Šta je novo?

Societe Generale Banka - [Novi poslovni objekat | 11 000 m²]

nije kriv "bankarski vampir". krivi su oni koji su to dozvolili.
 
Bas bih voleo da vidim tu nadgradnju objekta od 5 spratova na 10. Uglavnom nije valjda banka odredjivala koliko spratova ce imati zgrada koja se pravi, to radi investitor, a na bazi sta mu je dozvoljeno. Nece banke i druge inostrane firme da se bakcu urbanistickim resenjima po Beogradu, koji im je svima zadnja rupa na svirali globalno.
 
Ja upravo i govorim o tome sta im je dozvoljeno a sta ne, valjda je jasno ko je glavni krivac za urbanizam u beogradu i ko je takve dozvole u tom periodu izdavao.
 
Igor":2h7c53ve je napisao(la):
140714-SOCIETE-03.jpg

ne znam da li ste primetili, ali na ovoj slici se vidi novoplanirano ukljucenje u Bul. Zorana Djindjica u desnom uglu. Oduzece nekoliko parking mesta, ali sa druge strane ipak malo olaksati sigurno jos veci saobracaj kada bude gotova i ova zgrada.
 
Ovde imam primer citava 2 ili cak i 3 podzemna nivoa na Novom Beogradu, retko vidjeno.
 
Нешто то споро иде, нису још изашли из темеља. Можда Сосијет банка нема довољно пара :laugh:
 
Zanimljivo. Na ovoj slici ako se ne varam vidi se tkz."iglofilter" sistem za smanjenje nivoa podzemnih voda dok se izvodi gradnja. Smanjuje nivo tako sto iz dubine crpi podzemu vodu iz zemlje i ispumpava je napolje u kanalizaciju ili bilo gde drugde. Nalaze se sa obe strane iskopa, a vide se i cevi za odvod okolo. Mada i pored toga vide se male barice.

150205-SOCGEN-03.jpg

150205-SOCGEN-09.jpg

150205-SOCGEN-08.jpg
 
Ко је задужен за сликање ове изградње? Мрда ли се?
 
ne slikam, ali sada su vec negde na dva nivoa iznad zemlje.
 
Блок 21 је тотално нарушен свом новоградњом у булевару Зорана Ђинђића. :(
 
Gleda se samo na profit, izgradice svaki milimetar kvadratni ako to gradu donosi novac... Zalostno...
 
Novi parking problem na NBG :(

Verujem da će zaposleni parkirati u garaži, ali zato svi koji dolaze...

Plus, što je tu pre bio divlji parking koji je toliko koliko bio od koristi.
 
Bulevar Zorana Djindjica na svom pocetku, gledano od Milentija Popovica je vec sada zatrpan divlje parkiranim vozilima, vozaci su toliko bahati da se parkiraju cak u dva reda...
 
Prvo, ovde nikada nije bio divlji parking nego ograđen privatni parking koji je uglavnom stajao poluprazan. Verovatno odlukom vlasnika.

Drugo, za parking haos je odgovoran grad i policija, da vode više računa i kažnjavaju, istog ne bi bilo. Ovako je dozvoljeni haos, a nose povremeno kako im se ćefne. Da hoće mogli bi sutra to da reše. Zaposlenima po ovim zgradama bi ostalo da koriste prevoz, bar na nbg isti liči na nešto. Pa ipak je u pitanju centar NBG ni ne očekuju se kompleksi poput Airport City-a gde bi parkinzi zauzimali hektare prostora.

A sam 21. blok jeste degradiran svim zgradama izgradjenim od 1990 naovamo. Sve sto je izgradjeno je gradjeno kao paradajz gradnja bez ikakve povezanosti sa ranije formiranim blokom, gradnjom redom po slobodnim povrsinama. Neko u gradu se nafatirao, a urbanisti jednostavno dozvolili svuda po zgradu. Oni koji su uzeli parcele, zaradili...
 
Кад' неће нико млађи. Некако нема мјеста за сликање. Ваљда су добре?
04082015505.jpg

04082015506.jpg

04082015507.jpg
 
Izraslo je cudo u sred bloka
 
Vrh