Šta je novo?

GTC Green Heart - [Poslovni kompleks | 87 500 m²]

dragan

Professional
Učlanjen(a)
09.12.2006.
Poruke
12.325
Pohvaljen
5.354
Lokacija
Fruška gora
Još jedan od objekata u Trećem bul. :

gtcsquertx3.jpg


basic information

Investor : GTC International
Object info: 22,600 square metres of modern office space
Construction start : 2007
Construction finish : 2008

- GTC Serbia
- http://www.gtcsquare.com/

. . .

. . .

Slikano je polovinom Novembra '07g., a radovi vrlo dobro napreduju.
 
Bolje nego vecina objekata u Trecem bulevaru, no i dalje mislim da je daleko od onoga shto bi vecina forumasha zelela da vidi. Podseca malo na BG Office park, koji uzivo izgleda vrlo pristojno i prijatno za oko. Kompjuterske vizualizacije deluju malo plasticno,i sterilno, mnogo sve to bolje ispadne uzivo :)
 
mislim da sam na jednom od renderinga video velik otvoren parking, biće strašno ako to bude i u konačnom rešenju, tj. još jedna poslovna zgrada bez podzemnog parkinga

btw - jel onaj kursor na zgradi deo spoljašnje dekoracije? :)
 
. spoljni parking od 300 mesta

Kursor?! ...a, tamo mi je kursor, tražio sam ga ovih dana ... nema ga nigde :)
 
a jel zna neko ko je kupio (ako je iko kupio) njivu preko puta ovog objekta (u odnosu na bul. M.Milankoviča a.k.a. III bulevar)? Ona njiva pored FDU.
 
Ta njiva i ceo blok 39 je predviđen u GUP-u za Javne ustanove.

Ne verujem da su prodali neki deo. .... mada bi trebalo.
 
Pa kako su im onda dozvolili da to grade? Arčiti građevinski prostor na NBG na parking? :/ Zar ne postoji zakon da svaka nova zgrada mora da ima podzemni parking? Izgleda da će Treći bulevar decenijama nositi epitet najružnije i najnefunkcionalnije ulice u BG. Ovde jedino zemljotres, cunami ili tornado mogu da izmene stvari nabolje :|
 
Visokokvalitetni poslovni prostor sve traženiji
Svi hoće na Novi Beograd
Autor: B. Krivokapić | 10.02.2008 - 00:00
Svi hoće na Novi Beograd
GTC-Skver-v.jpg

Tokom 2007. godine ukupno je u Beogradu bilo 350.000 kvadrata raspoloživog poslovnog prostora A i B klase. Najveća koncentracija modernog poslovnog prostora A klase je na Novom Beogradu, koji u sve većoj meri postaje poslovno središte prestonice.

Milica Molović, Menadžer odeljenja za poslovne prostore vodeće međunarodne kompanije na tržištu nekretnina „CB Richard Ellis“, kaže da se na Novom Beogradu nalazi gotovo 90 odsto novog poslovnog prostora klase A i 80 odsto novoizgrađenih poslovnih prostora klase B. Tokom ove i naredne godine, kaže Molović, očekuje se završetak izgradnje nekoliko velikih projekata ukupne površine oko 200.000 kvadratnih metara. Jedan od tih objekata je i novi projekat kompanije GTC - „GTC Skver“, površine 25.000 kvadrata, a koji će se prostirati na najširim bulevarima Novog Beograda - Trećem bulevaru i Bulevaru umetnosti, dakle stotinak metara od autoputa i ne više od deset minuta vožnje od centra grada.

