Šta je novo?

Verano Blok 23 - [ Poslovni objekat | 50 000kvm ]

Da li se uopšte zna procentualno koliko je taj objekat izgrađen, tj. koliko treba još da bi bio završen?
 
Ne bih se igrao procentima ali veci deo zgrade je zavrsen spolja,i ostalo je nesto malo staklene fasade da se uradi.Dok je zgrada skoro u potpunosti neuredjena iznutra.
 
Jesti li primetil da već danima noću uključuju svetla u garaži ovog objekta!? Moguće je da se tu skupljala neka sumnjiva ekipa, pa zato. Ne verujem da će ovde uskoro biti nekih radova.
 
ја сам начуо да ће нешто да се коначно деси са овом кућом. не знам шта, па је можда глупо да ово пишем, али ето има наде. а као што сам већ написао негде је да сам чуо да је банка интеза преузела овај објекат (претпостављам преко хипотеке) и да не зна шта ће са њом (то је информација из јула нпр).

можда се нешто променило у корист ове лепотице.
 
Homer Jay":1873tgb8 je napisao(la):
Jesti li primetil da već danima noću uključuju svetla u garaži ovog objekta!? Moguće je da se tu skupljala neka sumnjiva ekipa, pa zato. Ne verujem da će ovde uskoro biti nekih radova.
А можда полако освајају Цигани овај Верано објекат, као своју нову локацију за нехигијенско насеље, под кровом је, суво је, није блатњаво, имају ткз. грађевинску струју, а за воду ће се снаћи :lol:
 
Гага":11mhqn6o je napisao(la):
Homer Jay":11mhqn6o je napisao(la):
Jesti li primetil da već danima noću uključuju svetla u garaži ovog objekta!? Moguće je da se tu skupljala neka sumnjiva ekipa, pa zato. Ne verujem da će ovde uskoro biti nekih radova.
А можда полако освајају Цигани овај Верано објекат, као своју нову локацију за нехигијенско насеље, под кровом је, суво је, није блатњаво, имају ткз. грађевинску струју, а за воду ће се снаћи :lol:
Uz to imaju i staklenu fasadu, plus heliodrom na vrhu zgrade.
To nijednim gancima do sada nije pošlo za rukom da imaju :mrgreen:
 
Ovi su baš ustali iz mrtvih. :) Ne vade se iz medija poslednjih dana.
Ostaje nam da vidimo je li to poboljšanje pred definitivnu smrt ili zaista pucaju od zdravlja.

Helidrom na vrhu poslovne zgrade preko puta Arene - "Verano" privodi kraju izgradnju kompleksa "B23 Office Park", za kupovinu zainteresovane ruske i američke kompanije
Četvrtak, 24. 10. 2013.|14:39 | Izvor: eKapija

Četiri kule, sa četiri 4 vip lifta, 3 atrijuma visine 25 metara i 9 panoramskih liftova. Šest nivoa kancelarijskog prostora, 550 parking mesta u garaži, 2 nivoa komercijalnih sadržaja, čak 5 kafeterija i 7 kongresnih sala. Sve ovo deo je kompleksa "B23 Office Park".

Investitor luksuznog poslovnog kompleksa, koji se nalazi odmah preko puta novobeogradske Arene, je "Verano grupa", u kojoj kažu da je izgrađeno oko 90% objekta. Projekat je izradila kompanija "Projmetal" (inače deo "Verano grupe"), koja je zadužena i za izvođenje radova.

Budući da je gradnja počela još 2009. godine, nevernih Toma o budućnosti ove zgrade je mnogo.

Luka Živanić, zadužen za finansije i nove investicije u kompaniji, kaže za "eKapiju" da kako se radovi privode kraju, zainteresovanih kompanija koje bi da kupe ceo objekat je sve više.


- Nedavno smo okončali pregovore sa jednim fondom iz Izraela. Ponudu smo odbili zbog cene, međutim sada su u igri nove kompanije – kaže Živanić, inače sin vlasnika "Verana".

