Šta je novo?

Bioskopi

Хрватски Агрокор не може више да плаћа своје дугове, па ће морати да се реши делова имовине. Они су власници и неколико биоскопа у београду (Вождовац, Козара...) тако да ће се вероватно решити тих локација.
 
они су то купили? ти објекти стоје напуштени, као да их нико никада није ни узео
 
Kazu da ce cineplexx u BIG (Plazi) biti duplo veci od usca i sedista ce biti udobnija

Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока
 
Ne verujem da će biti duplo veći, ima 8 sala, dok u Ušću ima 11 sala. Pritom su sale u Big-u manje nego u Ušću.
 
Нови сјај биоскопа "Балкан"
М. СТАНОЈКОВИЋ | 17. април 2017. 22:15 |

Радови на реконструкцији култног здања у Улици браће Југовића у пуном су јеку. Пројекције филмова од октобра 2018. Завод за заштиту споменика прати посао

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8 ... opa-Balkan
 
Bio juce u big cineplexxu. Nista spec u odnosu na najave.

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
 
Meni se čini da su boje malo dublje, nisu isprane, kao da je uključen HDR.
 
Evo celog teksta iz "Novosti" o renoviranju Doma sindikata.

Renovira se dvorana Doma sindikata
M. Lj. Popović | 22. april 2017. 22:15 | Komentara: 4
Kompanija "MCF Megakom films" preuzima jednu od najboljih sala kulture u Beogradu. Ugovor o zakupu potpisan na trideset godina. Rekonstrukcija od juna

Dvorana-Doma-ko_620x0.jpg


DVORANA Doma sindikata uskoro će biti rekonstruisana. Naime, Dom sindikata sklopio je ugovor o zakupu na trideset godina sa privatnom firmom "MCF Megakom films". Renoviranje će, kako tvrde gradski čelnici, početi u junu, a biće završeno do kraja godine.

Dvorana Doma sindikata, koja je decenijama unazad bila zakupac sale, u maju prošle godine otišla je u stečaj i ubrzo dobila novog vlasnika, kompaniju "MCF Megakom films".

- Na osnovu usvojenog plana reorganizacije i angažmanom "MCF Megakom films", kao najvećeg poverioca Dvorane, izbegnut je bankrot, zatvaranje, otpuštanje svih zaposlenih, prodaja imovine i promena namene samog prostora Dvorane Doma sindikata (DDS) - kaže, za "Novosti", Igor Stanković, direktor DDS i osnivač "MCF Megakom films". - Iako smo privatna firma, branimo javni interes. Namena Dvorane ostaje multufunkcionalna u svakom umetničkom, kulturološkom i zabavnom smislu i sadržaju.

Dvorana Doma sindikata jedan je od najboljih i najvećih prostora kulture koje naš grad ima. U nju, međutim, decenijama unazad nije ulagano, pa je kompletna infrastruktura u izrazito lošem stanju.

- Već godinama joj je potrebna ozbiljna rekonstrukcija. Za Beograd je važno da ovo mesto bude preuređeno i modernizovano, jer je nama potrebna upravo takav, višenamenski prostor, kako bi u njemu mogli da se održavaju koncerti, pozorišne predstave i filmske premijere - kaže, za "Novosti", gradski menadžer Goran Vesić. - Kako bismo došli do toga, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i ja smo imali više sastanaka sa predsednikom Saveza samostalnih sindikata Ljubisavom Orbovićem. Na kraju je potpisan ugovor na 30 godina sa kompanijom "MCF Megakom films".

Dvorana-Doma-Sindikata---ko.jpg


Grad će, tvrdi on, investitoru obezbediti sve neophodne dozvole kako bi rekonstrukcija počela odmah.

- Maksimalno ćemo pomoći da u ovoj multifunkcionalnoj sali, kojom će se Beograd ponositi, osim tradicionalnih sadržaja (Džez festival i Festival dokumentarnog filma) bude i drugih kulturnih događaja - objašnjava Vesić. - Osim grada, u čitav proces biće uključeni Ministarstvo kulture i informisanja, kao i RTS. Zahvalni smo Savezu samostalnih sindikata i kompaniji "MCF Megakom films" na odluci da Dvorana Doma sindikata ostane objekat kulture.

GLANC I ISPRED

NA jučerašnjem sastanku predstavnika Grada, Doma sindikata i kompanije "MFC Megakom films" dogovoreno je i da se hol ispred dvorane preuredi u galeriju za umetnička izlaganja.

Takođe, Grad će, kako tvrdi Vesić, rekonstrusati i prolaz Bezistan koji se nalazi pored same dvorane, dok će na Trgu Nikole Pašića biti zamenjene ploče koje su polomljene.

SAVREMENA TEHNOLOGIJA

DVORANA Doma sindikata biće rekonstruisana u duhu modernizma, uz sve tradicionalne vrednosti koje ima - kaže njen sadašnji direktor. - Osim velike sale, sadržaće i pet manjih bioskopskih sala, izložbeni prostor, sadržaj za najmlađe, a sve će biti opremljeno savremenim tehnologijama.

