Šta je novo?

"Fontana" Novi Beograd (višenamenski objekat)

Evo malo podataka o ekipi koja je radila projekat adaptacije i modernizacije Fontane:

Cubex - Arhitektonski studio
Ksenija Bulatović dipl.ing.arh., Vesna Cagić - Milošević dipl.ing.arh., Slađana Meseldžija aps.arh., Daniela Perović dipl.ing.arh., Ksenija Burnjak dipl.ing.arh.

"Enterijer sale Bioskopa Fontana je rađen tako da ima više namena: emitovanje filmova, održavanje kulturnih prezentacija i održavanje sastanaka mesne zajednice. Bioskop sadrži 150 mesta za sedenje. Bioskopska sala je snabdevena opremom za klasično i digitalno emitovanje filmova. Enterijer sale je urađen tako da preovladavaju nijanse braon boje sto daje eleganciju i svečanost sali. Na zidovima su postavljene specijalne drvene akustične obloge. Plafon je bojen u crno i kombinovan od gips kartonskih i specifičnih akustičnih ploča na različitim visinama. "
 
fontanaotvaranje.jpg


Izvor: Opština Novi Beograd
 
Baš izgleda retro, super :kk: Samo što, iskreno mislim da ovaj bioskop neće moći da parira delti i ušću :(
 
Ovaj bioskop posto ce biti u vlasnistvu grada nece ni biti namenjen za klasicnu bioskopsku upotrebu u smislu da zivi od zarade i pusta americku A produkciju.
 
I hvala im na tome! Rekli su bioskop evropskog i dečijeg filma i nadam se da će to da živi i da bude dobro kako zaista zvuči. Uz dobru promociju i malo truda oko programa mogu da privuku dosta publike.
 
Onda još bolje, nadam se da će u kakvom god obliku bio zaživeti. Uvek sam pre za takva mestašca nego za deltu i ušće.
 
Bioskop će biti u grupi malobrojnih mesta gde se mogu pogledati mnogo kvalitetniji i vredniji filmovi u odnosu na holivudsku komercijalu... :kk:
Tu spadaju još i Kinoteka i Dvorana kuturnog centra u Kolarčevoj, kao i (povremeno) bioskop u Studentskom gradu i Domu omladine.
 
Pao plafon u prolazu "Fontane" i povredio ženu »

09. Jul. 2012 | (17:00 -> 17:04), Izvor : Studio B, Komentari: 0

U prolazu u sklopu Tržnog centra "Fontana" u Ulici Pariskih komuna kod broja 13, danas oko 15 sati odvalio se deo plafona i pao na ženu koja je tu preprodavala robu.


Sa plafona, koji je renoviran pre godinu dana, spalo je oko 10 kvadrata demit fasade. Još jedna osoba je zadobila lakše ogrebotine.
Nesrećna žena je sa povredama glave kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar, a u u trenutku njihovog dolaska bila je orjentisana i komunikativna. Pored nje, povređen je i stariji muškarac, koji je u trenutku nezgode sedeo na klupi pored. On je odbio lekarsku pomoć.
- Prava je seća da nije bilo više povređenih, jer je ovo prolaz kojim prođe svako ko se zaputi u poštu ili u veliki market. Kompletan centar je bio renoviran pre godinu dana, tako da nam nije jasno kako je do nesreće došlo - kažu prodavci iz okolnih lokala.
Daljom istragom biće utvrđen kako je do nezgode došlo i ko je za nju odgovoran.

plafon09072012.jpg
 
A ko je renovirao TC Fontana. Da li isti oni koji su renovirali i bioskop???
 
Fontana je renovirana do pola... I tacno tu gde je pao plafon je granica starog i novog... A pali su i stari i novi plafon... Ko ce ga znati... :/
 
Feanor":28oa4bko je napisao(la):
Fontana je renovirana do pola... I tacno tu gde je pao plafon je granica starog i novog... A pali su i stari i novi plafon... Ko ce ga znati... :/


Udruženi zločinački poduhvat na delu.
 
A ko je vlasnik objekta ili ih ima više kad već pomenu tu granicu. Ja mislim i da je TC "Stari merkator" u katastrofalnom stanju i da je u ovom trenutku i svačiji i ničiji. i Tamo je zimus pao deo plafona baš u delu gde se zavlače ulični prodavci.
 
Vocar izvini ne razumem ironiju... Stvarno jeste tako palo je jedno 10 kvadrata novog i starog plafona...
To sa starim merkatorom je tek smejurija...
 
Udružili se stari i novi plafon protiv kilavo i polovično odrađenih radova i rešili da kljoknu zajedno. Nažalost, kako to obično biva, nevina osoba je najviše nastradala.

I? Ko je kriv? Niko. Nadležnost izvođača radova se potire nadležnošću ovih drugih čiji je stari plafon. Što reče jedan na sajtu Novosti u komentaru vesti, po celom gradu su padale tavanice u prolazima, niko još nije odgovarao za to.
 
Ako su lagali mene i ja lažem vas: Čuo sam da se kafana gasi u naredna dva meseca i ustupa mesto DM-u.

Nadam se da je laž...

Izvor: prijatelj vlasnika lokala preko puta Fontane.
 
Volim kafane i redovno ih posecujem ali za tom kafanom necu zaliti. I posluga i hrana losi.
 
Е, сад... Шкембићи у сафту нису били лоши. А какве везе има квалитет услуге после 3 пива? ;)
 
marat":1zsu7w4i je napisao(la):
Volim kafane i redovno ih posecujem ali za tom kafanom necu zaliti. I posluga i hrana losi.

Ako treba da biram izmedju lose kafane (mada je to misljenje izrazito subjektivno) koja tu stoji od pocetka "novog" Novog Beograda i nekog lanca supermarketa - biram kafanu.
 
"Za pad plafona su krive velike temperaturne razlike i greška u izgradnji objekta pre 30 godina" (Fontana je izgradjena krajem 60-ih, ali dobro, ne ocekujemo neko poznavanje istorije od gradskih funkcionera :mad: )

[video]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=R2FyQA0MICY#![/video]

Izem ti tu rekonstrukciju objekta a da plafon nisu ni pipnuli!!!

Sad bi po toj logici trebalo da ocekujemo raspad svih fasada oko Fontane...
 
Bio sinoć u bioskopu Fontana, na projekciji filma "Doktor Rej i đavoli".
Bioskop je renoviran odlično. Sa ukusom, a deluje i dobrog kvaliteta.

Samo što je ukupno bilo 5 ljudi (uključujući i mene) na filmu.

Ajmo NBG-đani i ljubitelji filma, idemo u Fontanu, ne dozvolimo da propadne!
 
Vrh