Šta je novo?

Savamala

Sa zvanične Facebook strane opštine Savski venac:

Zbog pitanja građana upućenih opštini povodom današnje situacije oko uklanjanja pumpe u Travničkoj ulici u Savamali ispred "Mikser house"-a, Gradska opština Savski venac može da saopšti sledeće: opštinska građevinska inspekcija se upravo vratila sa pomenute lokacije i prema dokumentaciji koju joj je predao izvođač radova reč je o uklanjanju NIS-ove benzinske pumpe koja se na tom mestu nalazila bespravno, odnosno, bila je u postupku legalizacije koja je odbijena. Uklanjanje pumpe se prema tom dopisu Grada Beograda upućenom NIS-u, a koji je predat našoj građevinskoj inspekciji na uvid, vrši zbog realizacije projekta "Beograd na vodi".

Takođe, Grad Beograd se u pomenutom dopisu NIS-u poziva na Plan Generalne Regulacije (PGR) mreže stanica za snabdevanje gorivom prema kome ova pumpa nije ušla u obzir za dalje funkcionisanje.

Opštinski građevinski inspektori nisu ustanovili da se ovaj objekat sklanja zarad izgradnje nekog novog objekta ali ćemo sa pažnjom pratiti dalji razvoj događaja. Ono što je ipak neophodno napomenuti jeste i da su sami objekti benzinskih pumpi pod nadležnošću gradske građevinske inspekcije, a ne opštinske. Ukoliko, pak, dođe do pokušaja nelegalne seče stabala na ovoj parceli u sklopu aktuelnih građevinskih radova, reagovaće komunalna opštinska inspekcija.
 
Posečeno je drvo na zelenoj površini ispred Mikser House-a i Geozavoda! Gospodja iz firme Grolit rad koja izvodi radove je slagala da se neće seći drveće, kao i predstavnik projekta Beograd na vodi koji nam je rekao da ovi radovi nemaju veze sa njihovim radnicima. Možda je ovo drvo posečeno sa nekim razlogom, ali javnost, komšiluk, Savamalci o tome ni na jedan način NISU INFORMISANI, niti pripremljeni. Na naše insistiranje postavljena je juče tabla o izvođaču, ali to i dalje ne priža informacije o planovima za ovu zelenu površinu. Zakazan je skup Savamalaca nakon čega će zajednički dokument sa stavovima lokalne zajednice o netransparentnosti projekta Beograd na vodi i isključenju zajednice koje se ovaj projekat direktno tiče biti prosleđen Gradu Beogradu, kao i investitoru u Dubai.
150773179677914039966384.jpg

104406917967789270663511.jpg

110535267967788370663601.jpg

izvor:Mikser Beograd
 
A mozda samo hoce od divlje pumpe da naprave uredjen park? Ako su vec uredili Zadrugu, kruzni tok zato ne bi i ovo.
 
Prema nalazu komunalne inspekcije opštine Savski venac koja je izašla na lice mesta, seča tri drveta u Travničkoj ulici na mestu bivše pumpe NIS-a obavljena je prema nalogu Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda izdatom juče.
110412539206610946335403.jpg

izvor:Gradska opština Savski venac
 
Nisu Arapi navikli na drvece pa mora nekako da se oseti duh pustinje.
 
Skandalozno je to sto rade, a da jos uvek niko ne zna sta imaju u planu sa tim parkicem na uglu.
 
Mozda da vrate hotel bosnu koji je tu stajao do 1944 ako se nevaram
 
Prema onome što sam video, ipak neće biti parking.
Mada, nisam siguran da li bih se bunio za svako kiselo drvo po gradu.
 
Када се погледа програм миксера јасно је ко се форсира што је очигледно и из финансирања. Продаје се нека мултикулти и било би сјајно да је тако али није. Довољно је погледати програм и избројати колико је хр бендова у мају и све је јасно, наравно прогурају се ту и неку кул ликови чисто да матрица буде мање очигледна.

