Šta je novo?

ABlok - Blok 67a [ Stambeno poslovni kompleks | 137 000 m²]

Tipujem da ce se sad na izabrani projekat cekati godinu dana!
 
Već postoji idejno rešenje koje je prošlo javni uvid (na koji, nažalost, niko od nas nije otišao). Nezvanično, nije reč ni o jednom od ovih rešenja koje smo do sada videli, ali ne treba očekivati ništa posebno - izgledna je neka varijanta Belvila vol. 2.

Nadam se da ćemo u skorije vreme imati nove informacije, i neke rendere, do vraga!
 
Homer Jay":92dl74ch je napisao(la):
Već postoji idejno rešenje koje je prošlo javni uvid (na koji, nažalost, niko od nas nije otišao). Nezvanično, nije reč ni o jednom od ovih rešenja koje smo do sada videli, ali ne treba očekivati ništa posebno - izgledna je neka varijanta Belvila vol. 2.

Nadam se da ćemo u skorije vreme imati nove informacije, i neke rendere, do vraga!

Novi render :) svidja mi se.

150cb5bfb72a25.jpg


sajt je vrh

http://mitarh.rs/index.php?p=project&project_id=169
 
Imaš Branine rendere već postavljene na trećoj strani (okačili smo ih još u decembru). Neće se raditi po tom projektu. Uostalom, to je i sam Mitrović potvrdio za eKapiju.

Dakle, čuo sam da će biti nešto drugačije (što nismo još videli na ovoj temi), ali ništa "wow", već prosečan stambeno-poslovni blok.
 
^^
Stambeno poslovni objekti, faze 1, 2 i 3
Investitor: „DEKA INŽENJERING“doo
Lokacija: deo bloka 67a, Novi Beograd
Bruto površina kompleksa: 137.000m2
Izrada glavnog projekta u toku.

Na uglu ulica Jurija Gagarina i Omladinskih brigade, planira se izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa sa garažama. Kompleks se sastoji iz dve zone. U zoni A, uz ulicu Jurija Gagarina dominiraju komercijalne delatnosti u odnosu na stambene (55%-45%), dok je zona B pretežno namenjena stanovanju (95% stambenih u odnosu na 5% komercijalnih delatnosti).
Garaže stambeno poslovnih objekata projektovane su ispod celog kompleksa i definisane su građevinskim linijama do kojih je dozvoljena izgradnja.

Spratnost objekata u zoni B je -1+P+6+Ps, a u zoni A -1+ P+12+Ps.

Ceo kompleks se realizuje kroz faznu izgradnju, od ukupno četiri faze, gde svaka predstavlja funkcionalnu i arhitektonsku celinu.

Objekti u zoni B formiraju klasičan novobeogradski blok sa unutrašnjim prostorom u kome dominiraju dečja igrališta i zelene površine.

http://www.zapp.eu.com/#Stambeni

sDpcRGjl.jpg


Yuo4c1Jl.jpg


tzo6Sw8l.jpg


mVsxa2Vl.jpg


kQwOXU7l.jpg


YTYMBTGl.jpg


mhTBud8l.jpg


NzlR8FDl.jpg


af46TOml.jpg


YahLRIjl.jpg
 
E da, to je taj projekat! Ima još nekoliko sličica hotelsko-poslovnog dela u sekciji "Poslovni objekti":

634.jpg


635.jpg


636.jpg


Ništa posebno...
 
Ови горњи рендери изгледају као Димитријала на стероидима. Овде доле је фазон Веста са овим терасама и дрвеном дуплом фасадом.
 
Силовање (кањонизација) београдског простора се наставља.

Погледајте само овај монструозни бедем од 12 спратова
http://i.imgur.com/af46TOml.jpg

Ово је директна последица студије високих објеката и ограничења спратности на 12 етажа што је у директном сукобу са:

1. Основним концептом првог и јединог правог Новог Београда
2. Здравим разумом
3. Сваким осећајем за простор
4. Свим основним начелима урбанизма у служби човека
5. Квалитетом живота мучених људи који ће живети у још једном новобеоградском казнено-поправном заводу од "стамбеног насеља 21. века".
 
Nema Delija više šanse, niko tu (Urbanistički zavod ili ko već pravi GUP, DUP i dalje) ne razume Novi Beograd, nego su videli nagurane zgrade u centru i onda sve preneli na NBG bez puno razmišljanja.

Već smo ovo pretresili prošle godine na istoj temi, ali nažalost nema napretka. Ovako će da izgleda svaki novi blok, poput sadašnjih projekata Blok 9a, Blok 67a, west 65, Neimar u Bloku 61, Neimar u bloku 63 (na središnjoj parceli između juga i severa bloka), Blok 72, blok 32 za naučnike,... Samo je poenta prodati zemljište grada što skuplje, a jedini način za to je ponuditi što veći broj kvadrata na svakoj parceli.

O kvalitetu života će da raspravljaju sledeće generacije, zajedno sa stanovnicima svih delova Vračara koji žive u pravim kanjonima.
 
