Šta je novo?

"Делта Фондација" објекат за децу

Uf.... i slabo ......ali evo šta doznah.....

planirano za predškolski i školski uzrast
unutrušnje rešenje za dnevni boravak na bazi ,, stančića,, koj treba da zadovolje dnevne boravišne potrebe dece
inače ,, stančiči,, su planirani i u prizemlju i na spratu kao i pratece igraonice....
i to je sve što sam uspeo ...


:vops:
 
za nase prilike vise nego odlican projekta cak i uz cinjenicu da je tezak ''copy paste'' njemu slicnim. totalno izlazi iz okvira onih prefabrikovanih staklenih ''inzinjerski'' poduhvata po zemlji.
po meni u skladu sa okruzenjem vise je odgovarao beton ovoj formi, ipak bezanijska kosa nije periferija helsinkija.
forma takodje mozda je trebala biti obla znajuci svrhu objekta...
sve u svemu prijatno iznenadjenje i itekako osvezenje domace arhitekture:
 
Почели припремни радови на задужбини чика Мишка. Постављена трафо станица за грађевинску струју и багер полако расчишћава простор од годинама зараслих дивљих дрвећа, грања, ђубрета и сличног. До краја марта припремни радови треба да буду готови.

http://img703.imageshack.us/i/dscf3571a.jpg/
http://img705.imageshack.us/i/dscf3570n.jpg/
http://img600.imageshack.us/i/dscf3566v.jpg/
http://img857.imageshack.us/i/dscf3565.jpg/
http://img843.imageshack.us/i/dscf3564.jpg/
http://img853.imageshack.us/i/dscf3563.jpg/
http://img852.imageshack.us/i/dscf3562.jpg/
 
Код Чика Мишкове задужбине ништа ново, припремни радови су ваљда готови ! Постављена су и два контејнера за грађевинце, а избетонирана су још за два и на крају плаца је једна дрвена настрешница. Већ данима нема никога на "грађевини" !

 
На жалост код Чика Мишкове задужбине и даље ништа ново. Све је исто као и средином априла кад сам поставио задњи „извештај“.

Не знам шта је по среди и шта се догађа са овом наводном задужбином и где је запело око изградње, али осим припремних радова и постављеног камена темељца није ништа више урађено. Под припремним радовима се подразумевало чишћење локације, ограђивање локације, постављање контејнера, довођење грађевинске струје, а трафо станица је ту већ била поодавно.
Избетонирана су и места за још два контејнера, поред ова два постојећа, али ни дан данас нису постављени !

Пошто је унутар локације била израсла прилично велика трава, а верујем и амброзија, неко је крајем јула све то покосио.

Да случајно Чика Мишко није „остао без пара“, без обзира на продају Максија или је можда одустао од задужбине !? Изгледа да ће и овај пројекат имати судбину осталих Делтиних промашених пројеката !

Само ми је жао дечице за које је овај објекат био намењен. Ево неколико данашњих слика.

upload pngpng

image uploading

upload gif

adult image hosting

wordpress image hosting
 
Коначно је "Чика Мишко" почео са градњом своје задужбине, односно објекта "Центар за смештај и дневни боравак деце са инвалидитетом". Вероватно су легле паре од белгијанаца за продати Макси, па сад крећи у радове :D . Можда "прораде" и остали Чика Мишкови грађевински пројкети !!!

Радови на овом центру су почели у среду и увелико копају темеље. Интересантно је да ископану земљу одвозе камионима буквално двадесетак метара од ограђеног простора где ће бити центар, види се на сликама. Зашто баш ту, не знам, питаћу. Иначе ту где истоварају земљу, треба да се гради дом здравља, током следеће године !

