Šta je novo?

Pančevo



Нова решења у декоративном осветљавању мостова у Панчеву. :lol:
 
pancevo-copy.jpg

Da vrtite kralju Petru koji je ovo trg kad je spomenik uklonjen :?:
 
Много се пута спомињало спајање Београда и Панчева...
Негде на пола пута налази се и прави бисер. Бела стена!!! Острво, купалиште, ресторани, викендице, на самом острву има и напуштених радничких одмаралишта ( једно велико је како ми је речено било утвино )
Прилажем слике, сада већ старе, овог туристичког потенцијала, за оба града, и можда њихову додирну тачку у будућности.


На сликама су само природни потенцијали а не све описано.
 
5 faza aviv parka 22 jun



U „Barutani“ počeo da niče plato za ekstremne sportove

PANČEVO, 3. maj 2013. (TV Pančevo) – Pančevo će krajem juna dobiti još jedan uređen park. „Barutana“ će biti svečano otvorena 22. juna i , prema rečima direktora „Zelenila“ Dragana Katuce, imaće moderan izgled sa sadržajima za aktivan odmor. Iako su praznični dani, u „Barutani“ se nalaze mašine koje rade na uređenju platoa za ekstremne sportove. ShareThis
Predivan ambijent najlepšeg parka u Pančevu Narodne bašte, uskoro će biti proširen na prostor Barutane. Na terenu površine četiri hektara karakteristični su nasipi, koji su u prošlosti služili za obezbeđenje municije i oni će biti zadržani prema idejnom projektu, što ne postoji ni u jednom parku u Srbiji. Park „Barutana“ će izgledati potpuno drugačije u odnosu na Narodnu baštu, kaže direktor „Zelenila“ Dragan Katuca, ocenjujući da će Barutana biti moderan park, primeren 21. veku.
- Kao što vidite, mi i za praznike radimo. Završavamo plato za ekstremne sportove na površini od 2200 kvadrata. Dinamika radova je takva da će krajem naredne nedelje kompletan plato biti izbetoniran, a nakon toga sledi prenos elemenata koji se nalaze u AVIV parku. Naredna faza radova obuhvatiće našu saradnju sa AVIV parkom oko pomeranja i rušenja dela zida, a nakon toga uslediće postavka stene za penjanje, izjavio je za TV Pančevo Dragan Katuca, direktor JKP-a „Zelenilo“.
Po završetku kompletnih radova u Barutani, koji su planirani fazno, ovaj park će imati biciklističku stazu, skejt-park, zid za penjanje i tako dalje. Katuca kaže da je rekonstrukcija „Barutane“ prioritet „Zelenila“ u ovoj godini.
- Neki naš plan, odnosno plan „Zelenila“, jeste da park za javnost bude otvoren 22. juna, zajedno sa otvaranjem nove faze AVIV parka. Napravićemo, verovatno, zajedničko otvaranje, kako bi građani mogli da osete i taj deo grada, ali i „Barutanu“. Posle toga ostaće još verovatno neki radovi, ali će veći deo biti završen, ocenio je Katuca.

http://www.youtube.com/watch?v=qpwAf1Ualuw

Pored grubih radova, „Zelenilo“ će u Barutani postaviti nove klupe, kante i parkovski mobilijar. Ukupna vrednost radova u ovoj fazi rekonstrukcije „Barutane“ iznosi oko 7 miliona dinara. Jedan deo sadnica u „Barutani“ posađen je jesenas, a sa prvim martovskim danima,“Zelenilo” je nastavilo sa ozelenjavanjem ovog parka. “Kada Barutana bude kompletno završena, razmišljaće se o povezivanju ovog parka sa Narodnom baštom“, poručio je direktor „Zelenila“ Dragan Katuca.



971971_519662281404136_153738676_n.jpg


U Pancevu ce se 29 juna ove godine otvoriti najveci skejt-bajk park u Srbiji.Nalazi se odmah pored postojeceg parka a velicina poligona je 2200kvm.
Za izradu sprava je zaduzena domaca firma Freaks Division a podlogu je betonirala firma Elite Cop.
Pozivate se svi da dodjete 29 juna u nas grad i uvelicate ovaj skup vasim prisustvom.Dobrodosli su svi!

