Šta je novo?

Google i Beograd

Više bih voleo da dobijemo high resolution nego taj 3D I da najzad bude pušten taj full coverage od street viewa
 
Beograd je mozda zadnji zato sto je ubedljivo najveci grad u regionu pa samim tim treba vise vremena da ga odrade u 3D.
 
Google je pre više od godinu dana prestao da radi i update novih puteva i ulica u celoj Srbiji, a to bi moralo da se radi u roku od nekoliko dana.

Kakvi 3D i street view, kada najosnovniji podaci na mapi (npr. međunarodni autoput kod Grdelice) nisu aktuelni godinama.
 
Раскрсница Николе Добровића и Тошиног бунара није уцртана у те улице су слепе.
 
3D za Gmaps i Gearth se radi automatizacijom nakon fotogrametrijskog snimanja iz aviona iz sva 4 pravca sveta.

Oni na dnevnoj bazi snimaju na desetine gradova širom sveta i rade kontinuirane update tih zona, neke i proširuju. Sa tog aspekta i u tom kontekstu BG im dođe kao kliker. Rečju, da odrade grad opsega Beograda im je kikiriki.

Imam kontakte nekih ljudiu Google Adriatic, ali ili ne znaju ili ne žele da kažu zašto imamo parcijalan Street View (imam potvrdu samo da je cela zemlja snimljena), ni zašto nema 3D verzije, odnosno hi-res snimaka gradova u Srbiji.

Ne bi me čudilo da su kod nas sporne dozvole, mada je Bing Maps to već odradio pre nekoliko godina, doduše traljavo.

Na žalost, ostaje nam samo da nagađamo i čekamo.
 
Bas cudno...
Na bingu od svih gradova istocne Evrope Beograd i Bukurest postoje u 3D i to odavno a ovamo na Googe Earthu jedino Beograd nije uradjen u 3D.
Nema logike.
 
Taj 3D na bingu nije pravi 3D u smislu kao na guglu, osim toga izgleda jeftino. Ako su snimili celu Srbiju mora da imaju neke pravne probleme, pa su zato prestali sa radom u Srbiji, drugačije ne mogu da objasnim zašto Podgorica, Priština, Zagreb, Split, itd. imaju 3D a Bg nema.
 
Kako mogu da vidim taj 3D na Google Earth, da li treba nesto da instaliram, ili je dovoljno da snimim novu verziju Google Earth, ne vidim opciju u na mom GE koja bi mi omogucila 3D. Shvatio sam da je to pogled kao na Bingu?
 
Čekiraš 3D buildings u meniju negde sa leve strane.

Nije isto kao na Bingu, manje je detaljno ali ima mnogo veću upotrebnu vrednost jer je manipulacija kontrolama lakša (pan, zoom)i update regiona je češći.
 
Tu opciju naravno imam, medjutim, mogu da vidim samo pravljene 3D modele koje su ubacivali ljudi nasumicno. Mozda mi je malo zastarela verzija GE Pro.
Da li ovako nesto treba da se vidi?


Ljubljana
 
Koliko sam ja ranije čuo, problem za Street view je Rodoljub Šabić, ali i dalje nije jasno zašto se ne radi sledeće:

- Inoviranje osnovnih mapa (ulice i putevi se ne rade više od godinu dana). Iz tog razloga uopšte ne rade rutiranja preko zastarelih delova mapa. Mapa je osnovna funkcionalnost, i narod se u strašnoj meri navukao na google maps kao na osnovni alat u pretrazi. HereWeGo je miljama ispred google mapsa trenutno.
- Unos kućnih brojeva. Kod pretrage adrese, izbacuje se samo ulica, a korisnik ima utisak da je prikazana tačna adresa sa brojem.
 
Узгред "Google Map Maker", престаје да функционише у досадашњем облику крајем Марта, колико видим подршка обради на рачунарима се ограничава, ако је уопште и буде било а већина функција за едитовање ће се обављати преко мобилних уређаја, што су и уводили задњих годину дана, али није баш најбоље одрађено, бар по мени. Остаје и питање како да се уцртавају нове улице, нови објкети... претпостављам да ће њихов "AI" да као и до сада ради то али у већем обиму. Надам се само МНОГО боље него до сада, јер су исправке од стране Мапера биле велике. Да не причамо о томе што ће се на уцртавање нових улица сигурно чекати.

Линк
https://support.google.com/mapmaker...36246021908290020-988517667&p=graduation&rd=1
 
GOJE":3q5t7cqr je napisao(la):
- Unos kućnih brojeva. Kod pretrage adrese, izbacuje se samo ulica, a korisnik ima utisak da je prikazana tačna adresa sa brojem.

Кућни бројеви никад нису аутоматски урађени са стране Гугла. Ако сам ја то добро схватио они су код креирања улице дефинисали почетни и крајњи, парни и непарни број, па се код претраживања позиционирање вршило неком интерполацијом или је избацивано тежиште улице ако нису унети те вредности. Постоји опција уноса појединачне адресе "Adress" али то је мукотрпан посао и за њега је потребно озбиљно ангажовање, јер аутоматског уноса веће количине података, мислим да нема.

То је велики минус на Гугл мапама.

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока
 
Само што је мапа бар петнаест година стара. Штета.
 
Ne koristim nikakvi app ulazim preko safari-a na macbook-u.
Probaj da stisnes ono dugme gde mozes da pomeras datum snimka mozda ce tako raditi.
 
Preko safaria mi otvara sajt njihov sa ovom proukom "Google Chrome is required to run the new Google Earth" preko chrom-a otvara mi al stara mapa, i sad sam skinuo app i na app-u je nova mapa...

Ako ti nije problem baci mi link koji koristis za safari.
 
Da prenesem i ovde da je deonica od Mosta na Adi do Tošinog bunara (kao i deo oko te raskrsnice) konačno unešen u Google Maps.

Izgleda da onaj ko je to uradio nije uneo smer od mosta ka Tošinom bunaru između Ž. stanice NBGD i Đorđa Stanojevića, ali bitno je da napokon postoji i da radi

Pogledajte prilog 1
 
Vrh