Ево слика:

image hosting
upload png
image host
upload images
adult image host
hosting images
image hosting
adult image host
adult image host
 
Ova prica Gago oko Doma zdravlja jeste u igri jos odavno i to naravno podrzavamo svi verujem na Bez. kosi. Medjutim, mislim da mi je neko rekao da je dom zdravlja predvidjen pored objketa Deltine fondacije, na slican nacin, samo veceg gabarita. A ako se ne varam iza ovog Deltinog projekta treba da se gradi jedan slican projekat za decu ometenu u razvoju. Dakle ovaj Deltin objekat za invalidnu decu i jos jedan iza za decu ometenu u razvoju. Ili sam se mozda preigrao sa racunicom.
 
Битно је да се изгради Дом здравља, и не само ти и ја, него скоро сви са Б. косе то подржавају, такав имам осећај кад разговарам са комшијама и осталима са Косе. Као што вероватно и сам знаш на Бежанијској коси постоји Амбуланта, у првој мерсној заједници у улици Др. Теодора Борочког, у једној од оних кућица у низу, али она је тако мала и може само да опслужује јако мали број људи.

Е сад, ни ја нисам сигуран да ли ће се Дом здравља градити поред или иза ове Чика Мишкове задужбине, речено је само да ће бити на једном делу ове парцеле. Вероватно иза ове задужбине, јер и из тог разлога и камиони одвозе ископану земљу баш на то место.
 
Почела је коначно после дужег времена, а након ископаних темеља, градња Делтине задужбине, односно објекта за смештај и дневни боравак деце са инвалидитетом. Уствари са радовима се почело пре десетак дана, а мало сам чекао да одмакну да има шта и да се слика.
Шеф градилишта ме је пустио да сликам слободно шта хоћу, сем плана градње који је ту био поред једног од грађевинских контејнера. Рекао ми је и то да има измена у плану објекта у односу на оно што је нацртано на рендеру, али да не може да ми да да сликам. Ваљда ће бити прилике касније за то и да видимо које су измене у питању.
На почетак градње се чекало мало дуже из разлога што све дозволе нису добијене у року у коме их је Делта и очекивала. Зато су и тако касно почели са радовима, практично кад је грађевинска сезона готова, али ето користе се још колико толико ови „лепи“ дани.


free image hosting

image host

hosting images

free image hosting

jpg image hosting

jpg image hosting

free image hosting

Слике изван градилишта:
Земља која се види поред градилишта је земља од ископаних темеља ће служити за насипање унутар бетонских ћелија, барем ми је тако објашњено.


image hosting gif

image upload

image hosting jpeg

free image hosting

image hosting gif
 
Ja kad videh stigle slike, pomislih gotovo, kad ono tek počinju, e moj Miško, nikad ti nama soliter nećeš izgraditi
 
Gaga svaka cast!
Zna li se kada ce biti gotovo?
Zgrad ce biti slabog kvaliteta, kao maksi kad dodju sklope ga a cini mi se da i neka jaka oluja i vetar mogu da ga sruse.

Greh je bilo kakavo poredjenje sa Nemanjicima i njihovim zaduzbinama, cak bi rekao da je to neumesno, nekulturno...
 
Svaka cast ljudima iz grada koji su sredili ove fasade, ranije su ove roze zgrade delovale siromasno, jadno, bedno, kao da ce da se sruse.

Samo da nam ne naprave neki mali dom zdravlja, onda bolje da ga ne prave
 
Dirk":j1i4vvlx je napisao(la):
Gaga svaka cast!
Zna li se kada ce biti gotovo?
Zgrad ce biti slabog kvaliteta, kao maksi kad dodju sklope ga a cini mi se da i neka jaka oluja i vetar mogu da ga sruse.

Greh je bilo kakavo poredjenje sa Nemanjicima i njihovim zaduzbinama, cak bi rekao da je to neumesno, nekulturno...
Дирк, добро дошао на форум.

Не зна се кад ће бити готово, а као што сам рекао у фоторепортажи, касни се увелико са почетком градње из разлога што све дозволе нису добијене у року у коме се и Делта надала.
Ни један Макси објекат није склапан као ови "супер-хипер-мулти-гига или већ какви маркети". Сви Макси објекти се граде као и свака друга зграда, колико ја знам. Можда си мислио на Темпо!

