Šta je novo?

Obilaznica Subotica - Y Krak

Hahaahahaa
Sad ce najava, najavu da stize, a najava ce obe da prestize :D
 
Y krak je smesan posao u odnosu na neke druge. Recimo deonicom autoputa kroz Grdeličku klisuru. Sve ravnica i pravac. Valjda će ovaj put stvarno zavrsiti. Treba se nadati.
 
Y krak jeste smesan, ali mislim da je problem finansiranje.
Y krak se nikako ne moze podvesti kao koridor 10, te preostaju samo ili finansirenja iz bud\zeta, ili dizanje nekog komercijalnog iili slicnog kredita.

Sa druge strane, zaista je tupavo da se trasom Y kraka ne uradi makar brza magistrala, vec se tranzitni saobracaj koji ide na Kelebiju provlaci kroz Suboticu.
 
крак је са по две траке, нешто као мото пут. денивелисано је укрштање са пругом, а са осталим путевима су кружни токови. и земљани радови су урађени на 80% трасе, погледајте на Гуглу. тако да, ако не ураде за ове изборе, неће никада
 
Kada se vec radi brzi put sa po dve trake, mislim da jos po jedna zaustavna po smeru, nije neka investicija.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=367790#p367790:2391afcq je napisao(la):
JohnnyLee » 19 Jan 2016 08:56 pm[/url]":2391afcq]крак је са по две траке, нешто као мото пут. денивелисано је укрштање са пругом, а са осталим путевима су кружни токови. и земљани радови су урађени на 80% трасе, погледајте на Гуглу. тако да, ако не ураде за ове изборе, неће никада

slazem se , ali imam utisak da je Y krak totalno zaboravljen...
 
Ма Икс крак је заборављен још док је и "ортопед" био у власти. И њима (жутима) је био као неки предизборни адут, а ови сад ваде из фиоке !
 
Kao Beograđanin, najviše volim kada se u mom gradu nešto pravi. Ali volim i kada cujem da se izgradio neki putni pravac u nasoj zemlji koji cu koristiti jednom ili nijednom godisnje. Kao što je meni potrebna obilaznica u Beogradu, potreban je i nekom Peri iz Subotice Y krak. Kao i sto je Ziki iz Preljine potreban auto-put do Beograda, jer i on, čovek, želi da bude što je bolje moguće povezan sa ostatkom svoje zemlje.

Retko idem u Suboticu, ali kada odem i vidim onaj nadvoznjak iznad auto-puta koji je predviđen za Y krak, a koji tako visi u vazduhu kao čardak i na nebu ni na zemlji, smuči mi se. Kao i svaki na pola završen putni pravac, koji tako stoji.

Stojim iza toga što sam rekao da je Y krak ,,smešan,, posao. I ako se ne izgradi do kraja ove godine,...Mislim da za taj stadijum sramote još nije izmišljeno ime.
 
gde se nalazi taj nadvožnjak? možeš li da postaviš lokaciju na gugl strit vju.
 
Da smo 100 puta veći pašaluk nego što jesmo, sramota je što to stoji tako kako stoji.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=293328#p293328:35ic3omj je napisao(la):
Gargoyle » 22 Aug 2014 09:07 am[/url]":35ic3omj]13 meseci kasnije pitam ima li nešto ovde?
26 meseci kasnije pitam ima li nešto novo ovde?
 
Pouzdano mogu reci da u narednih 4 godine nema nista od obilaznice.
 
Par kilometara autoputa kroz ravnicu ravnu da ravnija ne moze biti, ne mogu da naprave...Tragedija.
 
nije pitanje da li mogu? Već da li žele? Izgleda da se planira da bude klašičan auto put
 
Najnovije vesti sa konferencije za novinare u Novom Sadu.
Vucic je rekao da je za Y krak prebaceno 197 000 000. Kao nema najava, nema slikanja, krece da se radi.

Inace, ovo sto sam ranije rekao da nema 4 godine nista, je informacija iz vrha lokalne vlasti. Ako je tacno ovo sto je rekao AV, onda ni ovi u lokalu nisu znali.

Lepa vest ako je tacna.
 
Nepuna dva miliona evra. Ala će da se narade za te pare

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
 
S obzirom da je put vec "probijen" i da su odavno resena imovinska pitanja, i s obzirom da postoje nadvoznjaci i da je put vecim delom vec asfaltiran to je mozda dovoljno da se zavrsi barem jedna strana tog puta. Tj ne znam, neka kaze neko ko se bolje razume, ali po meni nije jako puno posla ostalo za jednu stranu
 
Ugovorili su sada jednu traku (polu ap) u dužini od 1km. To je prava informacija, ostalo u vesti je salata od reči.
 
Izgradili su do sad polovinu, znači bolji su od Bg obilaznice koja je ubedljivo najsporija na celom K10. Toliko o tome da "vlada samo gradi Beograd". Upravo suprotno, na celom K10 samo je Bg obilaznica u zapećku, Ostružnica-Bubanj potok možda bude za 2 i po godine, a ko zna kad će tek biti Bubanj potok-Pančevo sever....
 
Novosti, 14. decembar 2016.
http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.h ... --do-kraja

Subotica: Mašine odsad bez zastoja - do kraja

Država finansira nastavak izgradnje zgrade pozorišta i "ipsilon" kraka. Za Talijin hram iz budžeta obezbeđeno 111, a za obilaznicu 300 miliona dinara.

"Ipsilon" krak Koridora 10, obilaznica oko Subotice, gradi se više od četvrt veka, a isto toliko se građanima obećava da će teretni saobraćaj biti izmešten iz grada. Međutim, za sve ovo vreme, od ukupno 22,6 kilometara saobraćajnice koja vodi od Bikovačke petlje, preko Čantavirskog puta i pruge Beograd - Subotica, do graničnog prelaza Kelebija, urađeno je manje od polovine posla.

Do pre mesec dana Koridor je bio zakorovljen i njime su prolazile ovce. Vlada Srbije je ove godine u nastavak radova uložila 123,5 miliona dinara, te su se građevinske mašine posle više od tri godine ponovo vratile na trasu najvažnije saobraćajnice u zemlji. Dogodine će biti obezbeđeno 300 miliona dinara, namenjenih za izgradnju deonice od Kelebije do petlje Jug.
 
Vrh