Pa takvih ima koliko hoces.
Da li treba da niko u njemu ne zivi/radi da bi se uzelo u obzir oduzimanje ili moze bilo koji objekat?
I drugo pitanje, da li si razmisljao malo o tajkunizaciji tvoje ideje?
Moderator: Igor
spatiotecte » Pet Nov 25, 2016 8:22 pm napisao:
Pa takvih ima koliko hoces.
Da li treba da niko u njemu ne zivi/radi da bi se uzelo u obzir oduzimanje ili moze bilo koji objekat?
I drugo pitanje, da li si razmisljao malo o tajkunizaciji tvoje ideje?
lepi » 24 Nov 2016 04:24 pm napisao:@spatio
Finansijska opravdanost je prosta i logicna.
Uzmimo nize cene zakupa od 5k evra mesecno. Na godisnjem nivou, tj decenijskom to je 600k evra. Na 20 godina 1.2 miliona evra za zakup ne tako velikog poslovnog prostora. Ja mislim, mozda grešim da za te pare, umanjene za korist investitora, moguce uraditi restauraciju objekta srazmernoj velicini.
lepi » Čet Nov 24, 2016 1:57 pm napisao:Imam plan.
Hteo sam javnosti da predložim svoju ideju.
Naravno da je mnogo nerealnih ideja, ko što su i forumači nerealini, ali sam probao da nađem okvire da moja bude, kako bih rekao,izvodljiva.
Unazad, mislim 7,8 godina, druga godina faksa, razmišljam o ovome. Naravno sve to sad rezonujem malo drugačije, ali srž je ista.
Otprilike svi znate šta je eksproprijacija.
Moja ideja je privremena eksproprijacija.
Kako je to vezano za građevinski forum?
Privremena eksproprijacija u kojoj bi se ogroman broj napuštenih, RUINIRIANIH objekata, uglavnom u centrima gradova, jer nekako ih tu ima najviše, koji sem što estetski ruže gradove, stoje neiskorišćeni kao resursi naše države doduše u privatnoj svojini, oduzeli na neki objektivno isplativ period za investitora koji bi taj objekat adaptirao, koristio i nakon isteka roka vratio licu od kojeg je oduzet.
Uglavnom su to stariji objekti, lepih, zapuštenih fasada, no ipak ne nužno samo takvi objekti.
Dosta je za prve komentare o ideji, ostale zamisli prezentovaću onome ko bude zainteresovan.
Hvala što ste pročitali, voleo bih da čujem mišljenja,stavove, komentare o ovome.
v-e » Ned Jan 21, 2018 9:13 pm napisao:Ono što može odmah da se uradi to je da se donese gradska odluka da snabdevanje radnji,kafića,restorana može da se vrši do 06h ujutru i da nakon toga ne može. Eventualno uvesti još jedan termin kada su gužve manje.
Povratak na “Imamo Plan - uticajna grupa”
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gosta