Šta je novo?

Bioskopi

Predvorje budueg "Cinestar" multipleksa koji se gradi u okviru "Aviv parka" u Zrenjaninu:

11933425_887325224680418_2141440689508758604_n.jpg


Izvor: Marco Rodda Associates

Ako sve bude teklo po planu, ovo će biti prilično jak ulazak na bioskopsko tržište, jer bi krajem ove i početkom naredne godine, "Cinestar" trebalo da otvori bar tri multipleksa u Srbiji: Pančevo ("Aviv park", četiri sale), Novi Sad ("BiG centar), nezvanično deset sala) i Zrenjanin ("Aviv park").

Nadam se da za Beograd nećemo morati da čekamo "Delta planet", već da imaju i neke kratkoročnije planove.
 
Pokrenut je zvanični sajt "CineStar" multipleksa u Srbiji :)

Zasad je najavljeno samo otvaranje bioskopa u Pančevu, koje će se najverovatnije dogoditi u novembru, a koji će imati četiri sale. Ipak, već znamo da će u narednih nekoliko meseci biti otvoreni CineStar multipleksi u Zrenjaninu i Novom Sadu (verovatno tim redosledom), a s nestrpljenjem očekujemo najave i za Beograd!
 
Uskoro otvaranje Cinestar-a u Pančevu:
122952864650015870400638.jpg

Izvor: FB stranica Cinestar Srbija.
 
20151126_122843.jpg


nekadasnji bioskop avala pripadao beograd filmu iza bdp rasturen skroz vesic najvljuje neku garazu
 

Četvrtak, 10. 12. 2015.|15:42 | Izvor: eKapija

cinestar_131015.jpg


Kompanija "CineStar Cinemas", najveći regionalni bioskopski operater i vlasnik najposećenijeg lanca bioskopa u ovom delu Evrope, najavila je da će svoj prvi multipleks u Srbiji otvoriti 16. decembra u tržnom centru "Aviv Park Pančevo", nakon čega slede multipleksi u Zrenjaninu i Novom Sadu.

Realizacijom navedenih projekata, Srbija će dobiti 18 bioskopskih sala sa ukupno 2.800 sedišta.

Kako je u razgovoru za "eKapiju" rekao Zoran Savić, direktor kompanije "CineStar" za Srbiju, ova kompanija je u navedena tri projekta uložila više miliona EUR.

Savić je naglasio da je ovako brzo širenje i plan razvoja u današnje vreme retko, ali da "CineStar" planira da nastavi ulaganje na srpskom tržištu.

- Interesantni su nam novi projekti, za neke već imamo potvrdu. Investicije u Srbiji nisu završene, a krajnji cilj nam je spektakularni multipleks u Beogradu.

cinestar_pancevo_101215.jpg


Ukupan kapacitet pančevačkog multipleksa je 485 mesta, a postoje i dodatna četiri mesta za osobe sa posebnim potrebama. U prostoru bioskopa će se nalaziti i veliki lobi sa barom i dečjim kutkom za proslave rođendana.

"CineStar" doživljaj uključuje ljubavna "love box" sedišta, koja zauzimaju oko 20% svake dvorane, kao i VIP fotelje smeštene na centralnim pozicijama u sali Bioskop u Pančevu će biti opremljen po najvišim tehničkim standardima, a jedan od sadržaja eXtreme dvorane je Ginisov rekorder- najsvetliji Barko projektor na svetu.

- Svaki detalj usklađen je sa strogim pravilima nemačke "CineStar" licence. Kako pun ugođaj gledanja filma nije moguć bez kristalno jasnog zvuka, tu je i najmoderniji JBL zvučni sistem na svetu. Očekivano, sve dvorane su digitalizovane, komforne i klimatizovane sa najkvalitetnijom audiovizuelnom i najnovijom realD3D tehnologijom. U ovom bioskopu, sve je podređeno tome da svaki posetilac doživi nezaboravno "CineStar" bioskopsko iskustvo sa pet zvezdica - objašnjava Zoran Savić.

cinestar_aviv_101215.jpg


On dodaje da, kada je u pitanju emitovanje najaktuelnijih filmskih blokbastera, "CineStar" ne zaostaje za "Holivudom".

- Otvaranje multipleksa u Pančevu proteći će u znaku jedne velike i dugoočekivane svetske premijere. Naši posetioci će ovaj filmski spektakl moći da pogledaju u isto vreme kad i publika u Americi, Evropi...

