Šta je novo?

Stadion/ trzni centar - FK „Voždovac“

Lord":1h988f8t je napisao(la):
Ovo je kao skeč iz Monti Pajtona.
Konstrukcija krova je, biću veoma blag, neinteligentna.

Ako su već hteli da štede i da prave stubove umesto konzole, mogli su da stave čelične "pendel" stubove koji bi bili mnogo manjeg preseka. I ovo je suviše velik presek za beton. Ubacivanjem podužne rešetkaste grede (podvlake) mogli su na primer da izbace svaki drugi stub. A stubove su moglu da pomere skroz nazad i da naprave konzolnu nastrešnicu. Neki kompromis bi bio da se napravi viseća konstrukcija što se inače najčešće i radi. Koja glupost, pa ja nemam reci....

Безброј пута смо о томе причали.Имали су мали милион начина да ово ураде на мање идиотски начин. Проблем су им и носачи рефлектора који се ослањају на сваки овај стуб који је одокативно,невероватног пречника од 60цм.
 
Malo mi ona ograda za golubarnike, na samom vrhu tribina ne uliva poverenje. Nadam se da su navijaci Vozdovca antidestruktivni, jer ukoliko nisu...
 
Somi303":2wwkmcsk je napisao(la):
Сад ћу рећи нешто због чега ћете ме сви напасти и замрзети. Зашто тај отац није пазио на своје дете? Подразумева се да је та рупа недопустива и опасна, али зашто је четворогодишње дете лутало само по паркингу тржног центра? Стварно ми је жао девојчице и жао ми је што се ово догодило, али и родитељи су криви.
Kad budeš bio otac razumećeš da je isključiva krivica na investitorima, projektantima i izvođačima...
 
izgleda da ce Vozdovac ipak igrati prvu ligu,posle gasenja Hajduka iz Kule najavljuje se da ce Vozdovac biti 16 clan lige.
Nego jel ima neko neke utiske o stadionu? Ili o trznom centru ako vam se on vise svidja :p
 
17. августа је прва званична утакмица са Војводином. Не зна се још увек термин. Када сазнам када је и кад се пуштају карте рећи ћу.

Тако да ће бити више утисака после тога. За сад стаје да се види какав ће бити семафор, тј дал ће бити видеозидови или неки дигитрони за почетак :)
 
Eeee, pa mogli bi kao ekipa beobuilda da odgledamo utakmicu :D I strucno da ocenimo zavrsne radove, instalacije... :)
 
Вероватно би било стручно као што се водоинсталатер разуме у квантну физику.
 
Kako će rešiti udaljenost aut linije od betonskog zida? To je hazard No#1.

Da li neko zna da li taj stadion zaista ispunjava sve bezbednosne standarde?
 
Што решити
972114_10151755955015240_1145536256_n.jpg
 
Зато што уз аут линију са супротне стране има можда неких метар простора од зида што је изузетно опасно.

Иначе терен са све четири стране није одмакнут од трибина по уефиним прописима.
 
Са супротне стране је исти простор као и овај нешто си се збунио. ?
Па опасно је и кад прелазиш улицу да те не згазе кола, ал зато човек има мозак који служи да се то не деси.
А што се тиче уефе видећемо...причао си да неће моћи ни супер лига па ево ниси у правубио.
 
Биће да си се ти збунио

Раздаљина до истока

xbqt.jpg


Раздаљина до запада

8pxg.jpg


Дакле до запада има неких пола метра више простора али чак је и то небезбедно. Свима је познат смртни случај у Задру баш због близине трибине аут линији и тај несрећник који је погинуо је замисли,имао мозак.

ЈСЛ стандарди фактички не постоје а оно што је на папиру је ту да се не поштује у противном бар пола лиге не би могло да игра на својим стадионима.

A ово је минимум који УЕФА захтева:

goal line
7.5m min.
10m optimum

touch line
6m min.
8.5m optimum

Зато рецимо на ТВ-у често можемо видети на европским мечевима енглеских тимова неколико првих редова трибина који су прекривени.
 