Na pitanje šta je to ovaj objekat svrstava u poslovni prostor A klase, Milica Molović kaže:
- Arhitekte angažovane na ovom projektu imale su zadatak da osmisle prostor koji će zadovoljiti visoke estetske kriterijume. Otuda je projektovan prostran i raskošan atrijum, dok unutrašnji prostor ostavlja široku fleksibilnost klijentima pri dizajniranju najfunkcionalnijih rešenja za obavljanje njihovih delatnosti. Radi se o projektu koji budućim zakupcima pruža nemerljiv ugođaj boravka u poslovnom okruženju, što u modernom svetu poslovanja više ne predstavlja luksuz već neophodnost - objašnjava Molović.

Iako je objekat još u izgradnji, sagovornica „Blica nedelje“ kaže da je izdavanje prostora u toku, a do momenta završetka gradnje očekuje se da će biti izdato oko 40 odsto. To je značajan procenat s obzirom da se u Beogradu teško izdaje prostor koji je u fazi izgradnje, a ovdašnji zakupci navikli su da, pre nego što se odluče za dugoročni zakup, i fizički prođu kroz prostor.

Imajući u vidu da je preseljenje veliki „šok“ za budžet kompanija, GTC potencijalnim zakupcima nudi poseban paket koji, između ostalog, obezbeđuje određeni budžet za opremanje prostorija kao i vremenski period u kom ne bi morali da plaćaju rentu.

Odlike poslovnog prostora A klase

- vrhunsko idejno rešenje
- izuzetna tehnička opremljenost
(moderni liftovi, kvalitetan klima sistem...)
- odlična lokacija
(blizina centra, autoputa, aerodroma...)
- pristupačnost za vozila i pešake
- maksimalna bezbednost
извор Блиц
линк http://www.blic.co.yu/beograd.php?id=29886
 
40% ce biti izdato pre otvaranja? To je katastrofalno malo jer bi blize trebalo da budu 90% ili cak 95%. Jedino sto mi je jako interesantno u toj informaciji je sto GTC konstantno potvrdjuje da veruje u Beograd i njegovo trziste i da ulaze sa vizijom za buducnost, a bere kajmak na vreme! Svaka im cast!
 
Predivne gradjevine , bas mi se svidjaju , a to sto nemaju podzemni parking mislim da nije neki problem.
U Americi na periferijama gradova ( npr Torrance na periferiji Los Angeles-a ) imaju zone u kojima se pored sirokih bulevara ( sa 6 i vise voznih traka ) nalaze poslovne zgrade sa najvise 3 ili 4 sprata , sve u staklu i granitu , ni jedna od njih nema podzemni parking vec veliki parking pored zgrade oko kojeg je zasadjeno drvece i imaju fontane .
Sa zemlje je divno pogledati , a tek kad pogledate na tv snimak iz helikoptera , onda tek vidite pravu ljepotu tih kvartova .
Ove 2 zgrade me upravo podsjecaju na to.
Kad se zavrse bice to vise nego odlicno . Svaka cast .
 
I ja sam misljenja da bez obzira koliko projekat GTC skvera bio nemastovit u dobroj meri podize ovako katastrofalan utisak u trecem bulevaru. GTC jeste jednostavan ali uz dobru fasadu stvar moze dobro da se izvuce i da dobijemo sasvim solidan 'poslovni blok'.
 
U dodatku "Biznis Vreme" uz nedeljnik Vreme (logicno) citao sam intervju s nekom cicom iz GTC-a (izvinjavam se na politickoj nekorektnosti i nepostovanju rodne ravnopravnosti).....

Anyway, ona kaze vec dosta stvari koje znamo uz previse PR-a (najbolji, prvi, najjaci, najbolji, bla, bla, bla).... Uglavnom radovi i na Squareu i na Avniji 19 napreduju dobro i navela je neke sitnice o oba objekta:

