Šta je novo?

Emmezeta, Kika Beograd

Zhaba jel oni prave i prodaju namestaj ili samo prodaju . I da li je to iverica tipa forma ideale
 
Овде у Братислави су присутне обе компаније, и могу рећи, да је Кика доста скупља од Икеје.
 
Prave mada ne znam da li direktno u Svedskoj (pre ce biti u Kini, Vranju itd...)
Imaju sve srste namestaja, od plasticnog, metalnog, iverice do punog i skupog drveta!
Tj prodaju i jeftine ali i ne tako jeftine stvari!
Kvalitet im je u globalu gledano solidan (ne spektakularan) iako ima stvari koji nisu ni na tom nivou a i onih drugih koje su vrhunskog kvaliteta!
 
Bajata vest? 26 NOvembar pihhhh 2009, Inace jel bio neko tamo dosad?





Otvara se najveći i najmoderniji centar za nameštaj u Srbiji

kika 26. novembra u Beogradu

Više od 30 000 artikala, od nameštaja do tekstila i artikala za domaćinstvo, biće izloženo u prodajnom prostoru od 11 000 kvadratnih metara. U ponudi se nalaze kako jeftini proizvodi ("Cash & Carry") tako i visokokvalitetni proizvodi međunarodnog dizajna.

sve na jednom mestu

4201.7174.img.jpg


Koncept kika/Leiner Grupe je: lep život i individualizovan nameštaj najboljeg kvaliteta po dobroj ceni. Osnovana 1973. U Austriji, kika predstavlja lanac supersalona, koji prodaje artikle za domaćinstvo najboljeg kvaliteta, kao i kućni nameštaj, a koji posluje u Austriji i centralnoj i istočnoj Evropi. Kao međunarodni "broj 1 u idejama za život" kika je danas jasno pozicionirana kao trendseter kada su u pitanju moderne ideje za život.

Klijent dobija sve na jednom mestu: vrhunsku uslugu, ogroman izbor dobro odabranog, modernog nameštaja za individualna rešenja, i veliki izbor impresivnih artikala za domaćinstvo. kika reaguje na individualne potrebe kupaca. Veliki izbor proizvoda u kompletu sa značajnom ponudom usluga, počevši od planiranja uz pomoć računara, postavljanja podova, tapeta, isporuke i montaže pa do kika pikap autobusa. Ukupne površine od oko 22 600 kvadratnih metara, kika Beograd je najveći salon nameštaja u Srbiji. Veliki izbor proizvoda izložen je na tri sprata na privlačan način. kika kupcu pruža zabavu i uzbuđenje, čineći svaku posetu inspirativnim iskustvom! U prizemlju je izložen veliki broj artikala za domaćinstvo, od frotira i posteljine, kućnog tekstila i zavesa do podova i lampi. Dalje, tu je i veliki izbor posuđa, pribora za jelo i kuhinju. Ponuda je zaokružena velikim izborom atraktivnih kućnih proizvoda.



Na drugom i trećem spratu kika kupca čekaju kuhinje, spavaće sobe i dnevne sobe različitih stilova, od modernih do klasičnih, tradicionalnih. A kako kika pruža zaokruženu uslugu, u ponudi je i niz artikala individualnog nameštaja, opreme za bebe, soba za decu različitih uzrasta, kao i predsoblja i kupatila.



Ne zaboravite 26. novembar. Očekuje Vas puno vrednih nagrada.

Lokacija je na Bežanijskoj kosi u ulici Partizanske avijacije 2a.
Izvor: www.kika.com
 
Bio miki...ima extra namestaja..extra su i cene,pa kako ko voli :)

Nigde nisam video toliko dobre spavace sobe kao u kiki,trpezarije masivne puno drvo... Samo,za te bracne krevete treba soba minimum 6x6 ili veca... A trpezarija...minimalna velicina sobe je npr..10x8 :)

Imaju grozna ulazna vrata. Ogromna roto vrata koja se automatski pokrecu sa senzorima,jako su mi bila neprijatna..verovatno cu se navici vremenom.
 
Игоре, смести ово у "ЗАВРШЕНИ ПРОЈЕКТИ".
 
Evo ja moram da preporučim restoran. Ako imate sitnu decu ostavite ih u igraonicu i sednete sa svojom polovinom da izedete neki dnevni meni. Fino i ukusno, ima šta da se izabere, sa salatom, sa točenim pivom, sa dezertom, TROCIFRENO ZA DVOJE!!! :vops:

Obavezno probajte
 
Тражећи на интернету нешто што ми је требало за посао, набасао сам на овај текст, од 10. маја о.г., везано за аустријски ланац продавница намештаја „Кика“ у Израелу.

Протести запослених из ланца Кика због неисплаћених плата запосленима, великих дуговања према повериоцима, довело је до затварања Кике у Израелу. Иако је роба-намештај плаћен од стране купаца, исти није испоручен. Протесту колегама из Израела придружиле су се и колеге из Аустрије, као подршка. Све у свему изгледа да је класично уништавање фирме до банкрота.

