Šta je novo?

СЦ Милан Гале Мушкатировић - 25. maj

Evo jos jedne:

1459042bazendorcolv.jpg


Grad Beograd
 
СЦ Милан Гале Мушкатировић је одличан пример како треба да изгледа инвестиција града. Са једне стране добијен је објекат који може да издржава сам себе а са друге стране су грађани добили одличне услове за бављење спортом по релативно популарним ценама, што се мене тиче опроштено је пробијање рокова пуштања у рад. :kk:

Моја примедба се односи на паркинг који кошта 50 дин на сат. Приметно је да је паркинг релативно непопуњен али је зато простор око суседних страда крцат. Мислим да би смањивањем цене паркинга или погодностима које би се оствариле плаћањем одређене услуге у центру Град ефективно имао веће приходе од наплате паркинга јер тада грађани не би избегавали коришћење истог.
 
Pre će grad da dovede zone u taj kraj pa da ljudima bude isto da li su na tom parkingu ili negde okolo, nego da smanji cene parkinga..
 
Да, али увођењем зона не решавају проблем викендом када је највећа навала на центар.
 
Juce sam bio na 25., fino je sredjeno i organizovano, voda topla. Jedino sto se napravi guzva pa je tesko plivati normalno. Beogradu fale jos dva tri kompleksa tipa 25., Banjica, Olimp,...
 
пливао сам ове зиме на 25. по мени је одлично изведена реконструкција. елементи ауторске реконструкције су такође супер и ненаметљиви. Оно што мени смета на 25 мају (а то су ситнице) су ступци на дну фасаде ка калемегдану (ометен прелепи поглед ка тврђави) али мислим да су они неизоставни део провбитног пројетка и камера која је на средпрелепе бетонске љуске (све причам за унутра).

иначе сјајан пројекат и реконструкција, много ми прија пливање тамо.

оно што и мени смета је паркинг, и пре бих дао платио 350 динара пливање (уместо 300) а да имам бесплатан паркинг, али због тога идем превозом...24, господска линија :Р
 
ал су претерали са поскупљењем, сауна и базен су били раније 550, сад је само сауна 650 а базен се плаћа додатно. Значи одједном поскупљење скоро 100 %
 
Da li je sportski centar pod zaštitom?
 
Izgleda da krece nadogradnja na divljaka bazena

gale-25maj-01-2020-07-08-23-50-18.jpg

gale-25maj-02-2020-07-08-23-50-18.jpg

gale-25maj-03-2020-07-08-23-50-18.jpg

gale-25maj-04-2020-07-08-23-50-18.jpg
 
Nisam bez razloga pre 10 dana pitao da li je Gale pod zaštitom, posle sam pogledao i video da nije.

Direktorove fotografije delom potvrđuju zabrinutost u odnosu na informaciju koja je došla do mene a to je da se planira podizanje dva sprata. Informacija ne spada u red pouzdanih ali ako uzmemo u obzir radove za koje ne vidim građevinsku dozvolu sve je moguće.

Nadam se da rade samo hidroizolaciju i sanaciju krovne površine pošto narušavanje arhitekture i proporcije objekta ne bih mogao da zamislim.
 
Prema rečima upućenog lokalca, ovde je potpuno propala ploča nad svlačionicama, i ona se zapravo uklanja, i lije se nova - uz rekonstrukciju tih donjih prostorija. Nema nikakvih nadogradnji. Evo svežih slika:

Pogledajte prilog 1
 
Drago mi je da se malo po malo ovaj sportski centar renovira. Secam se da je 90tih bio potpuna propast u svakom smislu.
 
Iz arhive 2005. godina. Nisam Dorćolac ali sam jedno leto proveo u dnevnom boravku i školi plivanja. Naravno igrao se i mini golf :)

05810028.jpg
 
@igor,
Valjalo bi izmeniti naslov teme i dodati 25ti maj, ipak je to ime koje je ostalo u narodu i mislim da se mnogo više koristi nego Gale Muškatirović.
 
Hvala Spatio, dodao sam u naziv teme i 25. maj.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=835700#p835700:3ordnv0o je napisao(la):
spatiotecte » 28 Mar 2021 01:56[/url]":3ordnv0o]@igor,
Valjalo bi izmeniti naslov teme i dodati 25ti maj, ipak je to ime koje je ostalo u narodu i mislim da se mnogo više koristi nego Gale Muškatirović.
Par puta kada sam se vozio taksijem, i kazao da me voze na "25. maj", oni su krenuli da me voze na Dorćol, uprkos tome što sam naglasio da mislim na muzej. Kada god bih spomenuo Titov grob, odmah bi me vozili ka Dedinju.
 
Транспарентност Србије:

Оглашено је давање у дугорочни закуп спортског центра који се некада звао „25. мај“, а сада „Милан Гале Мушкатировић“, на Дорћолу. У огласу није наведен чак ни овај препознатљив назив, већ бројеви катастарских парцела и површина.

У огласу је наведено и да ће поступак давања у закуп бити спроведен и ако пристигне само једна понуда.

На основу осталих услова, како је указала Транспарентност Србије, јасно је да може да их испуни само фирма која је организовала овогодишњи „Белграде Опен“ и која је у власништву неког од чланова породице Ђоковић (у медијима је као директор турнира говорио Ђорђе Ђоковић, али назив фирме-власника АТП лиценце није видљив на сајту АТП).

– Прописи не препознају могућност постављања оваквих услова. Уредбом је предвиђено да се у огласу морају прописати услови који се односе на закуп, а није прописано постављање услова који се односе на самог закупца. То је и логично, јер би граду који даје земљиште у закуп требало да буде циљ да кроз закуп оствари што већу зараду, а ограничавање конкуренције увек има за последицу смањење зараде – истакла је Транспарентност Србија.

Оцењено је да је градска комисија која је расписала оглас за закуп спортског комплекса на Дорћолу „располагала јавним средствима на недомаћински начин“.

– Искључивањем могућности да се на јавном надметању појави било који конкурент унапред одабраном пословном партнеру Града, локална самоуправа ће остварити мању, а у најбољем случају једнаку зараду оној до које би се дошло у конкурентском поступку – навела је у саопштењу Транспарентност Србија.
 
Vrh