Šta je novo?

Banovo Brdo - Golf 8

Пошто одавно није било слика на тему "Голф 8", ево неколико од јуче:

Ламела 1 у изградњи:
---063.jpg


Исто, с доње стране, из ул. Недељка Чубриновића:
---050.jpg


Ламеле 8 (у првом плану) и 7 из ул. Недељка Чубриновића:
---046.jpg


Ламела 9, лево:
---044.jpg


---034.jpg


Ламеле 7 (лево) и 6:
---012.jpg


---017.jpg


У углу се види Ламела 2 у изградњи (лево је Ламела 9):
---021.jpg


Ламеле 8 (лево) и 9 (право), из унутрашњег дворишта:
---022.jpg


---025.jpg
 
Odlicna slikovita reportaza !
Sta se zbiva sa ovim kompleksom, ima li neko pojma?
Zna li neko koja bi bila realna cena penthausa po kvadratu, ove 2015. godine, u sivoj fazi (posto ih ne zavrsavaju pre dogovora sa kupcem).
Sudeci po peteg sajtu, ostalo ih je jos neprodatih(penthausa) a davno su dati u ponudu...

Ako iko odgovori, hvala !
 
Колико би зграде широм града лепше изгледале када би се мало размислило пре рађења фасаде коју ја нпр н и на шупи не бих радио..
 
Zamrle informacije o ovom gradjevinskom poduhvatu...
 
Gradi se uveliko ako je neko u prolazi neka napravi fotku
 
nema fotki, ima web kamera, komada dva na peteg.rs.

Završeno je 95% svih objekata, ostalo je još mesec dana rada na lameli na uglu B. Bataljona i Praške.

Inače, pre par nedelja je u okviru zgrada otvoren Maxi, a sredinom jula se otvara Drogerie Markt.
 
Gledam stanove po Brdu pa se pitam koliko ponuditi po kvadratu za Peteg penthouse u polu sivoj fazi(odradjeno grejanje i alu stolarija, nedostaje keramika, parket i unutrasnja stolarija).
 
U ovom naselju se svojevremeno kvadrat prodavao za 1800e
 
Ево слика од јуче, поглед из ул. Београдског батаљона. Завршава се пословна зграда - бар споља, и усељава продавница у нижем приземљу; стамбена, изнад ње, у завршним је грубим грађевинским радовима. Ове ламеле су последња фаза изградње блока Голф 8.

image4443.jpg

image4445.jpg

image4446.jpg

image4447.jpg

image4449.jpg

image4448.jpg

image4453.jpg


Лепо је што у овом блоку користе званични српски језик у натписима.

image4451.jpg
 
Zivela sam u ulici iznad kad je blok poceo da se gradi, i delovalo je obecavajuce. Danas prodjoh sa svih strana, zgrade se uopste ne uklapaju sa komsilukom, gornju ulicu su skroz pojele, ne znam ni da li zgrade preko puta imaju prirodnog svetla vise. Gradjene su od trotoara do trotoara, bez drvoreda i parking mesta. Stankomove zgrade iz Praske i Kraljice Katarine su domaci zadatak kako naselje treba da izgleda. Zgrade su preblizu jedna drugoj, a unutrasnje ''dvoriste'' odnosno neki prolaz-plato je zabetonirani uzas, ako ima 2 grma zelenila ukupno. Ispred DM-a i Maxija se vuklja djubre, a i smrde kontejneri koji su bukvalno na ulici. Ne znam kako su planirali tolike stanove na ovako malom prostoru, ali krajnji rezultat je- za izbegavanje. Zapravo, najvise me podsecaju na Stankomove zgrade iz Ratka Mitrovica, one gradjene na trotoaru, ali i tamo je veci osecaj prostora i nije samo beton beton beton.
 
da, slazem se, zgrade su preblizu, a unutrasnje dvoriste je pako leti, da vidimo kako ce biti zimi. Ne nzma ko je smislio d akontejneri budu ispred ulaza u DM!
 
Apsolutno sve stoji što je navedeno u prethodna dva posta.

Imao sam prilike da krajem 1990s pogledam plan koji je tu predviđao osnovnu školu, da bi nakon toga odustali od te ideje jer se izgradila OŠ "Miloš Crnjanski". Nakon toga, plan je predviđao sportske terene uz mini-zabavni park za decu i taj plan mi je bio u rukama. E, onda je neko očito uleteo sa lovom i dalje sve znate.

Btw, na BB više nema igla gde da padne.
 
Da li neko zna koliko se placao kvadrat u ovom kompleksu?
 
zelim da kazem nekoliko reci za Banovo Brdo. Boravio sam letos u blizini Beogradskog Bataljona i naterao sam sebe da obidjem ceo kraj posto ranije nikada nisam bio a stalno slusam proce prijatelja kako je lepo. Ne bih da potencijalni kupci nekretnine pocnu da se kolebaju ali usponi od Pozeske koja je nalik centralnoj ulici neke srpske kasabe u Sumadiji su stvarno za slalom, Tombi bi se dopao spust, buka od aviona je nestvarna i ako na sve moze da se navikne ne bih da dajem 2000e/m2 da bih svakih 20-30 min gledao boing sa terase. Sve u svemu imao sam velika ocekivanja koja se nisu obistibila. Lepsi je deo od mnogih u Beogradu nesporno ali za Dedinje je nedostizno.
Posto se bavim nekretninama mogu samo da kazem da je 1400e/m2 plafon za Banovo Brdo


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
BB je strukturirano tako da kvalitet života, tj. kvalitet pozicije nekretnine raste sa nadmorskom visinom.

Najlepši deo je Golf naselje (K Katarine, Izvorska), Petra Martinovića, Diplomatsko naselje... Što bliže Košutnjaku, to kvalitetnije i skuplje. Što bliže Požeškoj, to gore. Požeška sada zaista izgleda užasno.

Avioni nisu problem kad se navikneš, a navikneš se brzo. Generalno je BB u svom najvećem delu prilično mirno za život. Stvari se komplikuju Vračarizacijom ulica iznad Požeške, stare kuće se ruše i grade se četvorospratnice. Haos u najavi.

Ovo sve na bazi 40-godišnjeg iskustva života na BB :)
 
Lep je i ispod Opšine, nekako izdvojen ušuškan , bez buke i saobraćaja.
 
BB je jedno od najlepših naselja u Beogradu, nije ni čudo što su cene nekretnina tako visoke. Postoje starije zgrade još iz 60 tih i 70 tih oko Požeške, ali oni ne umanjuju utisak.
 
Extra je maketa. Inače ovaj objekat Golf 8 precenjen. Ništa posebno.
 
Naravno da je precenjen. Beton, beton, beton, beton i stanovi na 2m od ulice, a restorani i kafići zauzeli sve što se moglo. Parkiranje oko bloka gore nego na Vračaru. Nema nijednog drveta u okviru bloka. Uz Maxi i dm u N-Č. dobili smo potpuni haos.

Samo dve-tri ulice iznad je sve puno uređenije, humanije i kvalitetnije.
 
Vrh