Их која разлика, признајем збунио сам се.
После неколико десетина година деси се несрећа...па веће су шансе да се настрада кад се излази из каде него овде и шта треба да облажемо онда каду мекшим материјалима.
Па као што си рекао, они прекривају прве редове, ами кад догурамо до европе, следеће године, ми ћемо обложити зидове и то дође исто...не знам како не капираш кад и сам кажеш како се решава тај проблем.
На стадиону се мало уштедело на простору због постојећег ограничења тј. дим парцеле, али је стадион функционалан и служи сврси.
 
SlobodniZidar":1c90yfjt je napisao(la):
Вероватно би било стручно као што се водоинсталатер разуме у квантну физику.

A što ti obitavaš na ovom forumu koji je toliko nestručan i neprofesionalan?

Ja odavno nisam video ovakvu grupu entuzijasta koji se raduju skoro svakoj investiciji u gradu, i prija mi boravak ovde, svašta sam i naučio.
 
Не пратим остале теме тако да не могу да причам о квалитету форума тј. људи који пишу. А моје обитавање могу описти као егзибиционизам :)

Што се тиче писања на ову тему, част изузецима, људима који указују и на позитивне и негативне стране овог пројекта као и приказивању изградње и упознавањем са истом, за осталу, већину, могу рећи да су папагаји поји понавњају једну тему на свакој страници, љубоморне душе које нису урадиле кућицу за псе у животу ал су зато стручни и познају сваки аспект градње од финансија, прикупљана документације до везивања арматуре.

Тако да са том екипом никако не желим да будем на том стадиону, сувише је мали да би били сви заједно, можда да је неки са 150 000 па да не приметим особу која хејтује 90мин, на овом би је видео на 1 :D
 
clash":2mkn5pq7 je napisao(la):
mali razmak izmedju aut linije i plastičnog zida
evo širine prostora između tog, na srecu plastičnog zida i aut linije -
dnxk.jpg

Lepo je covek bio,snimio i napisao,ne branim nikog i ne stajem ni na ciju stranu ali taj zid nije betonski vec plasticni,ako neko kojim slucajem i udari u njega udarice u plastiku,mnogo bolje nego u beton.
 
Да а иначе,свима нама се причињава овај лим у дну зида као и бетонски ивичњак.
 
помену ти и ивичњак, додао би и оштру вештачку траву ахахахах
 
Па, помену човек, пошто се види на фотографији. Ко ту опали главом после клизећег, неће му бити до смејања ахахахах...
 
Ako ostane stanje kakvo jeste, ovde se nikada neće odigrati UEFA utakmica. Možda neka lokalna ili JSL na silu, ali ozbiljan meč - ne.
 
Ako budu morali da kornere izvode iz mesta, većina naših fudbalera neće dobaciti ni do gola.
 
Kartograf":1v1vq5bm je napisao(la):
Ako ostane stanje kakvo jeste, ovde se nikada neće odigrati UEFA utakmica. Možda neka lokalna ili JSL na silu, ali ozbiljan meč - ne.

Jasno je da je stadion stavljen na krov cisto da ispadne da je to stadion i dalje...

Recimo direktor hajduka sa liona je u depresiji jer nije znao za ovu foru pa je samo nakantao sa 2 tribine neke stanove umesto da je lepo kao na Vozdovcu stavio ceo trzni stadion ispod stadiona.Ocigledno nije znao ludog Duleta ortopeda i ekipu kao ovi na Vozdovcu.

a2ee06bd60e961fe363e757f50117eb8.JPG


hajduklion.jpg
 
Da li postoji jos negde teren koji ima ovoliko malo rastojanje do cvrste ograde ? Jel ima neki video da pogledam kako izgleda tekma na takvom terenu, verujem da nije isto igranje na ovakvom terenu i klasicnom. Ukoliko se ne vodi racuna..., to je ipak novi faktor za mene u fudbalskim utakmicama, barem ovog ranga i ne vidim kakve veze ima sa kadama, pesackim prelazima...
 
Mislim da bi se mogao porediti sa ovim Hajdukovim koji je valjda bio i u prvoj ligi. Nevezano od nadmorske visine stadiona mislim da je situacija slicna,nek me fudbalski poznavaoci isprave.
 
Vrh