Šta je novo?

Mirijevski bulevar

Stanovnici oko Mirijevskog bulevara traže još jednu liniju GSP-a »
27. Novembar. 2011 | 18:28, Izvor : Studio B, Komentari: 0 komentari

Skoro mesec dana pošto je otvoren, Mirijevskom bulevaru nema se šta zameriti, bar tako kažu oni koji ga koriste.

Ipak, zamerke imaju na gradski prevoz. Smatraju da njihov Bulevar sada zaslužuje još jednu liniju.
 
Studio B je upravo emitovao prilog o čuvenoj divljoj saobraćajnici koja od naselja Mirijevski cvet preko mostića izlazi ka Mirijevskom bulevaru. Nakon što su meštani betonirali silazak divlje saobraćajnice preko ivičnjaka na Mirijevski bulevar, gradska vlast je odlučila da demonstrira svu silu komunalnog reda. Danas je Studio B kamerom zabeležio mini kosovski scenario: došli su putari sa teškom mehanizacijom da ruše betonirani silaz sa ivičnjaka, došao i narod da brani divlju saobraćajnicu. Na kraju su putari uz asistenciju policije prevagnuli i obavili zadatak: ne samo da su skinuli beton sa ivičnjaka, nego su i PREORALI nekoliko zadnjih metara puta uz trotoar mirijevskog bulevara i postavili betonsku jersey barijeru da blokiraju prolaz.

Međutim, u celoj stvari najviše me je iritiralo spinovanje Studija B u stilu TV Bastilje. Kao, ovo uključenje moralo se po hitnom postupku zbrisati sa lica zemlje jer je nebezbedno, a nebezbedno je zato što nije predviđeno, odnosno na tom mestu kod semafora predviđen je trotoar a nije predviđena raskrsnica, zato što je semaforizovana raskrsnica za Mirijevski cvet predviđena 400m dalje. I tako je odgovorna gradska vlast u redarstvenoj akciji zaštitila interes bezbednosti raskrsnice.

Mislim se, bag** jedna, asfaltirali su divlji put a onda nisu eksproprisali čuvenu parcelu i zbog famozne parcele i divlje gradnje pored nje ostavili bulevar sa nekompletnom raskrsnicom, i sad stanovništvo mirijevskog cveta treba kao poslušna rogata marva da kruži 800 metara dvaput dnevno. I još ih prave budalama i grakću da nije predviđeno! Ja bih na mestu tih meštana išao na kosovske metode i istovario balvane nasred mirijevskog bulevara, da traže slobodu kretanja za lokalni živalj i nek maksimalno ispolitizuju stvar... Dok glavonje ne shvate da ne mogu nekažnjeno da projektovanje bulevara prilagođavaju jednoj privatnoj parceli i jednom divlje sagrađenom objektu (kojeg je možda legalizovala ista opština koja je asfaltirala divlji put).
Svi u šumu!
 
zar u ovoj zemlji nista ne moze normalno da se uradi? ne zna se ko je gori- ovi sto ne napravise normalno ukljucenje na mestu gde je zaista nepotrebno i logicno ili ovi drugi koji ce posto poto da lome svoje automobile preko rupa i ivicnjaka i da ustede par stotina metara? Jos vasar pored da stave da upotpuni ambijent...
 
Sto kad su takvi mocni pajseri nesruse nelegalnu garazu i naprave pristojnu ulicu kakav bezobrzluk :bash:
 
Ломите блокаде?
Па поломите ону нелегалну гаражу која вам прави праву штету? Браво, Миријевци, државно смете да ломите, а комшијино не смете!
 
Lome ljudi ono sto je manje.A grad i opstina da su pametni bi napravili onaj put malo nize ka mirijevskom cvetu koji stoji i ucrtan u GUP-u.
 
Danas sam ciklao niz bulevar - meni bilo milinica jedna. Baš mi nekako lepo izgledalo. Pogotovu što, kada se bulevar "suzi", postoji znak da se ulazi u pešačku zonu i u jedan veliki park koji je baš lep, a čak ima i biciklističku stazu.
 
Da li su stavili tu stubice da ne bi isli automobili???

Ja sam isao onom pikolo ulicom nocas po mrklom mraku iz Mirijeva do smederevskog puta,jedva izvukoh zivu glavu,nema ni svetla ni trotoara,samo neke uzasne novogradnje i gradilista.Kao neki horor film,nema sanse da je ono legalno tamo.

Onaj stari deo Mirijeva sa zgradama ili onaj noviji kod Mirijevskog Cveta su nebo i zemlja u odnosu na ove nesretne novogradnje iznad matice srpske.Pogotovu i sto se tice ulica i gradskog prevoza.
 
Ja sam bio tu oko Mirijevskog venca i volim taj kraj.. Nisu stavili stubiće, ulazila su kola, ali to je valjda jer tu ima dosta kuća.
 
