Šta je novo?

Stadion/ trzni centar - FK „Voždovac“

Prilično neprecizan render obzirom da nema ni tribina iza golova.
 
Модел буквално нема везе са стањем на терену.
 
Miško, nadam se da se ne ljutiš što ću ovde prekopirati vest sa linka. Čisto da bismo je imali u arhivi teme:

SRBIJA | SREDA 7.11.2012 | 12:55
Šoping centar Stadion u martu
IZVOR: B92
Beograd -- Otvaranje Šoping centra Stadion u Beogradu očekuje se na proleće 2013. godine a investicija je vredna 50 miliona evra.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1465431645509a4e4261186746353510_orig.jpg


Prognoze su da će u ovom šoping centru zaposlenje naći oko 800 ljudi, najavila je kompanija koja realizuje projekat Krammer & Wagner & Illmaier.

Šoping centar neće biti jedinstven samo po fudbalskom stadionu na krovu, već i po kapacitetu.

Ukupna površina kompleksa iznosiće blizu 75.000 kvadratnih metara, uključujući i dva podzemna nivoa sa više od 1.000 parking mesta.

Površina maloprodajnog dela centra biće 30.000 kvadratnih metara. Fudbalski stadion na trećem spratu, koji se gradi po UEFA standardima, moći će da primi 5.000 gledalaca.

Na trećem spratu nalaziće se još i "wellnes" centar površine 800 kvadratnih metara, kao i restoran koji će svojim posetiocima pružati neverovatnu panoramu Beograda.

Iza projekta Stadion Šoping centra na Voždovcu stoji Klas Daun (Claas Daun) vlasnik firme "Daun&Cie" , jedne od najvećih tekstilnih firmi u Evropi, kojoj izmedju ostalog, pripada i ćerka-firma "NKD".

Kompanija "Daun&Cie" ima udela u preduzećima u Nemačkoj, SAD-u, Kini, Indiji, Porugalu i Češkoj. Daun nastavlja sa investicijama u Srbiju, što je dobrar znak za srpsku privredu. Vlasnik je dve firme u Subotici i Zrenjaninu, koje zapošljavaju oko 1.000 ljudi.

Izgradnju Stadion šoping centra realizuje kompanija Krammer & Wagner & Illmaier - vodeća austrijska kompanija u razvoju šoping i zabavnih centara. Kompanija Krammer & Wagner & Illmaier, čija je centrala u Beču, više od 15 godina uspešno se bavi poslovima nekretnina.

Izvor: B92.Biz

Kod ovog kompleksa je čudno to što kako se bliži otvaranje, tako su saopštenja sve šturija. Totalno obrnuti marketing! U međuvremenu su iz saopštenja nestali navodi o "bioskopu, food courtu, brendovima koji će se premijerno pojaviti na srpskom tržištu" (sve je to stajalo u ranijim saopštenjima) i sve se svelo na stadion sa 5.000 mesta, supermarket, garažu, velnes centar i restoran sa pogledom na Beograd.
 
добро је....биће сигурна 2 радна места,мора и неко за лоптом да трчи када одлети на улицу
 
Kako ce otvaranje ovog centra uticati na saobracaj?Koliko vidim uglavnom su sve male ulice okolo
 
Homer Jay":17xlispl je napisao(la):
Miško, nadam se da se ne ljutiš što ću ovde prekopirati vest sa linka. Čisto da bismo je imali u arhivi teme:
Ma kakvi, sve ok :)
Ne znam kako ce uticati na guzve, ali napravili su nekoliko dosta komotnih ulaza na parking. Mislim da ce guzva biti prvih par nedelja od otvaranja, posle ce to funkcionisati normalno, kao i Usce i Delta city. Svakog cuda tri dana dosta.
 