Ali ista kvadratura se moze izgraditi uz vitkije I vise zgrade.Da ne govorimo o humanijim blokovima I zelenilu.Ovako ce stvarno ispasti da je Jurija Gagarina samo dugacak kanjon iz koga sirinu NBG-a mozete videti jedino na raskrsnicama sa upravnim ulicama.
 
Ja bih im samo predložio da pogledaju postojeće blokove (37, 38, 23, 21, 30, 45, 70, 6x...) gde svi blokovi barem u jednom uglu imaju solitere od 17+ spratova.
 
Te solitere koje spominjes Beograd ima na desetine, to su stambene zgrade koje ne podpadaju pod visoke objekte ili kule o kojima ovde godinama diskutujemo i zeljno iscekujemo, vec poslovno hotelski soliteri, tzv downtowni kako se nazivaju takvi delovi grada, tj poslovni delovi. A Beograd po vazecem planu ima jasno odredjene delove grada gde je predvidjena gradnja takvih objekata, u koje ne spada blok67, medjutim problem je sto nema ko da ih gradi i nema zbog cega zbog opste poznate situacije, vec sam skoro o ovome diskutovao u delu za visoke objekte pa da ne ponavljam..
Ovaj render sto je gore postavio Boki nije los, donji suvise podseca na west. Mislim da ne treba ocekivati nista wow spektakularno, samo da ne bude neka tranz kicerica. S'obzirom da se taj blok naslanja na delta city i belwil tako nesto i treba ocekivati, al aj da sacekamo nadam se ne jos dugo.
 
Брале шта си ти сада написао? :shock: Није битно да ли је кула пословна,стамбена или и једно и друго већ је битно да се превелика квадратура не ограничава на 12 спратова и тиме урнише простор. Овде причамо о урбанистиким промашајима а блок 67а ће највећим делом бити стамбене намене.Београд 30 година није направио стамбену кулу али зато јесте гомилу ових бедема од по 12 спратова који су само нама својствени.
 
Blok 67a ce vecim delom biti poslovno komercijalne namene.
Kad budemo videli konacan render onda cemo pricati o eventualnim bedemima od 12 spratova ako ih bude bilo, a odprilike bice sigurno. Jasno je da TAJ BLOK NIJE PREDVIDJEN ZA VISINU, pa prema tome ti 'bedemi' su logican izbor investitora.

Ne znam sta ti nije jasno i sta se iscudjavas oko kula kad sam coveku ukazao da ono o cemu pise nema veze sa temom o kulama vec su to klasicni stambeni objekti koje mozemo i da izvozimo koliko ih u gradu ima. Sta ti je tu toliko nejasno?
 
Nebojša, zaista nije bitno da li je zgrada poslovne ili stambene namene da bi bila neboder. Svi ove koje si pomenute jesu stambene namene, ali su i soliteri. Kada pogledaš skyline Menhetna, veliki deo onih visokih zgrada su stambene, ne poslovne.

Problem sa visokim zgradama pratim i ja ovde na forumu, tako da znam o čemu pričaš, ali i to što je dozvoljeno na NBG (Bul. Milutina Milankovića i oko buvljaka) teško da će ikada doneti neki stvarni neboder. Ovo međutim ima veze sa mojim postom jedino u delu što je ovom Studijom visokih objekata onemogućeno da se na ovoj parceli prave zgrade od 15+ spratova, pa i stambene namene. E za ovim zgradama ja žalim, pošto bi smanjile zauzetost parcele uz isti broj kvadrata, dakle više slobodnih površina.

Ovi, kako kažeš "klasični stambeni obekti" su nažalost jedini oblakoderi koje imamo u gradu izuzimajući CK i Beograđanku (i pola geneksa) i nažalost nemamo ih za izvoz pošto se poslednji napravio pre skoro 30 godina.

E sad, nažalost ovaj blok po našim urbanistima jeste predviđen u visinu u smislu da dozvoljava 12 spratova ka Jurija Gagarina. Ovo naravno nije VISINA o kojoj pricamo kada lamentujemo o nedostatku novih nebodera u Beogradu, ali je ipak visina. Kada se ona spoji sa činjenicom da će prema frontu Jurija Gagarina biti ovi objekti sa rendera sa 12+ potkrovilje koji su široki, vidi se da je priličan zid u pitanju. Ali ajde, bar ima neki razmak. Verovatno ispunjeno ono što je arhitektama jedino i omogućeno na parceli. Ovi i pominju da su bar imali normalan NBG blok u vidu kada su radili (mada ne znam koliko su isto i postigli, ovako i ne liči, videćemo kada bude gotovo).

Druga stvar je namena bloka, on je u najvećem delu upravo stambeni, praktično samo 20 ili 30 posto nije stambeno, možeš jasno da vidiš na sajtu zappa. Praktično jedna 12 spr zgrada je predviđena jedina da ne bude stambena. Faza A je praktično skoro cela stambena, odnosno sve "male" zgrade.

Nadam se da neće izgledati kao gornji deo Južnog bulevara koji ima nesretno visoke zgrade nabijene uz samu ulicu kada bude gotovo...
 
