Šta je novo?

Гроцка / Grocka

Котлић :lool:

Бивис
Ја сам пријавио на сајту "Очистимо Србију", али ово је очишћено због Грочанских свечаности..
 
I ja sam prijavljivao skoro problem sa smećem na Gročanskom keju. Konkretna primedba se odnosila na to kontejneri nisu pražnjeni mesecima.
Evo i kako je to izgledalo:

357kraw.jpg


Danas mi je stigao odgovor od komunalne inspekcije opštine Grocka da je smeće uklonjeno.
 
samo napred.


i nadam se da vam od grocke ne treba mnogo do posla.
 
Čovek odaje otisak realnog i normalnog čoveka.

Činjenica jeste da opština ima zaista ogroman potencijal i sve preduslove da se razvije neslućenom brzinom, ali je sve to u jednom totalnom haosu i sve se svodi na životarenje i krpačinu.

Evo, recimo, u kakvom je stanju svetsko arheološko nalazište:

Nalazište u Vinči prepuno izmeta!

nedelja, 05 avgust 2012 10:10



- Vinčansko Belo brdo, koje je proglašeno spomenikom kulture, pretvorilo se u pravu prirodnu katastrofu jer se na njemu nalazi 17 septičkih jama. Država ne mari za to i niko ništa se ne preduzima. Ne shvataju da Vinča ima svetski značaj i ako nešto ne budemo preduzeli, sve će biti uništeno. Svet nam to ne bi oprostio.

Ovako je Dragan Janković, kustos Arheološkog nalazišta Vinča, opisao kako izgleda lokalitet na kom je pre 7.500 godina rođena evropska civilizacija. Na tom mestu država je čak 15 hektara zemlje zaštitila kao kulturno dobro, a sada se tu nalaze septičke jame, zbog čega su se pokrenula i klizišta.

- Osnovni problem je to što u Vinči ne postoji kanalizacija. Na parcelama na kojima je nalazište i koje je proglašeno spomenikom kulture postoji 17 domaćinstava, a samim tim i 17 septičkih jama. Naravno, za to nisu krivi ljudi koji tu žive, jer oni ništa ne mogu da promene. I naravno, moje mišljenje je da država sve te parcele treba da otkupi i zaštiti tu zemlju jer to je naše prirodno blago koje svesno uništavamo - kaže Janković i dodaje da mnogi stranci dolaze da posete Vinču.

Prema rečima meštana, država ne želi da reši imovinsko-pravne probleme, što bi bio prvi uslov da Vinča bude stavljena na listu UNESKO.

- Svi smo ogorčeni jer su nam ruke vezane, a šta god pokušali, odgovori su da je sve skupo i komplikovano.

Vinčansko Belo brdo je zbog pokretanja klizišta već gotovo tri godine zvanično zatvoreno, ali posetioci i pored toga svakodnevno dolaze.

Izvor:
http://www.grockainfo.com/home/Prenosimo/927-nalaziste-u-vinci-prepuno-izmeta.html
 
Стф, да не знаш случајно шта се ради у/на овој згради? Прекривена је неким плавим најлоном..
dsc09573i.jpg
 
Pa mozda ce konacno da je srede nebi bilo zgoreg simpaticna je :)
 
0001032840_l_0_0w0mll.jpg

Ушће Грочице у Дунав..
0001009642_l_0_9fzxnt.jpg

Црква Свете Тројице..
0000903121_l_0_jdi9zl.jpg

Гроцка ноћу..
0001119909_l_0_7m4y60.jpg

Поглед ка мосту и пешачкој зони..
0001053795_l_0_yuafuc.jpg

Грочанска марина..
cvece.jpg

Центар Гроцке и пешачка зона..
carsija.jpg

Она мала симпатична зградица..
img8605s.jpg

Грочанска ада..
staragrocka.jpg

Кафана "Стара Гроцка", која је чини ми се под заштитом државе..
dunavac.jpg

Грочански Дунавац..
grocica.jpg

Грочица..
 
grockanoc.jpg

nocna2.jpg

nocna6.jpg

Центар
mostk.jpg

Једна зимска
zima2d.jpg

Још једна :)
012121.jpg

Кафе "Papillon"
1214qa.jpg

45693806.jpg

Црква Св. Тројице
afrikas.jpg

Ресторан "Африка"
adae.jpg

Грочанска Ада
skolsko1.jpg

Основна школа "Илија Гарашанин"
splavs.jpg

Један од сплавова на Дунаву
tanja3s.jpg

img9194s.jpg

Шеталиште поред Дунава
 
Posebno je tužno što i centar često zvrji prazan. :(

Kada je moja generacija išla u osnovnu školu, svako veče je centar bio krcat. Danas je najveći broj dana pust......kompjuterske generacije. :|
 
Па и не могу да се сложим са тобом. Није компјутерска генерација, Трскара,Ројал, Скај и та срања су пуна, скоро сам био до "888" и у центру су били неки клинци. :p
 
