Šta je novo?

GTC "Ada Mall"

Igor

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
10.01.2007.
Poruke
18.650
Pohvaljen
37.324
Izvor: Beobuild.rs

GTC gradi "Ada Mall" krajem godine
ada%20mall%20m.jpg


Tokom aprila ove godine najavljena je izgradnja još jednog maloprodajnog centra u Beogradu, na prostoru nekadašnje Minelove fabrike u Radničkoj ulici. Ova lokacija nalazi se nadomak Ade Ciganlije, pa će pored stanovnika ovog dela grada tržni centar biti dostupan i velikom broju posetioca gradskog jezera. U tom smislu, ovaj objekat treba da nadoknadi nedostatak kvalitetnog maloprodajnog prostora i upotpuni komercijalno-turističku ponudu ove atraktivne gradske zone. Sa 34.000 kvadrata prostora za izdavanje(GLA) "Ada mall" će biti jedan od većih maloprodajnih objekata u gradu i prvi moderni tržni centar na Čukarici.

Celu vest kao i konacne prikaze arhitekture objekta pogledajte u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/gtc-gradi-ada-mall-k ... p2642.html
 
Bravo Igore, eksluzivan kao i uvek :kk:
Moj komentar je kratak - sviđa mi se.
Na slikama deluje kao da je čitav kvart njihov (oivičen nadvožnjakom, Visokom i Paštrovićevom) sem gore kod ugla Visoke gde već ima neka zgrada?
 
Render je vrlo interesantan, ali je veliko pitanje, šta ćemo na kraju dobiti.

Zbog lošijeg iskorišćenja kvadrata, može da se desi da investitor preinači određene atraktivne oblike - a zbog visoke cene gradnje možda koristi jeftinije materijale. Prečesto smo bili svedoci takvih scenarija.....
 
Rešenje kao rešenje deluje ok mada BiH rekao da je Goje u pravu što se tiče razlike između prvobitnih tendera i konačnog stanja.

Onaj džumbus koji će Ada Mall (ružno ime) da zameni gledam svaki dan i drago mi je što će nešto tu da se gradi. Žao mi je samo što će to biti još jedan tržni centar.
 
Značajn iskorak, i kada je reč o dizajnu tržnih centara u Beogradu, i kada je reč o GTC projektima kod nas.
 
Slažem se da je poslednji trenutak za pasarelu na tom mestu. Prvenstveno mislim na pasarelu između Ade i Šećerane, a jedan krak može da ide ide i ka ovom novom tržnom centru.

Usput, nije loše kada bi imali temu "pasarele u Beogradu" odnosno predlozi za pasarele.
 
Bilo bi doro da naprave pasarelu i ka Adi Ciganliji, tako bi mogli da ukinu semafor kod secerane i time ubrzaju saobracaj s obzirom da su tu stalno guzve vikendom i u spicevima. Zabranio bi skretanje levo iz pravca hipodroma ka Obrenovcu, a desno mogu da se ukljucuju i bez semafora. Mozda ne bi bilo lose da se prosiri put ka stanici radi lakseg ukljucivanja. Ko hoce iz Topcidera ka Obrenovcu moze svakako da koristi novu petlju mosta na Adi. Po kilometrazi nije nista dalje.
 
slazem se sa planerom, mozda ne bi bilo lose ni da se stanica malo pomeri i napravi prosirenje u koje bi morala da u isto vreme stanu bar tri zglobna autobusa.

sam tc izgleda odlicno i nadam se da je on najava kvalitetne transformacije celog tog poteza od podnozija nadvoznjaka do petlje novog mosta. plasi me samo uticaj na saobracaj ukoliko po nasoj staroj navici ostavimo sve po starom i samo nakalemimo nove objekte na vec preopterecene saobracajnice bez ikakvih ozbiljnih promena, pasarele ili omrazeni podzemni prolazi su ovde davno bili nephodni, ako nista mozda ce sami vlasnici tc-a inicirati i finansirati pasarelu i ka adi, njima bi to svakako bio interes
 
Da podsetim da je planirano i ovo saobraćajno rešenje sa pasarelom za Adu. Mada, ako mene pitate ovaj TC će biti veoma zbudžen

DAQeC37.jpg
 
Izvini, Visoka postaje dvosmerna, nadvožnjak u Kirovljevoj postaje dvosmeran ???!???
WTF ?!?!?
Sve to da bi se nadoknadio gubitak skretanja iz Paštrovićeve u Radničku? Daj, nemoj da zezaš! Pa ima kružni tok 150 metara odatle.

