Šta je novo?

Spisak lokacija sa spravama za vežbanje

Što je najbolje, tj najgore, kvalitet ovih sprava je najgori. Gazišta su od nekog lošeg lima, šipka na 3. spravi je krš, več je polu polompljena.

Šipke za propadanje se savijaju već na mojoj težini (<80kg)

Mašina za veslanje je takva da je može i beba koristiti (ne pruža nikakav otpor).

Ovo samo izgleda fensi, ali ne bih nikome poželeo u svom kraju.

Iskreno ne volim "pokretne" sprave jer one najmanje služe za ozbiljno vežbanje, ali za "japije" su "ekstra" jer su "fensi" :)
 
Na stranu to što je uputsvo (tj., upute za uporabu) na njima na hrvatskom jeziku.
 
angry bird":2n5rv72r je napisao(la):
astrodule":2n5rv72r je napisao(la):
I naravno "japi" vežbalište kod Genex kule, apartmana ili kako se već zove taj kompleks.
sprave-japi.jpg
Aaa čim je za japije odma nešto fensi, klupica i sprave ko iz svemirskog broda. A na ovim ostalim lokacijama sprave ko u dvorištu nekog popravnog doma.


Ovakve klupice su postavljene pre par godina u parkićima između blokova 61-64.

Ova se malo šljašti pošto su letvice očigledno nedavno prelakirane, pa još nisu izbledele na suncu.
A sprave mi dosta liče na one u bloku 70, ali ne bih da tvrdim.

Da li ovo kod Geneksa iko koristi?
Malo smo se zezali, to bi bilo isto kao kada bi se ovakve sprave postavile u Airport City-ju :)
(mada bih više voleo da se postavi koš za basket :) )

Ne znam kakav je kvalitet sprava za aerobne vežbe (ako ne mogu da se urade podešavanja opterećenja, onda džaba), ali svakako podržavam postavljanje ovih vratila za zgibove i za propadanja.
 
GOJE":j6dpt256 je napisao(la):
Na stranu to što je uputsvo (tj., upute za uporabu) na njima na hrvatskom jeziku.
Upute su izgrebane :(. Mada nisam siguran ni da bi uputstva duze izdrzala.
sprave-upute.jpg


Relja":j6dpt256 je napisao(la):
Ne znam kakav je kvalitet sprava za aerobne vežbe (ako ne mogu da se urade podešavanja opterećenja, onda džaba), ali svakako podržavam postavljanje ovih vratila za zgibove i za propadanja.

Nikakva podesavanja ne postoje. Samo sam na jednom mestu video steper citav (http://vojtek.hr/detaljno.asp?grupa=9&tip=394). Na njemu uvek puca jedan sraf (cini mi se da je korozija u pitanju)

Sprava za veslanje (http://vojtek.hr/detaljno.asp?grupa=9&tip=406) pruza veci otpor prilikom guranja. Sto si tezi, to je teze gurati jer dizes svoju tezinu.

Iskreno mnogo vise volim "krute" sprave, ove pokretne su vise za slikanje.

Celokupni zeleno-beli asortiman: http://vojtek.hr/proizvod.asp?grupa=9
 
Slicne su sprave ugradili u parkicu jod bloka 3. Slikacu ovih dana pa kacim ;)
 
Квалитет справа није пресудан, на Бежанијској коси је лош али је убедљиво најбоље место за тренирање. Кључно је колико место пружа мотивацију, ја се дивим онима који џогирају на Ташу или вежбају по овим јапи вежбалиштима :kafa:
Јел може неко да замисли последице шта би се десило да се у ЗГ поставе справе чије је упутство исписано ћирилицом и екавским изговором?
 
orion":ov8avux9 je napisao(la):
Јел може неко да замисли последице шта би се десило да се у ЗГ поставе справе чије је упутство исписано ћирилицом и екавским изговором?

Verovatno isto kao i ovde, ne verujem da bi polomili sprave.

Koliko lud/glup treba da bude izvodjac radova pa da ostavi takva uputstva/upute !?
 