Kao sto vec rekoh sacekajmo da vidimo taj render pa onda komentarisimo taj zid itd. Zalepili smo se za jedan render ko pijan plota, ko da je stvar resena. Ni ja nebi voleo da na tom mestu osvane 'zid' vec vise uskih etaza po 12 spratova, valjda se svi oko toga slazemo, al jedno su nase zelje a drugo zelje investitora i njihovih tutora u gradu..
Drugo, ja bi PRVI ZABRANIO u ovom gradu i ovoj drzavi gradnju stambenih zgrada vecih od 8 spratova jer je to jednostavno nehumano i kretenizam! Ako je svejedno da li je soliter stambeni ili poslovni sta onda svi kukumavcite za visokim zgradama, pa mi smo vec poodavno mali balkanski New York zar ne.
Problem u ovom gradu je sto nema prave vizije, kao i u drzavi, vec se sve svodi na trenutne partokratsko - kumovsko - tajkunske dilove za brzo i trenutno zgrtanje love, zato i nicu na sve strane te "poslovno"-stambene 'krmace' i 'bedemi' umesto da se radi na stvaranju pravog poslovnog i privrednog ambijenta koji ce pokrenuti drzavu sa dna i od ovog grada stvoriti pravu metropolu u kojoj neboder nece biti stambena zgrada(komicno i smesno mi stvarno) vec moderni hotelsko-poslovni soliter u staklu kao sto i jeste.
 
Пријатељу какав ти рендер чекаш?? Ово су коначни рендери и ту неће бити промена.
Nebojsa":28t84uyc je napisao(la):
Drugo, ja bi PRVI ZABRANIO u ovom gradu i ovoj drzavi gradnju stambenih zgrada vecih od 8 spratova jer je to jednostavno nehumano i kretenizam!
Срећа па ти знаш о урбанизму и архитектури колико и ја о правима животиња у Камбоџи. Нехумано је колико лупаш овде и скоро да ми је непријатно колико не знаш ништа о датој теми. Очекујем да нам елаборираш шта је то нехумано и кретенски код стамбених зграда са више од 8 етажа и како то да их онда цео свет гради?
 
153.jpg

nesto mi poznato kad ono izgradjeno a da zove se stepa stepanovic
503.jpg
 
Delija":2frbqm70 je napisao(la):
Срећа па ти знаш о урбанизму и архитектури колико и ја о правима животиња у Камбоџи. Нехумано је колико лупаш овде и скоро да ми је непријатно колико не знаш ништа о датој теми. Очекујем да нам елаборираш шта је то нехумано и кретенски код стамбених зграда са више од 8 етажа и како то да их онда цео свет гради?


More 8 spratova i tacka :grand: :laugh:
 
Куку мајко какво урбанистичко самоубиство да се тако изразим. Локација је зрела за изградњу центра НБГ!!

А они ће направити још један спаваонички блок, притом са максималном заузетошћу, без зеленила....само нагуране зграде и паркинзи између. Гледам комшиницу шта једе и намигујем јој итд. Овде једноставно морају да буду зграде 80м+ са отвореним простором и јавним садржајима...
 
Hvala ljudima koji su projektovali stare blokove i hvala im sto nisu razmisljali kao Nebojsa...
 
Nebojsa, citam tvoj komentar:
"Te solitere koje spominjes Beograd ima na desetine… zbog opste poznate situacije... Ovaj render sto je gore postavio Boki nije los…"

Ne znam da li si svestan kako si samo dobro oslikao razvoj condo zgrada u svim velikim Kanadskim gradovima. Te zgrade u Novom Beogradu su san snova za ove nove solitere u Torontu, Vancoveru, Montrealu… Ne znas koji je od kojeg ruzniji, jaje jajetu, bezlicno… Naravno kao i svuda, korupcija, neplaniranje, besparica, mediokritet, cookie cutter logika, cim vidis poljance ti akvarijum sagradi…

Ne kapiram zasto neki misle da bi u Srbiji moglo bolje? Mislim, kad vidim i jedan od tih rendera stambenih zgrada i hotela u Beogradu, em su lepsi, em su kvalitetnije gradjeni od svih ovih u mnogo bogatijim zemljama. Spustite bre malo loptu, gde ce vam dusa.

Neka si im Nebojsa predocio stvarnost.

http://www.blogto.com/city/2011/06/what_are_torontos_ugliest_condos/
http://torontocondosblog.files.wordpress.com/2010/12/600fleet-013.jpg
http://www.squareonecondosandhomes.com/account/6cdcf716278037a9/pages/86567_1.jpg
http://livehigh.com/uploads/condos/...rough_Town_Centre_Bendale_Woburn_Condos-2.jpg
 
Feanor":3m5utkgp je napisao(la):
Hvala ljudima koji su projektovali stare blokove i hvala im sto nisu razmisljali kao Nebojsa...
Ma bre zlikovci,cak isplanirase I neke parkove,bunkere,travu I neko drvece(prvi put cujem za te stvari),pa sada se samo skupljaju narkomani I probisveti nocu.Lepo ovako popunis blok asfaltom,betonom I parkinzima I nema brige!A dete vodis u delta siti preko puta ulice naravno,ne u travu da navata krplje.
 
Vrh