@Homer Jay
То што си навео је произвољно писала штампа, а ја се и не сећам кад је то било, вероватно на самом почетку радова када се баш доста нагађало са информацијама. Штуро и јесте што се тиче информација у опрште, ал то је у неку руку и уобичајена политика кад су у питању одређени брендови. Ево на пример више пута поменутог биоскопа, само се нагађало не постоји ни једна званична изјава, вероватно јер је некако логично да постоји такав садржај у објекту овог типа, а и жеља ћитеља овог дела града је таква па је и из тога проистекла прича.
 
vucko":1beav0zq je napisao(la):
Kako ce otvaranje ovog centra uticati na saobracaj?Koliko vidim uglavnom su sve male ulice okolo

много лоше. Заплањска 1+1 до стадиона, од стадиона до краја 2+2, Кумодрашка 1+1, Дарвинова један мали део 2+2, остало 1+1, Б. Јерковић 1+1 до брда, одатле после 2+2, све остало је 1+1. једина олакшавајућа околност су 26 и Е8 који стају испред самог стадиона (иду до центра, и још 26 иде доста често), и још су 18, 25 и 30 на пар минута хода (којима ће морати да се повећа фреквенција, поготово на линији 30)
 
Video prilog Studija B: http://youtu.be/-zeTPw_E8Bw

Vesti :: Beograd

Fudbalski teren na vrhu tržnog centra »

12. Novembar. 2012 | (17:29 -> 18:13), Izvor : Studio B, Komentari: 0 :: video prilog

Da se u Beogradu gradi još jedan tržni centar, ma koliko veliki bio, i nije više neka vest. Ali da će onaj koji se gradi u Zaplanjskoj ulici na Voždovcu na svom krovu imati - stadion, e to je već sasvim druga priča.

stadionvoz12112012.jpg


Popularnost kluba, broj gledalaca, reputacija protivnika - dosadašnji kriterijumi atraktivne utakmice upravo se podižu na novi nivo. I figurativno i bukvalno.

Utakmica na vrhu zgrade. Mereno u spratovima, 12-ti. Oko vas Beograd na dlanu, čak i Fruška gora po vedrom vremenu. Ko bi ikad rekao da je moguće?

- Milorad Ugrinić, glavni arhitekta projekta - Ako je Novak Đoković mogao tenis da igra na krilu aviona, što mi na krovu ne bismo mogli napraviti fudbalski stadion.

Eto takav pogled na svet, uz decenije iskustva, treba da ima arhitekta da bi ovo napravio. Dva nivoa garaža, tri nivoa prodajnog prostora i stadion kao šlag na torti - iza fudbala na do sad neviđenoj nadmorskoj visini, zapravo je ideja o multifunkcionalnim objektima, već odavno primenjena u svetu.

- Milorad Ugrinić, glavni arhitekta projekta - Ovo sad gore nema nijedan tržni centar. Ako se slučajno zbog trgovine, krize, prestane da ide u tržne centre, na stadione neće. Jer fudbal će se pratiti stalno.

Veštačka trava visine 42 milimetra, potpuno nezavisni sistemi grejanja i rashlađivanja prostorija, reflektori bez stubova kakve ćemo prvi put videti u takvom obliku i jačini - uefina komisija kontrole kvaliteta dala je zeleno svetlo novom domu voždovačkog fudbala.

- Jovan Ivković, generalni menadžer projekta - Stadion je jedan od prvih pet po kvalitetu u Evropi zahvaljujući tome što je ugrađeno ono što je poslednja reč tehnologije.

Za manje od dve godine završeni su gotovo svi građevinski radovi na blizu 75 hiljada kvadrata. U toku je takozvano šminkanje, kada oni koji su u stvaranju ovog zdanja učestvovali mogu, sasvim zasluženo, i da uživaju.

Kao tepih izgleda trava odavde, potpuno nestvarno, ko bi rekao da će se fudbal u Beogradu igrati po krovovima. Željno iščekujući prvu utakmicu na proleće, koja će svakako biti nesvakidašnja, još jedna zanimljivost. kad se dragocena trava prekrije tartan stazom, pogađate, eto sjajnog mesta za koncerte.

