Šta je novo?

Za sve ljubitelje shoping centara, molova itd

@direktor - kada budem u prolayu.
@Milisav - nisu, ali je "manevarski prostor" značajno sužen
 
Večeras sam prvi put bio u onom Eurocentar marketu u bloku 63, na mestu bivšeg Martinovića.
Ništa specijalno, u mestu sa najvećom maloprodajnom konkurencijom u Srbiji trebali bi da budu dosta jeftiniji.
Jedina pozitivna stvar ogromna ponuda delikatesa i Valjevsko pivo u ponudi (firma je koliko znam Valjevo, mislim da je to tamošnji Europrom).
 
Old Spice Aftershave, najzad legalno, stigao i u Srbiju! :D
 
Do sada je to bila avantura: pronaći privatne parfimerije kojima to donose kombijima iz Mađarske, ili neke pouzdane tezge na buvljaku i sl.(metodom eliminacije i njihovog čuvanja reputacije - zbog kvaliteta), i još naći "Original" a ne ove moderne, šarene bućkuriše.
Valjda će i sapun za brijanje da uvezu :)
 
loyola":1nz17e9j je napisao(la):
Stigli su i sprejevi ali nema originala
Vidi u DM-u... mislim da sam ih video prvog dana, ali izgleda da se "Original" najbrže prodaje (naravno).
Ja pitao prodavačicu da li će dobijati i sapune za brijanje, kaže ne zna, i da su iznenađeni koliko se muškarci interesuju nešto što se tek pojavilo :D

A razlika u kvalitetu o odnosu na ovo što se prodaje na pijačnim tezgama i privatnim parfimerijama je drastična.
 
Kartograf":1duy6rha je napisao(la):
Kika odlazi, bar kao taj brend, menja je Emmezeta koja je zapravo njihov discount brend. Fokus će sa nameštaja preći na potrošačku elektroniku, a zadržaće i dobar deo pokućstva. Na sajtu su stavili da se renoviraju, ali nije baš tako.

Napokon bi smo mogli dobiti robnu kuću elektronike, sramota je da je BigBang u Ušću uz po koju Tehnomaniju sve (iole veće) što imamo u gradu.

Данашње слике бившег тржног центра Кика. Да је распродаја због преуређења не би скидали име "Кика"
http://www.kika.com/rs/home/
Што каже Лоијла у опште ми их није жао


 
Отворен „Земун парк”

Хипермаркет, продавнице техничке робе, ресторан и други садржаји смештени су у четрдесетак локала

Zemun%20park%20KROP.jpg


Земун парк”, први ритејл (малопродајни) парк у Београду, отворен је јуче за купце. Ова шопинг зона обогаћена је разноврсном понудом. О значају инвестиције израелске „Мивне” групе, вредне 25 милиона евра, говорили су Синиша Мали, градоначелник, Дејан Матић, председник општине Земун, и Јосеф Леви, амбасадор Израела у Србији.

У првој фази пројекта, под кровом овог центра посао је добило 300 радника. Следеће године планира се проширење објекта и отварање још 300 радних места.

Парк се простире на 16.000 квадратних метара. Синиша Мали поручио је да ће се град борити за свако радно место које доноси инвеститор. Према његовим речима, „Земун парк” представља нову и јединствену шопинг зону у Земуну, која ће житељима престонице и њеним гостима омогућити јединствено искуство куповине.

(Фото Студио Б)
– Град ће учинити да процедура за градњу буде једноставна и ефикасна, као и да се издавање грађевинске дозволе убрза. То је омогућено захваљујући новом Закону о планирању и изградњи – истакао је градоначелник. Он је подсетио и да се у Београду у последњих годину дана може видети нова слика администрације која је на располагању инвеститорима и која им решава проблеме.
Јосеф Леви нагласио је да ова земља верује у нас и у будућност наше економије и да зато жели да буде инвеститор у Србију и њен главни град.

