Šta je novo?

TC Merkator

Na njihovom sajtu se reklamiraju na sledeći način....

Novi brendovi...
Najsavremeniji hipermarket..
Novi doživljaj kupovine...
Više povoda za uživanje..

NOV U SVAKOM POGLEDU.

:laugh: :lool: :laugh: :lool: :lool:

http://www.mercator.rs/
 
^^^
Svečano otvaranje renoviranog Mercator centra u Beogradu, na Novom Beogradu u Bulevaru Umetnosti broj 4, zakazano je za 01. septembar 2012. godine. U ponudi renoviranog centra biće niz novih svetskih i domaćih brendova, a na sam dan otvaranja sve posetioce očekuje niz iznenađenja i popusta. Sve detalje povodom otvaranja moći ćete da saznate prvi na Vašem portalu o brendovima.

Inovirani objekat Mercator Centra, koji se prostire na površini od 50.000 m², i dalje je prepoznatljiv po najopremljenijem i tehnološki usavršenom Hipermarketu na preko 8.600 m², kao i Centru tehnike na 1.700 m². U ponudi ovog objekta nalaze se stari ali i novi svetski brendovi, a po prvi put u Srbiji potrošačima će svoje proizvode ponuditi Lindex i Son's and Daughter's.
http://www.brendovi.net/vesti/prikaz/uskoro-otvaranje-mercator-centra-beograd/1301
 
Prolazio sam danas pored mercatora i u toku su poslednje pripreme. Videcemo 1. kako sve o izgleda sa unutrasnje strane
 
thumb-502-228.jpg
7795644110_f96b237189_z.jpg


Džaba su krečili.
 
Grozno,na skyscapu ćemo otvoriti temu najružnije fasade tržnih centara,ova će odneti ubedljivu pobedu.. :kafa:
 
Ovakvo "renoviranje" prosto ne prilici jednoj ozbiljnoj evropskoj kompaniji... :p

Podizanje natipsa na krov sa sve onim masivnim drzacima slova, predebeli ekran, i kao vrhunac idiotska vasarska led svetla na coskovima... FAIL!
 
A sto je najbolje od svega na prednjem delu fasade ostavili su par izlomljenih panela.

Pa bar su mogli da se potrude da zamene panele na prednjoj i bocnoj strani.
 
Zvanično saopštenje:

PRVI CENTAR ZA POTROŠAČE 21. VEKA U SRBIJI

558244_414101971987543_828013083_n.jpg


Nakon četvoromesečne modernizacije, Mercator Centar Beograd otvara vrata svojim potrošačima 1. septembra. U godini kada kompanija proslavlja 10 godina poslovanja u Srbiji, Mercator Centar Beograd dobio je savremeni izgled adekvatan potrebama potrošača za 21. vek. Moderan enterijer i obnovljena fasada sa primenom najnovijih standarda, potrošačima nudi novu dimenziju savremenog koncepta obavljanja kupovine. Na ukupnoj površini od 50.000 m², Mercator Centar i dalje ostaje prepoznatljiv po najopremljenijem i tehnološki usavršenom premium Hipermarketu kao i Centru tehnike. Pored ranije dobro poznatih brendova iz Avenije mode, Beautique i Intersporta, posetioci Mercator Centra imaće priliku da među 60 novih zakupaca prvi put na srpskom tržištu pogledaju program brendova Lindex i Son's and Daughter's kao i beogradsku premijeru brenda Monnalisa.

Glavni ulaz u Centar je iz ulice Bulevar Zorana Đinđića, u čijoj su prirodnoj celini i restorani koji postaju novi centar večernjih izlazaka uz radno vreme koje će biti duže u odnosu na sam Centar. Prisustvo najpoznatijih beogradskih restorana i kafića (Manjež, Mydan, Rezime, Mali princ, Santana, Cool caffe, M restoran), ali i fitnes studio sa jedinstvenim sadržajima i renomiranim instruktorima nova su dimenzija korišćenja trgovačkog centra za posetice objekta ali i za sve zaposlene u njegovoj okolini. Kompletna ponuda specijalizovanih i servisnih delatnosti na jednom su mestu u novom izdanju: pošta, banka, hemijsko čišćenje, frizerski salon, auto perionica, cvećara ostaju standardna ponuda korisnicima Mercator Centra.

