Šta je novo?

Milion za obnovu Doma omladine

Počinje druga faza obnove Doma omladine
dom_omladine_250108.gif

25. 01. 2008.
Druga faza rekonstrukcije beogradskog Doma omladine počinje u ponedeljak (28. januar 2008. godine) i trebalo bi da bude završena do leta, najavio je direktor Milan Lučić.
Izvor: eKapija
 
znači imam ušće 2 sudeći po renderu :vops:

samo da realizuju...
 
Koja god stakla da stave, pa i ona zelena :lol: bice bolje od ovoga sada!!
 
Zamislite da na nebu trga zasija (bukvalno) jos jedna centrotextil fasada...Ce se obesim o taj Dom Omladine ako i ovog puta omanu.Iskreno,ne verujem da ce opet da nas zaslepe nekim visoko-reflektujucim izmetom od stakla.Ne znam kako to ide...sa javnim nabavkama,ko je u komisiji i ko odlucuje kakva fasada ce se staviti.Ali se nadam da je tih milion dol dovoljno za neku kvalitetniju,nakon sto se kurta i murta ugrade 'fkors.
 
^^ http://www.beobuild.net/discussion/viewtopic.php?pid=18666#p18666
Влада":dk4oky7k je napisao(la):
Vrednost radova 4,5 miliona evra
Za renoviranje Doma omladine, kada budu završene sve tri faze, biće izdvojeno ukupno oko 360 miliona dinara (4,5 miliona evra). Prvu fazu, koja je završena u septembru prošle godine, finansirala je Agencija za poslovni prostor s 25 miliona dinara, novac za drugu fazu (milion dolara, tj. oko 55 miliona dinara) obezbedila je Američka ambasada u Beogradu, a za treću fazu Skupština grada će izdvojiti oko 280 miliona dinara.
izvor 24 sata
link http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=19565
 
Tako su u Zagrebu sje*******ali sve sa renoviranjem solitera na Ilici 1 - Trgu bana Jelacica.
 
4,5 je koliko sam ja skontao za celu drugu fazu,a od toga je 1mil za fasadu.
 
A rekli su na studio B-u da ce samo deo fasade da bude zamenjen - sad sam se setio. Nisam cuo najbolje koji.
 
^^Mislilo se na onaj donji, izbaceni deo fasade, pre ngeo sto krene kula u visinu. Mada, bilo je raznih najava, a mislim da se najaktuelnija vest odnosi na celu fasadu.
 
U onom tekstu iz 24 sata stoji "renoviranje fasade ka Makedonskoj i Decanskoj ulici".... Kretenski je raditi tako fasadu kule jer se ona vidi sa cetiri, a ne sa dve strane i sigurno nikom ne pada na pamet da napravi takvu papazjaniju na beogradskom horizontu.... tako da nazalost, mislim da ce se srediti samo donji deo Doma omladine :(

Inace juce sam video da su ogradili DOB ogradom....
 
Nastavljena obnova Doma omladine
Radovi gotovi do jeseni
Autor: Sunčica Tasić | 30.01.2008 - 09:32
dom_omladine_v.jpg

Konačno je počela druga faza ulepšavanju Doma omladine, u koju će biti uloženo milion dolara koji su Amerikanci, prošle godine, poklonili Beograđanima. Na nju se, bez pauze, nastavlja i poslednja faza, a ako sve bude po planu Dom omladine bi, na jesen, trebao da bude gotov za početak sezone.

Radovi na Domu omladine počeće od sale „Pogon“. U njoj će biti zamenjena mesta šanka i bine, sređen plafon i drvenarija. Iz zahvalnosti prema donatorima, kada bude završena ova sala će nostiti ime „Amerikana“ i biće opremljena novim zvukom i svetlom.
- Između druge i treće faze neće biti pauze. Radovi u „Pogonu“ trajaće 45 radnih dana, a onda se prelazi na fasadu i trg. Prema ugovoru, rok za završetak ove faze je 150 radinh dana, ali verujem da će biti gotova ranije. Posle toga slede radovi na elektroinstalacijama, uvođenje klime i proširenje džez kluba - kaže Milan Lučić, direktor Doma omladine.

Kada sve bude završeno, Dom omladine će, spolja i unutra, izgledati sasvim drugačije. Nova stakla na njegovoj fasadi biće debela 12 milimetara i predstavljaće specijalnu audio vizuelnu izolaciju. Ispred sale „Amerikana“, na platou iznad glavnog ulaza u zgradu, nalaziće se dve terase sa stolovima na kojima će biti organizovane književne večeri i drugi, tihi, programi. Da bi i oni koji su vezani za kolica mogli, bez mnogo muke, da prisustvuju događajima na spratu, na mestu na kome se sada nalazi šank kafića „Tačka“ biće ugrađen panoramski lift.

Kompletno renoviranje Doma omladine će koštati oko 360 miliona dinara odnosno 4,5 miliona evra. Prvu fazu, koja je završena u septembru prošle godine, finansirala je Agencija za poslovni prostor koja je u njega ugradila oko 30 miliona dinara, a za treću je Skupština grada izdvojila oko 280 miliona dinara.

