Šta je novo?

Проблем неодговорних власника паса

stf":31qmgwcx je napisao(la):
astrodule":31qmgwcx je napisao(la):
Komunalci pišu kazne svakome ko hrani lutalice.

Višak kučića ide u azil i biva usmrćen.

Да ли то значи да свако ко да просјаку неку сићу треба да плати казну а мале Роме са семафора да покупимо у гасне коморе?

Ako postoji zakon koji kaže da je podsticanje na prosjačenje zabranjeno, onda DA. Drugi deo neću ni da komentarišem jer je to teško izvrtanje činjenica.

Koliko ja znam ne sme se hrana bacati na zelene površine.

Sad će neko reći da se ni golubovi ne smeju hraniti, no ako taj neko ne vidi razliku između par kokica na asfaltu i pune kese mesnih ostataka sa kostima u parku, ne vredi mu objašnjavati da nije sve crno-belo.
 
Mali romi... Al smo politicki korektni. Jedino resenje za napustene dzukele jeste da pohvataju sve i pobiju.
 
опет ротвајлер и опет пука срећа да последице нису трагичне...
ко зна колико сам пута виде ротвајлера како се налази иза ограде које је ем ниска ем слаба и да би је један мишићави рот савлада без по муке...
 
loyola":257y51rk je napisao(la):
Jedino resenje za napustene dzukele jeste da pohvataju sve i pobiju.

Ovo bi trebalo da je stav ljudske civilizacije 2014. godine?

Onda treba da nas rokne kometa i sve satre jer ovako nešto ne zaslužuje da nastanjuje planetu Zemlju.
 
Pa sad je 2015 pa je mozda i stv drugaciji sve lutalice prodati njemcima , svedjma i svima koji oce da plate
 
Moze i Kinezima, kazu da kucetina dobro ide. Nisam imao prilike da probam al kazu da je super.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ozbiljniji i pristup je moguć samo uredbom grada sa zaprecenom viskom novčanom kaznom
da se mora u spisak stanara navodi i kućni ljubimac
Na pr. kao dodatni član porodice -stanar
Papagaj.. tigiricaj........ - Žika
Pas..........doberman..- Mrvica
Mačka..... persiska......- Cile
Ribice..... akvarijum ....- 60 l
itd.
A tako navedeni ljubimac ulazi u zvaničnu evidenciju infostana
-Korist je da ne može biti kućni ljubimac tek tako izbačen na ulicu jer mora odjava istog.
a visinu takse odrediti po prosečnom kilogramu pripadajuce vrste Ljubimca
-Korist je novac za gradski fond koj se brine o zbrinjavanju napuštenih ljubimaca ili uredjenja nj. zel. površina
ima tu i dr. koristi o poštenijem razrezivanju potorošnje vode, održavanju zgrade , zelenim površinama
al o njima dr. put :)
 
Čivava (ili bilo koje kuče lakše od 1kg) ne bi ne preživelo dugo kao lutalica.

Kod nas su problem kučići i mačići. Verovatno treba posedovati neku posebnu dozvolu za ostale životinje (majmuni, krokodili i slično), tako da je dovoljno da sredimo stanje sa ovim najčešćim ljubimcima.
 
Meni se cini da je grad uveo ili htjeo da uvede taksu za ljubimce znam da ima ogranicenje u broju po stanu mada se ni to nepostuje niti sankcjonise
 
Taksa ništa ne rešava jer će opet sirotinji da nabije namet a sirotinja ima po jednog do dva psa koji su vezani i čuvaju imovinu.

Problem sa lutalicama su po običaju razmaženi buržujčići kojima životinje služe kao igračka i za fotkanje za Instagram i Fejsbuk a kad skontaju da baš i nije lako imati životinju, onda ih govna izbacuju na ulicu. Dalje se životinje pare među sobom i nastaju mešanci.

Lutalica će uvek iznova i iznova biti zbog neodgovornih razmaženim polupismenih vlasnika i takvim ljudima treba stati na kraj.

Iskreno ne mogu da verujem da neko sebe može nazvati čovekom a tako olako se zalagati za ubijanje bilo koje životinje. Ko danas ubije životinju, taj sutra vrlo lako može čoveku da smesti metak u čelo. To je dokazano u praksi.

Stoga bih se zabrinuo za pojedine forumaša. Potencionalne ubice.
 
Jeste, dokazano je, evo moj ujak svake godine rokne bar po jedno prase i jagnje i eto masovni je ubica. Isti si ko oni kuckari vegani.
 
Rekao sam olako. To pod jedan. Pod dva, velika je razlika između ubijanja životinje zbog preživljavanja, tj. ishrane, i to onih životinja koje se vekovima u te svrhe koriste i ubijanja životinje jer ti ona smeta, a nemaš nikakve iskonske koristi od njenog ubistva.

Olako pozivaš na ubistva rečima a uveren sam da grama hrabrosti ne bi imao da lično ubiješ životinju. Ovako, ti "pozivaš" gradske službe da prljavi anticivilizacijski posao urade umesto tebe.
 
