Šta je novo?

Naučno tehnološki park Zvezdara

Stoje neke table firmi, ali ne izgleda da iko radi. Slikaću ulaz u kružnu zgradu koja služi kao hol za ceo kompleks.
 
Oва прича са младим људима и инкубаторима где као може да се оснује фирма и оствари сан је наобичније заглупљивање које нема везе са озбиљним развојем. Озбиљан развој је могућ само у случају да се не распродају стратешке велике фирме.

Да не буде забуне подржавам сваку иницијативу али не треба мешати озбиљан развој са предузетништом. Ако већ нешто зовемо научно технлошким парком онда какви бре инкубатори за младе предузетнике.
 
Generalno ne mogu da svatim kako su toliko nesposobni da izdaju ovakav prostor, deluje odlicno organizovano, izolovano a na dobrom mestu.

image5.jpg

image6.jpg


Stoje imena par firmi ali deluje skroz pusto...srpski zastitni znak korov(tm) vec dominira okolinom, mesto je vise bilo poseceno kada je bila obicna zapustena gradjevina i omiljeno mesto za bleju u kraju...:)
image7.jpg
 
Hvala na slikama, prošao sam danas. Problem im je što još uvek nemaju centralno grejanje, sada su stigli sa cevima do medicinske škole na dnu brda, valjda će stići do sezone do NTC-a. Jedino posle toga što ostaje je loša saobraćajna veza sa ostatkom grada ali nije užasna, mada si realno usred nedođije.
 
ne razumjem kako zgrada moze proci tehnicki prijem a nema grijanja.
 
Pa, sve se može kad se hoće u Srbiji, to se valjda zna.
 
Je li moguce da ipak nije prosla tehnicki prijem i da nema upotrebnu dozvolu? To bi objasnilo zasto nema stanara. :roll:
 
Juče ugašena kotlarnica u školi niz brdo, nije mi samo jasno da li je NTC priključen na toplatu ili je toplovod stigao samo do Medicinske škole.

Takođe, od juče radi linija 66 od NTC-a:

solecar":2rfz8vra je napisao(la):
Od danas saobraća nova linija 66 Vukov spomenik - Naučno tehnološki park Zvezdara. Linija saobraća radnim danom i subotom na 40 min.

Evo mape:



A evo i spiska stajališta:

01. VUKOV SPOMENIK
02. DALMATINSKA
03. NOVO GROBLjE
04. VATROGASNA KOMANDA
05. OMLADINSKI STADION
06. VMC "KARABURMA"
07. SERVISI
08. LjUBICE LUKOVIĆ
09. PANTE SREĆKOVIĆA
10. OŠ "1300. KAPLARA"
11. NAUČNO-TEHNOLOŠKI PARK "ZVEZDARA"
 
Aha, taman da obrne majstor turu :) I 65 je prazna od okretnice na Zvezdari pa do Novog Groblja ne mogu misliti kakva će biti ova 66.
 
Juče je otvoren park zvanično. Neću prenositi vest jer nam ne treba politički izveštaj kako neki debeloguzi šetaju i mlate, a ni izveštaj Studia B nije bolji.

Važno je napomenuti da je plan tog područja na javnom uvidu na sajtu grada Beograda trenutno.

A naučni park je dobio sajt koji nema veze sa državom niti obrazovanjem što je indikativno da se radi samo o poslovnom prostoru koji se predstavlja kao naučni dok je istina nažalost drugačija.

http://www.ntpark.rs/
 
Kako mnogo za nov savremeni poslovni prostor 7.2eur. Za toliko se izdaje magacinski prostor na obodu grada a ne poslovni prostor.
 
Inače 66 ne vozi nedeljom a subotom je mislim još ređa nego radnim danom :)

Koliko znam cene su manje, a ovde čak prave konkurs ko će da iznajmi kao da će se tući firme koja će tu da se preseli.

Ako mene pitate tu bih ubacio RATEL i slične državne agencije koje papreno plaćaju iznajmljivanje prostora od privatnih lica.
 
Ima praznih zgrada za ratel u drzavnom ili gradskom vlasnistvu pa neka od njih iznajme
 
Јуче су у посети НТП-у биле делегације Аустрије, Русије, Канаде.

05.10.2015.
Naučno-tehnološki park Beograd otvoren za nove partnere
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Srđan Verbić prisustvovao je danas skupu u Naučno-tehnološkom parku (NTP) Beograd na Zvezdari na kome je predstavljen javni poziv stranim privrednim komorama i tehnološko-razvojnim kompanijama na saradnju.

Verbić je tom prilikom rekao da se do sada prijavilo više od 30 kompanija, i izrazio nadu da će taj broj biti povećan, s obzirom na to da je javni poziv otvoren do 9. oktobra.

http://www.poslovnojutro.com/details&id=79721
 
Koliko ja znam RNIDS je prostorije na Dorcolu kupio, tako da ne placa zakup.
 
Mali danas svecano otvorio NTPZ ...jel se meni desava neki deja vu ili se ovo vec stvarno desilo par puta ove godine...?
 
Vrh