Šta je novo?

Sportski objekti

Moze!I onako ratovasmo zadnjih 200 godina sa svakim ruskim vojnim protivnikom,jedino nas zahebase crnogorci sto objavise rat japancima :laugh:
 
Sreda, 07. april 2010.
Radovi na obnovi bazena „11. april” teku po planu

U Sportsko-rekreativnom centru „11. april” privodi se kraju prva faza sanacije zatvorenog bazena. Svi radovi teku po planu, a po završetku prve faze, u kojoj se obavljaju radovi na zgradi i pratećim postrojenjima neophodnim za normalno funkcionisanje bazena, počeće i sanacija samog bazena.

Ovaj sportski centar danas je posetio predsednik opštine Nenad Milenković i sa Snežanom Stiković, direktorkom Sportskog centra „Novi Beograd”, obišao kotlarnicu, filtersko postrojenje i svlačionicu, gde se izvode radovi.

– Sanacija se radi po najvišim standardima i očekujem da ćemo do kraja godine uspeti da završimo posao, kako bi građani Novog Beograda i zimi mogli da koriste bazen. Sve je prilagođeno i osobama sa invaliditetom – rekao je Nenad Milenković.

Prema rečima direktorke Snežane Stiković, svi planirani radovi u ovoj fazi su pri kraju.

– U toku su završni radovi na fasadi, urađena je kompletna termoizolacija kako bi se sprečio gubitak energije, zamenjena je bravarija, urađeno je filtersko postrojenje i kotlarnica. Sređena je i svlačionica s mokrim čvorovima. U drugoj fazi biće saniran sam bazen, urađena klimatizacija, zamenjene električne instalacije i uvedeno podno grejanje – rekla je Snežana Stiković.

Zatvoreni bazen u SRC „11. april” ne koristi se od 1991. godine. Radove finansiraju opština Novi Beograd i grad Beograd.
Izvor: BEO Info
 
Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020. u Srbiji, Hrvatskoj i BiH?
05.07.2010. - 12:55
Zvaničnici fudbalskih saveza Srbije, BiH i Hrvatske veruju da bi, uprkos brojnim izazovima, tri zemlje mogle zajednički da organizuju Evropsko fudbalsko prvenstvo, javlja danas radio Dojče vele, pominjući mogućnost da se to dogodi 2020.godine.
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić podseća da veliki broj članica UEFA živi i radi na ovim prostorima.

BRATSTVO "Zato bi bila kvalitetna i izuzetno dobra odluka UEFA da se opredeli za jedno takvo takmičenje. Što se tiče Fudbalskog saveza Srbije, mi takvu ideju podržavamo", rekao je Karadžić.
Predsednik Nogometnog/fudbalskog saveza BiH Sulejman Čolaković oduševljen je idejom da tri države zajednički organizuju jedno tako veliko takmičenje.
"Ako FIFA i UEFA budu hteli prepoznati ovu našu sportsku i političku zbilju i ružnu blisku prošlost, mislim da bi mi bili najozbiljniji kandidati za domaćina prvenstva. Ima to još jednu poruku, sport veže i zbližava ljude", objasnio je Čolaković.
Generalni sekretar Nogometnog saveza Hrvatske Zorislav Srebrić ne odbacuje tu ideju, ali ističe da bi trebalo sprovesti odgovarajuće procedure u svakoj od država.
"Kako su to velike organizacije, naravno da nijedan savez sam to ne može organizovati, nego mora imati logističku podršku svoje vlade", ističe Srebrić.
U Ministarstvu sporta Srbije svesni su, i na primeru Južnoafričke Republike, kako sport može pozitivno da transformiše društvo.
Ministarka Snežana Samardžić smatra da je ideja odlična i da bi zajednička organizacija Evropskog fudbalskog prvenstva bio veliki izazov, pre svega finansijske prirode.
"Mislim da više nema političkih izazova i da bi to bio integracioni, kohezioni faktor i jedva čekam da vidim kakvo će biti iskustvo Ukrajine i Poljske i onda ćemo moći jednu takvu vrstu analize da primenimo i kod nas", rekla je Samardžić.

http://www.24sata.rs/sport.php?id=74693
 
Ih, to bi bilo ekstra! Taman i neke obnove stadiona...mmm. I još regionalna fudbalska liga - za kvalitetan fudbal.