Program za otvaranje skejt-bajk parka 29 jun 2013

14.00h uvodna rec gradonacelnika,direktora JKP "Zelenilo",predstavnika AVIV centra i lokalnog ministra za sport i omladinu.Zvanicno otvaranje najveceg poligona za ekstremne sportove u Srbiji.
14.10h Nastup Cheerleaders grupe
14.15h BMX park takmicenje
15.00h In-Line roller takmicenje
16.00h Skateboard takmicenje
17.00h nastup Parkour tima
17.10h BMX Flatland takmicenje
18.00h nastup Freestyle Skuter vozaca
18.10h MTB park takmicenje
18.40h Nastup Hip Hop dance grupe "Fusion"
18.50h nastup svih vozaca zajedno
19h proglasenje pobednika
posle 20h nastup benda "ISKAZ"
23h kraj manifestacije

Takmicenje ce biti u jam session varijanti sto znaci da nece biti klasicno takmicenje.
Od sponzora tu su za sada "FREESTYLE" shop a kao podrska Monster energy drink.Ocekujemo odgovore od drugih sponzora kojima su upuceni pozivi da ucestvuju u ovoj manifestaciji sa dodelom nagrada ucesnicima.
 
Kinezi traže projekte za investiranje u Pančevu
Petak, 17. 01. 2014. Izvor: eKapija
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... n%C4%8Devu

Delegacija privrednika iz Kine, kao i predstavnici ambasade te zemlje, sastali su se u četvrtak (16. januara 2014. godine) sa gradonačelnikom i Gradskim većem Pančeva, kako bi razgovarali o eventualnom ulaganju u ovom gradu, javlja RTV "Pančevo".

Delegacija privrednika iz daleke Kine, koja je u Pančevo došla na svoju inicijativu, sa savetnikom za trgovinu i ekonomiju iz svoje ambasade, gradonačelniku Pavlu Radanovu i članovima Gradskog veća odmah su izložili da su zainteresovani za ulaganja u izgradnju stambenih objekata, puteva, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizaciju...

Zu Lian, ekonomsko-trgovinski savetnik u Ambasadi Narodne Republike Kine, kazao je da ovo nije i poslednji sastanak sa lokalnom samoupravom u Pančevu. Zainteresovanost postoji, ali je potrebno pripremiti projekte.

- U narednom periodu ćemo se potruditi da pripremimo projekte za one investicije u kojima smatramo da Pančevo treba da se razvija - rekao je Pavle Radanov, gradonačelnik Pančeva.

Gosti su bili zainteresovani za halu u Bagremaru, ali o tome su potrebni i dogovori sa Pokrajinom jer je ona i investitor ove nedovršene sprortske hale. Predstavnici Grada su kineskoj delegaciji, kao vrlo povoljnu za ulaganje, predočeli planiranu severnu industrijsku zonu sa 75 hektara građevinskog zemljišta. Posebna pogodnost, istaknuto je, što se ova zona nalazi na koridoru 1, prenosi RTV "Pančevo".

- U toku je izrada idejnog projekta infrastrukturnog opremanja cele zone od oko 300 hektara, a ono što Pančevo može da punudi je oko 70 hektara gradskog zemljišta - rekao je Jovan Stanković JP "Direkcija".

Za ulaganje na koridoru 11 zainteresovan je i Vršac. Tu opštinu je na sastanku u Pančevu predstavljao Dragiša Vučinić, savetnik predsednika Opštine Vršac za kapitalna ulaganja.
 
Gradska stambena agencija Pančevo počinje izgradnju stanova za tržište?
Petak, 17. 01. 2014. Izvor: eKapija

http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... Ei%C5%A1te?

Gradska stambena agencija Pančevo do kraja maja završiće izgradnju zgrade sa socijalnim stanovima u Ulici Maksima Gorkog. Ali, u planu je da se u saradnji sa Ministarstvom građevine, počne i sa gradnjom 77 stanova za tržište. Direktor Gradske stambene agecnije Aleksandar Brkić, kaže da je projekat već spreman, javlja RTV "Pančevo".

Prema rečima Aleksandra Brkića, radovi u Maksima Gorkog teku po planu i u toku je pokrivanje krova.