Prosao pre neki dan Mir.bulevarom od pocetka do kraja. Znam da cu ponovim sto puta receno, ali ne mogu da precutim. U prvom delu em sto su parkirani automobili u desnoj traci, em sto ima lezecih ali da neko parkira KAMIONE na ulici. I to na Bulevaru! Pa kakav je to bulevar? Koja je svrha u produzetka kad je prvi deo funkcionalan kao sokaci po Dorcolu. Sta radi policija, parking servis, komunalna inspekcija?
 
Кажите ми да су ток улице и укрштања добро обележена на Google Maps. Да ли је укрштање са улицом Ладне воде и Шејкином једино?

47344811.jpg
 
Једино. Добро је обележено.

Јел зна неко да ли ће коначно кренути линија 74 кроз булевар, најављено је 01.01, па 01.02.
 
Општински функционери ;)
 
Sto ne produze 16 ili 23 bulevarom, 74 ionako ide ko antibiotik :kafa:
 
HoRuS":1ailmevq je napisao(la):
Општински функционери ;)

A pa oni svašta pričaju samo ko njima još veruje? :lol: :lol: Šalu na stranu, odmah mogu da ti kažem da produženje 74 nije ni bilo planirano u Direkciji za javni prevoz (jedina nadležna).
 
Postoji prica da ce 77 da vam puste kroz Mirijevski Bulevar.

Jedino je sigurno da ce te dobiti liniju pre one reci na i.
 
Da, razmatra se da 77 bude produžena do Mirijeva ali ne može još pouzdano da se bilo šta drugo kaže, posebno ne trasa.
 
Fino Mirijevci,drago mi je sto ste dobili dosta linija... Pretpostavljam da ce se linija 77 naravno,ako je budu produzili okretati na okretnici 27e... Samim tim znate da je okretnica i sad prebukirana i sa trenutne 3 linije,zato , dajte nama 79 :) Salu na stranu ali imate stvarno puno linija ne znam svrhu 79ke kada imate 46 za direktnu vezu sa bulevarom,a 79 ionako ide ko antibiotik. Ne znam o cemu razmislaju ovi iz direkcije zar ne bi bilo mudrije da 79 i 309 objedine u jednu liniju i tako rese nama dugogodisnji problem,hocemo i mi bus ka nekim destinacijama u uzem gradskom jezgru :) :) Pozdrav od komsije "preko brda" :) Nov sam na forumu pa ako sam offtopic izvinite...
 
A šta će vam linija do centra? Veruj mi da bi to potpuno upropastilo prevoz do Kaluđerice, imali biste direktan ali vrlo nepouzdan i nekvalitetan prevoz, samo bi bili na gubitku! Sad kad bih ti još rekao da Direkcija pored Mirijeva ozbiljno razmatra mogućnost da se 77 spoji sa 309... ;) Ali da ne idemo dalje u tu raspravu, forum je ionako pretrpan raznim spekulacijama i netačnostima, nek ostane na tome jer ovi u Direkciji su pravili svakakve nakaradne stvari, šta im smeda ta naprave još jednu, pa je bolje da ništa dalje ne spekulišemo.

Poenta je, na kojoj bi ponovo molio da se zadržimo dok se konkretno ne objavi - 74 ostaje kakav je, a sa 77 će uskoro uraditi "nešto". A šta konkretno - videćemo!
 
:laugh: Eto vama 77 necemo se buniti,ionako vi trazite direktan pristup nbgu :) a 79 moze nama,necete se ljutiti to je bus skoro do centra,vi imate 27e,27,kad tu dodas da idu 77 i 25 dosta je to ;) Zato sto je 309 kapacitabilna ide na 4-5 minuta jos kad se dopuni sa vozilima koja opsluzuju 79 i kad se sklone one krsiole iz pogona "Kosmaj" to bi bilo fino. Al kad bi ovi iz direkcije imali sluha. Da budemo i mi i vi zadovoljni.
 
Marko,ako sklone 77 da li ce makar pojacati trolejbuse 28 i 40 sa zvezdare?
 
11030":1lc6yve9 je napisao(la):
Sto ne produze 16 ili 23 bulevarom, 74 ionako ide ko antibiotik :kafa:

Čini mi se da je objašnjenje bilo da 16-ica ne može jer su dupli autobusi, pa bi skretanje bilo problem.

Evo sad sam se pešice spustila od Žapca pored crkve i na raskrsnici na kraju Mirijevskog bulevara svojim očima videh dva dupla autobusa sa putnicima (jedan je 27e, drugi nije vidno bio obeležen, možda 27, koji su iz nekog razloga vozili bulevarom), skrenuli su desno uzbrdo ka velikoj raskrsnici, bez problema. Tako da bih rekla da razlog da ne mogu da nam produže 16-icu jer su dupli baš i ne stoji.
Možda grešim, ali mislim da je skretanje u levo do okretnice 46 ili neke druge isto tako izvodljivo.
 
Vrh