Šta je novo?

EPS, EDB Blok 20 - [Multifunkcionalni kompleks - 42.250 kvm]

O boze 18eur + PDV za zgradu koja godinama ne mzoe da se izda, tj zvrji prazna , i to u ovo krizno vreme?!?!
 
Ne da je previse nego pljacka na finjaka a pritom drzava ima praznih zgrada nisu normalni
 
danas izašao oglas za izdavanje lokala poslovnoh prostora. najskuplja početna cena je oko 800 dinara.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=284363#p284363:2jzc1ao4 je napisao(la):
nombre » 05 Jun 2014 11:33 am[/url]":2jzc1ao4]EPS se seli u Belvil

Beograd -- Do kraja leta većina zapolsenih u EPS-u mogla bi da se preseli u poslovni deo naselja belvil koje je u stopostotnom vlasništvu austrijske Hipo Alpe Adrija grupe

Ovo stambeno-poslovno naselje poznato je po tome što je građeno za Univerzijadu, a u njegovoj gradnji sa austrijskim investitorom učestvovala je i kompanija delta Miroslava Miškovića. Ovaj biznismen, međutim, više nema vlasnički udeo.

Preseljenje zaposlenih EPS-a nije konačno, jer ugovor o zakupu još nije potpisan.

Otkud EPS baš u novobeogradskom Belvilu? EPS više ne može da stanuje na starim adresama gde je bio podstanar, a zaposlene ne može da useli u onaj čiji je vlasnik jer je premali, pa je morao da traži rešenje za taj problem.

Međutim, u tu svrhu EPS nije raspisao tender kako bi mu se javio najbolji ponuđač, već je pravdajući se hitnošću za traženje krova za svoje zaposlene, uputio pouiv potencijalnim vlasnicima poslovnog prostora da im dostave ponudu.

Poziv je 29. aprila upućen na tri adrese: Belvil, Eureka BAR i Prigan. Najbolju ponudu dao je Blok 67, poznatiji kao Belvil, što i piše na sajtu ovog preduzeća.

EPS će u Belvilu zakupiti 4.000 kvadrata, na pet godina, što će ih koštati 4,3 miliona evra bez PDV-a. Zakup po kvadratu je 18 evra bez PDV-a.

Umesto da ima svoje zgrade koje će izdavati u zakup i od toga zarađivati, EPS godinama iznajmnjuje najveći deo poslovnog prostora koji sada koristi.

Zaposleni EPS-a moraće da se sele na Novi Beograd zato što im je dosadašnji gazda kod koga su podstanari, a to je Elektromreža Srbije, dao otkaz za korišćenje zgrade u ulici Vojvode Stepe na Voždovcu. Tu sada radi najveći broj zaposlenih EPS-a. Inače, do 2005. EPS i EMS su bili jedno preduzeće.

Oko 250 radnika bi trebalo da se preseli s Voždovca, jer za njih nema mesta u prostorijama u Balkanskoj i ulici Carice Milice na Zelenom vencu.

Zgrada u Balkanskoj, gde danas sedi menadžment i deo administracije EPS-a, u vlasništvu je ovog javnog preduzeća, dok zgrada u Carice Milice nije cela u njihovom vlasništvu, deo pripada Beobanci.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=857212

Znaci u narednih 5 godina zgrada nece biti gotova.

Tek sada vidim. Koje pranje love, umesto da završe ovu zgradu u Bloku 20. Tako i RATEL iznajmljuje zgradu dok brdo objekata u vlasništvu grada i države zvrji prazno :notok:
 
Vucko izvukao si clanak iz 2014. a EPS se nije preselio po tadasnjem planu u Belvil.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=403914#p403914:3l5eb86j je napisao(la):
Igor » 05 Sep 2016 01:03 pm[/url]":3l5eb86j]Vucko izvukao si clanak iz 2014. a EPS se nije preselio po tadasnjem planu u Belvil.
Prolupo sam, izvini. Nego šta bi sa ovom zgradom? Ništa se dešava, a mogli bi fino da je dovrše da malo živne kraj, kada je tu već napravljena okretnica.
 