Tehnološka inovacija u objektu predstavlja najmoderniji sistem unutrašnje i spoljašnje digitalne komunikacije. Veliki LED ekran, oko 32m², je primer najsavremenije tehnologije u funkciji komunikacije i predstavlja najveći komercijalni LED displej u Beogradu. Pored eksternog, u unutrašnjosti Mercator Centra postoji i 28 pozicija za digitalnu komunikaciju, preko kojih će potrošači dobijati sve relevantne informacije o proizvodima, akcijama, kao i relevantnim informacijama o brendovima.

Dobrodošli!

Izvor: Mercator@FB
 
Toliko je lijep da covjeku dodje da ga kupi srusi i napravi soliter od minimum 20 spratova :)
 
Feanor":3fw3h3ve je napisao(la):
Ovakvo "renoviranje" prosto ne prilici jednoj ozbiljnoj evropskoj kompaniji... :p

Podizanje natipsa na krov sa sve onim masivnim drzacima slova, predebeli ekran, i kao vrhunac idiotska vasarska led svetla na coskovima... FAIL!


Odvratniji je nego što je bio... :blah:
Ali s`obzrom na stanje kompaniji bezuspešne pokušaje
pivovarne Laško kao većinskog akcionara da ga proda, ne čudi me ovakva "rekonstrukcija"
 
Nesto mi pade napamet.. ,da nije projekat obnove fasade radio onaj isti tim shatro arh. na Savskom :shok: trgu..
 
^камо среће. пре је радио неки идејни творац тесла тауера.
 
Bejah danas...osećao sam se kao da me je neko kidnapovao, stavio vreću na glavu i odveo na nimalo poznato mesto :D
Ali sve u svemu, meni deluje ok i kao pravo osveženje.
 
Bio sam i ja :D

Koliko sve jadnjikavo deluje spolja, toliko lepo i osvezavajuce izgleda unutra.

Lepo su sredili unutrasnjost i sada ovo vec lici na neki omanji shoping mall. Sve u svemu lepo odradjena rekonstrukcija iznutra, sto se ne moze reci za spolja.
 
Bio malopre, pa šta reći ovako vizuelno noću fasada mnogo bolje izgleda zbog dekorativno osvetljenja. Onaj restoran odmah ispred ulaza mi je idiotsko rešenje, nažalost nema više onog štanda sa slatkišima na gram :( , odeljenje tehnike mi se sviđa, na spratu raspored je ostao isti tu baš i nisu mogli mnogo toga da menjaju sve u svemu lepo su ga picnuli, ne znam da li je neko primetio ali pošte više nema ili barem ja nisam mogao da je nađem.Uglavnom nije loše, bio sam tamo oko 21 h i još uvek je bila gužva prvo što sam pomislio da nešto ne dele besplatno :D , ali ništa od toga. Supermarket je lepo sređen e sada cene u poređenju sa ideom ili super verom rekao bih da su ovde cene slične idei ali su svakako niže od super vera, od Maxija su naravno jeftiniji, to je barem neki moj subjektivni utisak. Pa eto narode ponovo radi bioskop, navalite dok nije nestalo robe. :laugh:
 
Bio sam i ja baš u to doba, išao po mleko :D (to mi dođe kao komšijska bakalnica). Možda smo se i očešali jedan o drugog a da nismo znali. :)

Ima pošte, slučajno sam je zapazio: dole je čim uđeš, šćućurena ispod stepenica (s desne strane ako dolaziš s parkinga, pravo ako ulaziš miko fo s Bulevara Zorana Đinđića).

Slažem se sasvim da je unutrašnjost sušta suprotnost sklepanoj fasadi s light show efektom disko-kluba iz osamdesetih. U odnosu na stari enterijer deluje otmenije, moguće zbog diskretnijeg svetla. Pojedine radnje su ostale tamo gde su bile, neke su opet dobile noge. Raspored artikala u hipermarketu je prilično promenjen (ili je to utisak zbog novih polica i osvetljenja), ali sve je to stvar navike - za nedelju-dve, nećemo se ni sećati negdašnjeg stanja.