Не знам како послује Кика код нас, нисам још ни био, мада ми је ту релативно близу, али кажу да су цене намештаја прилично велике !

Kika employees protest, as furniture giant closes Israel store
The 240 store employees haven't received their salaries for April; thousands of customers waiting for paid products.


Кика у Израелу- Kika employees outside the Netanya store

As irate employees demonstrated outside Kika's Netanya store demanding unpaid wages, the Israeli franchise of the Austrian furniture and housewares chain filed an urgent request for protection from creditors on Thursday afternoon. Kika's owners asked the court for a stay of proceedings to give them time to reach an agreement with creditors, to whom they owe the enormous debt of NIS 177 million.
...........................................
цео текст на: http://www.haaretz.com/business/kik...-furniture-giant-closes-israel-store-1.429535
 
Био на изградњи исте као електричар и могу рећи да је објекат прилично добро осмишљен и урађен. Био и по отварању и како рекоше цене су им високе...
 
Да пренесем са теме о тржним центрима

Гага":37sdifbw je napisao(la):
Kartograf":37sdifbw je napisao(la):
Kika odlazi, bar kao taj brend, menja je Emmezeta koja je zapravo njihov discount brend. Fokus će sa nameštaja preći na potrošačku elektroniku, a zadržaće i dobar deo pokućstva. Na sajtu su stavili da se renoviraju, ali nije baš tako.

Napokon bi smo mogli dobiti robnu kuću elektronike, sramota je da je BigBang u Ušću uz po koju Tehnomaniju sve (iole veće) što imamo u gradu.

Данашње слике бившег тржног центра Кика. Да је распродаја због преуређења не би скидали име "Кика"
http://www.kika.com/rs/home/
Што каже Лоијла у опште ми их није жао


 
Jeste rasprodaja zbog preuređenja, jer sve ostaje u porodici.:)

Kika postaje Emmezeta - jeftinija robna marka u okviru iste grupacije (Steinhoff iz Južne Afrike) sa bogatijim asortimanom tehnike i stvari za uređenje doma a manje krupnog nameštaja. Po konceptu, rekao bih da će najviše ličiti na Home Center, samo na mnogo više kvadrata.

Sve je to da bili spremni za Ikeu koja se otvara naredne godine. Isto se dogodilo prošlog leta u Hrvatskoj.

Da ja ne mudrujem, njihov operativni direktor je sve objasnio do u sitna crevca.

http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... sliti-nove
 
Drugim rečima, shvatili su da u siromašnoj Srbiji teško mogu da budu konkurentni pored cena koje ima IKEA.

Iskreno, ovo mi je prvi dokaz da je otvaranje IKEE bliska realnost.
 
Emezzeta je dobra "trgovina" medjutim, tamo namještaj nije u fokusu, ali što se tiče potrošačke elektronike tu su jako dobri. Inače nije istina da se u hr emezzeta uselila u kikine prostore jako davno, kako se kaže u tekstu. Tek nedavno je Kika "propala". Odnosno kad su je preuzeli južnoafrikanci.
 
Од јуче, 25. маја (дан Младости :D ) Кика и званично више не постоји у Србији.

Бренд "Kика" иде у историjу, наследник "Eмецета"

БEOГРAД - Бренд "Kика" од сутра и званично у Србиjи неће постоjати, наследиће га "Eмецета" (Eммезета) познат по наjбољем односу цене и квалитета широм Eвропе, изjавио jе оперативни директор "Eммезета Србиjа"Aлександар Павићевић.
Нови бренд би, како каже, званично требало да почне са радом до краjа jуна.

http://www.tanjug.rs/full-view1.aspx?izb=180638
 
img5005.jpg


Po reklamama deluje da ce ponuda uglavnom da se oslanja na elektroniku i kucne aparate.
Na parkingu je dosta automobila iz hrvatske Emmezete.
 
emmezeta nije hrvatska, to je sub-brand kike
 
Ja koliko vidim ovo je sada konkurencija tehnomaniji, Home centru i slicnim firmama.
Mogla bi i tema da se preimenuje, da bi bilo adekvatno...
Recimo:
Emmezeta (ex Kika)
 
Otvara se u sredu 24 juna, evo i nama na Zvezdari počeli da ubacuju reklame u sandučiće.

Koncept im je WinWin+JYSK. Tehnika i IT asortiman.
 
Na Bežanijskoj kosi otvoren francuski tržni centar "Emeceta"
Tanjug | 23. 06. 2015. - 23:10h | Foto: Tanjug | Komentara: 22

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je večeras da je dolazak francuskog trgovinskog lanca Emeceta (Emmezeta) u našu zemlju dokaz da Srbija postaje sve privačnije mesto za strane investicije.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/570091 ... ar-Emeceta
 
Vrh