Krajnji cilj je sredina marta, kada bi FK Voždovac na vrhu zgrade trebalo da dočeka neki od čuvenih evropskih timova, uz podršku 5000 navijača. Kažu projektanti u šali - kamerni stadion. Nije loša ideja. Neka bude jedan fudbalski Kolarac, sa manirima pravog sportskog navijanja.

Izvor: Studio B
 
Обришите пост, грешком сам ставио снимак који је @Homer Jay већ ставио горе, нисам видео...
 
v269433p1.jpg


Takav stadion, multifioncionalan, Beograd će dobiti sredinom marta, kada će biti otvoren odličan objekat na Voždovcu.

Otvaranje stadiona, koji se nalazi na krovu velike zgrade, predviđeno je za 14. ili 15. mart. U njemu će biti tržni centar, nešto manji od TC Ušće, a veći od Delta sitija, sa pratećim sadržajima - restoranom sa sjajnim pogledom na Beograd, dečijom igraonicom, samoposlugama, buticima...

Prava atrakcija!

Što je najvažnije taj objekat će zaposliti 1.000 ljudi.

v269433p2.jpg


"Odlučili smo da se upustimo u avanturu i posle nekoliko godina, Beograd će uskoro dobiti nesvakidašnji stadion sa 5.000 mesta i teren sa najsavremenijom veštačkom travom, koji će biti vrlo atraktivan", rekao je predsednik Voždovca Jovan Ivković.

Da sve bude još neverovatnije, podatak da država nije uložila ni dinar u ovaj objekat. Dakle, može i bez države. Ponekad.

Izvor: MONDO
 
Bas cudno da ovaj projekat nema svoj zvanicni sajt....s obzirom da je otvaranje vec u martu 2013, pitam se kada ce objaviti spisak brendova i koji novi brendovi ce se useliti u ovaj shopping mall...da li mozda H&M.....INACE PROJEKAT JE SUPER, JEDVA CEKAM OPENING DAY !!! :D
 
Ima zvanični sajt koji je u pripremi i koji će verovatno proraditi nekoliko nedelja uoči otvaranja. Dosadašnja praksa je pokazala da investitori retko objavljuju spisak brendova pre otvaranja objekta jer računaju da faktor iznenađenja može da privuče više ljudi.

Ali slažem se da nedostaju neki detalji o projektu. Znam da postajem dosadan, ali mene veoma zanima da li će u centru biti bioskopa? (a po svemu sudeći neće). Jer jednostavno tržne centre najčešće posećujem zbog bioskopa. E sad, nekima je bitnije koji su brendovi u ponudi, nekima je najbitniji supermarket, neki vole izbor restorana i kafića. Videćemo.
 
Video snimak izlaganja predsednika FK Voždovac na sajmu "Ekonomija sporta":

http://www.youtube.com/watch?v=nPqA_SEBhtI#!

Možda je dosadno za gledanje, pa evo ukratko.

- ugovori potpisani sa H&M, C&A, Deichmann, NewYorker, McDonald's, Roda

- ukupno 100 lokala na 30.000 kvadrata

- dečje igraonice, veliki fitnes centar, restoran sa panoramskim pogledom na Beograd i krovna terasa

- stadion sa 5.000 mesta, navodno ispunjava sve UEFA standarde

- PowerPoint prezentacija - LINK!

Bioskop nije pomenut :(
 
Homere, da se ne bi osećao kao usamljeni papagaj, ja ti se pridružujem. I sam u tržne centre prvenstveno zalazim zbog bioskopa.
Zaista mi nije jasno zašto su odustali od njega. Dve su mogućnosti: ili niko od prikazivača nije pokazao interesovanje (verovatno misleći da će Autokomanda sa svojih 18 sala da zadovolji čitav kraj i pola Beograda pride, što je prilično katkovido gledanje - ovakve stvari se ne prave da bi trajale godinu-dve, već deceniju ili dve, a u tom periodu i tržište bi moglo da se stabilizuje i ojača) ili su preprojektovali namenu zbog novih zainteresovanih. Verujem da je pre ovo prvo, nažalost.
Možda bi im se nekim pisamcetom moglo postaviti to pitanje.
 