Kako kaže, trenutno su u pregovorima sa američkim i ruskim firmama o prodaji celog kompleksa, a jedino su i zainteresovani za takvu saradnju. On objašnjava da su neke od domaćih kompanija bile zainteresovane za kupovinu pojedinačnih etaža, ali da to nije njihova strategija.

Na posao i helikopterom

Kompleks u Bloku 23, prema rečima našeg sagovornika, zauzimaće ukupnu kvadraturu od 52.000 m2. Četiri lamele sa 6 nivoa, povezane su višeetažnim atrijumskim prostorima sa ukupno devet panoramskih liftova i prostranim trgom sa uređenom zelenom površinom. Namena prizemne etaže i galerije je zajednička za ceo poslovni kompleks, sa dodatnim sadržajima – kongresnim salama, prezentacionim i pratećim prostorima.


Prostor centralnih lamela na nivou 6 je predviđen za relaksaciju i zajedničke sadržaje. Namena prizemne etaže zajednička je za ceo poslovni kompleks. Osnovu prizemlja čini veliki broj lokala sa atraktivnim atrijumskim prostorima i reprezentativnim ulaznim holovima.

Poslovni prostori koncipirani su kao slobodni otvoreni prostori pejzažnog uređenja, do kojih se dolazi kroz jedinstvene višeetažne holove sa liftovskim i stepenišnim vertikalama i mostovima. Pregrađivanje poslovnog prostora moguće je realizovati po željama zakupaca.

Novitet u gradnji je projektovani helidrom koji bi trebao biti prvi privatni funkcionalni helidrom u Beogradu.

Iz kancelarije na fitnes, spa, na ručak ili kod frizera


Prema projektu, osim kancelarija u okviru objekta "B23 Office Park" se nalaze raznovrsni prateći sadržaji, projektovani tako da olakšaju organizaciju profesionalnih, društvenih i privatnih aktivnosti zaposlenih. To su: restorani, kafeterije, kongresni centar, kongresne sale, fitness i spa centar, banka, pošta, knjižara, frizerski salon, auto-perionica, vešernica, maloprodajni objekti, ketering servis.

Poseban ugođaj za korisnike objekta, posebno zaposlene koji žele prijatno mesto za poslovni ručak ili predah od napornih obaveza, čini veliki restoran modernog enterijera, sa panoramskim pogledom i vrhunskom uslugom.

Kada je u pitanju parking, u garažama je predviđeno 550 parking mesta.

http://www.ekapija.com/website/sr/p...inu-zainteresovane-ruske-i-američke-kompanije
 
Без обзира што иза Б23 стоји Баја Живанић, реч је о најквалитетнијем пословном објекту који је подигнут у Београду. Било би лепо да се заиста нађе неки озбиљан купац за њега. А ваљда би од добијених пара Верано исплатио добар део дугова и бар неке фирме којима дугује спасао пропасти.
 
Стварно је била штета што су се отегли радови пошто се без сумње ради о најквалитетнијем и најлепшем пословном простору који се градио у Београду. А и били смо толики баксузи да највише посустане баш она компанија која је дозвољавала и финансирала највише креативности од свих фирми на нашем мученом тржишту некретнина.
 
Svaka čast što će napokon da dovrše ovaj objekat...pitam se samo šta im se to desilo odjednom kad su se toliko pomamili po medijima u poslednjih nekoliko dana :D
 
Poenta je, zapravo, da "Verano" pokušava da proda objekat u Bloku 23. Držim palčeve da ima neko dovoljno bogat (ili lud) da kupi ovu zgradu u ovom trenutku :)
 
Kako i da ne propadnu kad su za RK Beograd platili 360m evra. To je bilo preplaćeno skoro duplo čak i u najoptimističnijim vremenima.

A za b23 verujem da bi i oni bili srećni kad bi mogli da ga prodaju za 1 evro uz obavezu vraćanja pozajmica i dugova.
 
