Šta je novo?

Krovovi Beograda - Novi projekat Gradskog stambenog uz nadogradnju

Nazalost,ovaj projekat se digao iz mrtvih...

Уторак, 22. новембар 2011.

Реконструкција прве зграде у оквиру пројекта „Кровови Београда”

Први уговор у оквиру пројекта „Кровови Београда” биће потписан сутра између ЈП „Градско стамбено” и представника стамбене зграде у Улици Чеде Мијатовића 1 на Звездари.

–Пројекат „Кровови Београда” настао је као одговор „Стамбеног” на велики број пријава корисника који се односи на прокишњавање кровова и фасада. Његовом реализацијом биће решени проблеми прокишњавања и спроведено комплетно инвестиционо сређивање свих заједничких делова зграда које су у систему одржавања, а које ће као инвеститор у целости извести ЈП „Градско стамбено” у замену за доградњу равних, односно адаптацију косих кровова – рекао је Слободан Миљковић, директор овог градског предузећа.

Сви власници станова у Улици Чеде Мијатовића број 1 једнoгласно су донели одлуку о потписивању уговора са Јавним предузећем „Градско стамбено” према коме ће, поред санирања кровне конструкције, добити и нову фасаду са термоизолацијом, нове олуке, комплетно сређене заједничке просторије зграде од подрума, улазних врата до светларника и ходника, а биће замењн и главни разводни орман.
 
Meni to još uvek ne deluje toliko loše, videćemo kako se bude ralizovalo
 
A koji partijiski aparatcici ce da dobiju tu stanove po povoljnoj cjieni :kafa:
 
ima da se usrece isto ko ja i moje komsije sa Gradskim stambenim projjektom Popravimo zajedno...

Bezte ljudi od toga, naje*******acete... :notok:
 
Среда, 23. новембар 2011.

Потписан уговор о реконструкцији прве зграде у оквиру пројекта „Кровови Београда”

Први уговор у оквиру пројекта „Кровови Београда” потписао је данас директор ЈП „Градско стамбено” Слободан Миљковић са представницима стамбене зграде у Улици Чеде Мијатовића 1 на Звездари.

1478063_stambeno_v.jpg


Потписивањем овог уговора, „Стамбено” ће санирати кровну конструкцију, зграда ће добити нову фасаду са термоизолацијом, нове олуке, комплетно сређене заједничке просторије од подрума, улазних врата до светларника и ходника, а биће замењен и главни разводни орман.

Директор „Стамбеног” подсетио је да је ово прва зграда чији су станари скупили 100 одсто свих гласова, колико је потребно да би се ушло у овај пројект. Он је подсетио да је током деведесетих година прошлог века надзидан велики број зграда и да њихови станари данас због лоше изведених радова имају много проблема. Овај пројекат представља начин да се станарима побољшају услови живота, јер сами станари не могу да издвоје велика средства која захтевају овакви радове, каже Миљковић.

– Прибавили смо све потребне дозволе и сада после потписивања уговора добићемо и локацијску дозволу, после чега почињемо са градњом. У међувремену, изабран је извођач и постигнута цена радова у противвредности од 130.000 евра. У тој вредности ће „Стамбено” надзидати кров и тако добити двособан стан и гарсоњеру, укупне површине 82 квадрата, који ће бити продати путем јавног огласа, са почетном ценом у износу оне коју смо уложили у реконструкцију зграде. Започеће се прво са унутрашњим радовима, а потом и са спољним, а цео посао трајаће 90 дана – рекао је Слободан Миљковић.

Снежана Антоновић, председница скупштине станара, рекла је да се радује што је потписала уговор којим ће, за 90 дана, њена зграда изгледати много лепше.

– „Градско стамбено” је једина фирма којој смо ми хтели да поверимо такав посао, приватници нису долазили у обзир. Зграда је направљена 1939. године, до данас ништа на њој није рађено и такав посао можемо да дамо само „Стамбеном”, које је озбиљно предузеће и иза којег стоји град Београд – рекла је Снежана Антоновић.

Истог мишљења била је и Љиљана Малетин Петровић, једна од станарки ове зграде, која каже да у згради углавном живе старији људи, који немају поверења у свакога.

