Šta je novo?

Divlje deponije

Počelo uklanjanje divlje deponije oko saobraćajnice Vuka Vrčevića »
21. Mart. 2014 | 13:20, Izvor : Studio B, Komentari: 0 komentari
http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=99679

Zajedničkom akcijom više beogradskih komunalnih preduzeća danas je počelo uklanjanje divlje deponije na potezu saobraćajnice Vuka Vrčevića na Paliluli.
rakovicabi27022014.jpg


U koordinaranoj akciji angažovani su radnici, tehnika i mašine JKP „Gradska čistoća", JKP „Beogradski vodovod i kanalizacije" i JKP „Zelenilo - Beograd", naveo je načelnik Odeljenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima „Čvorište" Darko Glavaš.

On je najavio da saobraćajnicu Vuka Vrčevića u narednom periodu očekuje sanacija i proširenje, koje će izvesti JKP „Beograd-put".

- Za tako ozbiljan posao moraju da se urade pripremne stvari, što podrazumeva uklanjanje deponije koja se nalazi sa obe strane puta. Trenutno na ovom potezu ima tri do četiri hiljade kubika smeća, a samo danas će biti uklonjeno oko 1.000 kubika. Na terenu će biti angažovane dve velike utovarne mašine i 13 kamiona komunalnih preduzeća, kao i manji broj radnika, jer je za današnji posao mahom potrebna mehanizacija. Akcija će biti nastavljena tokom naredne sedmice, i trajaće dok se ova deponija ne ukloni - naveo je Glavaš.

On je istakao da na tom terenu postoji i veliki problem sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom, zbog čega će JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija" nastaviti proces sanacije kanalizacione mreže na ovom potezu, a sa sanacijom puta konačno će se urediti ovaj deo grada.

Pomoćnik direktora operative JKP „Gradska čistoća" Dragan Cvetković dodao je da će iz tog preduzeća danas biti angažovana jedna građevinska mašina, pet transportnih vozila i pet komunalnih radnika.

Rukovodilac područja „Palilula 1" iz JP „Zelenilo - Beograd" Magdalena Petronijević rekla je da će nekoliko radnika tog preduzeća danas raditi na uklanjanju panjeva i raznog šiblja uz obodne delove Ulice Vuka Vrčevića.
 
Pogledajte: Đubrište između Batajničkog druma i auto-puta
M.V.J. | 06. 05. 2014. - 13:56h izmena vesti 13:33h | Komentara: 1

Đubrište nasred zelene površine poslednjih nekoliko dana spontano nastaje na putu koji spaja Batajnički drum i auto-put za Novi Sad u blizini slotera 1 i 3 Ulice sestara Strain u Zemunu. Na ovaj komunalni problem, ukazala nam je čitateljka, koja ujedno apeluje na gradske institucije da što pre reaguju.
466172deponija2ff.jpg

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/462955 ... i-autoputa (ceo tekst)
 
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/463554 ... prave-ludi

Evo divlje deponije odmah do nelegalne gradnje na levoj obali Save. Ovde istovaraju sut, dok kamione sa cistom zemljom voze na nasip pa nasipaju gde im treba.

Da ne bude zabune za one sto ne znaju, pod cistom zemljom, mislim na one silne kubike koji se skidaju sa Bezanije u prosirenju placeva uz Tosin bunar, kao i iskopavanje za deo novogradnje na NBG.
 
Нашао сам један, 4 године стар снимак на коме се види величина највеће дивље депоније у Заклопачи.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LrG-GjcH77E[/youtube]
Пошто је то било пре 4 године, депонија је троструко већа сада мада тако не изгледа јер је ту огромна рупа у којој се ђубре гомила увис и ствара се утисак да не расте, али итекако расте. Занемарите особе на снимку :roll:
http://binged.it/1DmpX0c
Сад сам нашао још једну http://binged.it/1Dmq8ss
Занимљиво је да се исти ти људи, коју депонију пуне буне што је вода загађена. Питам се да ли то има везе са оба бунара водовода у непосредној близини..
 