Ja sam inicirao priču o jeziku, pa sad moram da kažem da mi je draže što je oprema iz Hrvatske nego npr. iz Nemačke (ne razmatrajući kvalitet, cenu i ostale parametre).

Ono što zameram je kvalitet opreme jer je očigledno da se već nakon par meseci dosta toga raspalo, pa se nadam da će to biti otklonjeno, ili će se ugovor raskinuti, i odabrati drugi proizvođač. Takođe vrlo je neprofesionalno postaviti upute, naročito imajući u vidu, da postavljanje ispravnih tabli na domaćem jeziku košta praktično ništa.

A naravno bilo bi dobro videti i cenu, način izbora....
 
astrodule":377xuoyv je napisao(la):
orion":377xuoyv je napisao(la):
Јел може неко да замисли последице шта би се десило да се у ЗГ поставе справе чије је упутство исписано ћирилицом и екавским изговором?

Verovatno isto kao i ovde, ne verujem da bi polomili sprave.

Koliko lud/glup treba da bude izvodjac radova pa da ostavi takva uputstva/upute !?

Нисам мислио на потенцијално уништавање, против сам и овог гребања, ове "упуте за упорабу" је требало оставити као споменик глупости.
Мислио сам на медијску буку која би се дигла као што се дизала на сваку нашу фирму која је покушала да послује а при томе су сви и те како водили рачуна да испоштују новоговор, ја за ово не бих знао да није било поста на форуму, ово ће прочитати 50-100 људи и ћао, клинци ће и даље читати "упуте" а и ми ћемо ово да заборавимо за два дана.
Ова глупост ми је у рангу цртаних филмова синхронизованоих на хрватском па добијемо другарице које се зову "френдице"...
 
Kao i u svemu u Srbiji, veliki problem je održavanje ovih sprava. Npr na Adi je potrebno samo pričvrstiti par šrafova na onoj mreži i dodati jedan šraf jer se otkinuo. Nijedna sprava koja je pokvarena nije popravljena (a da ja znam). Jedino su popravili sprave u parku na BK kod novog groblja jer ih je "omladina" uništila oko Nove godine (i tome su naravno napravili par priloga).

Shvatam ja da je održavanje najneisplativije, ali TO MORA DA SE RADI.

Evo i slike parkića koji je postao centar okupljanja od kada je napravljen...

sprave-BK-NBG.jpg
 
Vidim da je set sprava različit od lokacije do lokacije ( naročito izraženo u ,,naseljskim,, setovima )
što znači da se količina uloženog novca razlikuje od lokacije do lokacije
koj su to parametri uzimaju u obzir za te razlike , a iste ne postoje pri punjenju budjeta ?
 
orion":ntylfrgm je napisao(la):
могла би Градска власт из зезања да направи неку теретану на отвореном која би производила струју :D
овако нешто
[video]http://www.youtube.com/watch?v=D-78pxfmWGw&feature=player_embedded[/video]

Kada se ostale stvari budu dovele u red - onda ce i ovo moci da se napravi kod nas. Na zalost, mislim da bi ovo vandali unistili iz samo njima znanih razloga. (tako je to kad je kod nas na delu selektivna pravda)

Imamo primer onog "drveta" na solarnu energiju koja sluzi kao punjac za mobilne telefone sa kojim su nasi studenti osvojili neke nagrade u svetu. Tako prosta ideja, ali za nase "gradske oce" naucna fantastika.

Bio je takodje i traljav pokusaj besplatnog interneta u parku ispred PMF-a, pa je i to unisteno. Kod nas izgleda da za svaku malo napredniju javnu/besplatnu stvar mora da se obezbedi 24h straza.

Pogledajte nocu sta se desava na novim decjim igralistima (bar onima na Novom Beogradu). Na toboganima i decjim spravama sedi "omladina". Dovoljno je da jedan popije malo vise i da krene lomljava.