– Ми ипак имамо више поверења у градско предузеће него у приватнике, са којима је ризик много већи. Зграда има много проблема, од лошег црепа, влаге и прокишњавања па све до лошег стања фасаде и заслужује да буде лепо уређена, а такав посао, по нашем мишљењу, може да реализује само озбиљна фирма која у поправкама има највише искуства – рекла је Љиљана.

Пројекат „Кровови Београда” настао је као одговор „Градског стамбеног” на велики број пријава корисника који се односи на прокишњавање кровова и фасада. Његовом реализацијом биће решени проблеми прокишњавања и спроведено комплетно инвестиционо сређивање свих заједничких делова зграде који су у систему одржавања, а радове ће као инвеститор у целости извести ЈП „Градско стамбено” у замену за доградњу равних, односно адаптацију косих кровова.

Напомена: видео снимак овог догађаја можете преузети са www.infobiro.tv

Trenutno stanje:

1478082_POSTOJECE_v.jpg


Stanje posle rekonstrukcije i dogradnje:
1478095_NOVO_v.jpg

Izvor: Grad Beograd
 
Daj boze da ispane dobro na kraju samo mislim da ce stan tu kupovati preko veze uz n=masne provizije :kafa:
 
Gledaj što su i na krugove sa strane pazili da budu simetrični, ajme ako bude ovako dobro kako izgleda onda da popijemo jednu :vops:
 
На крају ћу и да повучем моју пљувачину према овом концепту. Из простог разлога што се потпуно поклапа са мојим ставовима о доградњама старих здања. :pob:
 
Takodje,ali polovicno.

Dakle super je sto sredjuju predratne zgrade od po 3-4-5 spratova,ali nadogradnja solitera od po 8 i vise spratova je imbecilna.Ako si kupio stan u zgradi sa ravnim krovom i ziveces u njoj,a ne od ravni krovova da pravimo kose krovove i obratno.Travestija arhitekture.

Drago mi je da moraju da skupe 100% stanara jer bi inace nadogradili svaku zgradu koju vide.
 
Ne znam sta da mislim za ovu akciju. Ideja nadogradnje je ok ako se uradi sveobuhvatno i posteno. Uostalom - mnoge zgrade koje nam se dopadaju po gradu su zapravo dobile nagradnju 30-tih godina XX veka, a koju i ne primecujemo jer su uradjene planski. Predlog za ovu zgradu je sasvim ok, ali licno sam ubedjen da je ovakav objekat samo predigra za zgrade u centru. Lako je prikupiti sredstva za dvospratnicu - i verujem da ce odraditi posao dobro, jer ce zeleti da imaju ugledni primer koji ce da pokazuju drugim Skupstinama stanara. Ali, kada dodje na red zgrada iz samg centra, recimo od pre I rata sa bogatom dekorativnom plastikom i pri tome ima 4-5 spratova - plasim se da ce tu da isfuserisu radove radi dobijanja jeftinog stambenog prostora koji ce ili da prodaju za velike pare ili dati nekom od svojih. Ja sam zaista ubedjen da je cilj cele akcije upravo to. Stambeno - koje kuka svaki put kada se pozove da se popravi lift ili prokisnjavanje, odjednom ima sredstva za gradju tako ambicioznih projekata...? Meni je to ipak cudno i mislim da je to samo bacanje prasine u oci, nama koji placamo usluge stambenom godinama (znaci mi indireknto finansiramo izgradnju ovih objekata jer oni ne skupljaju pare da bi poboljsali uslugu - nego da bi zaradili!!). Plasim se da ce mnoge da navuku na obicno krecenje hodnika, uvodjenje interfona i druge kozmetike - a da ce krenuti da nicu nadogradnje koje nemaju veze sa ostatkom zgrade. Podvlacim - nemam nista protiv nadgradnje ukoliko je uradjena sveobuhvatno (pod tim podrazumevam i da je vodjeno racuna i o obezbedjivanju parking mesta, obezbedjena dodatna infrastruktura itd - je i to deo koji je bitan da nadogradjna zazivi normalno). Medjutim, licno mislim da ce ovako da prodje jos neka dvospratnica malo dalje od centra, a onda krece klasicna nadogradnja zbog koje cemo svi za par godina ponovo poceti da kukamo. Stim sto ce biti kompletno legalna i nista necemo moci protiv nje...
 