Pored filmskih premijera, posetioci će moći da uživaju i u raznolikim kulturnim sadržajima, odnosno prenosima najvećih svetskih opera, koncerata i sportskih događaja.

Objašnjavajući po čemu se "CineStar" izdvaja u odnosu na postojeću bioskopsku ponudu u Srbiji i regionu, Savić naglašava:
- Po svemu!

Bioskopi s pet zvezdica pružaju jedinstven ugođaj i uslugu, ponuda filmova i ostalih sadržaja je u skladu sa američkim i svetskim repertoarom, enterijer je divan. Tu se osećate odlično i niz je faktora zbog kojih nam se posetioci vraćaju.

Izvor: eKapija

Jasno je da je "sepktakularni multipleks u Beogradu" bioskop u Delta planetu sa 18 sala i IMAX-om. No, nadam se da im to neće biti jedini u glavnom gradu (u Zagrebu npr. imaju tri multipleksa sa ukupno 32 bioskopske sale) :)
 
IMAX (Image MAXimum) je tehnologija koja omogućava projekcije filmova u velikoj rezoluciji na ogromnim platnima. Standardna veličina platna je oko 22x16 metara (350 kvadrata!!!), ali u svetu ima i većih od toga. Čak su i sedišta pod nekim čudnim nagibom tako da te "nabiju" direkt ka slici. Film te bukvalno proguta. Neverovatno vizuelno iskustvo.
 
Šta je, bre, ovo? TC Milenijum 2.0 u Kosmaju?


Sent from my iPad using Tapatalk
 
"Kome smeta bioskop Zvezda? Ko je pre sinoćneg otvaranja gađao platno katranom i sekao kablove? Ko je pre nedelju dana obio bioskop i ukrao deo opreme za projekciju (koja doduše ne radi, mada lopov to nije znao)?"

izvor:novi bioskop Zvezda
 
U Srbiju uskoro stiže lanac multipleksa "Cine Grand" u saradnji sa "MegaCom Filmom". Prvi multipleks bi valjda trebalo da bude otvoren u sklopu "Capitol parka" u Rakovici. Uskoro se očekuje više informacija :)
 
Novi Sad prvi u Srbiji dobio 4DX bioskop - BIG CEE grupa najavila veliku investiciju u Beogradu (FOTO)
Ponedeljak, 25. 07. 2016.|11:14 | Izvor: eKapija

Tržni centar BIG ispunio je svoje obećanje i poklonio građanima Novog Sad najveći bioskop u Vojvodini i najmoderniji u Srbiji, CineStar 4DX, izjavio je na ceremoniji otvaranja generalni direktor BIG CEE Srbija, Robert Yahav.
Ovaj projekat jos jednom dokazuje posvećenost kompanije BIG CEE tržištu Novog Sada, kao i nameru da nastavi ulaganja u Novi Sad i Srbiju, saopštio je ovaj tržni centar.

Naredna velika investicija BIG CEE grupe biće u Beogradu i ona će biti uskoro objavljena, poručuju iz BIG-a.

CineStar 4DX je jedini bioskop u Srbiji sa 4DX tehnologijom.

Prostire se na 5.000 kvadrata, ima 10 dvorana i ima oko 1.400 mesta za sedenje. Novosađani su imali priliku i da prvi u Srbiji osete kako je gledati film u 4DX dvorani sa specijalno opremljenim sedištima koja se pomeraju zajedno sa filmskim slikama na platnu, senzorima za intenzivne mirise, nalete vetra, vode, magle, mehurića, kao i neverovatnim svetlosnim efektima.

Osim 4DX sale, novosadski multipleks ima i ultimativne RealD 3D dvorane, kao i eXtreme salu. Sve sale su komforne, sa velikim i nestandardnim razmakom za noge, kožnim VIP foteljama, atraktivnim ljubavnim i Love Box sedištima za parove.

Izvor: eKapija

Svi znamo da "Cinestar" ime od ranije potpisan ugovor sa "Deltom" o otvaranju ogrmonog multipleksa sa IMAX-om u tržnom centru na Autokomandi, ali me ne bi iznenadilo da u Beogradu ipak debituju u "Ada Mallu" budući da je početak izgradnje "Delta planeta" i dalje u magli, a "Ceinestar" već ima saradnju sa GTC-om u Hrvatskoj ("Avenue mall" u Zagrebu i Osijeku)
 
Ovo je zadnji ulazak u Kasinu. Peconi nesto pregradjuje. Vrata od Kozare su ova desno.
 
Vrh