- Objekat ima 550 kvadratnih metara i namenjen je socijalnom stanovanju. Očekujemo da Vlada do februara usvoji uredbu da bismo mogli da raspišemo konkurs za dodelu stanova, kojih će biti 8. Rok za izvođenje radova je 240 dana i očekujem da ćemo u maju, junu najkasnije sve završiti. Trenutno pokrivamo objekat. Sve je po planu, sredstva obezbeđena i nema problema - rekao je Aleksandar Brkić, javlja RTV "Pančevo".

Kada je reč o stanovim za tržište, u planu je saradnja sa Ministarstvom građevine i Centralnom evropskom bankom.

- Nadamo se da ćemo krajem godine započeti izgradnju objekta na Strelištu - kaže Brkić.
 
Vetro-pumpa "Banat" predstavljena u Pančevu - Inovativni sistem za navodnjavanje spreman za serijsku proizvodnju
Sreda, 22. 01. 2014. Izvor: eKapija
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... roizvodnju

Nekoliko Pančevaca konstruisalo je vetro-pumpu "Banat" koja uz pomoć enegije vetra crpi vodu za navodnjavanje, uglavnom voćnjaka i povrtnjaka. Vodu može crpsti iz bunara, i kanala sa dubine do 6 metara. Vrlo je isplativa jer ne troši gorivo i struju a Pančevci koji su je konstruisali kažu da nijedna komponenta nije iz uvoza, prenosi RTV.

- U svakom vesternu imate vetrenjaču koja crpi vodu iz zemlje. Mi smo samo napravili mehanizam koji je prilagodljiv bantskim uslovima - izjavio je Bogdan Perišić.

Karolj Ranc, član investicionog tima, kaže da bi moglo biti iskorišćeno za zalivanje na hiljade vetrenjača koje bi se prostirale duž kanala za zalivanje.

Raško Bratinjković planira da u svom voćnjaku instalira ovakav sistem.

- Jedna ovakva vetrenjača za 24 sata može da akumulira 7 tona vode u rezervoar koji bi slobodnim padom zalivao voćnjak.

Iako vetro-pumpe postoje u svetu, izumitelji kažu da je jedinstvena jer njen gornji deo može da se obori i ima razlika u konstrukciji.

Visoka je 12 metara, može da izvuče za dan između 4 i 7 tona vode u zavisnosti od vetra. Ako su jaki udari vetra povrtani vod vraća vodu.

Konstrukcija ima rezervoar iz koga se navodnjava po sistemu "kap po kap". Košta oko 400.000 dinara, s obzirom na to da nema naknadnih ulaganja isplati se za nekoliko godina, navodi RTV.

Konstruktorima je želja da se pokreni serijska proizvodnja i da se ovakve vetrenjače postave po celoj Vojvodini.
 
Vetrenjaču za navodnjavanje je napravio i jedan čovek iz Petrovaradina i smestio je na automobilsku prikolicu. Kada dođe na njivu on je rasklopi, poveže sa sistemom za navodnjavanje i pumpa besplatno zaliva njivu. Postavio je i jedan solarni panel da pumpa može da radi u slučaju da nema vetra.
 
Pančevo oprema severnu industrijsku zonu
Ponedeljak, 27. 01. 2014.|16:01 | Izvor: Dnevnik
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... ijsku-zonu

Pretposlednjeg dana prošle godine Ministarstvo poljoprivrede Vlade Srbije raskinulo je ugovor s firmom SHB, koja je bila zakupac 76 hektara gradskog građevinskog zemljišta u Kačarevu i vratila ga Pančevu. To zemljište će sada grad preimenovati kao lokaciju za formiranje buduće severne industrijske zone.

Gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov objasnio je da je strateški interes grada da na ovom potezu bude formirana industrijska zona u koju će grad uložiti značajna sredstva u naredne tri godine.

Gradonačelnik u ovoj godini prioritet daje upravo infrastrukturnom opremanju zemljišta, kao i braunfild investicijama jer na teritoriji Pančeva ima veliki broj fabrika koje ne rade, mnogo je ljudi bez posla i kako ističe, zato zapošljavanje mora biti prvi i najznačajniji cilj.