22. 10. 2012.| 18:42
Zvezdarci prvi u projektu "Krovovi Beograda" - Počela rekonstrukcija stambene zgrade u Ulici Čede Mijatovića
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
krovovi_beograda_221012.jpg


Zgrada u Ulici Čede Mijatovića 1 prva je koja se rekonstruiše i revitalizuje u okviru projekta "Krovovi Beograda". Zgradu su u ponedeljak (22. oktobra 2012. godine) obišli pomoćnik gradonačelnika Dejan Živković, predsednik opštine Zvezdara Edip Šerifov i predstavnici JP "Gradsko stambeno".

Realizacijom projekta "Krovovi Beograda", biće rešeni problemi prokišnjavanja i kompletnog uređenja svih zajedničkih delova zgrade, piše Beoinfo.

Dejan Živković rekao je da se na konkurs za program "Krovovi Beograda" prijavilo 25 skupština stanara.

– Rekonstrukcija zgrade u Čede Mijatovića 1 dobar je primer kako složni stanari mogu da reše velike, sistemske probleme svoje zgrade. Njihova zgrada biće obnovljena uz korišćenje savremenih i najkvalitetnijih materijala, a samim tim dobiće pasoš energetske efikasnosti, što znači da će biti manja potrošnja energenata za njeno zagrevanje i hlađenje. Kada radovi budu završnjeni, nastavićemo da pratimo potrošnju energije, kako bismo tačno utvrdili kolika je ušteda – rekao je Živković.

– Posebno smo zadovoljni što poznata kompanija "Knauf", koja je domaća a radi po svetskim standardima, upravo na Zvezdari pravi prvu energetski efikasnu fasadu, na ponos građana naše opštine – rekao je Edip Šerifov.

V.d. direktora JP "Gradsko stambeno" Veselin Marković podsetio je da sve troškove rekonstrukcije snosi ovo preduzeće, što će stanarima uštedeti oko 100.000 EUR.

– Potpuno ćemo preurediti fasadu i krov i zameniti sve unutrašnje instalacije, a na krovu će biti izgrađena dva stana koja će biti prodata na tržištu. Dobijena sredstva iskoristićemo za obnovu drugih zgrada. Zahtev za učešće u ovom projektu mogu da podnesu sve skupštine stanara u zgradama koje održava JP "Gradsko stambeno". Potrebno je da donesu većinske odluke o ustupanju ravnih krovova ili tavanskih prostora našem preduzeću, a mi ćemo na osnovu projekta i dobijanja građevinskih dozvola napraviti redosled prioriteta i nastaviti akciju – rekao je Marković.

Projekat "Krovovi Beograda" nastao je kao rezultat velikog broja prijava korisnika u vezi sa prokišnjavanjem krovova i fasada.

Izvor: eKapija
 
Нисам експерт, али чисто визуелно ми ово делује као злочин према ово лепој модернистичкој згради :cry:
 
Погледај мало изнад како ће зграда изгледати кад буде готова....сасвим пристојно по мени...
 
Ма видех рендер, али то не мора много да значи. "Папир трпи све" (у овом случају монитор). Чини ми се да финално стање неће имати везе са рендером...
 
Тачно. Благи ужас. И такво ружење уз помоћ једног јавног градског предузећа?! :notok:
 
Kosi krov se ne nece vidjeti sa ulice to je cjena jer nas mrzi da odrzavamo bilo sta a kamoli ravne krovove
 
Директоре, мени баш изгледа да ће се кров јасно видети са улице. Волео бих да се испостави да нисам био у праву. Питање је и како ће уклопити овај дограђени спрат, да ли ће и колико то изменити или покварити пропорцију зграде. Ако се испоштује рендер, лично нећу имати замерке...
 
Neće se videti kosi krov. Kota venca će biti iznad donje kote krova. Jasno se vidi na ovoj fotografiji iz članka.
 
Vrh