Дејан Матић казао је да изградња објекта показује колико је велико интересовање домаћих и страних инвеститора за улагање у Београд.

„Земун парк” је прва инвестиција „Мивне” групе из Израела, а финансијер изградње је ЕБРД. У објекту нема празних локала – ту су хипермаркет, продавнице техничке робе, ресторан и разни други садржаји, смештени у четрдесетак продавница.

(Фото Танјуг)
Међу званицама били су заменик градоначелника Андреја Младеновић, члан Градског већа Раденко Дурковић, директор ЕБРД-а Клаудија Пендред и регионални директор „Мивне” групе Ник Макдаси.

У музичком програму наступили су група „Фрајле”, Јелена Томашевић и Тони Цетински.
А. Куртеш

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/ ... rk.sr.html
 
Не усликах, окачили нови назив Емезета, на бившој кики.
 
Sve izglednija izgradnja "Capitol parka Rakovica" - Detalji o retail parku polovinom jula
Sreda, 10. 06. 2015.|12:41 | Izvor: eKapija
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Početak izgradnje retail parka "Capitol park Rakovica" još nije poznat, a kako su "eKapiji" rekli u "Poseidon Group", koja je jedan od investitora, za mesec dana bi trebalo da budu poznati detalji i predstavljen projekat.

Ranije je najavljeno da će park biti izgrađen na više od 60.000 m2 unutar komercijalne zone u Ulici patrijarha Dimitrija u Rakovici.

Zasada je urađen urbanistički projekat, a javna prezentacija tog dokumenta biće održana od 11. do 18. juna u zgradi Gradske uprave grada Beograda.

Nosilac izrade predmetnog urbanističkog projekta je "Vemex project".

Izvor: eKapija
 
Ne znam da li je pomenuto ranije negde na forumu, ali zatvorena je "Idea" u Omladinskih brigada. Deo objekta gde je bio hipermarket prekriven je panoima na kojima piše: "Uskoro novi sadržaji". Ranije je, ako se ne varam, BelgradeLove pominjao da su dugoročni planovi Agrokora da se objekti Rode i Idee (koji se inače nalaze jedan do drugog) spoje u jedan veliki tržni centar. Moguće je da je ovo uvod u tako nešto.
 
Znači ništa od prodaje tih objekata, nego de facto zatvaranje. Toliko o zaštiti konkurencije.
 
Ne znam zaista šta "Agrokor" planira, ali po onome što se može videti na terenu, deluje kao da će bivša "Idea" da se transformiše u neki manji tržni centar, poput "Merkura" na Karaburmi.

Možda bi taj objekat i bio prodat da je bilo zainteresovanih kupaca, naročito što je Novi Beograd već solidno pokriven hipermarketima trgovičkih lanaca koji već posluju na našem tržištu. "Roda" je u Omladinskih brigada, i na Bežaniji, "Interex" je na Tošinom bunaru, "Vero" je u Milutina Milankovića, "Tempo" je kod Kvantaša, "Dis", "Metro" i "Univerexport" su na Novosadskom putu, "Mercator" je u Bulevaru Zorana Đinđića.

U bliskoj budućnosti je planirana i izgradnja "Carrefoura" u Milutina Milankovića (u okviru kompleksa u Bloku 41a), dok je u Zemunskoj ulici najavljena izgradnja "Lidla". Pri tom, ima još nekih lokacija gde je razvoj sličnih sadržaja u planovima (nova autobuska stanica u Bloku 42, tržni centar u okviru Westa 65, a jedan hipermarket je planiran i na trasi UMP-a između Omladinskih brigada i Bulevara umetnosti). Pri tom su svi gotovo blokovi jako dobro pokriveni manjim objektima, uglavnom "Maxijima", ali ima ponegde i po koja "Idea", "Aroma" i sl.

Situacija je , naravno, daleko od idealne, ali mislim da možemo reći da je ponuda za potrošače na Novom Beogradu daleko bolja nego bilo gde drugde u gradu.
 