NISTA OD H&M :(

Poznati prvi "stanari" Stadion šoping centra

14. decembar 2012. 14:12 > 14:15
Otvaranje Stadion šoping centra na Voždovcu očekuje se na proleće 2013. godine. Evo koji brendovi su već "rezervisali mesta".

U Stadion šoping centru će, između ostalih, svoje radnje otvoriti Roda, Lilly, Svilanit, Hleb i Kifle, Zlatarna Celje, apoteka Galen Pharm, dečija odeća Idexe, Takko Fahion, Intersport, Planeta Sport, C&A, New Yorker, Extreme Intimo, La Borsa, Slovenski Peko, zlatara Sezam, Leonardo tekstil, Urban Jungle, DexyCo, McDonalds, Asia Food, Amatti, KFC, Vulkan i Beba Kids, navodi se u saopštenju.

"Više neće biti potrebe za odlaskom u centar ili na Novi Beograd, kao ni za maltretiranjem u 'špicu'. Stanovnici ovog dela grada uskoro će moći da se snabdevaju u komšiluku i kupuju u nekom od oko 120 lokala. Objekat od 75.000 kvadrata, imaće tri sprata, plus dva nivoa garaže i stadion na krovu koji će moći da primi 5.000 gledalaca. Uz sve ovo, postojaće i velnes centar sa teretanom kao i restoran koji će svojim posetiocima pružati neverovatnu panoramu Beograda", rekla je Edit Ilmajer, direktorka kompanije Krammer&Wagner&Illmaier u Srbiji, odgovorna za razvoj projekta.

Iza projekta Stadion šoping centra na Voždovcu stoji Klas Daun vlasnik firme "Daun&Cie" , jedne od najvećih tekstilnih firmi u Evropi, kojoj između ostalog, pripada i ćerka-firma "NKD".

(MONDO)
 
"Stadion centar" će imati oko 120 lokala, a ovde je nabrojano tek 25 brendova. Dakle, lista nije konačna! Uostalom, direktor projketa je jasno rekao, na sajmu Ekonomija sporta, da je H&M jedan od zakupaca. No, verujem da to ne smeju još zvanično da objavljuju, tj. da će H&M sam objaviti dolazak u Srbiji kada za to dođe vreme.

No, taj H&M ako dođe, doći će i ostale tržne centre, ali i u centar grada. Tako da im ni to neće biti neka ekskluziva.
 
а што нема биоскопа? баш сам се због тога радовао центру. барем ће имати Асиа Фуд...
 
Već zamišljam ekstremnije navijače kako na utakmicu odlaze sa koficama "Hot wingsa" i gađaju protivničkog golmana pilećim kostima :D
 
to ce biti zanimljivo za videti.. na koji nacin misle da usklade neku buducu utakmicu visokog rizika i potrebe lokalnog stanovnistva da vikendom ode u opusteni soping. ne prizivam zlo i jako bih voleo da se pokaze kako su strahovi neopravdani ali svi znamo gde zivimo. ja jesam prizivao ovako nesto na banjicu ali najiskrenije ne znam bas kako bi se moji radovci ukopili u celu pricu

unapred da se ogradim.. ne pricam o lokalnom derbiju trece lige vec o nekoj nadam se skoroj buducnosti kada se ovde budu igrale prvoligaski mecevi..sto je valjda cilj kluba
 
Homer Jay":14jxsu92 je napisao(la):
Već zamišljam ekstremnije navijače kako na utakmicu odlaze sa koficama "Hot wingsa" i gađaju protivničkog golmana pilećim kostima :D

У терминима утакмицама продаваће се само "стрипси", "зингери" и "твистери"...
 
Vrh