Šta je novo?

Hotel "Moskva"

zfu9.jpg

silka na kojoj sevidi zasto je doslo do ogromnog broja stepenika nije samo nivelacija platoa kojom bi se smanjio broj stepenika nego i izdizanje poda u hotelu iz nekog razloga slika sa fpz i reljina svjeza
so0e.jpg
 
Zazidali su prethodni ulaz stepnistem i ostavili otvor.
 
Реновација фасаде је заиста импресивно одрађена. Чињеница да су тражили старе калупе за поједине делове спољне пластике, и слично, указује да је то неко радио какао треба и барем трудио се да уради по одређеном стандарду. То је велика ствар код нас, где већина реконструкција само додатно упропасти историјску вредност објекта.

Што се самог улаза тиче, морам признати да ме је на први поглед шокирао. Учинило ми се да цели доњи део зграде ужасно штрчи и изгледа кичасто. Сада ми не изгледа тако лоше. На крају крајева, ништа није уништено, па ср може временом променити.

Али једна ствар ми јако смета. Та браон 'пречка' изнад златног дела по мени одудара и пресеца зелени траку која иде дужином фасаде. Не знам да ли би било боље да је и пречка зелена, али нешто треба променути.
 
хахах "центрум", каква покондиреност и помодарство :) :)

првог "реда" ... а не категорије :) сјајно како се некад говорило :)

Успењача - сјајно!! Ресторација.. кујна... овај чланак је сјајан!!
 
boca-ica":26vblgx6 je napisao(la):
....овај чланак је сјајан!!
Da, govori i o tadasnjem pomodarstvu
,, hotel Moskava - Francuska kujna,,

Па, не баш толико. Већина хотела пружа разноврсан јеловник. По мени је помодарство у тој реклами неприметно, кад то упоредимо са данашњим стањем.
 
24.3.2014g.
Otvoren wellness & spa centar “Eva” u hotelu “Moskva”
“Rajski vrt” u Beogradu
http://www.turistickisvet-hotnews.com/v ... #more-1409

Ultra moderan i savremeno opremljen wellness & spa centar “Eva” otvoren je u samom centru grada u hotelu “Moskva”. Centar za odmaranje uklopljen je u pomalo rustičan izgled hotela, koji sada predstavlja spoj elegancije, stila, klasike i modernog.

Jedno od najlepših zdanja i simbola Beograda, hotel “Moskva”, pored luksuznih smeštajnih kapaciteta, čuvene kafeterije i poslastičenice, elegantnog restorana – svoje sadržaje je dodatno obogatio i otvaranjem hotelskog EVA spa & wellness centra.

Na izgradnji EVA spa&wellness centra radilo se od 2012. godine, a autor projekta je mladi arhitekta Bojan Ćirović koji je uspešno spojio prepoznatljiv rustični stil ovog istorijskog hotela sa modernim rešenjima u enterijeru.EVA-SpaWellness-centar
Rezultat je pročišćen, luksuzni i intimni prostor, sasvim podređen opuštanju. Poseban izazov predstavljalo je prilagođavanje novih kapaciteta postojećim – u zgradi koja je od sredine prošlog veka pod zaštitom države kao Spomenik kulture grada Beograda.

Prema njegovim rečima inspiracija je bila da se spoje elegantno klasični elementi i savremeno oblikovanje. Ali tako da se u nekim delovima jako naglasi njihova različitost, a da to opet ne smeta, već se suptilno uklopi u kontekstu

- Moja ideja je bila da to izgleda kao da smo ušli u nulti nivo hotela i zatekli neke stare prostorije koje su već urađene u klasičnom dekoru i osvežili ga duhom ekstremno moderne arhitekture. Sve je u belom zato što treba da se oseti elegancija, luksuz i smirenost – kaže Ćirović.

Spa i wellness centar hotela “Moskva” poseduje sve sadržaje koje postavljaju savremeni spa standardi: finska sauna, bio sauna, parno kupatilo, veliki đakuzi, tapedarijum, slani zid, prostor za masažu i duo-masažu, manikir i pedikir zonu, teretanu – kao i laundž postor za opuštanje.
Među pažljivo dizajniranim masažama koje nudimo, specijalitet EVA spa&wellness centra je – Masaža penom. Ovaj tradicionalni ritual poreklom iz Turske je posebna čulna senzacija, a namenjen je uživanju, čišćenju i pročišćenju tela, a u Srbiji je u SPA ponudi po prvi put.

Lociran u samom centru Beograda, EVA spa & wellness centar hotela Moskva otvoren je za goste hotela, ali i vanhotelske posetioce – i time idealno je mesto da se nakon napetog radnog dana opustite, provedete kvalitetno vreme sa prijateljicom, odradite trening ili svoju dragu osobu umesto u kafić ili bioskop – iznenadite jednim zavodljivim SPA izlaskom.
eva-spawellness-centar.jpg

100148276583002209009331.jpg
 
Хотел "Москва" и поштанска штедионица, 1934.г
101691741015238950771432.jpg
 
Teško, isuviše je ovo blizu za Kosančićev venac :?

Meni više liči da je neka okolina današnjeg Zelenjaka u pitanju, a možda čak i Obilićev venac.
 
Nadam se da će nam drugari pomoći da otklonimo ovu dilemu.
Evo još jedne lepe visinske fotke:
846001.jpg
 
dsc08846.jpg

mozda je ova zgrada na slici samo nesto mi se uglovi nepoklapaju
 
Homer Jay":3ll4uk9i je napisao(la):
Teško, isuviše je ovo blizu za Kosančićev venac :?

Meni više liči da je neka okolina današnjeg Zelenjaka u pitanju, a možda čak i Obilićev venac.

Zeleni venac sumnjam, zelenjak fotka iz 1930 godine
zeleznivenac1930.gif

Maršala Birjuzova ili Obilićev venac hmm...
 
Vrh