Homer Jay":2dwystyo je napisao(la):
Ne znam zaista šta "Agrokor" planira... Novi Beograd već solidno pokriven hipermarketima ...možemo reći da je ponuda za potrošače na Novom Beogradu daleko bolja nego bilo gde drugde u gradu.

Pa nije loše ni u Bataji :D
Idea, Tempo, Aman, Maksi, Plitvice, Sunce, Matijevic., Win Win...
i njenom bližem okruženju (novi TC,, Zemun park,,)
Metro, Intreks, Forma Ideale, Uradi Sam...
 
На претходној страни Астродуле и Хомер су најавили и потврдили да ће почети да се гради нова кафана :D брзе хране Мек... на Бежанијској коси код тц Роде (на паркингу).
Ових дана су почели са радовима, а скроз испод је пар слика које сам данас (субота) снимио.

astrodule":o4j7r4rh je napisao(la):
Tu će biti Mek.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=972369
Danas prodjoh i pored bivšeg Nike outleta u Goce Delčeva. Tu će biti Tref outlet.


Homer Jay":o4j7r4rh je napisao(la):
Na eKapiji ima nekih rendera za taj bežanijski Mek.
Bežanijska kosa dobija "McDonald's" restoran
Utorak, 24. 03. 2015.|12:14 | Izvor: eKapija

immooutlet_bezanijska_kosa_240315_tw1024.jpg


Kompanija "McDonald's" planira izgradnju novog objekta u okviru kompleksa "Immocentar two" na Bežanijskoj kosi u Beogradu, potvrđeno je iz ove kompanije za "eKapiju".
Restoran u tržnom centru bi trebalo da bude završen do septembra 2015. godine.

Projektom je predviđena izgradnja objekta površine 429, 07 m2, dok je ukupna površina građevinske parcele 21.916 m2.

Nakon izgradnje restorana, na ovoj lokaciji biće dostupno i 229 parking mesta.

immooutlet2_bezanijska_kosa_240315_tw1024.jpg

Izvor: eKapija










 
Zanimljivo da kod ulaza u bivšu Ideu (Omladinskih brigada) piše "novi ulaz za Rodu", ali samo za pešake (ili ja nisam uspeo da nađem ulaz za automobile).
 
Probijen je ulaz na bočnoj strani "Rode", tako da se u nju sada može ući i sa parkinga pokojne "Idee". Kontam da je ideja "Agrokora" da ta dva objekta funkcionišu kao jedinstven kompleks (iako još nema zvaničnih informacija o tome šta će se nalaziti u hali u kojoj je bila "Idea").
 
Novi DIS u Mirijevu. Prvi DIS u formatu lokalnog supermarketa.


https://www.facebook.com/dis.krnjevo/ph ... =1&theater

Najveći trgovinski lanac u domaćem vlasništvu, kompanija DIS iz Krnjeva, u petak 07.08. u beogradskom naselju Mirijevo otvara svoj osamnaesti maloprodajni objekat. DIS market Mirijevo nalazi se na adresi Rableova 19, prostire se na 800 m² i ima 6 kasa. U DIS-u su spremili gratis kupovinu za svakog pedesetog kupca na dan otvaranja, a uz preko 6000 artikala, koje će potrošači od sada moći da nabavljaju po DIS-ovim uvek nižim cenama, sve posetioce na dan otvaranja očekuju i posebna iznenađenja i atraktivne promocije.
Mirijevo postaje centar niskih cena, dođite i uverite se na licu mesta.
 
Кафана брзе хране "Мек..." код Роде на Бежанијској коси напредује, а рок је октобар ове године. Поставили су и таблу и на њој све пише. Пројекат је радио "Дизајн архитектура", али на њиховом сајту нема ништа о овом пројекту. Радили су колико видим и пројекат Центар за промоцију науке и Нано центар у блоку 39, Делта град, остале Мек кафане: http://www.dizajnarhitektura.rs/sr/home/. Ево данашњих (недеља 16.август) сличица:




 
Vrh