Ne znam koliko vas je imalo prilike da prolazili pored same zgrade i da vidi kako izgleda prilaz ali zanima me da li neko zna kako su planirane pristupne saobraćajnice.Sama zgrada se nalazi na ivici stambenog bloka i vrlo nesrećno je posađena između stambene višespratnice( od koje je udeljena samo nekih 15-ak metara) i auto puta do koga ima pristup preko kružnog nadvožnjaka bliže Gazeli.Same uličice kojima se može doći do zgrade su uske i predviđene za unutrašnji saobraćaj u bloku,da ne govorim da su neposrednoj blizini osnovna škola i vrtić. Prolazim tim ulicama pored objekta relativno česti i znam koliko je to sve usko i nepraktično.Parkinizi koji se nalaze u okolini( za stanare okolnih zgrada) su već sad prepuni,mogu da zamislim koji će haos nastati kad zgrada profunkcioniše punim kapacitetom i kad krene borba za svako mesto između lokalaca i raznih posetilaca objekta koji neće moći da parkiraju na parkingu zgrade. :?
 
@Bonvivan
O takvim životnim stvarima se nije vodilo ni kada su građeni mno manji i neugledniji objekti u na zelenim blokovima 61-64, pa zatim u blokovima duž Zorana Đinđića, Milutina Milankovića kod Tošinog bunara...
Od prilike, što se živeli (relativno) kao ljudi i imali malo prostora i zelenila ispred zgrade, i to vam je bilo mnogo, možete da se oprostite.
Novi Beograd je devastiran gradnjom na svakom komadu slobodne zelene površine, a Verano je možda najdrastičniji primer.
 
ftj":pvy4qlon je napisao(la):
Kako i da ne propadnu kad su za RK Beograd platili 360m evra. To je bilo preplaćeno skoro duplo čak i u najoptimističnijim vremenima.

A za b23 verujem da bi i oni bili srećni kad bi mogli da ga prodaju za 1 evro uz obavezu vraćanja pozajmica i dugova.

36 objekata po prosečno ceni od 1 mil evra.
Pa baš se i nisu nešto preplatili, jedino što su ih nasamarili za RK Knez i Mitić u Knez Mihajlovoj koje su pod sporom.

Jedino što su se preračunali je da je narod odavno prestao da ide u RK da kupuje garderobu
 
360miliona podeljeno sa 36 nije 1 milion evra, nego 10 miliona evra po objektu.
 
Po kvadratu to ispane sasvim korektno ,jeli plac na u bloku 23 bio predvijen za gradnju ili je to neka naknadna reparcelacija i prenamjena zemljista
 
bojan87":i5x2hn1b je napisao(la):
360miliona podeljeno sa 36 nije 1 milion evra, nego 10 miliona evra po objektu.

Moja greška, nisam napisao dobro.

Uz 36 robnih kuća dobili su i Beteks objekte, plac na Čukarici i mislim magacinski prostor, i još nešto zemljišta u gradu. Plus dve RK u Bosni.
 
Plusprostor u pg u cg u centru centra 1500 mkv i svasta nesto pride
 
A 27 hektara na Bezanijskoj kosi, koje su prodali Ikei? Malo li je 27 hektara.
 
Promotivni spot za Blok 23:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Xs9qWdevJ4A[/youtube]
 
Aha objavljeno Sep 26, 2013
znaci nameracio se da ga ,,utopi,, kao što je utopioi i dr.
tada nije namiro dugovanja (pa ni meni , kao mnogima )
pa verovatno nece ni sada nego samo da izvuce sebi pare :rant: :notok:
svaka promocija u tu svrhu je sramotna i bedna bez obzira na kvalitet :(
 
А што на 1:07 је погрешан смер кретања возила на Булевару Арсенија Чарнојевића (аутопут) и у Антифашистичке борбе !!!? Као да су енглези правили ову анимацију !
Е верано, верано
 
Vrh