Zatvoren od maja prošle godine
Oko donacije od milion dolara Dom omladine se „borio“ sa Hitnom pomoći i pobedio zahvaljujući glasovima 35.733 Beograđana. Zgrada je zatvorena krajem maja prošle godine i prva faza je, uprkos problemima zbog sudskih sporova sa zakupcima, završena u roku. Do septembra je u kući mladih sređena kanalizacija, vodovod, dvorišna strana fasade kule i ugrađen je agregat koji je bio neophodan da ne bi došlo do prekida programa zbog nestanka struje.
 
Da,ali ja mislim da staklena fasada jedino i postoji sa te dve strane.Sa zadnje strane doba (u odnosu na ulaz) je beton.Ma dajte ljudi,nije to tako velika povrsina da sa tolikim parama ne mogu da renoviraju fasadu.A i niko ozbiljan valjda ne bi sredio donji deo,a ostatak ostavio da trune-ipak ga planski sredjuju celog.Nije uopste cudno biti isparanoisan da ce sve zivo sto se u bg obnoavlja,nadogradjuje i sl biti promasaj,ali mislim da bi u ovom slucaju trebalo biti optimista.Jos da im se posreci da odaberu dobra stakla i eto nama boljeg horizonta/
 
22.02.2008.
OTVARANJE DOMA OMLADINE NA LETO 2008.

Adaptacija Doma omladine u Beogradu, koja je trebalo da bude završena do marta, trajaće najverovatnije do početka jula ove godine, rekao je sekretar Doma omladine Aleksandar Đukić.

Prema njegovim rečima, 28. januara započeta je druga faza radova, a razlog pomeranja termina su pravni problemi sa zakupcima prostora bilijar kluba i kafića "Tačka", sa kojima je u toku spor o iseljenju tog kluba.

"Dom omladine planira da se nakon završetka adaptacije prostora potpuno posveti kulturnim događajima", rekao je on i istakao da će u drugoj fazi adaptacije biti zamenjene staklene fasade zdanja, renoviran krov letnje terase, glavni ulaz, a prostor "Pogon" će biti modernizovan.

"Početkom leta biće organizovan jednonedeljni festival, kojim će renovirani Dom omladine zvanično biti otvoren, a u okviru koga će Beograđanima biti predstavljena savremena audio oprema, rasveta i nova demontažno-montažna bina", rekao je Đukić i dodao da će nova klimatizaciona oprema omogućiti posetiocima da i preko leta borave u koncertnim salama Doma omladine.
...

Prema rečima Đukića, bioskopska sala Doma omladine biće adaptirana na jesen 2008. godine, a radove će finansirati Skupština grada Beograda.
izvor Studio B
link http://www.studio-b.co.yu/vest.php?Id=19174
 
Samo mi recite da ce ovi uzasni klima uredaji nestati i da ce smestiti jedan centralni na krovu !!! Daj boze !!!!
 
Ma ja se bojim da iznad ovog gradskog dela DOB-a (znaci gde se zavrsava aneks i pocinje kula - drugi sprat) nece biti nikakvih intervencija jer se to nekako dvosmisleno provlaci kroz redove.
 
Па колико сам ја схватио у овом кругу и од ове лове сигурно неће
 
Da, ali je Grad najavio da ce se u svakom slucaju ukljuciti u obnovu..
 
Grad je vec ukljucen u obnovu, svi radovi se finansiraju iz zajednickih sredstava.....

Videcemo. Ali siguran sam da se u pocetku pominjala cela fasada (sto se moze zakljuciti i po ovako smesnom renderingu), a da je kasnije sve to upakovano u frazu "deo fasade"....
 
Na kraju ce sve da se svede na jedno obicno krecenje. Sa druge strane pak, Gorica ce da uradi novi fasadu na svojoj kuci :rolleyes: I puf, ode milion...
 
Radovi na renoviranju Doma omladine polako se privode kraju
Stara građevina u novom ruhu

Druga faza radova na rekonstrukciji Doma omladine u Beogradu, koju je finansirala američka ambasada donacijom od milion dolara, trebalo bi da bude završena sredinom septembra. Radovi su obuhvatili obnovu fasade, terase, sale „Pogon“, ali i renoviranje dela trga ispred zgrade u Dečanskoj ulici. Odmah zatim, već u oktobru, trebalo bi da usledi sređivanje programskog prostora u gornjem delu zdanja.

Prema rečima Milana Lučića, direktora Doma omladine, planirano je da treća faza radova na sređivanju te kulturne ustanove počne krajem jeseni, a obuhvatiće sređivanje velike sale, holova i džez-kluba. Kompletan objekat trebalo bi da bude završen sredinom sledeće godine. Deo sredstava od ove donacije biće utrošen i na nabavku tehnike.

- Nadam se da će, zahvaljujući dobrom zvuku i tehnici, u Domu omladine tokom jeseni biti izvođene i pozorišne predstave, a da će biti moguće i održavanje različitih kulturnih sadržaja tokom dana, a ne samo u večernjim časovima - rekao je Lučić.

Izvođač druge faze radova je građevinska firma „Slap-ino“, dok izvođač treće faze sređivanja Doma omladine još uvek nije poznat.

Da podsetimo, ovo je prva rekonstrukcija Doma omladine nakon 1964. godine, kada je i osnovan.
Autor:
Ekipa Glasa javnosti
izvor Glas javnosti
link http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/beograd/glas-javnosti-06-08-2008/stara-gradjevina-u-novom-ruhu
 
Pa jel je sredjena fasada ili nije? Po ovom tekstu, ona je vec sredjena!?
 
Vrh