Šta je novo?

Blok 42 - Tematski Park Terazije

Ništa gore, nego kada vidiš da na ulici gde je kaldrma na delu koji je propao zabetoniraju deo, a ne stave nove kocke.

malo veliki off, ali najžalije mi je dela Njegoševe u Zemunu uz sam kej gde je ulica popločana kamenjem (ne čak ni ovim kockama), a koja je sada većim delom propala. Ovaj frtalj ulice bi inače bio baš živopisan, samo da se zabrani parking i sredi kaldrma.
https://maps.google.rs/maps?q=%D0%9D%D0 ... 4&t=m&z=19
 
E, snimali su na "Terazijama", dokumentarac sa igranim scenama "Heroj 1914"
http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/% ... 1914..html
Ima kadar kada je primljen telegram sa objavom rata, nekoliko sekundi se vidi replika fontane...koja nije bila završena do 1914, pa i nije tako izgledala u tom trenutku...
 
Paravane od starih zgrada, makar onih manjih iskoristiti da senogradi npr. gradilište u Rajićevoj ili ono u Kralja Milana kod JDP-a. Bilo bi super da se nešto tako koristi za te svrhe. :)

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
 
jlaki":mqe8ownd je napisao(la):
Paravane od starih zgrada, makar onih manjih iskoristiti da senogradi npr. gradilište u Rajićevoj ili ono u Kralja Milana kod JDP-a. Bilo bi super da se nešto tako koristi za te svrhe. :)

:D To bi bilo zanimljivo videti.
 
jlaki":3afm27yg je napisao(la):
Paravane od starih zgrada, makar onih manjih iskoristiti da senogradi npr. gradilište u Rajićevoj ili ono u Kralja Milana kod JDP-a. Bilo bi super da se nešto tako koristi za te svrhe. :)

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk


Eto, sta pametnom coveku padne na pamet :kk:
ali lopovima je bilo bitno samo da utrose lovu i `ugrade se`.
da su uradili ovako kako je jlaki napisao, niko im sigurno ne bi zamerio!
 
koliko mi je poznato u toku je izrada plana detaljne regulacije Bloka 42 gde je predvidjena izgradnja autobuske i železničke stanice Novi Beograd i poslovno komercijalnog kompleksa, mislim da će i taj „čuveni cirkus od parka Terazije“ da se ukloni.
 
i kada je postavljan znalo se da je krajnje privremenog karaktera!
upravo zato je ovaj lopovluk trn u oku ljudima. Maznjava se kroz svaki posao, ali `izmisljati projekat` da bi mazno lovuu... to je vec veliki bezobrazluk i bahatost. Naravno, nasim istraznim organima ne pada na pamet da malo zagrebu , a i zasto bi kada su oni uz sudstvo najgora karika drzave
 
Slazem se Laki. Mislim da to sto je privremenog karaktera predstavlja jos veci debilizam od toga sta predstavlja. Poenta ga je skloniti ne sa dolaskom projekta nove stanice, vec sada i to pompezno kako bi se akcentovalo da je to bilo krajnje nepotrebno a ujedno verovatno i neko maznjavanje para i da tako nesto ne sme da padne na pament ni jednoj buducoj vlasti. Svi mi znamo da svaka vlast voli da "kraducka", ali poenta je makar da nas pri tome ne prave debilima. Sta smo onda mogli sledece da ocekujemo? Replike Kalemegdana od stiropora, Avalskog Tornja od lima ili Hrama Sv. Save od mokrog peska. Kretenizam. S obzirom da nemamo para za bacanje, predlog da se njima zagrade neaktivna gradilista u centru grada mi pije vodu. Jedino ne znam sta bismo sa onom kaldrmom mogli i kome da damo onu fontanu...
 
Zapravo nam ne treba dupli trosak. Bolje sacekati da se radi stanica pa kad vec dodju masine onda da se sklanja.
 
Srbija | sreda 21.01.2015. | 09:16
Uskoro uklanjanje tematskog parka "Terazije iz 1930"

Izvor: Blic

Tematski park "Terazije iz 1930" na Novom Beogradu biće uskoro uklonjen, kažu u Upravi te beogradske opštine.

Naime, Opština Novi Beograd donela je Rešenje kojim se omogućuje uklanjanje "Terazija iz 1930. godine", kako bi se ta parcela privela nameni, a rešenje je doneto na osnovu zahteva Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda.
Tim Rešenjem prestaje da važi pravosnažno rešenje Odeljenja za građevinske i komunalne poslove Uprave gradske opštine Novi Beograd, kojim je bilo odobreno postavljanje tematskog parka, a koje je bilo odobreno dok ta površina ne bude privedena odredjenoj nameni.
Tematski park Terazije iz 1930. godine nalazi se na uglu ulica Milutina Milankovića i Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/528188/Uskoro-uklanjanje-tematskog-parka-Terazije-iz-1930
 
I?
Hoće li neko da odgovara za bačene pare?
 
Relja je li to retoricko pitanje ili pitas zato sto je red da se pita
 
Председник општине који је то направио је, додуше, у међувремену и био у притвору, као и неки његови сарадници, додуше не због овога.
 
A zamislite nezamislivo - da iko u ovoj državi odgovara za sranja koja je pravio?

Iako mi je Đilas daleko simpatičniji od sadašnje garniture, ovo je takvo neopevano sranje
da bi nekog trebalo obesiti za muda na (gle ironije) Terazijama
 
šta je sranje?


što ruše ovo ruglo?


i ja se slažem da bi neko trebao da visi, samo se ne slažemo ko. ja sam pre za ove što im je palo napamet ovo da prave, nego za ove što ruše.
 
Nisi me razumeo, sranje je što su ga uopšte i napravili i potrošili preko pola miliona evra.
U tom kontekstu i pominjem Đilasa.
 
Jedna juce srusena sapic je rekao da ce se dio materijala iskoristiti bandere kocka ogradice itd .fontana ostaje nadam se samo da ce tramcaje prebaciti u depo ponovo
 
28.1
fotografija3635.jpg

fotografija3635001.jpg
 
Vrh