По мени је главни проблем величина садашњег ЗОО врта, премали је, животиње су, ма о каквом конфору причао Вук Бојовић, на малом простору оковане бетоном и зидинама. Сматрам да и животиње и Београд заслужују већи и комфорнији ЗОО врт, а такође подржавам да и мањи део остане на садашњој локацији чисто традиције ради (а и близу ми је

Што се Бојовића тиче, ма колика истина била да је он сачувао и унапредио садашњи ЗОО не разумем зашто се толико противи пресељењу, тј. проширењу.
Ако је само у питању локација то би се решило останком дела ЗОО на Калемегдану.
Али ако је циљ одржавање status quo ситуације у којој је он "држава у држави" без јасне контроле и дефинисаног статуса Врта (да не помињем и ја пекаре) онда сам жестоко против њега.
Посебно мислим да његов приступ расправи са изјавама попут ове никоме не користе.
http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=6742
...
- Dugo sam mozgao otkud im ta ideja, ali onda sam se setio da su gradonačelnik Nenad Bogdanović, njegova zamenica Radmila Hrustanović i pomoćnica Gorica Mojović u mladosti mnogo puta odlazili na safari na Titove Brione, pa im je sada palo na pamet da Brione naprave i ovde.
On kaže da svakog dana dobija gomilu pisama zabrinutih ljudi iz čitave Srbije, koji kritikuju gradsku vlast zbog odnosa prema beogradskom zoološkom vrtu.
- U vrt su godinama ulagani trud, entuzijazam, ljubav i nešto malo novca, a ipak smo uspeli da dođemo do toga da postanemo superbrend Srbije. Zato se o njegovoj sudbini neće pitati gradonačelnik nego Srbija - ističe Bojović, i dodaje:
- Sigurno im ovo neće proći, jer će oni uskoro otići. Beograđani nisu zaslužili ovakvu gradsku vlast.
П.С.
Колико сам ја чуо Брионима ништа не фали