Kad vidim polomljenu klupu (a vidjam ih svaki dan) shvatim da smo daleko od ovakvih naucno popularnih zanimacija :(
 
astrodule":14jgeabh je napisao(la):
Pogledajte nocu sta se desava na novim decjim igralistima (bar onima na Novom Beogradu). Na toboganima i decjim spravama sedi "omladina". Dovoljno je da jedan popije malo vise i da krene lomljava.

Да. Зато што имамо агресивну омладину препуну негативне, рушилачке енергије, а полиције нигде нема. Да власт ради свој посао, па да пошаље полицију свако вече патролира по парковима и насељима, такве ствари се не би дешавале. Али, онда би неко кукао како смо полицијска држава. Е, овако смо "слободни", па свако може да некажњено ломи све око себе.
 
http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Vezbanje-u-fitnes-parkovima-na-sopstveni-rizik.sr.html
Када би верном кориснику неке фитнес-справе у теретанама, које су у последње две године широм Београда ницале на отвореном простору, којим случајем део опреме пао на главу или би му због дотрајале машине „пукли” мишић и тетива, не би имао коме да се пожали. Спортски инспектори Министарства за омладину и спорт нису надлежни за вештачење исправности опреме. Ни Савез за рекреацију и фитнес Србије, кровна организација регистрованих спортских клубова, не би имао могућности да реши његов проблем, јер по њима, на бесплатним реквизитима грађани вежбају на сопствену одговорност.

Ko je nadležan? Niko :)
 
sta se desava sa ,,mikserovim,, stolovima za stoni tenis
ocekivao sam na svim lokacijama sprava za vezbanje bar po jedan sto za stoni tenis
negde je zapelo.... :(
 
Eh...Ja znam samo za 3 komada.Redovono koristim onaj u petom parkicu,mada bi mi legao jos jedan bilo gde,moze i u Zvezdarskoj sumi jer je ovaj stalno zauzet.
 
Skoro jos dva meseca lepog vremena nam je ostalo, jos nije kasno da se itevizira akcija

Pocinje skolska godina i umesto da se sto vise klinaca mame i okuplja
oko sprava za vezbanje i stonog tenisa
opet ce kafedjije u comp. igraonicama, kockarnicama i dr. zagusljivim mestima trljati ruke. . . :(

Imamo ovde ne mali spisak lokacija sa spravama za vezbanje ,
hajde da ga dopunimo gde su uz sprave postavljeni i ti stolovi ,
pracenje projekata ima i odbranu ulogu od debele paucine. . . .
 
Ekstremisti otvorili nacionalističku teretanu u parku na Voždovcu, a planiraju još jednu

M. J. | 30. 10. 2013. - 11:48h izmena vesti 12:52h | Komentara: 747
U parku na Konjarniku na opštini Voždovac u ponedeljak je osvanula teretana na otvorenom u kojoj se promovišu sport, zdravlje i - nacionalizam!? Teretanu je, kako piše na tabli, omladini Voždovca darovao pokret 1389.

394703_vozdovac-1_f.jpg

Na tabli piše "Telo sledi duh. Sport, zdravlje, nacionalizam", što je izazvalo revolt Voždovčana, koji su na Fejsbuk grupi "Zaštitimo Šumice" osudili postavljanje ove teretane.

394770_394705vozdovac3f_f.jpg

U SNP "1389" koje je postavilo teretanu kažu da je to njihova donacija i da im nisu trebale dozvole od opštine.

- Mi nismo ugrozili teritoriju opštine Vožodvac, nije posečeno nijedno drvo, niti je bilo šta izmenjeno, samo su ubačene sprave. Sledeću teretanu otvaramo ovog vikenda u Ulici Braća Jerković. Verujemo da ima negativnih komentara, ali mnogi žitelji Voždovca su nam zahvalni jer smo uradili dobru stvar za mlade - rekla je za "Blic" Nikolina Gligorić iz SNP "1389".

U Opštini Voždovac pokušavamo da dobijemo odgovore jer nadležni koji bi trebalo da ih daju trenutno nisu tu. Takođe očekujemo odgovore i iz uprave Grada.
394704_vozdovac-2_f.jpg


Evo nekih od komentara na Fejsbuku grupe "Zaštitimo Šumice":

"Kod ovakvih pojava, uvek se setim da je i Hitler bio nepušač, podržavao zdrav život i sport i porodične vrednosti."

