Šta je novo?

SIV ..... exPalata Federacije

Слажем се да плато испред Палате Србија садржи знатан потенцијал.
Београд нема ниједан велики, простран трг без аутомобилског и другог саобраћаја. Мислим да му недостаје један такав - наравно, не овако беживотан.
Велики тргови одишу животом, а то је зато што се по њиховом ободу налазе значајне (старе) грађевине, цркве, кафане, ресторани, продавнице, градске куће, музеји и галерије, а у средишту - споменици и чесме/водоскоци. На великим, светлим трговима бруји живот, укрштају се безбројне путање становника и посетилаца града.

Београд има светлост и топлину, има људе, овде има простора у изобиљу, преко пута је црква ... Ко зна?
За сада је само пусти, безлични плато.
 
Dok je god drzava tu sa svojim ministarstvima i kancelarijama taj plato nema nikakav potencijal i "bezivotan" je iz tog razloga. Kako ti tu mislis da sad turis kafane, prodavnice, restorane itd? stvarno koma.

Beogradu svakako treba ne jedan vec sto vise takvih trgova koje spominjes i to u starom jezgru grada a ne na Novom Beogradu. Jedan takav trg je svojevremeno bio predvidjen u bloku 26 u okviru izgradnje poslovnog centra ali od toga nema nista vec smo dobili tu crkvu naravno. Bio je i pokusaj zutog sljama da se dodvori pred zadnje izbore postavljanjem onog blama i gluposti kod zel. stanice Novi Beograd, znas kako je i to proslo. To sad treba da se sklanja kad se bude gradio novi kompleks stanice a o krivici za bacene pare vise niko i ne razmislja ... al kad predjes na crveno il nemas za struju ima itekako ko da razmislja..
 
Cele nedelje radi fontana ispred SIV-a, a prognoza za sinoć je npr. bila -2C? Jel' plan da se zaledi voda do proleća da ne troše novu na fontanu?

Ovo dok se igra sa 0C može da radi, ali koliko se ja sećam sve fontane se dosta ranije isprazne, pa ako je baš lepo vreme puste u rad na par nedelja, kao što je bio primer čini mi se prošle godine.
 
Ne, ukoliko se zaledi voda dođe do pucanaj cevi, zaista ne znam šta to rade.
 
Nebojsa":1tzq94n6 je napisao(la):
Dok je god drzava tu sa svojim ministarstvima i kancelarijama taj plato nema nikakav potencijal i "bezivotan" je iz tog razloga. Kako ti tu mislis da sad turis kafane, prodavnice, restorane itd? stvarno koma.
Beogradu svakako treba ne jedan vec sto vise takvih trgova koje spominjes i to u starom jezgru grada a ne na Novom Beogradu. Jedan takav trg je svojevremeno bio predvidjen u bloku 26 u okviru izgradnje poslovnog centra ali od toga nema nista vec smo dobili tu crkvu naravno. ...

Слажем се.

Тај део испред Палате Србија је такав какав је. Кад је реч о самој Палати, ја бих на средини крова с прочеља, према Булевару М. Пупина, на њу поставио украс у виду снажне и убедљиве композиције која би била попут круне на тој згради, а која би симболизовала/персонификовала Србију.

Мислио сам на простор у Блоку 26 који се простире преко улице/булевара, између два изграђена пословна блока са по две зграде, и даље према Арени. Зграда у порти Цркве Св. Симеона је тако већ постављена - иза цркве, леђима према ул. Антифашистичке борбе - да испред улаза у цркву остаје незаграђен простор који се отвара према том замишљеном потезу.
То би био издужен, простран трг који би имао наведену цркву, могао би да има водоскоке, већ има те две пословне зграде с кратким уличицама у којима има кафића, ресторана, банака ... уз нове зграде по ободу с одговорајућим садржајем би могао да постане средиште Новог Београда. А његов већ споменути део преко Булевара, испред Палате Србија, такав какав је на њега би се надовезивао својом ширином, формалношћу и државним значајем.
Тако како ја све замишљам, могло би да изгледа добро.

Стари град и његови тргови су посебна прича.
 
mercedes-benz-w114-minika-marko-cover.jpg


http://www.autoslavia.com/drzavnik-bez- ... NERY9LF-6M
 
Fino sto si procitao link koji sam ostavio nisam pominjo tita
 
Vidi viddi neke cudne zastave na zgradi ,kako sve izgleda pitomije
 
A ovi konjski srafovi su posebna stvar.
Totalno odsustvo za estetiku i funkciju.
 
Kada je sagrađena ona pumpa ka bloku 12? Nigde nisam video gradnju pumpe na tako dobroj lokaciji. Mada, imamo i dejton pa me više ništa ne čudi.
 
e to je čuvena benzinska stanica podignuta bez odobrenja za gradnju.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=415958#p415958:1zyn8y2o je napisao(la):
Dejan011 » 11 Нов 2016 02:33 am[/url]":1zyn8y2o]+ što piše u naslovu teksta Paiace umesto Palace :D
Пише како треба, него се чини да је слово и (i) пошто је тачно ивица воде дошла до места где иначе код слова и(i) почиње она тачка, па то ствара оптичку варку. Томе доприноси и угао снимања.
 
Kako reče AV malopre, kaže ako pobedi, ne želi da bude u zgradi novog dvora, već najavljuje
preseljenje u SIV, a zgradu novog dvora navodno da se pretvori u muzej.
 
Иако га не варим, овај потез подржавам. Има у СИВ-у довољно места.
 
Vrh