Отварање реконструисане чесме у Болечу..
377629_107727832712827_1070293921_n.jpg

255515_107727892712821_1042519882_n.jpg

558501_107727962712814_1024149145_n.jpg

Обично би ми се свиделе боје, али мало је одавратно :D
 
[box]Изградња паркића иза Бетекса и проширење пута ка манастиру Рајиновац

Како на друштвеној мрежи фејсбук, Грочански Гласник ( званични профил Градске општине Гроцка) пише, општина Гроцка у сарадњи са предузећем "Путеви Србије", уз благослов патријарха српског господина Иринеја, започела је радове на проширењу пута ка манастиру Рајиновац, због продужетка ГСП линије до самог манастира. Такође, на њиховом профилу стоји и обавештење да у оквиру сређивања паркића и изградњи нових, почело је сређивање паркића у Гроцкој, иза "Бетекса". До зиме се очекује уређивање више паркова, и постављање нових, тако да до половине следеће године сва места имају бар једно игралиште за наше најмлађе суграђане.[/box]
Sta ovo znaci,hoce li 302 produziti(moze li duze) ili ce se mozda u delo sprovesti neka druga linija, a grocanima da vrate 301, jer su to svakako zasluzili,stvarno je mucenje voziti se 302?!

izvor: http://nasagrocka.info/index.php?op...-11-56&catid=35:2012-03-18-13-37-38&Itemid=29
 
Ово са довлачењем линије ГСП-а до Рајиновца нема логике ни по којој опцији.

Скретање за Рајиновац је око 300 метара пре центра Бегаљице, те увођење линије 301 до Рајиновца нема смисла јер би делила трасу са 302 - 99.5% што је ван сваког разума.

Ни мењање линије 302 није огично, јер би у том случају пре окретнице скретао за Рајиновац, па се враћао истим путем око километар и онда настављао до окретнице.....

За паркиће ћемо видети, стварно би био ред да после толико година деца добију неке љуљашке.
 
:shok: Која глупост! Никакве користи! Уместо да су продужили 302 десно или право они је одведоше до манастира :bash:
И почећу ја да кукам као Калуђерчани, све паре одоше у Гроцку :laugh:
Ево слиџе
419370_135469313266414_336090797_n.jpg

Ево и слиџе радова на неком паркићу..
400399_135470366599642_923755956_n.jpg
 
Nastavljeni radovi na koritu Gročice :kk:
http://www.grocka-informer.com/nove-vesti/298-nastavljeni-radovi-na-koritu-grocice.html

Grocka dobija dečiji parkić
Na inicijativu opštinskih vlasti oformljen je kreativni tim koji je dobio zadatak da u petnest opštinskih naselja pronadje po jedno mesto za postavljanje dečijeg parkića.Posle petnestodnevnog istraživanja na terenu,započeti su i prvi radovi.Prvi parkić će dobiti Grocka iza "Beteksa",radovi su u toku a kako smo saznali iz kreativnog tima ceo kompleks parkića će biti ogradjen a od sadržaja biće postavljeno : ljuljaške,klackalica,vrteške,mostić za penjanje i veliki tobogan.Radovi bi trebalo da budu gotovi za mesec dana.Uskoro započinju i radovi u Vinči i Vrčinu na izgradnji parkića, a do kraja sledeće godine svako naselje u opštini Grocka će dobiti po jedan dečiji parkić
http://www.grocka-informer.com/nove-vesti/301-grocka-dobija-deciji-parkic.html
 
Stf ovi novi kanda nesto rade i slusaju cuj kreativni tim mogli bi se mi uvaliti da odradimo svasta nesto neki trotar stanice itd putokaze :) aktiviraj se malo raspitaj :) nebi bilo zgoreg :kafa:
 
U noći izmedju 11. i 12. septembra u Vrčinu kod "Tranšpeda" razvaljena je trafo stanica i iz nje ukradeno stopedeset kilograma bakra,trafo stanica je snabdevala strujom bunare koji vodom snabdevaju naselje Boleč.Zbog razvaljivanja trafo stanice jedan bunar nije u funkciji,ukupna šteta je oko petso hiljada dinara,slučaj je prijavljen policiji - preneo nam je direktor JP Vodovod Grocka
http://www.grocka-informer.com/nove-ves ... rcinu.html
Слике су на овом линку, не могу да их оставим јер ми не излази оно "имг"
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 271&type=1
 
Ево и репортаже о уређењу корита Грочице као и рибарске марине на до сада запуштеној и неуређеној десној обали ушћа Грочице у Дунав.
2irmde9.jpg

На овој фотки се види целокупна зона радова, од моста преко Грочице на Смедеревском путу до ушћа. Лева обала Грочице уређена је још у време СФРЈ и наставља се још око 2 километра узводно уз Дунав. То је некада била мочвара коју је Водопривреда исушила и направила обалоутврду, а потом мочвару насула. Слично као што је рађено и са НБГ-ом. Тај појас се данас зове Злата обала и представља одличан залогај за инвеститоре и до сада би ту било ко зна шта да има мало мање похлепе у локалним самоуправама. Сада је то, и ко зна колико ће још бити....обична ливадетина.

