Šta je novo?

Vidikovci Beograda

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444674#p444674:152gwla5 je napisao(la):
direktor » 05 Apr 2017 06:36 pm[/url]":152gwla5]Koji nikad nije koriscen ako se nevaram
Mislim da je nestabilan ili ima neki takav problem.
 
Baš sam o tome čitao pre koju godinu...

- Netačno je da je helidrom nebezbedan i nefunkcionalan. Korišćen je u dva navrata, 1982. i 1995, i oba puta su bila uspešna. Istina je da veće letelice stvaraju određene turbulencije i pritisak, ali to stvara samo neprijatan osećaj. Ukoliko ima potrebe, isti može da funkcioniše, ali mi objektivno nemamo potrebe za angažovanjem takvih letelica na uskom prostoru u nekadašnjem 29. novembru od koga ni automobilom nisu toliko udaljene ni Kneza Miloša ni Palata Srbija - Zoran Stanković, glavni policijski savetnik KOC-a Policijske uprave za grad Beograd.

Neprimereno je leteti na tako kratkim relacijama, ističe sagovornik, i podseća da je helidrom građen u vreme mnogo veće države, a da se danas najčešće koriste helidromi VMA i Aerodroma Beograd koji su i zbog kontrole za bezbednost letenja mnogo funkcionalniji.

Da su besmislice navodi da se helidrom ne koristi jer su baš na tom prostoru nepovoljna kretanja vazduha, smatra i autor projekta KOC-a.

- Na osnovu pravca dominantnih vetrova određuje se pravac poletanja i sletanja, a pre svake takve operacije pilot dobija podatke o pravcu i snazi vetra. Helidrom na KOC-u je potpuno upotrebljiv i bezbedan jer je projektovan i izveden u svemu prema propisima. Središna površina za sletanje ima ugrađene grejače koji održavaju 0 stepeni protiv zamrzavanja. Svuda u svetu na nebu velikih gradova u svako doba možete videti helikoptere koji sleću na krovove bolnica, hotela… Razlozi zbog kojih se ne upotrebljava sasvim su drugačije prirode. Kao što su “nepoznati” razlozi zbog kojih su vlasti 2004. skinule skromnu ploču pored ulaza gde je stajalo ko je autor i ko su izvođači radova – navodi Krunić.

Dodaje i da je izveden izvanredan sistem zaštite i drenaže o čemu najbolje govori već tri decenije postojanja KOC-a bez problema.
KOC, prva poslovna zgrada u čeliku u južnoj Evropi, izgrađena je na osnovu projekta iz 1977. godine profesora Spasoja Krunića. Zbog kvaliteta i futurističkog karaktera arhitekture, autor je 1984. dobio Oktobarsku nagradu grada Beograda za arhitekturu.

- Prvobitno je zahtevan samo vertikalni toranj koji bi nosio antene i na čijem bi vrhu bili antenski uređaji. Predložio sam, idejnim projektom, izgradnju helidroma što je posle detaljnih analiza prihvaćeno. Efikasnost delovanja policije i lekara u timu, pri nesrećama naročito u saobraćaju presudno zavisi od brzine dolaska ekipe u odgovarajućem sastavu. Ovo se odnosi na sve prostore gde je moguće prinudno sletanje helikoptera. Takođe sam projektovao i oslobađanje većeg dela prizemlja radi parkinga što je i izvedeno, kao i ravan krov nad donjim korpusom, sa zelenilom, zbog okolnih radnih prostorija, kasnije pokriveno bez moje saglasnosti - objašnjava arhitekta Krunić.

Izgradnja KOC-a trajala je pet godina.

- Neuništiv je. Može da izdrži i celih deset stepeni Merkalijeve skale, a nije izmeštan ni za vreme bombardovanja. Kolege koje su bile u Londonu upoređuju sistem sa operativnom centrom Skotland jarda - navodi Stanković.

Autor projekta dodaje da su statički proračun i betonsku konstrukciju uradili statičari iz Beograda, dok su za čeličnu bile zadužene kolege iz Nemačke.

U Srbiji postoje zvanično četiri helidroma: policijski u Surčinu, vojni u Batajnici, BIA i VMA na Banjici
Sat letenja: Manja letelica: oko 54.000 dinara
Veća letelica: oko 80.000 dinara

08.02.2015. 20:06 AUTOR: R. BULATOVIĆ
http://24sata.production.rvc.ha.rs/rese ... fotke/4050
 
Са 35-ог спрата Западне капије Београда (ресторан).
18156518_10154672035373877_2066346076890876437_o.jpg
 
@Ђорано, пошто си био у згради, да ли то значи да ће бити неких помака-новости око саме зграде Генекса ?
 
Mogao si da napravis pun krug jel to bila setnja u okviru bine
 
@Гаго, нажалост не зна се ништа.

@Директоре, јесте. Ја сам ове године организовао улазак у оквиру БИНА-е. Тако је ресторан по први пут био отворен за јавност после две деценије.
 
Mogao si da javis promaklo mi bas bi volio da sam bio gore vjerovatno se vidimo kad bude pariska stanovi za slikare
 
U kom je statusu pola Geneksa i vrh?
Zar je moguće da je svima u interesu da ovaj ponos grada služi samo za dve reklame?

Poslato sa telefona
 
U procesu stecaja bice na prodaju pa spremi oko 12 milki € pa da zgrada dobije vlasnika
 
Доста је комплексан проблем да би се сводио на питање стечаја и непроналажења купца... Неком другом приликом можда више о томе.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=449313#p449313:2w02mnwz je napisao(la):
Giorano Angelo » 03 Мај 2017 12:02 pm[/url]":2w02mnwz]@Гаго, нажалост не зна се ништа.

@Директоре, јесте. Ја сам ове године организовао улазак у оквиру БИНА-е. Тако је ресторан по први пут био отворен за јавност после две деценије.
@Ђорано, хвала за одговор. Било би баш лепо поново отићи горе и посматрати "Београд на длану".
 
Geneks bi mogao da ostane ovako retro, samo da se redovno održava, i baš bi bio svojevrsna atrakcija, jer je sada sve u fensi šmensi fazonu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=449705#p449705:29jvs4cx je napisao(la):
GOJE » 05 Мај 2017 08:10 am[/url]":29jvs4cx]Geneks bi mogao da ostane ovako retro, samo da se redovno održava, i baš bi bio svojevrsna atrakcija, jer je sada sve u fensi šmensi fazonu.
Ентеријери оваквих објеката морају под заштиту. Тако дуго ван употребе, у потпуности је оригиналан и јединствен.
 
Na Genex kuli Zepter ima svetleću reklamu. Do pre 10-ak dana je samo Z sijalo, a sada sva slova rade.


Zbog ove reklame noću mi je ceo svet osvetljen, a i zgrada ima sexy ljubičastu boju.

194c09457b7b4682bfa549f312645c36.jpg


Prijavio sam Beokomu da je svetlo prejako.

Stoji mi i glavi da je sličan problem (ne znam sa kojom reklamom) bio i pre par godina u Beogradskoj hronici.
 
Novo nagradno pitanje: odakle je ovo slikano?



Nagrada: tapšanje po ramenu.

Mnogo volim kada vidim Genex (blizu kojeg živim) iz tamo neke nedođije
 
Vrh