Видећемо каквог ће квалитета бити ова Чика Мишкова задужбина, доста тога ће бити промењено у односу на рендер који је на самом почетку теме.

Ја нисам поредио ову задужбину са задужбинама Немањића, сам Чика Мишко и његови из Делте су тако назвали овај објекат који се гради.

Иначе сваки грађевински објекат који се гради о трошку некога ко жели тај објекат да поклони Граду или Држави, је задужбина.
 
Dirk":1fk8ke5q je napisao(la):
Svaka cast ljudima iz grada koji su sredili ove fasade, ranije su ove roze zgrade delovale siromasno, jadno, bedno, kao da ce da se sruse.

Samo da nam ne naprave neki mali dom zdravlja, onda bolje da ga ne prave
Фасаде тих роза зграда су сређене (не свих) из разлога што су станари водили 20-то годишњи судски спор са Градским стамбеним. Стамбено је изгубило спор и морали су да среде све фасаде јер је на спојевима између спратова (оне упуштене ивице) и прозора, улазила вода, после скоро сваке мало веће кише !

Дом здравља неће бити мали, као онај прцољак у првој месној заједници, биће ако тако могу да кажем, величине потребама становника насеља Бежанијска коса, то значи величине као што је Дом здравља у блоку 44 или онај у Гоце Делчева.
Требало би следеће године да почне да се гради (то сам већ одавно написао), а чуо сам од ових из жуте странке, који ових дана "марљиво" обилазе станове по Б. коси, да ће као средином априла почети са припремним радовима !!! Их бре шта ови избори све могу да ураде и покрену.
Мада искрено речено, не верујем им ништа, што сам жутим анкетарима и рекао.
 
@Гага
+ 1 :)
Sličice su super a i to što se ipak gradiii :kk:

Brine me što si napisao da ce biti promenjen projekat
dobije se dozvola za jedno a pravi drugčije , jedino ako ce za tu decu biti više i bolje , pa hajde inače
to je ovde je svima postala praksa za dozvolu prikazati jedno a u stvarnosti nešto sasvim trece . . . :notok:
 
Primeto sam da su neki stanovi izuzeti od obnavljanja fasade pa sam mislio da su fasade zajedno platili stanari i grad, pa neko nije hteo da plati pa mu fasada nije ni obnovljena.
Zato sam sve lose zakljucio. Hvala na pojasnjenjima.

Bilo bi dobro da su izbori svake godine, svasta bi nam izgradili, bili bi ko New Jork.

Cuo sam na tv-u da Bezanijska Kosa ima 60 000 stanovnika, tako da nam je dom zdravlja preko potreban. Velika stvar bi bila ako bi se sve to ostvarilo!
Gaga svaka cast, informisan si nema sta
 
Jos kad bi nam sredili sportski centar 11april, da obnove kosarkaske terene, povecaju broj terena za tenis, urade stazu za trcanje...
Fudbalski teren odrzava legenda Niski, da nije njega sve bi ono zaraslo u dzunglu

Postoji jedna nedovrsena zgrada (cini mi se da je ispod dalekovoda) u blizini Idee, stalno je vidim kad se vracam sa posla 75om, cudno da i nju nisu zavesili kad su zavrsavali one vojne zgrade
 
Градња задужбине Чика Мишка напредује пуном паром. Изашло се из приземља и први спрат је готов до пола. Ради се стварно ударнички, сваки дан сем недеље. Обиђох у недељу (не планирано) објекат, а без обзира што се није радило, обезбеђење ме је пустило да без проблема сликам. Једино што нисам могао да сликам је сам план објекта, а за то мора да се пита шеф градилишта. Гледаћу да током неког од радних дана одем и снимим план и да видим да ли има и ако има неких одступања од основног плана/пројекта и да видим шта ће у којој просторији бити.

