Šta je novo?

Minibus

Сада, док анкетирам по линијама на потезу 400, мислим да би за многа насеља било најбоље да буду две-три главне линије Авалским друмом, које иду често и по могућству и са зглобним возилима, а да околна насеља опслужују пре свега минибуси (директни аутобуси до Трошарине само у вршним сатима). Људи су ту изузетно спремни на преседања, и на пешачења до места где линије превоза иду често. Чак много људи прелази по неколико километара колима и паркира се тамо где аутобус иде често. Посебно, одређене такве минибус линије би требало усмеравати ка железничким станицама Рипањ, Клење и Раља.
 
Ko bi to radio, sa čime? Koji sistem naplate bi tu funkcionisao?
Inače, da, ima smisla...
 
Мислим да није проблем наћи приватне превознике са минибусима, једино мислим да је тренутни избор возила минибуса лош. Како би те локалне линије биле до 10 километара највише, а обично много краће, могле би се користити месечне, временске карте, као и појединачне за једну зону.

Ако ћемо уопште о систему наплате, њега би и са и без минибуса требало озбиљно реформисати.
 
Pitam za sistem zbog toga što sadašnji sistem minibus linija ima svoj sistem naplate karata :D
Generalno da, definitivno bi trebalo i ovo razmotriti, svanulo bi ljudima da se otarase kosmajaca i njihovih kanturina. Neko rešenje kao 406 što ima sa onim IK-107 minibusom bi bilo idealno za razvoz po tim naseljima, taman su drumovi i toliko široki i taman su takve mogućnosti :D
 
Mislim da bi ti bilo prihvatljivo samo da te glavne linije imaju okretnice negde u gradu, tj. da imaju bolju vezu sa gradom. Da one idu opet do Trosarine, onda bi izmena linija bila uzaludna, a presedanje iz minibusa u bus besmisleno jer sada imaju direktnu vezu do Trosarine.
 
Minibusevi koji bi radili na tim linijama bili bi u okviru ITS sistema , kao što je slučaj sa linijam 24 , 34 , 310 i 613.

Mislim da bi sve ovo o linijama sa poteza 400 trebalo da se prebaci u temu "autobusi" , jer ova tema je namenjena "E" minibus linijama , pa da ne bi više dolazilo do zabune na šta se konkretno misli.
 
ovo cudo bi voleo da vozim ko igracka je :D
fotografija-0031.jpg
 
Toг имаш као аватара на ГСП Форуму.Кад он вози на 24 чује се као авион. :roll:
 
Ja sam stalno vidjao Banbusov na Trosarini na 406, izgleda mnogo ruzno, a tek kad krene, pomislis da si na selu i da su stotine traktora oko tebe.
 
Ни мањег буса ни веће буке. Ужас колико се то чудо "дере".
 
Danas sam se bas vozio sa IK-107 na liniji 24 Jeste da sam cekao 26 od Trga Republike do Kaleniceve pijace ali mi naisao 24 i bas sam se fino obradovao .Grejanje mu fenomenalno jes da je bucan al bas sam fino uzivao.Meni je voznja u IK-107 milina bolje to nego da se guram u 26-ici :D Kad hocu da izbegnem voznju sa 95-icom a ja lepo sacekam liniju 60 pa do Buvljaka prava uzivancija zato sam i stavio tu sliku na GSP forumu kao avatar 8)
 
Jeste da mi prolazi pored kuće (linija 34) , ali mi uopšte ne smeta. Jednostavno sam se navikao.
 
Da li neko zna da li linija E4 staje na stajalištima duž Bulevara , na potezu od Vukovog spomenika do Batutove?

E4_zps3cefb2f5.jpg
 
Staje ide tran basticom i oznacena je na stajalidtima
 
To što ima oznake na stajališta sa tramvajem , ne mora da znači automatski i da staje na stajalištima , jer nisu sva stajališta ažurirana i nisu sva urađena sa ispravnim podacima (ona koja su menjala tablu). Ako si video da ide tramvajskom bašticom i staje na tim stajalištima , onda je to druga stvar.
Upravo sam na drugom mestu pročitao da je nekom uredbom (tako nešto) došeno da E linije ne smeju da koriste stajališta tramvaja , osim ukoliko neko stajalište nije ujedno registrovano i za autobuse.
 
Na staklu kod otpravnika u Braće Jerkoviću piše da je E8 ukinuta.

izvor: gspbeograd.net
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=479019#p479019:19k3zt3z je napisao(la):
JohnnyLee » September 20th, 2017, 6:57 am[/url]":19k3zt3z]и 24П, тј. 011. најбоља линија из Јерковића, Медак 3 - Дорћол, бржа алтернатива 26
Dorćol , Kralja Milana , Slavija , Autokomanda , Kumodraška , Dravinova , Braće Jerković , MMedaković III. Od Autokomande trasom linije 18. Šteta što ona nije ostala , dosta ljudi bi je koristilo , što se da primetiti leti kada ide ADA3.
Imam u planu da dostavim predlog za promenu trase (vraćanje) linije E8 pomenutom trasom , uz produženje od Medakovića III do okretnice 20 u VML.
 
не, то треба да буде регуларна линија, по могућству са зглобним бусом
 
Pa privatnicima daju samo minibus linije dok ove linije sa solo ili zglobnim autobusima uzima isključivo GSP. Ovo se odnosi na novouvedene linije nakon raspodele linija na GSP i privatne.
 
Vrh