao sto je bilo dogovoreno, na poledjinu Maselovih panoa.

Direkcija je odgovorila: Niet! Maselove panoe ne dirajte, tu su gde su i niko ne sme da ih takne.
Na to je Vlada Avramovic iz Alme rekao: dobro, ne diramo, zalepicemo pored.

Alma o svom trosku i na svoju odgovornost kaci mape na sopstvene stanice.

Da dodam samo da bi inace menjanje poledjine Maselovog panoa kostalo 120€ po komadu (treba celo staklo na koje je pano zalepljen odneti u radionicu, odlepiti pano, otpecatiti ga, zameniti poledjinu, zpecatiti, ponovo zalepiti na staklo, vratiti staklo na stanicu :bash: ) a ovako je to visestruko jeftinije.

36 stanica je pokriveno, sada jos samo preostaje da se grad ili ne daj boze direkcija isprsi i finansira ostale.
 
Jako dobro urađeno!
Kao ne-Beograđanin, Boga bih molio da čekam autobus na stanici na kojoj je postavljen ovakav pano, sa potpunim grafičkim pregledom svih linija.

U vezi sa ovim, imam jedno pitanje (koje može da zvuči i kao prijedlog):
Da li je moguće napraviti red vožnje u džepnom izdanju? Ja nisam uočio da takvo nešto postoji u BG. Sa gornjih slika vidim da je broj linija gradskog prevoza oko 100. JGSP u Novom Sadu ima oko 40 gradskih i prigradskih linija. Svakim novim redom vožnje, preduzeće izdaje džepnu knjižicu veličine 12x8cm, debljine manje od centimetar. U njoj su grafički prikazane sve linije, sve stanice i ispisani svi polasci. Cijena je 30 dinara.
Razumijem da bi za Beograd ovakva knjižica morala biti veća, ali mislim da bi imala smisla.
 
Red voznje se ne poštuje toliko da bi mogao da se uzdaš u knjižicu :D Vrlo lako dolazi do guzvi pa se autobusi zaglave pa ne podju sa terminusa na vreme, a naravno ima i kada sami vozači neće da podju na vreme.. Tako da ta knjiga ne bi bila korisna baš.
 
Inace jedna mapa na zelejznickoj stanici je zasarana a na drugoj prekoputa neko je pokuso da istu odljepi i stavi svoj potpis tag gggrrrr :bash: :bash: tenkretenizmu nema kraja
 
kopmania":r2a9sz5t je napisao(la):
Red voznje se ne poštuje toliko da bi mogao da se uzdaš u knjižicu :D Vrlo lako dolazi do guzvi pa se autobusi zaglave pa ne podju sa terminusa na vreme, a naravno ima i kada sami vozači neće da podju na vreme.. Tako da ta knjiga ne bi bila korisna baš.

Ovdje još malo, pa će moći sat da se navija po polascima autobusa (prošle nedjelje je na pojedinim pravcima bio potpuni ispad zbog blokade puteva; to je prvi neplanirani veći ispad kako sam ja u NS).

Mislim da bi Red Vožnje najviše koristio upravo kao džepna mapa, da bi putnici mogli kombinovati kuda i čime se voziti - kad su polasci na svakih 10min i češći, postaje svejedno kojim ćete vozilom ići.
 
Svaka cast na mapama i sto si ih izgurao do kraja kako treba :)
Odlicno su uradjene. Mislio sam da ih ulinkujem nekako i u svoje Android aplikacije
GpsG
i
ViPutnik

ali su suvise kompleksne i detaljne pa ne mogu da smislim nacin koriscenja koji bi bio upotrebljiv na ekranima telefona koje su i dalje isuvise male za ovako nesto.
Videcu eventualno da stavim link na mape na sajtu kako bi i mojim korisnicima skrenuo paznju na BelgradeMaps pa da mogu da koriste bar kad su za kompom.

Planiram da pretocim ove dve aplikacije u sjat gde bi mogli korisnici da na jednom mestu nadju sve potrebne podatke plus obracune rute i slicno ali vremena nikad dovoljno...

Vidim na ovim novim mapama sifre stajalista jedinstvene da su vidne.
Da li je nekako moguce doci do tih kombinacija sifra+naziv a naravno jos bolje je sifra+naziv+linije
Mislim da bi mogao aplikacije uciniti nesto pouzdanijim jos kada bi to bilo dostupno. Ali gsp naravno to nece uciniti dostupnim na netu jos...
 