Četiri umetnička fakulteta biće pored hotela Hajat - Početak radova najavljen za kraj 2020.

Temelji univerzitetskog kampusa u kojem će biti smeštena četiri umetnička fakulteta i Rektorat Univerziteta umetnosti u Beogradu, trebalo bi da budu postavljeni krajem naredne godine na ekskluzivnoj lokaciji pored novobeogradskog hotela Hajat, rekao je za Politiku ministar prosvete Mladen Šarčević.

Ministar najavljuje da je gradnju kompleksa na parceli od 1,5 hektara odbrila Vlada Srbije i da će ona započeti 2020. ukoliko ne bude zastoja u izradi planske dokumentacije.

Ministar ističe da se odustalo od prvobitnog plana da ovaj akademski centar bude podignut u Topčideru koji je lane podigao prašinu u javnosti, piše list Politika.

Zgrada u kojoj će biti smešteni Fakultet muzičke umetnosti, Fakultet primenjenih umetnosti, veći deo Fakulteta likovnih umetnosti, ali i nova akademska ustanova koj Srbija dugo očekuje - Fakultet za igru, predviđeno je da bude površine 29.000 m2.

- Već smo ostvarili kontakte s Italijanima i Špancima koji će nam pomoći oko formiranja modela nastave na Fakultetu za igru. Biće napravljene tri katedre i to za savremeni ples, balet i narodne igre. I predstavnici Rektorata Univerziteta umetnosti su rekli da žele da budu u toj zgradi. Sada smo u fazi izrade idejnog projekta, sledi, onda, studija izvodljivosti i pribavljanje potrebne tehničke dokumentacije. Bože zdravlja da krajem iduće godine krene gradnja pa bismo onda, u najboljem slučaju, otad za dve godine privreli kraju radove - kaže Šarčević i dodaje da je prezadovoljan lokacijom namanjenom za gradnju umetničkog kampusa.

Ministarstvo prosvete je dobilo taj prostor, kaže, zahvaljujući dogovoru sa Ministarstvom energetike, kojem su dali tri hektara zemljišta kod tramvajske okretnice u Bloku 45, za duplo manju ali eksluzivniju parcelu.

https://www.ekapija.com/news/268351...hotela-hajat-pocetak-radova-najavljen-za-kraj
 
Још само да се неко усуди да ради нешто са Радовом зградом и да се среди тај део (плус спајање улица које је предвиђено)

Мада радова вероватно мора под мач јер су ваљда лоши темељи или нешто се десило
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: ink
jel to oni planiraju da sruse onu braon, trougaonu zgradu, pored Rada? Ne vidim gde se to drugde, u komsiluku, nalazi 1 i po hektar spreman za izgradnju vec sledece godine, znajuci da je Delta vlasnik one parcele odmah do Hajata.

btw, ovo verovatno znachi da ce u bloku 39 da nikne josh jedan belvil, BNV (na prolece ima da cujemo prve vesti o prodaji te parcele garant(.... Meni lichno ima mnogo vishe logike da se drzimo originalnog plana i tu smestimo fakultete umesto da pravimo josh jedan megalomanski stambeni blok duz Omladinskih brigada, koja ce razvojem IMT-a i susednih projekata da eksplodira. Takodje, zasto ne praviti neku poslovnu kulu u blizini Hajata i Interkontinentala (Crowne Plaza) ?
 
Da, gluplje mesto na NB za univerzitetski kampus od okoline Hajata stvarno nije lako naći.

Između ostalog, to je najudaljenije mesto od Studentskog grada na toj opštini.
 