"Ovu tablu treba skloniti. Ovo je ulaz fasizma na mala vrata."

"Ne mogu da verujem da ljudi više ne prepoznaju mentalno obolele ljude koji se još uz to nazivaju patriotama. Pored toga, skloni su kriminalu u toga se ne stide. A mi smo srećni jer su nam "darovali teren""

"E svasta, ne mogu da verujem da pojedinci veruju da je ovo nesto pozitivno. Hajde sada svi na rekreaciju, pa posle da glasate za one koji su nesto "dobro" ucinili za nas kraj. Ko nema u glavi, ima u nogama"

Ipak, ima i onih koji se ne slažu sa porukom, ali smatraju da je dobro što su barem dobili sprave za vežbanje:

"Ovo nije decje igraliste vec vezbaliste za odrasle, ljudi nece dolaziti zbog sporne table i da jacaju nacionalizam vec da vezbaju, samo neka grade ovakve parkove koja god da je stranka, kompanija ili pokret u pitanju, bilo je mnogo spornih projekata i investicija u ovoj zemlji da bi se oko jedne table digla tolika buka..."

"Tabla ce biti u grafitima za 2 dana, nista se nece videti... Park ostaje, sredice sumice... ne vidim prob... koga zabole sta pise, i onako retko ko cita a jos manje se cima"
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/416242 ... -jos-jednu

Nacionalistička klupa za benč prebila čoveka koji je radio vežbe za guzu

Read more: http://www.njuz.net/nacionalisticka-klu ... z2jFoFfGCH
 
Telo sledi duh. Sport, zdravlje, nacionalizam

Jel' to treba da bude neki humor koji ja ne razumem, ili taktički potez u nadmudrivanju ovih i njima suprotstavljenih NVO?
Svašta.
 
Mi nismo ugrozili teritoriju opštine Vožodvac, nije posečeno nijedno drvo, niti je bilo šta izmenjeno, samo su ubačene sprave. Sledeću teretanu otvaramo ovog vikenda u Ulici Braća Jerković

Iako podržavam vežbaonice na otvorenom, ipak mislim da ne možeš bez dozvole nešto da napraviš. Šta ako se nešto polomi, ili ako se neko povredi.

Po meni je ovo jeftin marketing jer će Opština ovo porušiti, a onda će srBske patriJote da izvrću činjenice jer oni nešto rade za omladinu za džabe, a ovi na vlasti im to ne daju... Na žalost time će samo da pridobiju nove članove među klincima sa pravom glasa...
 
Nemam bas nista protiv sprava za vezbanje, naprotiv. Gledam devastirane i zapustene parkice sa izlomljenim ljuljaskama i klackalicama i razmisljam kako bi bilo dobro da se u nekom od njih postavi nesto od tih modernih sprava za vezbanje na otvorenom. Vidim da je ista organizacija najavila otvaranje nove teretane ovog vikenda u mom kraju i bas cu otici tamo da overim sve to kako izgleda.
Ali tabla sa ovakvim natpisom je nesto suvisno i nepotrebno, najblaze receno neprimereno. Jednostavno nije u duhu Beograda ako nista drugo. Ali moram sa zaloscu da konstatujem da je izgleda u duhu vremena u kom zivimo.
 
Naravno da ne moze bez dozvole, to bi bila cista anarhija da ovako svako moze da radi. Vezbaonicu su napravili zbog svoje promocije, ali oni nisu banka pa da stave svoju reklamu, vec propagiraju jedan ideoloski stav. Jedno je kada otvoris svoj lokal pa mozes da kacis sta god hoces, a drugo kada se igras sa javnim prostorom.
 
Kad se nesto donira obicno se radi u saradnji sa opstinom ,donator obezbjedi sprave ,opstina lokaciju dozvole itd ,ali ovo je srbistan
a nelegalne lazne terazije sa kradjom struje pride i ona sramota iza bloka 45
 
Vrh