Šta je novo?

Podzemni prolazi

20161028_132739.jpg
 
Osecam da ce ove stepenice preko noci dobiti drugaciji izgled.
 
Ха, ха, Београђани као Меце Добрићи силазе низ дугу..
 
Taman sam se ponadao da su nesto poceli da rade i pomeraju sa mrtve tacke sto se podzemnih prolaza tice, pa makar bilo i duginih boja, kad ono...jednodnevna reklama koaj sluzi u anketne svrhe...pfff
 
Vidi se na fotki da lik farba ctepenice valjkom
 
da ali stepenice su prelepljene crnom folijom... vidi se


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Мислим да све степенице у подземним пролазима треба овако обојити, да људи наиђу на нешто лепо кад прођу кроз пакао звани подземни пролази у Београду.
 
Treba to sve ofarbati/okreciti/rekonstruisati u nekim svetlijim bojama, mahom svi podzemni prolazi (ako ne i svi) imaju crn/tamno siv pod od cega god i sive zidove, ako nisu isvrljani grafitima. Podzemni prolazi, a ono u tamnim bojama koje jos vise zatvaraju prostor.
 
Ma ne samo to, vec ako ih ofarbas u tamno, onda su vece sanse da ce privuci grafite...kad je vec sareno, manje su sanse za to.
 
Mozda neko od nadleznih reaguje pa se ovi prolazi trajno uljepsaju.
 
U podzemnim prolazima jedino je pod siv, zidovi su obično beli ili od belo-žućkastog kamena, a plafon je beo. Takođe, ima dosta osvetljenja, tako da ne bi trebalo da bude tamno. Problem je što se ne održava i što su pretrpani dograđenim lokalima. Pola rasvete ne radi, zidovi su toliko štrokavi da su promenili boju...
Nije potreban šareniš da prolazi ne budu tamni, nego održavanje, a bez njega bi i ova duga posivela za dve nedelje.
 
20161028_132739.jpg


prodaj neceg sto pitanje kakv vlasnicki status ima
 
Da li se zna kada je pravljen podzemni prolaz Ušće i da li je ikada planiran da se pravi i sa druge strane kod Hajata i TC-a?
 
Novi Beograd: Svi zaobilaze "prolaz strave"
V. Radulović - A. Vasić | 11. maj 2017. 15:30

Podzemna staza kod TC "Ušće" i dalje u potpunom mraku, a nadležni ne reaguju. Ako neko i krene tuda, mora mobilnim telefonom da osvetljava put

bgd-Prolaz-igor.jpg


OD mrklog mraka u izuzetno prometnom prolazu kod TC "Ušće", prolaznici strahuju već više od dve nedelje. Dok pale baterijske lampe i mobilne telefone, nadaju se da neće naleteti na džeparoše i narkomane, nadležni za ovu situaciju se još utvrđuju i, prema najavama gradskog menadžera Gorana Vesića, problem bi uskoro trebalo da bude rešen.

Kroz ovaj podzemni prolaz na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Milentija Popovića svakodnevno prolazi veliki broj ljudi. Beograđani, koji ne prolaze često ovim delom grada, našli su se potpuno zatečeni trenutnom situacijom.
- Vraćam se sama iz tržnog centra. Sreća, pa nije kasno i još uvek mnogo ljudi prolazi u tom periodu - kaže Katarina (19) - Ne smem ni da pomislim da sam ovde oko ponoći, kada je sve pusto. Bojala bih se da neko ne iskoči iz mraka svakog trenutka.

Kiosk, koji se nalazi u samom prolazu, takođe je zatvoren dok se situacija sa svetlom ne reši. U ostalim lokalima koji se nalaze u blizini podzemnog prolaza mnogobrojni radnici se žale na novonastalu situaciju.
- Osim od džeparoša, povreda i padova, strahujemo i od neprikladnih komentara i dobacivanja - kaže jedna od radnica. - Uveče ne možete da vidite ko vam ide u susret dok se sasvim ne približi.

- Niko nije nadležan za ovaj prolaz, ali ćemo u dogovoru sa "Elektrodistribucijom" izdejstvovati da se on uskoro osvetli. Ovo rešenje je samo trenutno - rekao je gradski menadžer Goran Vesić, gostujući na televiziji Studio B.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... laz-strave

5959664.jpg
 
Kako laze ej niko nije nadlezan a ko je do juce mjenjao sijalice plus kako i na koji nacin su divlji prodavci zaposjeli prostorije u tom prolazu
 
E stvarno ko je do juče menjao sijalice, ispumpavao vodu, skidao grafite i održavao prolaz i ovu pešačku komunikaciju. Malo je čudno da ne mogu u katastru da vidim podatke o parceli 6643/1 gde se nalazi prolaz niti se može videti ko je korisnik na zemljištu pa zato niko nije nadležan i sad je prolaz ničiji. Možda ubede Šapića da je njegov jer je na NBGD.. Možda se vrši opet neka preparcelacija, možda to više i nije ulica, put ???

Odluka o ulicama, lokalnim I nekategorisanim putevima

Član 14. Radovi na održavanju ulica i lokalnih puteva su:

- popravka podzemnih pešačkih prolaza ispod ulice, sa pripadajućim pokretnim stepenicama;

- drugi radovi na održavanju.
Član 15.

Održavanje, zaštita i razvoj ulica i lokalnih puteva na području gradskih opština iz člana 5. stav 1. ove odluke, obavlja se na osnovu programa razvoja i godišnjih programa radova, koje na predlog Direkcije za puteve, donosi Gradonačelnik.

Član 31.

Nadzor nad izvršavanjem odredaba ove odluke obavlja gradski organ uprave nadležan za poslove saobraćaja.

Zakon o javnim putevima
Јавни пут, у смислу овог закона, обухвата:
2) путне објекте (мостови, надвожњаци, подвожњаци, вијадукти, аквадукти, пропусти,
тунели, галерије, потпорни и обложни зидови и сл.);
9) опрему пута (све врсте заштитних ограда; смерокази; инсталације расвете и расвета за
потребе саобраћаја; уређаји за евиденцију саобраћаја и сл.)

Управљање јавним путем у смислу овог закона јесте организовање и обављање стручних послова на изградњи, реконструкцији, одржавању и заштити јавног пута;
 
videh sad odgovor na twitteru

JKP Beograd put angažovaće preduzeće koje će popraviti kvar jer se radi o visokonaponskom kablu za koje naše preduzeće nema licencu i nije ovlašćeno da vrši montažu.
 
Mogli su da zovnu edb ili jp osvjetljenje kabal se nije sam od sebe pokvario ko i za ciji racun dozvoljava koriscenje prostora na divlje i kad misle to da poprave
 
Vrh