Агресивна културна политика нема шта. Наравно ту је клизалеште за децу за све оне који примете овуи матрицу да могу бити оптужени како нападају доброчинитеље.
 
Ovo nije odgovor Orionu, ovo je pojašnjenje onima koji možda pomisle da u njegovom postu "ima nečega". Pop-kulturni prostor Srbije i Hrvatske (pa, i ostalih bivših jugoslovenskh republika) je gusto prepleten. Ne samo muzička scena, već i kinematografija, pozorište, vizelne umetnosti, pa i mediji, i mnoge druge stvari su se razvijale decenijama u istom okviru - i normalno je da su te veze opstale i do danas, uprkos ratovima i porastu međuetničke mržnje.

O tome se mogu pisati eseji, a ne postovi na forumu. Tako da, kada govorimo npr. o rokenrol sceni (ili šire gledano, pop muzici uopšte) taj kulturni prostor i dalje opstaje od Vardara, pa do Triglava. U krajnjem, dezintegracija bivše nam države je nanela žestok udarac pop kulturnoj sceni na ovim prostorima, i njen prirodni nagon je da se reintegriše (kulturno, ne politički) kako bi opstala. I ta težnja nije srpski ekskluzivitet - ona postoji i u susedstvu (pojedine diskografske kuće, koncertne agencije, kao i mediji - poput Rollling Stonea ili MTV-a - već funkcionišu regionalno).

Tako da nikako ne može da iznenadi to što značajan broj hrvatskih bendova nastupa u Mikser Houseu. Naravno, ovdašnji desničari i nacionalisti će u tome videti nekakav tajni plan sa sprovođenje kulturne agresije, slično kao što se proustaški elementi s one strane Dunava mršte na to što npr. Partibrejkersi nastupaju na Zagreb Callingu, ili što je značajn broj strana u zagrebačkom Rolling Stoneu posvećen "mrskim, srpskim bendovima" - ali šta se tu može, ovdašnji rokenrol je suštinski jugoslovenski (u najboljem smislu te reči), i jasno je da jedan broj ljudi nikada to neće moći da razume.
 
Занимљив стил вођења дискусије прво надмени однос како колега дискутант није достаојан одговора а онда негде пред крај колегу дискутанта доведеш у везу са десничарима и направиш паралелу са проусташким елементом. А ја и подед тога могу да ти лепо одговорим :sesir:

А и нису остале колеге дискутанти малуомни да оно што напишем узимају здраво за готово или бар их ја тако не доживљавам.
 
Napisao sam da moj post nije odgovor tebi, jer tu uopšte nema prostora za diskusiju. Tj. mi imamo temeljno različite poglede na svet, a kada postoji razlika u bazi, nema svrhe polemisati o nadgradnji. :sesir:
 
Тај екс ју рокенрол није рокенрол већ један класичан пастирски треш, љигави поп у рок амбалажи, част изуезетцима, изузетцима који су се гле чуда, равијали и достигли врхунац у време када се процес распада Југославије 2.0 увелико одигравао.

Тако да, ман'те ме те сфрј културе и рока. Каква култура таква је и држава била. Исто је и данас.
 
Ne pratim previse ali mislim da si pastirski tres pomesao sa jednom grupom i covekom koji je njeno olicenje. Ostalo je sve na misice i staru slavu.
 
Нисам ништа помешао. Од свих тих покрета једино признајем нови талас као нешто аутохтоно и вредно. Све остало је тешка беда.
 
I taj novi talas je jedna po meni prenaduvana prica iz danasnje perspektive a tek kada vidimo gde su pojedini posle politicki bili angazovani, a dosta njih buntovni u svom mirnom svetu gde im je pritom dat prostor a vecina deca generala i dobro situairani u ono vreme.
 
Причам о вредности њиховог стваралаштва.
 
Vrh