(Sve to u lalalendu gde nema naših naci navijača) :)
 
Bilo bi odlicno! Po Jugoslaviji su ranije samo prstali turniri - vreme da je da se to vrati :)
 
Jeste da je to za 10 godina, al boze moj, ranije ni ne bi moglo, bar sto se tice sportske infrastrukture, samo da se ovo ostvari :gobb: , pa da dobijemo obnovljene sportke objekte (Marakana, JNA) kao i nekolicinu novih, kako u Bg-u tako i po drugim gradovima :vops:
 
Današnje slike sa JNA. :kk:

2uhtl05.jpg

11299wx.jpg

1zd0kt2.jpg

96hp21.jpg

2nh2ceg.jpg

aakwah.jpg


Ostale informacije, još slika i video na http://www.sr.partizan.rs/96584-96584/
 
Napokon su dobili stadion u crno belim bojama a ne ono sarenilo.
 
А што се Србија не зове Зеленорусија,кад већ имамо Белорусију.
 
milos.tro
+ 1 :)
lepa sličica al sto samo jedna ito izdaleka kad ima tako zanimljivu konstrukciju
daj bar još koju
ali sa vidljivim projektnim rešenjima specificnim detaljima ...
 
Po boji mesta bi se reklo da je generalni sponzor Komercialna Banka.
 
milos.tro
bravo majstore za sličice + 1 :)

Po drvetu bih rekao da su grede uvezene iz Rusije kao one iz Viminacijumske hale
baš me zanima ako izuzmemo lepu toplinu koju one daju objektu ,
po performansama u odnosu na datu dužinu i opterecenje
da li bi im mogle parirati dr. grede od nekog lakšeg-jeftinijeg materijala
na pr.kao za staklenik, :roll:
 
Настављени су радови на спортској хали за припреме олимпијаца у Војној Академији
p1208151131.jpg

p1208151127.jpg

p1208151126.jpg

p1208151124.jpg

p1208151123.jpg

p1208151122.jpg
 
“Arena” piše istorijju sa dva bazena!
S. KRSTOVIĆ | 12. avgust 2015. 15:01 | Komentara: 6

Svetski vaterpolo šampioni braniće evropsku krunu od 10. DO 23. januara u našoj najvećoj dvorani. Pored takmičarskog i plivalište za zagrevanje. Utakmice pred 11.000 gledalaca


http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/re ... dva-bazena
 
Ministri Udovičić i Gašić obišli atletsku dvoranu na Banjici: Useljenje na zimu
J.J. | 19. avgust 2015. 18:45 | Komentara: 0

Završetak ovog objekta je jedan od uslova organizacije Evropskog prvenstva 2017. godine - poručio je ministar omladine i sporta

http://www.novosti.rs/vesti/sport.297.h ... je-na-zimu



Узгред, касарна се зове "Генерал Јован Мишковић"..
 
Predstavljeni novi sadržaji SRC: "Tašmajdan" više nije samo sinonim za bazen
I.N. | 04. 09. 2015. - 14:50h | Foto: O. Bunić | Komentara: 2

U Sportsko- rekreativnom centru "Tašmajdan" predstavljeni su danas novi sadržaji, koji će obeležiti novu jesenje- zimsku sezonu ovog objekta i prema navodima direktora privući 200.000 posetilaca tokom naredne godine.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/588166 ... m-za-bazen
 
Takmičenje u Bojčinskoj šumi: Streličarstvo najviše vole žene
Ana Đokić | 08. 09. 2015. - 19:34h | Foto: SK \"Panonski gusari\" | Komentara: 1

Steličarstvom se bave deca od šest godina i stariji, a među zaljubljenicima u ovaj sport dominiraju žene. Ako ste dovoljno stabilne, možete da gađate i u štiklama. Za one koji bi da se u ovom sportu oprobaju, streličarski klub "Panonski gusari" 13. septembra organizuje prvenstvo u Bojčinskoj šumi, u fild disciplini

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/589186 ... -vole-zene
 
Vrh