Pa sad jagnje na ražnju teško služi za preživljavanje
ipak verujem da bi dobra taksa po kig puno pomogla
kako u nadzoru tako i u finans.moći

Naravno životinje koje su sa medicinske strane neopohodne ljudima i deci
bile bi osolobodjene takse , ali one se takoi tako mnogo više vole i paze :)
 
ZA NAPUŠTENE PSE Humanitarno književno veče sutra u Mikseru

Tanjug | 02. 05. 2015. - 15:17h | Foto: K. Kamenov | Komentara: 0
Humanitarno književno veče "O psima I ljudima", biće održano u nedelju u 20 sati, u Mikser Hausu, a učestvovaće prof dr Ratko Božović, Marijana Rajić, Vesna Dedić i Nemanja Dragaš.

Cilj događaja je prikupljanje materijalne pomoći za napuštene i bolesne pse i podizanje svesti o važnosti humanog odnosa prema životinjama, a ulaznica za humanitarno književno veče je kesica hrane za pse.

Prikupljena pomoć biće donirana prihvatilištu "Draževac" koje brine o oko 140 napuštenih, zdravih, bolesnih i starih pasa.

Program obuhvata i izložbu radova mladih dizajnera, fotografa i likovnih umetnika koji će za prilog na ime donacije poklanjati svoja dela.

Umetnički doživljaj celokupnog događaja upotpuniće Acoustic trio, Sonja Đurdjević i bend Bunt.

Akciju svojim radom pomažu i studenti III godine produkcije u umetnosti i medijima Akademije umetnosti: Zorana Pavlica, Argon Raži, Đorđe Kresović.

Poseban doprinos projektu daju: Aleksandar Angelovski, Janko Pješivac, Nebojša Stojanović.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/554812 ... -u-Mikseru
 
boca-ica":2a6g6k7n je napisao(la):
Pa sad jagnje na ražnju teško služi za preživljavanje

Portpuno se slažem sa tobom. Totalni pokolj za određene praznike je takođe top anticivilizacijskin čin intelektialno zapuštene društvene sredine. Civilizacija je dovoljno razvijena da može da batali polako takve primitivne nagone ka tradicionalnom prežderavanju radi prežderavanja.

Vegani jesu u pravu kada tvrde da evolucija od čoveka nije predvidela da bude mesožder. Ako je nakada morao da preživljava na taj način, danas razvijeni delovi sveta ne moraju. Opet, sa druge strane, iako prežderavawe za praznike nije u svrhu preživljavanja prežderača, ono jeste u svrhu preživljavanja stočara koji se time bave i od toga žive.

Kao što rekoh, ne može se još uvek porediti stočarstvo kao još uvek prehrambena industrija sa ubijanjem životinja samo zato što nekome smetaju.
 
stf":1zz7n0zq je napisao(la):
Vegani jesu u pravu kada tvrde da evolucija od čoveka nije predvidela da bude mesožder. Ako je nakada morao da preživljava na taj način, danas razvijeni delovi sveta ne moraju. Opet, sa druge strane, iako prežderavawe za praznike nije u svrhu preživljavanja prežderača, ono jeste u svrhu preživljavanja stočara koji se time bave i od toga žive.

Vegani nisu u pravu što se tiče mnogo stvari, a naročito za ovo što se spomenuo. Nije sve crno-belo. Niti je čovek mesožder, niti je biljojed, nego, zamisli, svaštojed, što se da zaključiti ako se malo bolje prouči i evolucija, a bogami i anatomija crevnog trakta, tj celog sistema za varenja počevši od zuba.
 
Dokle ide njihov debilizam da ne jedu med jer je to hrana pcela. Voleo bih da vidim nekog da zivi na povrcu i vocu na sta ce da lici, vcist primer mi je brat od strica, debil se istripovao da bude vegan zgubio je 20 kila za godinu dana, svaka kost mu se oocrtava na telu.
 
O veganstvu ima mnogo toga se priča, ali odosmo u off. Deca moraju da jedu mesu, a što se tiče odraslih - punoletni su i sami snose posledice za svoje postupke.
 
Веганство је ектремизам и као и сваки вид екстремизма носи са собом неке лудачке идеје и теорије ... то уосталом није толико битно за тему.
 
Beograd dobija „Park za pse“

Autor: B. I.

Grad će početi da radi dva velika projekta kojima bi trebalo da se potpuno reši problem pasa lutalica na ulicama, najavio je gradonačelnik Siniša Mali. On je, na juče održanom predavanju „Odgovorno vlasništvo i prevencija napada pasa lutalica” u Osnovnoj školi „Sonja Marinković” u Zemunu, kojim je počela i realizacija istoimenog projekta, razgovora sa najmlađim sugrađanima i predstavio sistemska rešenja tog dugogodišnjeg problema
http://www.danas.rs/danasrs/srbija/beog ... _id=309545
 
Vrh