На неуређеној, десној обали налази се деценијама, импровизована рибарска марина, са рибљим рестораном и просторијама рибарских удружења. Пре годину дана покренути су радови на уређењу ове марине и десне обале Грочице до моста. Формирана је нова обалоутврда, и одражена насипања првих слојева и постављена дренажа терена. Радови су текли доста брзо али су пред зиму обустављени. Како сам чуо од радника фирме која је изводила радове, општина је у једном тренутку престала са уплатама и они су обуставили радове.
Наставак приче је типично српски. Дошла је зима, а сећате се колике санте леда су крстариле Дунавом. Све што је урађено упропаштено је. Све што је уложено....бачено је....

Иначе, цела та марина је регистрована као масовна гробница четника које су комунисти побили у атару Гроцке. У току извођења радова налажене су кости и лобање, али је то поново затрпавано. Онда није ни чудо да су радови пропали.

На следеће две фотографије види се неуређена десна обала Грочице са недовршеном рибарском марином. Види се остатак дренажних слојева који извирују испод набујале вегетације. У позадини друге фотографије види се и велика гомила камена, спремна за уградњу у завршни слој обалоутврде....
33djpfd.jpg

30tj9l2.jpg


На осталим фотографијама приказани су тренутни радови на чишћењу запуштене леве обале Грочице, од моста до ушћа.
Прва фотографија представља поглед на Грочицу са моста и зону радова. Десна обала је потпуно урасла, а јесенас је била чиста и спремна за обалоутврду.
nbdrfk.jpg

Сада поглед са доњег нивоа шеталишта на мост. Испод самог моста се види колики слој муља је до сада очишћен. За последњи степеник обалоутврде, који се појавио испод муа, нисам ни знао да постоји, а у Гроцкој сам 15 година...па ви видите колико то није чишћено. Такође, испод слоја земље, појављује се стидљиво поплочано шеталиште!!!
250tv81.jpg

A сада мало наше обавезне аљкавости. Степениште које повезује доњи и горњи ниво шеталишта је неупотребљиво, а до јуче је било чисто:
5mzlea.jpg


Горње шеталиште, које је такође било релативно чисто сада је.....:
25a2eq9.jpg


И излаз са кеја на Смедеревски пут:
34o7z2t.jpg


Елем, радника ни механизације нема већ данима а нико ово не чисти. Радови нису обележени те је пешацима слободан пут. Да напомонем да да су чистили и равнали и горњу косину обалоутврде између два нивоа шеталишта која је била равна и травната....сад су је упропастили...
 
Somi303":29fmttoo je napisao(la):
U noći izmedju 11. i 12. septembra u Vrčinu kod "Tranšpeda" razvaljena je trafo stanica i iz nje ukradeno stopedeset kilograma bakra,trafo stanica je snabdevala strujom bunare koji vodom snabdevaju naselje Boleč.Zbog razvaljivanja trafo stanice jedan bunar nije u funkciji
Aaaa zato nama nestaje voda svako veche od 21 - 09 unazad 3 meseca.. jer su cigani ukrali kabl pre pet dana. Koji bullshit, je*******ena opstina Grocka, da izvinete na izrazu, kao trafo stanica iz Vrcina snabdeva bunare iz Boleca a naselja udaljena bar 10 kilometara vazdusnom linijom, nigde smisla, je*******anje u zdrav mozak :roll: :evil:
 
@veb 983 pogledaj ovo i ako te put nekad uputi ka kaluu vidi kako izgleda ovaj objekat,ne znam... Da ima neka tema na forumu vezana za klizista pa da vide ljudi kako se zgrada za vodovod ''strmeknula'' nizbrdo i kako je ta lokacija sad napustena :( on je gradjen da resi problem vodosnabdevanja kod vas, a i brdovitijih delova kod nas...
rez_kalu.jpg


Sustina ovog rezervoara bila je da obezbedi kvalitetnije snabdevanje vodom građana Kaluđerice, Leštana, Boleča, Vinče i Ritopeka. U prvoj fazi gradi se jedan rezervoar zapremine 5.000 kubnih metara, a izgradnjom drugog rezervoara iste zapremine omogućiće se ravnomeran protok vode svim građanima prostorne celine Kaluđerica.
Ovaj sistem će se snabdevati vodom iz cevovoda Makiš-Mladenovac i odvojka Zučka kapija - Kaluđerica, koji je delom završen, a u toku su pripreme i za nastavak njegove izgradnje.

Prvi rezervoar, koji se sada gradi na uglu budućih ulica Saveza boraca i Bulevara kestenova 8) , imaće u osnovi 1000 kvadratnih metara, a njegova dubina biće pet metara. Kada bude izgrađen rezervoar će biti zatrpan slojem zemlje debljine oko jednog metra, a rezervoar sačinjavaju dve komore koje omogućavaju stalno i ravnomerno kretanje vode.
Ovaj rezervoar je izgradjen pre 3 godine, medjutim koliko sam video,a i cuo... trenutno nema funkciju za koju je bio namenjen... i ne znam gde je planiran drugi, mozda npr u Lestanima ili izmedju ova dva naselja?

izvor
http://www.beoland.com/aktuelnosti/aktuelnosti.asp?a=080307
 
Vrh