Ево најновијих слика, али без неког коментара:

image hosting

image hosting

gif image hosting

free image hosting

upload images

jpg image hosting

jpeg image hosting

image hosting gif

image hosting jpeg

image upload

gif image hosting

image hosting

image upload

jpeg image hosting

image hosting gif

free image hosting
 
@Гага
+1 :)
Bravo
Sobzirom da se radi o objektu neprofitne prirode,pomislih da ce projekat ostati mrtvo slovo na papiru
Vrlo prijatno iznaneđenje u napredovanju projekta od Delta fondacije :kk: :) :kk:
 
Na brzinu sam slikao,ali vidi se da radovi lepo napreduju.
06032012603.jpg

06032012604.jpg
 
Леп дан па обиђох комшилук и направих пар снимака да се види како напредује градња. Да будем искрен сама градња баш добро напредује, што и сваки дан гледам кад туда пролазим. Од јануара кад сам задњи пут сликао ево сад и кров зграде завршавају.

Данас сам се упознао и са одговорним надзорником свих радова на грађевини и стручним сарадником, иначе и бившим кошаркашким репрезентативцем драге нам бивше СФРЈугославије.

У односу на сам цртеж-рендер зграде који је постављен на грађевини, а слика има и на почетку ове теме, пројекат је скроз промењен и сад изгледа јако лепо. Надзорник и стручни сарадник ми је обећао да ће ми током следеће недеље послати електронском поштом пар цртежа зграде које могу слободно да поставим. Надам се да ће се и вама допасти.

Објекат има укупну површину од око 2.500 м² са свим потребним просторијама за намену деце са инвалидитетом и ометене у развоју. Обећано ми је да ћу моћи у каснијој фази градње кад се буде знало шта је која просторија, да сликам и добијем објашњења практично за сваку просторију, што ће у сваком случају бити интересантно знати.

Објекат ће бити готов и предат на употребу крајем јула или почетком августа месеца.

Цео објекат са свих страна:

hosting images

png image hosting

Ово ће бити главни улаз у зграду

gif image hosting

image hosting png

image hosting gif

Приземље:

image hosting

png image hosting

У дворишту објекта ће бити и мала бина са позорницом где ће бити одржаване разне представе:

adult image hosting

Спрат:

image hosting jpeg

image host

free image hosting

Окно за лифт

free image hosting


image hosting jpeg

jpg image hosting

jpeg image hosting

image hosting jpg

image hosting jpg

image hosting png

Три следеће слике показују простору где ће бити паркинг:

hosting images

image hosting

image hosting png

Кров објекта:
Греде крова су под углом од 16⁰ и на жалост простор испод крова ће бити не искоришћен и тако је по пројекту ! Тај простор је величине 650 м², а да је кров под мало већим углом, могао би се и ту искористити овај простор за нешто:

image hosting png

image hosting jpg

gif image hosting

Да искористим прилику, ову слику и да најавим, а то сам већ и раније написао на једној другој теми, да ће простор који се види на слици, између овог објекта који се гради и улице Др. Хуго Клајна (која се мало види) бити изграђен будући Дом здравља на Бежанијској коси. Градња би требала да почне ове године, кад тачно ..?.. :

upload images
 
Znaci ispred ovog objekta ce biti Dom zdravlja?

Mozda bi bilo bolje da ga sagrade izmedju ovog objekta i ulice Pedje Milosavljevica
 
moram da pitam - da li su istakli, od momenta kada je zapoceta ova tema, novu tablu sa promenjenim renderom, jer ako se radi o istom objektu, onda se radi o nebu i zemlji, barem po pitanju krova (verovatno i fasade)... i to u pravcu jeftinoce
 
МРадуловићу и Душанејф, ради се о истом објекту, али нису истакли нову таблу промењеног пројекта са цртежом. Као што сам и у тексту написао, послаће ми током ове недеље цртеже објекта које ћу одмах поставити. Ја сам цртеже видео и стварно изгледа јако лепо.
 
Vrh