Ne daj bože da se ovo napravi. Ovo je žešće sranje u najavi.
 
Ne ovo je odlicno resenje zato sto se zatvara postojece levo skretanje i presecanje Radnicke iz Pastroviceve tj nema potrebe za semaforom. Problem je samo kako misle da rese ulaz i izlaz iz TC-a a da se ne remeti ovaj plan.
 
Autobusi koji skreću iz Kirovljeve u Visoku pored crkve, pogotovo dupli, uvek zauzima više od jedne trake. Ovaj potez je nekad bio problem i izvor zastoja. Sužavanje ovog dela je loš potez.
Nadvožnjak uzbrdo je uvek bio problem za duple autobuse a automobili su koristili levu traku da ih prođu. Inače tuda idu autobusi 23, 37, 51, 52, 53, 58, 88 (možda sam nešto izostavio) a ako se ceo saobraćaj sa tri trake u radničkoj smesti u jednu traku ... hmmmm ....

Usput, što ne prošire nadvožnjak?
 
Po ovom planu izgleda da nadvožnjak i jeste 2+1.
 
Nadvoznjak 3 trake i pastroviceva na 3 trake
 
Čuo sam da mašine koje ruše savezni sup čim završe tamo posao prelaze na rušenje objekata na placu gde je planirana izgradnja Ada Mall-a!
 
S obzirom sa su sa rušenjem Saveznog MUP-a pri kraju, možemo očekivati da se ovaj projekat aktivira. Valjda GTC neće kasniti sa dobijanjem svih potrebnih dozvola, i da su izabrali izvođača radova do sada. :)
 
realno ne verujem da im treba dve godine da pociste lokaciju.. Videcemo koja je verzija tacna, ako krenu ove godine super ! :)
 
Vest od pre par dana, čisto za one koji nisu pročitali ovo. :) Izvor: ekapija


Kamen temeljac za Ada Mall do kraja 2016. - Planirano da se vrata tržnog centra za kupce otvore za dve godine
Utorak, 22. 11. 2016.|15:53 | Izvor: Novosti

Tržni centar Ada Mall do kraja ove godine najverovatnije će dobiti kamen temeljac čime će i zvanično početi izgradnja. Iako građevinske mašine još uvek nisu kročile na tlo nekadašnje fabrike Minel u Radničkoj ulici, iz firme GTC Srbija uveravaju da će rokovi biti ispoštovani, kako bi do kraja 2018. u velelepni objekat ušetali prvi kupci.

Stanari ovog dela Čukarice jedva čekaju novi trgovinski centar. Kako kaže jedan od njih, radije će istrpeti buku građevinara i ubuduće uživati u zabavi pod krovom centra Ada Mall, nego da ogroman prostor zvrji zapušten već decenijama.

Objekti nekadašnjeg Minela i dalje su netaknuti. Trošne građevine čekaju da budu sravnjene sa zemljom, kako bi se plac ustupio modernom kompleksu. Jedini znak da je ovo mesto rezervisano za "čudo arhitekture" jeste bilbord sa budućim izgledom kutka za kupoholičare vrednog 90 mil EUR.

- Ovde se još vrši ispitivanje zemljišta i ono je pri kraju. Nama je rečeno da ćemo ovde biti do 10. decembra, kada bi trebalo da počne iskopavanje za kamen temeljac. Ne sumnjam da će on biti postavljen do kraja ove godine - kaže šef obezbeđenja objekta nadomak Ade Ciganlije.

Isto uveravaju i iz firme GTC Srbija, ogranka inostranog preduzeća GTC, koja je investitor projekta Ada Mall. Kako kažu, njihovo internacionalno iskustvo nalaže im da rokove ispoštuju. Kašnjenje se ne očekuje, osim ukoliko se ne pojave nepredviđene objektivne prepreke na terenu.

- Kompanija prema planu nastavlja pripremne aktivnosti za izgradnju savremenog komercijalnog prostora, u sklopu kojih je bilo i ispitivanje strukture zemljišta koji su neophodni za kompletiranje projektne dokumentacije, a koju je radio institut CIP. Rešavamo administrativne obaveze i prikupljamo neophodne dozvole za gradnju, a nastavljaju se i pregovori sa zakupcima - kažu investitori.

Prema rečima nadležnih iz GTC Srbija, trenutno se radi na optimizaciji zaštite temeljne jame. Takođe, u toku je biranje generalnog izvođača za izgradnju objekta.
 
Vrh