Bas si se potrudio za aplikaciju, Beogradu je nesto tako zaista potrebno. :kk:

Male mape bi verovatno mogle da se iskoriste, nemam telefon sa androidom pa ne znam kako su se snasli u drugim gradovima, sigurno postoji resenje. Pogledaj sta je uradio RATP za Pariz, znam da postoji aplikacija za Iphone, a moje mape su veoma slicne njihovim posto su njima inspirisane.

Na ratp.fr mozes da vidis Pariski sistem za proracunavanje putovanja koji sjajno funkcionise. Uvek ih ali sta cu kada imaju sjajnu kartografsku agenciju.

link na sajtu je naravno uvek dobrodosao :)


Za sifre stanica pitaj direkciju za javni prevoz, oni su nadlezni. Masel je radio panoe tako da informaciju imaju i oni. Nezgodni su i jedni i drugi ali nista te ne kosta da ih pitas.
 
Pogledacu kad budem uspeo da izdvojim slobodnog vremena kako bi izgledao jedan takav odeljak sa tvojim mapama u ViPutniku koje bi se otvarale u okviru aplikacije u internom browseru.
Jel to tebi ok? Tvoj sajt ce naravno biti naznacen kao izvor tu.

Pogledacu ovaj francuski sajt ima tu sigurno dobrih resenja iz prakse. Sreca da imaju i englesku verziju inace bih mogao samo da gledam :)

Sto se tice sifra pretpostavljam kakva je komunikacija sa vecinom nadleznih iz drzavnih sluzbi pa izbegavam :)

Nadu mi uliva jos uvek nedovrseni http://www.busplus.rs/stanice.php
gde bi trebalo da se pojave i kodovi.
 
c.s.i.":7gruk46t je napisao(la):
@ Cuburovic

Ja imam kodove svih stajališta GSP-a, prosledi mi svoj m@il na PM. :)

Hvala vi, hvala vi :)
Poslao sam ti mail pa kad stignes posalji. Pozdrav.
 
Zhvaljujući TOB-u stigli smo i do trga Republike: :kk:

2cdubfq.jpg
 
Jel moguce da cemo morati da ocvikamo bus plus karticu svaki put kad udjemo u bus?
Vecu glupost nisu mogli da smisle, po ceo dan moras da razmisljas da li sam odkucao ili nisam
 
Nova mapa je na tramvajskoj stanici na trosarini zalepljena naopacke, pa se nista ne vidi. Cisto da znate.
 
Slušam juče razgovor dva putnika koji komentarišu ove mape linija...
Kažu da su prilično beskorisne, jer em su premalih dimenzija, em su uz to lepljene u vozilima visoko kod plafona, pa su potpuno nepregledne... Jedan od komentara je bio "Svaka čast onom koji nešto uspe da razabere na njoj..." :(
10xu8mf.jpg
 
Obzirom na budžet, radnu snagu i okolnosti kada su ove mape rađene, savršeno je ispalo.
Eto ti što komentarišu mogu slobodno da skinu mapu sa belgrademaps.com ,odštampaju je u 10 puta većem formatu i postave u vozilo kad su već tako pametni. Pa nek nešto i promene iz negativnog u pozitivno umesto što samo gunđaju.

Ionako će u 80-ak vozila Grupe privatnih autoprevoznika uskoro biti postevljene ove mapre u veličini 60x60, a od leta će biti i na svim stajalištima sa nadstrešnicom u formatu 118x98cm.
 
Lepo srocen tekst :kk:

svaka cast Serife :cool:
 
Da li neko može da mi kaže, da li postoji negde digitalna verzija plana grada kao što je onaj na preklop koji se kupuje na trafikama?

607_IMG_7096-01.jpg

plan-grada.jpg


Znači sa detaljnim spiskom ulica i važnijih objekata kao i sa detaljnom mapom linija gsp-a. Znači konkretno, imam naziv neke ulice a nemam predstavu kojim prevozom se stiže do nje, odem na sajt i pronađem ulicu na kojoj se vide plave i crvene linije autobusa ili tramvaja i trolejbusa kao na papirnoj. Ja ne mogu da verujem da se do sada baš niko u ovoj zemlji nije setio da tako nešto napravi i stavi na internet, jel moguće da i dalje živimo u papirnom svetu?
 
planplus.rs

imaš gradski prevoz, stajalište, važnije objekte...
 
Vrh