1. Avenija 19
- svi stanovi su prodati - najmanji 37, najveci 180 kvm
- veci deo poslovnog prostora je zakupljen - nabrojala je klijente, ali mislim da to vecinu ne interesuje
- unutar konstrukcije zgrade nema stubova, zakupci pregradjuju kako hoce - imaju fensi grejanje, klimatizaciju, brze liftove, visok accessability za osobe sa hendikepom
- u sredini kompleksa se nalazi pesacka zona gde ce biti dosta fensi lokala ukljucujuci i jedan supermarket, restoran glupog naziva "Coffe and Food Mall", sada vec neizbezna "Costa Coffee" itd.
- odrzavanje celog komleksa (fasada, zelenilo, osvetljenje itd.) je u nadleznosti GTC-a

2. GTC square
- u pitanju su dve identicne zgrade - ukupno 30.000kvm
- izmedju njih je plato (trg) po kojem je kompleks dobio ime (no shit, Sherlock)
- i ovaj kompleks ce takodje imati par lokala, restoran i (verovatno vec pomenutu) kafeteriju
- oba objekta imaju povrsinu osnove od 2.000 kvm, sto je po njenim recima, jedna od najvecih povrsina osnove u BG-u (ne znam zasto je to bitno)

3. Bonus tracks
- GTC House je svojevremno bio najskuplji poslovni prostor u BG-u :D, sada su GTC square i avenija 19 jedni od najjeftinijih
- GTC ima u Beogradu jos dve lokacije u vlasnistvu (googlejte ljudi, nisu rekli kojje) i planiraju izgradnju jos 60.000 kvadrata u glavnom gradu u naredne dve - tri godine, kao i sirenje van BG-a
 
Prava Holandija :)

Farbe su mi skroz u redu - da unesu malo boje i atmosfere u onaj surovi socijalizam :)
 
Cini mi se da nije to farba nego izolacija u toj boji. Ne vidi se lepo na fotkama posto je fotkano sa druge strane ulice
 
Jeste izolacija, ali gore na renderingu stoji i nekoliko narandzastih delova fasade :) Na to sam mislio.
 
Da, Igor je u pravu, sve je izolacija, ja sam komentarisao zatečeno stanje :)
Btw. na Colliersovom sajtu ima brošura o stambenom i poslovnom prostoru u Beogradu, cenama kvadrata A i B poslovnog prostora itd...

GTC Square bi trebalo da bude prvi veliki B poslovni prostor u Beogradu, ako se dobro sećam, u brošuri je pisalo da se sada cene B prostora kreću oko 14 evra po kvadratu.
 
Kompanija "Robert Bosch" potpisala ugovor o zakupu poslovnog prostora u objektu "GTC Square"
Poslovna zgrada GTC Square zauzima površinu od 25.000 kvadrata i prostire se na najširim bulevarima
Novog Beograda - Trećem bulevaru i Bulevaru umetnosti.
Arhitekte angažovane na ovom projektu imale su zadatak da osmisle prostor koji će zadovoljiti visoke
estetske kriterijume. Otuda je projektovan prostran i raskošan atrijum, dok unutrašnji prostor ostavlja široku
fleksibilnost klijentima pri dizajniranju najfunkcionalnijih rešenja za obavljanje njihovih delatnosti.
ceo text . http://www.ekapija.com/website/sr/page/170215/1

gtcsquare1_170407.jpg
.
gtcsquare_170407.jpg
 
Nisi. :)

U tekstu se kaže da će oni zakupiti prostor u GTC Square, ne da će uzeti obe zgrade. Ne verujem da im treba više mesta nego npr. Microsoftu. Oni su navedeni kao zvučno ime koje treba da namami ostale da se baš tu usele.
 
Ne znam ni sta bi Bosch radio za dve cele zgrade kod nas. Mislim da jos nije toliko prisutan na nasem trzistu da bi im trebalo toliko poslovnog prostora. U svakom slucaju Bosch pravi stvarno strava uredjaje a mislim i da je u automobilskoj industriji jedan od vodecih proizvodjaca delova.
 
Vidim da je ovaj plac izmedju Hyundai i GTC Square novo ogradjen. Jel vec postoji neka tabla?
 
Vrh