Sve u svemu, lepše je no što je bilo. Pojedini enterijeri su zaista unapređeni. Naročito mi se dopao minimalistički dizajn apoteke Sanolabor. Fino deluje i švedska novotarija Lindex, barem izdaleka: nisam ulazio, s obzirom da je u pitanju žensko-dečja prodavnica.

A cene ko cene: sve se to na kraju svede na isto. Jedno skuplje, drugo jeftinije. Što ne platiš na mostu, platiš na ćupriji.
 
Mali je svet, tj. Beograd. :D Nisam zapazio poštu ali drago mi je da je još uvek tu. Što se tiče hipermarketa, čini mi se da je od svih stvari upravo na njemu najviše urađeno, izgleda onako svetski. Slažem se sa tobom da enterijer deluje otmenije, mogli bi ovi iz Ušća da dođu da vide kako se to radi.
Što se tiče cena, kao što sam rekao nešto jeste jeftinije, nešto skuplje. Recimo tehniku i neke stvarčice za stan kada kupujem to činim u Merkatoru, zbog Pike naravno. :D
 
E...ovako..ceo dizajnunutrašnjeg prostora Merkatora je inspirisan Orvelovom 1984,čak su i prodavce i osoblje obukli u tom duhu...bolje je da u uzeli matricu Brave new world..boje bi bile vedrije..
Dakle.dizajn starog merkatora je bio extra i prijatniji za ljude u odnosu na ovo crnilo,zelakansti podovi+bela+crvena+drvo i sl.sada se sećamo sa nostalgijom..
Tumbanje prodavnica mogu da razumem,ali restoran za ručavanje je uništen,zbijen u rupu ne mili vam se ni da priđete da vidite šta je na meniju. :notok:
Uništena fontana i prazan prostor gde je bila,zločin svoje vrste..
Hiper market istumban opet sa tamnim bojama umesto svetle i veselije atmosvere koja je bila...jednsotavno ovo je gore i od Savskog trga... :shok:
I odličan primer kako ne treba raditi renoviranje.Drago mi je što Delta za budući Planet je saradjivala sa Izraelcima, jer je njihov način opremanja i dizajn enterijera vrhunski.
Ovi što su dizajnirali Merkator, nisu ni za kafu da im nose.. :kafa:
Dakle ocena za dizajn Merkatora na skali od 1-5=0
 
Pa to bi bilo sjajno (i uopšte se ne zavitlavam): fasada od kortena bi učinila ovaj centar zaista posebnim. Čisto remek-delo. :p

Meni je upravo pređašnja menza bila simbol strahote - sva u metalu i pločicama, ledena kao suza odbačenog pingvina iz Duška Dugouška. Osećaj je bio kao da jedeš u hotelskoj kunhinji (ne trpezariji) dečjeg odmarališta u Baošićima. Sada je sve dobilo toplinu, lusteri su baš lepi a ima i boje.

Ne znam kog si ti Orvela čitao ili kako si znamenito delo doživeo, ali ovakva negativna utopija i ne bi bila tako crna.
 
Da, gledajuci na sta lici fasada merkatora i corten bi bio bolje resenje..kada god pomislite da ne moze gore..onda se uverite da moze..Orvela mozes i da odgledas.. :kafa:
 
Renoviranje je odradjeno zalosno...
Glavni utisak mi je bio "zali Boze spucane pare"...

Nisam mogao da verujem da enterijer moze da bude onako hladan u odnosu na stari, a da se u sustini ne promeni nista bitno... Pretumbali prodavnice, dodali dve nove i to je to...

Ali, sve im se to moze... Zato sto su na kriminalan nacin dobili najbolju mogucu lokaciju... :bash:
 
Tačno, ali makar nije završila kao masa drugih extra lokacija u gradu...sa nedovršenim objektom ili samo iskopanim temeljom (prostor kod genex apartmana) usled nedostatka para, bezvoljnosti države da reši stečajne postupke (npr. Rad) i kilavosti grada da počne (ako su zakonski sredili to) da oduzima zemljišta na kojima objekti stoje nedovršeni (npr. Verano blok 23 i "Akva park").
 
Vrh