- Nastojaćemo da u naredne dve-tri godine komunalno infrastukturno opremimo severnu industrijsku zonu i stvorimo novi privredni ambijent. Planiramo fazno da menjamo taj prostor od preko 75 hektara. Kada bi sad došao investitor u naš grad, nemamo šta da mu ponudimo i to je loše jer Pančevo ima dobar strateški položaj. Drugi segment, na kojem ćemo raditi, jesu braunfild investicije - propale i loše privatizovane fabrike. Pančevo neće otkupljivati, ali ćemo kao medijator, buduće kupce spajati s prodavcima tih poslovnih sistema i na taj način pokušati da oživimo i stvorimo nova radna mesta. Primer za ovo je "Utva" i najava da dolazi firma "Mubadala". Tako moramo da oživimo i Pivaru i druge fabrike - zaključio je gradonačelnik Radanov.
 
PANČEVCI SREĆNI: Hvala košavi i mećavi, oduvale su sve otrove, sad udišemo čist vazduh!
Društvo 21:30, 04.02.2014.
Autor: Dijana Tadić

PANČEVO/BEOGRAD - Prodisali...
Za razliku od mnogih mesta u Vojvodini u kojima je vetar doneo silne probleme u poslednjih nekoliko dana, u Pančevu je situacija potpuno drugačija. Pančevci su oduševljeni udarima vetra i više od 130 kilometara na sat jer, kako kažu, konačno mogu da udahnu svež vazduh. Prema njihovim rečima, otkako je košava počela da duva, sve zagađujuće materije iz vazduha su nestale.

http://www.kurir-info.rs/pancevci-srecn ... ak-1212115
(ceo tekst)
 
Uskoro završetak radova na novoj deponiji u Pančevu
Četvrtak, 03. 04. 2014.|08:48 | Izvor: RTV

Zahvaljujući donaciji Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju SIDA, vrednoj blizu 440.000 EUR i novcu iz budžeta grada Pančeva, ove godine biće dovršeni radovi na novoj deponiji.
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... n%C4%8Devu (ceo tekst)
 
Pančevo: Voda neispravna za piće!
Tanjug | 05. jun 2015. 21:26 | Komentara: 2

MUP je uputio cisterne sa pijaćom vodom koje će stići večeras u Štab za vanredne situacije Grada Pančeva, a nakon završetka tehničke procedure u narednih nekoliko sati biće dostupne građanima
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... na-za-pice
 
"Beograd na vodi - Pancevo bez vode"

(Sramota me, kolio nam dobro ide...)
 
Зашто такво поређење? Какве везе има Панчево са Београдом по том питању када цео источни Београд нема градски водовод а половина тог истока нема пијаћу воду у 21. веку?
 
Zato stf, sto je BnV proglasen 'nacionalnim spasenjem', a upravo pola beograda, pola srbije nema pijacu vodu u 21. veku!!!

I ovakvim vodjenjem ne da je ta polovina nece dobit, vec i oni koji imaju nece imati.
Zato STF, sto je sramotno sto pored zagadjenja vazduha koje trpe, da bi cela Srbija imala nafftne derivate, doslo vreme da im 'uskratimo' i vodu....

Zato sto kako koja stranka dolazi na vlast, tako pokazuje isti stepen nezainteresovanosti za probleme ljudi...
 
Рафинерија Панчево (НИС)
Млинска индустрија Ратар
Индустрија стакла Панчево
Панчевачка пивара (чувено Вајферт :vops: )
Утва авио индустрија
Лука Панчево
Индустрија скроба "Јабука"
Панонија хемијска индустрија
ХИП Петрохемија
Производња гумених производа "Гумна индустрија Панчево"

Ако сам нешто изоставио, додајте
 
Гага":cmz9i7l4 je napisao(la):
Рафинерија Панчево (НИС)
Млинска индустрија Ратар
Индустрија стакла Панчево
Панчевачка пивара (чувено Вајферт :vops: )
Утва авио индустрија
Лука Панчево
Индустрија скроба "Јабука"
Панонија хемијска индустрија
ХИП Петрохемија
Производња гумених производа "Гумна индустрија Панчево"

Ако сам нешто изоставио, додајте

Ih bre Gago, kao iskreni ljubitelj ječmenog soka moram da reagujem.

Heineken je zatvorio pančevačku pivaru pre mnogo godina!!! A to je bila velika šteta i za privredu, ali i za sam istorijski objekat pivare.

Weifert se proizvodi u drugim Heineken farbikama u Srbiji (Novi Sad i Zaječar).

Ne preostaje ništa drugo do :vops:
 
Vrh