На захтев становника Месне заједнице “Дедиње” општина је јуче организовала чишћење и уређење запуштене парцеле у Голешкој бб на Дедињу. Са ове локације је почео да се шири непријатан мирис због веће количине ђубрета које је одбацила непозната особа, а претходно је била и зарасла у шибље и коров. Радници које је ангажовала општина успели су након више сати темељног рада да ову површину доведу у стање које више не оптерећује становнике Голешке улице.
110106299221007144895788.jpg

izvor: Gradska opština Savski venac
 
Srusili su neku divlju gradnju i deponiju na vozdovcu
 
Да, гледао сам то на Студију Б. У насељу Бањица у Беранској улици се руши тај дивље саграђен објекат, а који је служи као депонија и скупљање бескућника, наркомана,... Кажу да ће им требати једно десетак дана да све среде и ураде лепу зелену површину. http://www.studiob.rs/info/vest.php?id= ... ja=Beograd
 
Milose stavi link nesto gugl ne prepoznaje uredimo beograd bas me interesuje kakv je to sajt
 
Sokiram se svaki put kada vidim kako se dozvoljava formiranje ogromne deponije direktno uz autoput ka NS. Od mesta gde je verovatno par lokalaca istovaralo sut pre 5,6 godina, paralelno uz gradnju obilaznice je dozvoljeno da nastane ruglo neslucenih razmera koje svi koji dolaze u BG autoputom direktno imaju prilike da osmotre. Evo lokacija na google maps koja je verujem najskorija i pokazuje stanje sada
https://www.google.rs/maps/@44.9170393, ... a=!3m1!1e3

a na bing maps moze da se vidi donekle stariji snimak na bird view.

http://binged.it/1bi8mNt
 
direktor":bbpqtd1c je napisao(la):
Milose stavi link nesto gugl ne prepoznaje uredimo beograd bas me interesuje kakv je to sajt

FCB stranica uredimo Beograd
 
Video sam jednu deponiju tu negde...malo posle Temerina...uz sam put...pa ono je prosto da ne poveruješ.Al kada se setim u kakvoj zemlji živim onda mi sve bude jasno :(
 
Bude li ti jasno da nije "zemlja" napravila deponiju, vec njeni gradjani, znaci svi mi?
 
Не Лаки, не сви ми. Ја сигурно нисам нигде ни папирић нити опушак бацио. И нисам једини, сигурно.
 
Na prostoru Borca u bloku 64 se gradi benzinska pumpa i Lidl, tako da ce ovaj problem uskoro biti saniran :)
 
rasho62":2s24nmjs je napisao(la):
Не Лаки, не сви ми. Ја сигурно нисам нигде ни папирић нити опушак бацио. И нисам једини, сигурно.

Nisi ti? Ok bravo za tebe :kk:
Nisam ni ja, (mozdda nekad opusak pored slivnika). :D
I sta sad? pa nisu tu deponiju pored autoputa napravili turci pri povratku sa odmora?
Napravili su je beogradjani.
i to oni koji su vecina. jer da nisu vecina niti bi bilo toliko deponija i smeca po gradu, niti bi tako komotno bacali. Bilo bi ih u neku ruku strah, da ih neko ne vidi.
Shvatam tvoje distanciranje od nekulturne bahate stoke, ali u globalu to jesmo mi. kada nas pogleda bilo ko sa strane reci ce `Ovi su st*** strokava` nece reci neki od njih jesu , ali raso i laki nisu. mislim da kapiras o cemu pricam.
Ovako je to nazalost (postala) normalna pojava.
 
Сви ми треба да се, и оваквим писањем, боримо да то не буде нормална појава. Стално и у свакој прилици и на сваком месту ћу се трудити да допринесем исправљању таквог понашања.
 
boleNBGD":15r48ppo je napisao(la):
Na prostoru Borca u bloku 64 se gradi benzinska pumpa i Lidl, tako da ce ovaj problem uskoro biti saniran :)
БолеНБГД, то знамо, а имамо посебну тему о Лидлу (Лидл Београд) на "Опште дискусије о пројектима".
 
Vrh