EPS-ovu neuseljenu zgradu ne smeju da sruše pošto koliko sam ja čuo u njoj se nalaze dva 110 kV transformatora koja služe za napajanje tog dela grada.
Jedino ako će da grade zgradu fakulteta na poziciji '1' gde je trebala da bude zgrada celog EPS-a pošto su za sada na više lokacija, do sada su urađeni temelji za tu zgradu i podzemna garaža.
Ili možda planiraju gradnju fakulteta na poziciji '4'?
Da li Delta planira gradnju hotela na poziciji '2' ili na poziciji '3'? Koje je tačno njihovo zemljište?

 
Delta je na poziciji 2 dok poziciju 3 delimično treba da zauzime nastavak bulevara.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=677951#p677951:37f15tsr je napisao(la):
Max15 » 07 Nov 2019 04:00 pm[/url]":37f15tsr]Četiri umetnička fakulteta biće pored hotela Hajat - Početak radova najavljen za kraj 2020.

...

Mininistarstvo prosvete je dobilo taj prostor, kaže, zahvaljujući dogovoru sa Ministarstvom energetike, kojem su dali tri hektara zemljišta kod tramvajske okretnice u Bloku 45, za duplo manju ali eksluzivniju parcelu.

...

https://www.ekapija.com/news/268351...hotela-hajat-pocetak-radova-najavljen-za-kraj

Verovatno se radi o poziciji 4, koja jedina odgovara po povrsini, a prostor koji su "trampili" se zapravo ne nalazi u bloku 45, vec zapadno od bloka 72, duz buduceg produzetka ulice J. Gagarina,koji je odavno bio planiran za visokoskolsku namenu... ocigledno, nece biti :)
 
A šta će biti sa postojećim zgradama fakulteta?

Hajde što je glupa lokacija, ali nešto ne verujem da će Grad samo tako "pokloniti" to zemljište.
 
Локација је стварно очајнo повезана са студењаком.

Што се тиче постојећих локација факултета, онај скарабуџ између ЈДП, парка Мањеж и СКЦа где је факултет музичке уметности би ваљало средити, делом и срушити да би се тај део блок и сам парк лепо заокружили. Факултет примењених уметности има неку зграду недалеко од цветка, ту је ок за станоградњу, у Краља Петра имају лепу повећу зграду иза Конака кнегиње Љубице и преко пута Патријаршије која би ваљало да се сачува, а ону ружну жуто-сиву зграду у Карађорђевој бих волео да видим срушену колико сутра. По мом мишљењу највреднија зграда им је на крају Кнез Михаилове где бих волео да видим неки уметнички музеј.

Иначе погледао сам сад на катастру, зелена површина између АК Раде Кончар и Нисове пумпе је уписана на Републичку дирекцију за имовину, док је на ЕПС уписан само троугао од блока 20.
 
Izgleda da je EPS-u potaman da bude na bezbroj lokacija u gradu: Masarikova, Balkanska, Carice Milice, Gavrila Principa a možda ima još upravnih zgrada.
 
Електродистрибуција Србије д.о.о. Београд
011 3957777
https://maps.app.goo.gl/LLXs6WgmFgZj4BmW8
Имају у ову нову зграду у којем је смештена управа Оператора дистрибутивног система ЕПС.
 
Mi o vuku kad ono:


Plus malo reklama za Beobuild 😁 @Igor
1702134586112.png
 
Значи остаће раздвојени, са свим "логистичким проблемима." А ко ће хтети то да купи са све трафоом је већ друго питање. Будалаштина.
 
Meni nije jasno sledeće očigledno ide nekom vec poznatom kupcu /onaj ko se nije javio na prvu licitaciju za zgradu rada druga je 25 dec /
Sta tacno se prodaje zgrada sa trafo stanicom i I dio parcele
Ili temelj ne zavrsene zgrade do kote 0/0 blize vamao tramvajskim sinama jer to su kao dali univerzitetu za neko njihov placu iz bloka dr ivana ribara mozda bi @Homer Jay mogao nesto da iskopa
 
Vrh