Šta je novo?

Savamala

Marija Mali kaže da joj je Siniša rekao ime kompanije čijim se bagerima rušilo, ali taj detalj nije želela da iznese u javnost.

Funkcioniše li u našoj zemlji policija? Funkcioniše li u našoj zemlji tužilaštvo?
 
Pa da funkcioniše ne bi se čekala gospodža Mali, davno bi to bilo rešeno.
 
Evo linka na ceo članak sa Krika (neću sada citirati pošto je samo manji deo posvećen Savamali).
https://www.krik.rs/marija-mali-o-poslo ... -savamala/

Bilo kako bilo, Siniša Mali je svojoj bivšoj suprugi već uradio sve najstrašnije što je mogao, tako da ona nema više čega da se plaši. Optužbe su grozne i opširne, izgleda da je Beograd zreo za novog gradonačelnika, a slučaj Savamala dobija konkretne tragove po kojima bi trebao da se rasvetljava.
Lažnog doktora FON-a (na sreću još nepromovisanog) neće više oprati ni Dunav ni Sava - u suprotnom vreme je da kolektivno emigriramo iz Beograda.
 
Tužlaštvo bi po zakonu moralo da pozove Mariju Mali da da izjavu o ovom slučaju jer ima informacije koje su bitne za rasvetljavanje krivičnog dela.
Takođe tužilađtvo bi po zakonu moralo da otvori još najmanje 5 istraga iz ovog intervjua. Naravno ništa se neće desiti dok ih ne oteramo na ulicama.

Mali toliko mrlja ima da mislim da ni jedan političar u novijoj istoriji Srbije nije sakupio toliko teških optužbi za tako kratko vreme. A da se razumemo sve optužbe su dokazive i gotovo sigurno tačne.
 
Ne zanosite se...
Od svega nece biti nista, a prica ce se zaboraviti za par nedelja...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Navodno je i Mali mislio da će u izbornoj noći pojesti vuk magarca u Hercegovačkoj, ali preračunao se. Ovo su preteške i preozbiljne optužbe da bi se ignorisale, ovo su stvari koje se gone po službenoj dužnosti. Još uvek postoji nezavisna institucija Poverenika za informacije od javnog značaja i ne sumnjam da će oni koji su ovo pokrenuli, nastaviti da isteruju to kada su u predmetu čuvenog broja ispitani na sve ove okolnosti oni koje novi svedok tereti u javnosti.
Ovaj čovek je potrošen i u najmanju ruku više ne može biti gradonačelnik, samo je tehničko pitanje hoće li njegova ekipa naći novog kandidata za april ili se pata karte u Beogradu produžavaju na još godinu dana.
 
Na zajedničkoj konferenciji za štampu sa Kurcem, Gospodar je upravo za sutra najavio saopštenje vlasti o zvaničnoj verziji istine, povodom optužbi vezanih za Kompletnog Idiota...
 
Sta policija je otkrila ko je i sta radio a tuzilastvo sve odradilo
 
Tužilaštvo makar može da kaže da je pokrenulo postupak protiv N.N. lica i uredno čeka godinu dana da Nebojša iz Beograda utvrdi ko je u vrhu gradske vlasti. Ako ne verujemo da je Siniša Mali doktor nauka, odakle nam motiv da verujemo da je u vrhu gradske vlasti?
 
Izgleda da ce da se ispostavi tacnim prognoza mog prijatelja koji je tipovao da ce Selakovic da bude nov gradonacelnik. Danas su se pojavile 2 sponzorisane objave
za njega (nemam printscreen). Mada da sacekamo firera veceras kod one fukse.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Moguće Selaković mada ja bih tipovao i na Vuksanovića, ne bi bez razloga njega "izvlačili iz naftalina" i proturali onu "šokantnu" priču preko kurira!
 
Ode Mali, ocekujem sam da podnese ostavku u narednih par dana da ga ovaj ne smenjuje...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Selaković je bio pomenut pre jedno 3 meseca
 
Ako Babić može na čelo aerodroma, zašto Mali ne može da bude premijer?
 
Znaci, svabe u crnogorskoj ulici... :D



P.S.
nisam znao da je tom ulicom nekad isao tramvaj.
 
Слика Црногорске улице изнад. Редак призор да у Београду нешто још увек стоји и изгледа скоро сасвим исто - 70 година...

А повратак шина би било добро решење да се трамвај доведе бар с бока, то јест до - Зеленог венца, у језгро Београда.
 
Srce Savamale menja izgled - U bloku između ulica Braće Krsmanović, Travničke i Karađorđeve u planu komercijalni sadržaji i gradski centri (ekapija.com)

Prema Planu detaljne regulacije za blok između ulica Braće Krsmanović, Travničke i Karađorđeve u srcu beogradske Savamale, taj deo grada mogao bi da dobije novi zgled.

Naime, na tom području u planu je izgradnja komercijalnih zona i gradskih centara nauštrb sadašnjih površina za stanovanje. Konkretna namena biće, kako je navedeno, komercijalni sadržaji sa preporučenim udelom sadržaja komercijalne kulture od 20%.

Površina celokupnog bloka iznosi oko 0,63 hektara, a planirano je da komercijalne zone i gradski centri u budućnosti zauzmu 53% ove površine. Predviđeno je da se oni prostiru na oko 7.000 m2.

Prema planu, budući komercijalni prostor prodeljen je na tri celine. Prva, koju čini katastarska parcela 433 KO Savski venac površine oko 574 m2, planirana je za novu gradnju.

U drugoj celini nalaze se objekti u Ulici Braće Krsmanović 3, 5, 7 i 9 koji "predstavljaju standardna ostvarenja ambijentalne vrednosti", te se planom predviđa saniranje postojećeg stanja.

I u trećoj celini, površine oko 1104,2 m2, zadržavaju se objekti u Karađorđevoj ulici br. 38, 40, 42 i 44.

...

savamala_021120_tw630.jpg

savamala_1_021120_tw630.jpg

savamala_4_021120_tw630.jpg
 
Naručilac izrade ovog plana je firma POSH nekretnine, u vlasništvu Stanka Subotića i firme EMERGING MARKETS INVESTMENTS S.A. registrovane u Singapuru. Kao direktor firme POSH nekretnine naveden je Vladimir Krkobabić.
 
Jel moze neko da objasni u praksi sta se ovde planira? Ovaj deo ne pripada BWu?
 
И да и не. Кад су радили план за БНВ одрадили су и за то парче али малтене се не мења ништа
 
Lepo da dobri ljudi dobro zarade!
 
Dok će im prekoputa ostati kuće na krovu zgrada sakrivane iza bilborda i ostale budževine... Nikada nisam bio previše ponosoan što je Beograd svoju modernu turističku slavu dobio kao "Grad Greha" ali mora se priznati da je hipsterska i klaberska Savamala dovela jako mnogo turista u Beograd i učinila ga dosta vidljivijim na mapi Evrope. Ovim se samo potvrđuje ono što je BGH20 pokrenuo, da na tom prostoru od svega starog neće ostati ne kamen na kamenu.
 
Какав црни комерцијални простор, па ту нема крштеног паркинга. Само код нас може да се форсира овај накарадни урбанизам. Шверцер Цане нек купи неке уџерице по Малешком брду и Душановцу и тамо прави градаке центре комерцијалне намене.
 
Vrh