Izvor: Večernje novosti

Dakle, ukupno šest bioskopskih sala. Miriše da će ga rebrendirati u CineGrand. Nema veze, samo neka ga dobro urade, pa i da centar grada ima bioskop kakav zaslužuje, a i više od toga!
 
Ne svidja mi se sarenis u velikoj sali male su odavno zrele za rekonstrukciju
Orgulje niko vise ne spominje
 
Dom sindikata je važan za Beograd!

Autor: MONDO/Tanjug
Potpuna obnova zdanja u centru grada doneće srpskoj prestonici koncertnu dvoranu spremnu za simfonijske orkestre, gradsku galeriju...

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da Beogradu nedostaju moderne koncertne dvorane, da je Dom sindikata odavno zaslužio da bude obnovljen, da dobije novu opremu i postane komforniji i ocenio da je obnova dvorane Doma sindikata važna za kulturu Beograda.

Vesić je za "Politiku" rekao da je novi zakupac ispunio zahteve Grada Beograda u vezi sa akustikom i proširenjem bine kako bi veliku dvoranu mogli da koriste i simfonijski orkestri.

"Prema dogovoru sa gradom, kompanija koja je zakupila i koja renovira dvoranu 'MCF megakom film' obezbediće prostor za gradsku galeriju na prvom spratu Doma sindikata" rekao je Vesić i dodao da je to što je učinio direktor Dvorane Doma sindikata Igor Stanković sjajan primer kako odgovorni poslovni ljudi mogu da učine dobre stvari za svoj grad i kako novac može da se ulaže i u kulturu.

Gradski menadžer je naveo i da će deo renovirane Dvorane Doma sindikata već početkom sledeće godine biti spreman da ponovo ugosti tradicionalne gradske manifestacije koje se tu održavaju kao što su Beogradski džez festival i Festival dokumentarnog filma, ali da veruje da bi deo drugih manifestacija kao što je FEST mogao da se održava ubuduće u Domu sindikata.

Stanković kaže da će velika dvorana doživeti najveći preobražaj i biće koncertna, filmska i pozorišna sala.

"Umesto 1.600 mesta, posle obnove imaće 1.400 sa razmakom između sedišta većim nego do sada. Posebna pažnja biće posvećena akustici dvorane, koja će zadovoljiti svetske standarde za klasičnu muziku, ali i za filmske projekcije. Balkon i dvadeset loža ostaju" precizira Stanković.

On je naveo i da će se nakon rekonstrukcije vredne i raritetne orgulje naći u turističkoj ponudi prestonice.

U prostoru od 6.250 kvadrata naći će se četiri bioskopske sale i jedna višenamenska, a osim filmskih projekcija, u njoj će biti kamerna sala, a služiće i kao sala za kongrese i manifestacije.

"Za pres centar, galeriju, dečji edukativni kutak sa igraonicom rezervisan je prvi sprat, dok će bar biti u velikom holu u prizemlju sa letnjom baštom isturenom ka Trgu Nikole Pašića. Iz hola će, osim stepenica, do prvog sprata voditi i lift, a rekonstruisani Dom sindikata biće otvoren od 10 sati do jedan čas posle ponoći" rekao je Stanković.

Biće zaposleno 120 radnika, dodao je Stanković.

http://mondo.rs/a1034116/Zabava/Kultura/Dom-sindikata-renoviranje-Goran-Vesic-izjava.html
 
Izgleda ok, ali će sad da skoče levičari kako se pravi fensi buržujsko mesto od doma za radnike :D
 
Ukoliko je promaklo: Bile su jedno tri vesti da je "nestala" Lubardina slika, te da su iznete orgulje iz Doma sindikata, a ovaj članak prilično sumira sve:
http://www.blic.rs/vesti/politika/da-li ... ic/0p2pe81

Za sliku ne znam šta je bilo, ali za orgulje (kao neko ko se kudikamo razume u problematiku) zaista mogu da garantujem da bi morali da ruše zgradu da bi ih izneli.
 
Sto bi morali da ruse zgradu bonsek brener i usitnis na komadice i iznesec u cegeru za pijacu froncle
Taj clanak iz blica je malo supljikav cu placace zakupcu prostora nezna se cija je slika jest kako ne sijo mi ga djura
Blicje u praVNOJ problematici tanak morali bi sto prije da zaposle advokata
 
Dvorana Doma sindikata otvoriće se 27. aprila, upravo čuh na radiju. 1.maja svira Rambo. :-D
 
Dobro je što se otvara, ali sam vrlo nezadovoljan zbog činjenice da su orgulje samo konzervirane, bez restauracije.
 
Šta bi to trebalo da znači, konzervirane?

Edit: Retoričko pitanje. Nešto mi govori da ih nikada više nećemo čuti. Privatnik ne želi da upucava lovu u nešto što neće moći da je vraća. U tom smislu, pitanje je koliko je to konzerviranje izvedeno stručno, ako i uopšte.
 
Orgulje imate u mnt na dorcolu vidite na njihovom sajtu kad su svirke
 
Vrh